Eating News , Εστιατόρια

5 μαγαζιά για λαχταριστά τρίγωνα Πανοράματος

Μην ανέβεις στηΘεσσαλονίκη... βρες τρίγωνα Πανοράματος και στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 23 Οκτωβρίου 2020

Ποιος δεν ξέρει τα τρίγωνα Πανοράματος; Και ποιος δεν έχει γευτεί τη βελούδινη κρέμα και το λαχταριστό, τραγανό και τέλεια σιροπιασμένο φύλλο που την αγκαλιάζει; Μια φορά είναι αρκετή για να λατρέψεις αυτό το γλυκό.

Και μπορεί τα καλύτερα να παραμένουν στη Θεσσαλονίκη, στον τόπο καταγωγής τους, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις ολόκληρο ταξίδι για ένα τρίγωνο ή να περιμένεις την επόμενη φορά που θα βρεθείς στην ελλαδική συμπρωτεύουσα για να το γευτείς.

Τρίγωνα Πανοράματος
Στο ομώνυμο μαγαζί στη Λεμεσό, τα παραδοσιακά τρίγωνα έχουν την τιμητική τους. Πρόκειται για ένα μικρό ζαχαροπλαστείο που προσφέρει τα διάσημα τρίγωνα, ικανοποιώντας τους λάτρεις του είδους. Φρέσκο, με τραγανό χειροποίητο φύλλο, χωρίς συντηρητικά και με αγνά υλικά. Μία συνταγή που κρατά χρόνια, από παππού σε εγγονό. Πήγαινε εκεί και θα σου τα φτιάξουν μπροστά σου, σε δύο μεγέθη και σε τιμές πολύ καλές. Μόλις €1.20 το μικρό και €2.50 το μεγάλο. Να ξέρεις όμως ότι ακόμη κι αν πας μόνο για τρίγωνα, σίγουρα θα πάρεις και κάτι άλλο μιας και το μαγαζί είναι γεμάτο λιχουδιές. Σιροπιαστές και με ανατολίτικες συνταγές. Τουλουμπάκια, Κουρκουμπίνια, Μπλακλαβαδάκια, κανταΐφι, γαλακτομπούρεκο, σαραγλάκια κ.ά. διάφορα γλυκά (στην τιμή των €15 το κιλό), όλα φτιαγμένα με μαεστρία, από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού "Τρίγωνα Πανοράματος"!
>> Βρες το στην οδό Aρχ. Μακαρίου, στη Λεμεσό, καθημερινά από τις 09.30-22.30. Πληρ. 99 110803.
 

Loukou Donuts
Στo γνωστό (πλέον) εργαστήρι γεύσεων που βρίσκεται στην πολυσύχναστη Τσερίου, Loukou Donuts, καθημερινά σού φτιάχνουν απίθανες λιχουδιές. Από donuts, Danish, κέικ, φρέσκα σάντουιτς, αρτοποιήματα και γεύματα όπως σαλάτες, τα οποία παρασκευάζονται καθημερινά από τα καλύτερα υλικά και με τα πιο εύγευστα ψωμιά που ψήνει ο φούρνος του. Αυτή τη φορά το μαγαζί της λεωφόρου Τσερίου, ωστόσο, πήγε το θέμα απόλαυση ένα βήμα παραπέρα δημιουργώντας ένα νέο, αγαπημένο γλυκό! Εκεί λοιπόν στον μοντέρνο και άνετο χώρο του, αυτές τις μέρες θα δοκιμάσεις και εθιστικά τρίγωνα Πανοράματος, που θα σε ξετρελάνουν. Τραγανά και με όσο πρέπει σιροπιασμένο φύλλο, γεμιστά με πλόυσια, βελούδινη κρέμα... Σου τρέχουν ήδη τα σάλια;
>> Όλα αυτά και άλλα πολλά θεσπέσια γλυκά θα τα βρεις στο Loukou Donuts στην Τσερίου. Διεθέτουν υπηρεσία Delivery. Πληρ. 22260233.
 

Παραδοσιακά γλυκά Θεσσαλονίκης
Αυθεντική μπουγάτσα, γλυκά, σιροπιαστά, τούρτες, τρίγωνα Πανοράματος, κέικ και πολλές άλλες ακόμα λαχταριστές λιχουδιές, που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα γλυκά θα βρεθούν μπροστά σου μπαίνοντας στο μαγαζί που εντοπίσαμε στη Λεμεσό και θα γίνει η νέα λατρεία των γλυκατζήδων της πόλης. Κι όλα από τη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε το λέει και το όνομά του: "Παραδοσιακά Γλυκά Θεσσαλονίκης". Το μαγαζί στεγάζεται στο Nicolaou Pentadromos Centre (στον Πεντάδρομο) στη Λεμεσό, διαθέτει μερικά τραπεζάκια για να καθίσεις εκεί, και μία πλούσια γκάμα παραδοσιακών γλυκών. Μπουγάτσες (με κρέμα και τυρί), σιροπιαστά γλυκά, εκμέκ κανταΐφι, τρίγωνα Πανοράματος (€1.50 το μέτριο), μπισκότα, πεϊνιρλι, κουλούρια, καζάν ντιπί, σάμαλι, πορτοκαλόπιτα, ραβανί, λεμονόπιτα, κουρκουμπίνια, τσουρέκια, μπαμπάδες. Ακόμα και τυλιγμένα κεραστικά για να γλυκάνεις τους φίλους και τους συνεργάτες σου. Μία δοκιμή θα σε πείσει.
>> Απόλαυσέ τα στο κατάστημα που θα βρεις στο Nicolaou Pentadromos Centre (στον Πεντάδρομο) στη Λεμεσό. Πληρ. 25 373010.

Γιαγιά Βικτώρια
Στη Λευκωσία, η διάσημη γιαγιά, διαθέτει δύο κουκλίστικα και όμορφα μαγαζιά, με λίγα τραπέζια, όπου σου φτιάχνει ωραίες σαλονικιώτικες γεύσεις. Εξαιρετικές τυρόπιττες και μπουγάτσες, απίθανα τρίγωνα Πανοράματος, τέλεια πορτοκαλόπιτα και εκμέκ κανταΐφι! Αν σ’ αρέσουν τα σιροπιαστά, είσαι στο σωστό μέρος! 
(22777252) Προδρόμου 131Γ, Λευκωσία/ Λιπέρτη 80-82, Λευκωσία.

Τερκενλής
Το πασίγνωστο ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο λειτούργησε εδώ και λίγο καιρό το πρώτο του κατάστημα στο νησί μας, φημίζονται για τα τσουρέκια τους (κλασικά και γεμιστά) και όχι μόνο. Συγκεκριμένα sτο ζαχαροπλαστείο που στεγάζεται σε έναν υπέροχο χώρο στην 28ης Οκτωβρίου 20-22 στην Έγκωμη, πέρα από τα διάσημα αφράτα γεμιστά τσουρέκια του, θα βρεις ατομικά γλυκά, σιροπιαστά, αλλά κι αυθεντικά τρίγωνα Πανοράματος, στα οποία δε θα μπορέσεις αν σντισταθείς. Φτιαγμένα με τραγανή σιροπιαστή κρούστα και βελουδένια κρέμα... αποτελούν τον τέλειο γλυκό συνδυασμό! Στα συν βάλε και το ότι υπάρχει υπηρεσία delivery! 
(77 77 77 97) 28ης Οκτωμβρίου 20-22, Έγκωμη , Λευκωσία. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close