Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

12 προτάσεις για Καθαρά Δευτέρα στη φύση

Εκδηλώσεις σε δήμους, κοινότητες και δημοφιλή πάρκα της Κύπρου, ειδικά για την Καθαρά Δευτέρα

Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαρτίου 2019

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019 όπου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν τα Κούλουμα με εδέσματα προσφορά των Δήμων, χωριών και κοινοτήτων και πέταγμα χαρταετού, τραγούδι και χορό.

Εναλλακτικά, φέτος μπορούμε να κάνουμε Καθαρά Δευτέρα και σε αγαπημένες φάρμες και πάρκα για παιδιά, τα οποία ήδη έφτιαξαν πρόγραμμα!

Το Check in Cyprus έψαξε, βρήκε και συγκέντρωσε οργανωμένες εκδηλώσεις γιανα περάσεις υπέροχα την Καθαρά Δευτέρα, σε χωριά και πάρκα, εντός και εκτός πόλης, με την απαραίτητη πάντα προϋπόθεση ότι ο καιρός θα το επιτρέψει.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 

Καθαρά Δευτέρα στο Petrides Farm Park
Η Καθαρά Δευτέρα, η μέρα που έχει ταυτιστεί με την εξοχή, τα λιβάδια και τα βουνά, φέτος, στις 11 Μαρτίου, πρωτοτυπεί και προσκαλεί όλους εσάς που αγαπάτε τη φύση και τα ζώα της φάρμας, στο Petrides Farm Park. Περάστε με την οικογένεια και τους φίλους σας μια αξέχαστη μέρα με δραστηριότητες που θα καταπλήξουν τόσο τους μικρούς όσο και μεγάλους: face painting, tattoo με henna, παιδικές κατασκευές, διαδραστική παράσταση με μάγο, βόλτα με τα αξιαγάπητα πόνυ και γαϊδουράκια μας! Και επειδή Καθαρά Δευτέρα χωρίς φαγητό, έστω και νηστίσιμο, δε γίνεται, στο εορταστικό Σαρακοστιανό μπουφέ μας θα βρείτε ποικίλες επιλογές ψωμιού, συνοδευτικών όπως παντζάρια, ταχίνι, ταραμά,  χούμους, ελιές, ξυδάτα, πίκλες , χόρτων και ωμών λαχανικών. Θα σερβίρεται εορταστικό Σαρακοστιανό μπουφέ με διάφορα χόρτα και λαχανικά ωμά: καρότο, σέλινο, κουλούμπρα, ντομάτα, αγγουράκι, παντζάρια, ταχίνι, ταραμά,  χούμους, ελιές, ξυδάτα, πίκλες, λαγάνα και κουλούρι, ελιωτές και νηστίσιμο χαλβά.  Επίσης, στον χώρο θα υπάρχουν και άλλες επιλογές με έξτρα χρέωση.
>> Είσοδος: €3 / άτομο & Δωρεάν για παιδιά κάτω των 2 ετών. Σαρακοστιανό μπουφέ: €3 / άτομο. Για περισσότερες πληροφορίες αποταθείτε στη σελίδα μας στο Facebook @PetridesFarmPark και στο τηλέφωνο 22 525255.

Καθαρά Δευτέρα στο Δήμο Αγλαντζιάς
Ο Δήμος Αγλαντζιάς και φέτος θα κάνει Κούλουμα στο Πάρκο Αγίου Γεωργίου Αθαλάσσας (παρά τη λίμνη). Μάλιστα έχει προγραμματίσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, με χορό, μουσική, παιχίδια και κατασκευή χαρταετών, που θα διαρκέσει από τις 12.30 μέχρι και τις 16.00. Στη γιορτή θα συμμετέχουν επίσης ο Μιχάλης Ττερλικκάς και η μουσική παρέα "Μούσα", το μουσικό σχήμα ΕΛΔΥΚ και ο Λαογραφικός Όμιλος Αγλαντζιάς. 

Καθαρά Δευτέρα στο Δήμο Λακατάμιας
Στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου (παρά το Κέντρο Υγείας Λακατάμιας, στην οδό Αιγαίου) θα κόψει τη "μούττη" της Σαρακοστής η Λακατάμια. Συγκεκριμένα ο Δήμος Λακατάμιας διοργανώνει μια γιορτή όπως άλλωστε επιβάλλει και η μέρα και ετοιμάζεται για μεγάλο γλέντι, ώστε όλοι να περάσουν μία ευχάριστη και διασκεδαστική Δευτέρα. Το καλλιτεχνικό μέρος θα περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική και τραγούδια, χορό από το Λαογραφικό όμιλο του Δήμου Λακατάμιας, διαγωνισμό τσιατιστών, παραδοσιακά παιχνίδια, πέταγμα του χαρταετού και άλλα πολλά. Θα προσφέρεται δωρεάν κρασί και εδέσματα, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Καθαρά Δευτέρα στο Δήμο Λατσιών
Ο Δήμος Λατσιών προσκαλεί και φέτος τους δημότες του στο πάρκο Αποστόλου Λουκά (Συνοικισμό Αποστόλου Λουκά), η ώρα 11.00πμ για να γιορτάσουν όλοι μαζί την Καθαρά Δευτέρα. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική από μουσικό σχήμα, κυπριακούς χορούς και διασκέδαση. Φουσκωτά και παιχνίδια για τα παιδιά. Τέλος,θα προσφέρονται λάγάνες, ταχινόπιτες, κρασί, και ελιές. Είσοδος ελεύθερη. Δηλώσεις συμμετοχής στο 22878688.
*Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα αθλοπαιδιών του Γυμνασίου Λατσιών.

Διάβασε ακόμαΔύο εναλλακτικές επιλογές για απόδραση την Καθαρά Δευτέρα
 

ΛΑΡΝΑΚΑ 

Δήμος Λάρνακας
Ο Δήμος Λάρνακας διοργανώνει στον Εκδρομικό Χώρο Τεκκέ μια μεγάλη γιορτή για την Καθαρά Δευτέρα, από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα. Το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τα τσιττιστά της μέρας θα αναλάβει ο Πολιτιστικός Όμιλος "Αράδιππος - Καροτσέρης", ενώ στο χώρο θα υπάρχουν παραδοσιακά παιχνίδια και διαγωνισμοί. Θα προσφέρονται φασολάδα, λαγάνες, χαλβάς, ελιές και μπίρα! Είσοδος ελεύθερη.

Καθαρά Δευτέρα στη Χοιροκοιτία
Το Κοινοτικό Συμβούλιο και ο Νεολιθικός Σωματείο Νέων Χοιροκοιτίας προσκαλούν το κοινό να περάσει την Καθαρά Δευτέρα στη Χοιροκοιτία. Συγκεκριμένα στο Χώρο Στάθμευσης του Νεολιθικού Οικισμού, θα στηθεί ένα μεγάλο γλέντι για να γιορτάσουμε την Κάθαρα Δευτέρα. Μεσημεράκι στις 12.00, γλεντάμε παραδοσιακά με Αιγαιοπελαγίτικα τραγούδια και χορό!

Καθαρά Δευτέρα με τα γαϊδουράκια της GOLDEN DONKEYS FARM στη Σκαρίνου. 
«Κόβουμε την μούττην της Σαρακοστής» με νηστίσιμα, πέταγμα χαρταετών και παραδοσιακά παιχνίδια για μικρούς κι μεγάλους.  Ο Λευτέρης Μοσχοβίας live με αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια. Το μενού της Καθαρής Δευτέρας περιλαμβάνει: Ταχίνι, Ελιές μαύρες φουρνιστές, Ταραμά, σαλάτα θαλασσινών, Χούμους, ξυδάτα, σαλάτα με βραστά παντζάρια και πατάτες, κόλιανδρο κρεμμυδάκι, διάφορα λαχανικά στο τραπέζι. Επίσης κολοκάσι οφτό, πατάτες οφτές, λαχανικά στη σχάρα, μυδοπίλαφο, χταποδάκι με μακαρονάκι και γίγαντες στον φούρνο. Τέλος χαλβά κατσαρόλας. 
>> Τιμή: €14 ενήλικες και €7 τα παιδιά. Τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 15:00. Για κρατήσεις στο 70000620.

Καθαρά Δευτέρα στα ωραία Λεύκαρα
Ο Δήμος Λευκάρων με την ευκαιρία της ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ Θα διαθέσει το χώρο του Δημοτικού Σταδίου στο κοινό. Θα προσφερθεί κρασί και κουλούρια!

ΛΕΜΕΣΟΣ

Καθαρά Δευτέρα στη Λόφου
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Λόφου μας προσκαλεί με χαρά να κόψουμε μαζί ,όπως κάθε χρόνο ,την «μούττη» της Σαρακοστής! Στον πανέμορφο εκδρομικό χώρο στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στις 11:00. Με πλούσιο σαρακοστιανό μπουφέ από Catering και δωρεάν κρασί από τη Λόφου. Επίσης παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους και διαγωνισμός χαρταετού! Στον χώρο θα υπάρχουν διάφορα περίπτερα (ποτά, λουκουμάδες και παγωτό κ.ά.). Οποιος επιθυμεί μπορεί να ψήσει στον χώρο!
>> €15 ανά άτομο. Εισιτήρια θα βρείτε στο κατάστημα Pantelis Sotiriou.

Καθαρά Δευτέρα στο Κοιλάνι
Ένα από τα πιο όμορφα Κρασοχώρια της Λεμεσού, το Κοιλάνι, μας προσκαλεί να το επισκεφθούμε αυτήν τη Δευτέρα 11 Μαρτίου για να κόψουμεν τη μούτη! Το Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού, συγκεκριμένα, μας προσκαλεί κάτά τις 10 το πρωί στο προαύλιο της εκκλησίας του Μονογενή για να κόψουμε τη μούτη της Σαρακοστής, να κεραστούμε λαγάνες και μπόλικο κρασί και να γιορτάσουμε όλοι μαζί την έναρξη των νηστειών. 

Καθαρά Δευτέρα στα Κάτω Πολεμίδια
Ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών στο πλαίσιο των λαϊκών παραδόσεων οργανώνει την καθιερωμένη γιορτή για το  «κόψιμο της μούττης», την Δευτέρα της Καθαράς, 11 Μαρτίου 2019, στην τοποθεσία «Καλέβουναρι». Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί, με χορό, τραγούδι και να αναβιώσουμε παραδοσιακά παιχνίδια όπως το πέταγμα του χαρταετού, ζιννάπιν, καττόμουγια και άλλα. Ο δήμος θα προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ ποτά.

Καθαρά Δευτέρα στο Πισσούρι
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πισσουρίου προσκαλεί το κοινό στο κόψιμο της "Μούττης της Σαρακοστής που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαρτίου 2019, η ώρα 10:30-16:00 στους Αντρουνιές (Πανόραμα). Εκεί θα πετάξετε και τον χαρταετό σας, θα απολαύσετε νηστήσιμα εδέσματα και θα διασκεδάσετε με μουσική, παραδοσιακά παιχνίδια και διαγωνισμούς. Το Κοινοτικό Συμβούλιο της κοινότητας θα παρέχει λαγάνα, τραπέζια/καρέκλες.
* Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών η εκδήλωση για την Καθαρά Δευτέρα δε θα πραγματοποιηθεί.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close