Η "Βαλκυρία" του Βάγκνερ σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη στο Ριάλτο

Μετά από αρκετές σεζόν επανέρχεται στο πρόγραμμα Live in HD, το δεύτερο μέρος της ρομαντικής τετραλογίας του Κύκλου του Δαχτυλιδιού του Wagner. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η επική σοπράνο Christine Goerke, ως η πολεμίστρια θεά Μπρουνχίλντε, που η διαμάχη της με τα θνητά δίδυμα αδέλφια Ζίγκμουντ και Ζιγκλίντε, που αποδίδουν ο Stuart Skelton και η Eva-Maria Westbroek, την οδηγεί σε ένα ταξίδι από τη Βαλχάλα στην ανθρωπότητα επί γης. Διευθύνει ο Philippe Jordan. 

Βρουγχίλδη: η ξεχωριστή Βαλκυρία. Ανάμεσα στους θεούς και τους θνητούς. Στο δεύτερο μέρος της επικής τετραλογίας Το δαχτυλίδι του Νίμπελουνγκ, ο Ζίγκμουντ καταφεύγει κυνηγημένος στη Ζιγκλίντε και αγνοώντας πως είναι αδέρφια, ερωτεύονται. Ο Χούντινγκ, σύζυγος της Ζιγκλίντε, προκαλεί τον Ζίγκμουντ σε μονομαχία. Ο ηγέτης των θεών, Βόταν, προστάζει την κόρη του, Βρουγχίλδη, να χαρίσει τη νίκη στον Χούντινγκ. Η ατίθαση αμαζόνα αψηφά την επιθυμία του. Ο Βόταν τιμωρεί τη Βρουγχίλδη: από ημίθεα θα γίνει θνητή και θα αποκοιμηθεί σε ένα βράχο, περιτριγυρισμένη από φωτιά. Θα ξυπνήσει μόνο από εκείνον τον θνητό που αγνοεί το φόβο. Κι αυτός είναι ο Ζίγκφρηντ, καρπός του έρωτα των αδερφιών που η Βρουγχίλδη συμπόνεσε. Ένας συναρπαστικός μύθος και μια αλυσίδα συγκλονιστικών ψυχολογικών καταστάσεων.

Λιμπρέτο: Richard Wagner 
Σκηνοθεσία: Robert Lepage
Σκηνικά: Carl Fillion, Κοστούμια: François St-Aubin
Σχεδιασμός φωτισμών: Etienne Boucher
Αναβίωση σκηνοθεσίας: J. Knighten Smit, Gina Lapinskis

Μια εμβληματική παραγωγή της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης, σε ζωντανή μετάδοση με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Διάρκεια:295’

Θέατρο Ριάλτο, Σάββατο 30 Μαρτίου, ώρα 18:00
Πληροφορίες: 77 77 77 45 
Εισιτήρια: € 18 /14  
E-tickets: www.rialto.com.cy

Θέατρο Ριάλτο
Gmap: 
ΣAΒ30 ΜΑΡ
18.00.
Ανδρέα Δρουσιώτη 19, Πλατεία Ηρώων

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31