Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Καρναβάλι 2019: Όλα όσα θα ζήσουμε φέτος στη Λεμεσό

Καλώς ήλθες και πάλι τρελό λεμεσιανό Καρναβάλι

Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2019

Και φέτος, για 11 ολόκληρες μέρες, από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 10 Μαρτίου, η καρδιά της Κύπρου κτυπάει τρελά στη Λεμεσό, την πόλη του γλεντιού και του κεφιού, την πόλη που ξέρει από Καρναβάλι! Ετοιμάσου, να το ζήσεις στη νέα του εποχή άκρως ανανεωμένο και καινοτόμο!

Η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης
Η λαϊκή γιορτή της Λεμεσού, με ρίζες που χάνονται στην αρχαιότητα, γιορτάζεται ανελλιπώς τα τελευταία 100 χρόνια δίνοντας σε Λεμεσιανούς και μη την ευκαιρία να διακωμωδήσουν καταστάσεις, να ψυχαγωγήσουν και να ψυχαγωγηθούν, να δηλώσουν το ‘παρών’ τους και να σκορπίσουν θετικά μηνύματα. Εξάλλου, με τόσες πληροφορίες που δεχόμαστε από την κυπριακή καθημερινότητα δεν είναι λίγες οι φορές που άρματα και συμμετοχές μετατρέπονται σε πολιτικό σχόλιο, με κοινό παρονομαστή πάντα τη σατιρική διάθεση και την ανάλαφρη ματιά απέναντι στα ασήκωτα βάρη των ημερών.

Η ανάπτυξη του Λεμεσιανού Καρναβαλιού ξεκίνησε κατά τη βρετανική περίοδο και συγκεκριμένα στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα. Κάτι η οικονομική άνοδος της πόλης εκείνη την περίοδο, κάτι η προσπάθεια από επώνυμους κι ανώνυμους καρναβαλιστές και το Καρναβάλι δεν θα μπορούσε παρά να καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου. Αυτό, όμως, που ήταν, είναι και θα είναι η βασική κινητήριος δύναμή του είναι οπωσδήποτε το λεμεσιανό ταπεραμέντο, που δίνει ζωή και χρώμα σε δρόμους, πλατείες, πρόσωπα και συνειδήσεις.

Σήμερα, για τους κατοίκους της Λεμεσού, το Καρναβάλι εξακολουθεί να αποτελεί μια ισχυρή αστική και οικογενειακή παράδοση, που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά με μεγάλο ενθουσιασμό, καταφέρνοντας κάθε χρόνο να ενώνει τους κατοίκους της πόλης, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης, εθνικής προέλευσης, φύλου και ιδεολογικών διαφορών.

Το φετινό καρναβάλι τα έχει όλα!
Το Λεμεσιάνό Καρναβάλι αποκτά ταυτότητα, αποκτά λογότυπο και περνά από φέτος σε νέα εποχή. Το νέο του έμβλημα είναι μια σύνθεση από τα δύο στοιχεία που απαρτίζουν το Λεμεσιανό Καρναβάλι: την πόλη, που απεικονίζεται με το λιοντάρι -βγαλμένο από το σύμβολο του Δήμου- και το κέφι, που εκφράζεται από τη μουσική των κανταδόρων. Επίσης, για πρώτη φορά φέτος τον πρωταγωνιστικό ρόλο της μεγάλης γιορτής παίρνουν δυο γυναίκες. Ένα βασιλικό ντουέτο θα εκφράζει το αδιαίρετο δίπτυχο του Λεμεσιανού Καρναβαλιού: τη χαρά και την τρέλα. Οι δύο νέες Βασίλισσες του φετινού Καρναβαλιού, είναι οι γνωστές Λεμεσιανές καρναβαλίστριες Μόνικα Πιερίδου και Μαρία Αφάμη Νικολαΐδη. Επιπλέον, το φετινό Καρναβάλι
Λεμεσού παρουσιάζεται αναβαθμισμένο.

Στις 22 Φεβρουαρίου, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο θα γίνει η βράβευση της καλύτερης καντάδας του περσινού Διαγωνισμού Σύνθεσης Καντάδας. Ήδη έχει ολοκληρωθεί και η προμελέτη για τη δημιουργία του Μουσείου του Λεμεσιανού Καρναβαλιού στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου Πάνος Σολομωνίδης. Ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, στη δημοσιογραφική διάσκεψη για την παρουσίαση του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, ανέφερε επίσης ότι η προσπάθεια για αναβίωση των μεγάλων κατασκευών και των σατιρικών αρμάτων και η ανάδειξη των παραδοσιακών στοιχείων του καρναβαλιού θα συνεχιστεί και φέτος.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου
20.00
: Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού.
Διαγωνισμός Σύνθεσης Καντάδας.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου
19.30
: Καντάδες στα δρομάκια Αγίας Τριάδος
Σαν τα χρόνια τα παλιά…. Μια περιδιάβαση στα στενά και ρομαντικά δρομάκια της Αγίας Τριάδος με καντάδες και νοσταλγικά τραγούδια από τους Κανταδόρους Γιωργαλλέτου. Ελάτε μαζί μας να θυμηθούμε και να τραγουδήσουμε, όπως τις παλιές όμορφες στιγμές.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου
18.30
: Υπόγεια αίθουσα Πλουτή Σέρβα στην Πλατεία Ηρώων
Δεύτερη ατομική έκθεση της αυτοδίδακτης ζωγράφου Αλεξίας Ψαρά με θέμα το καρναβάλι.
19.00: Αίθουσα Τέχνης Θεομάρια (οδός Βασιλίσσης Καρλόττας 7 &Ελένης Παλαιολογίνας)
Η Αίθουσα Τέχνης Θεομάρια διοργανώνει για 13η συνεχή χρονιά έκθεση μάσκας από διάφορες χώρες του κόσμου και καλλιτεχνική έκθεση με κεραμικές μάσκες της Βέρας Ευθυμίου Παρλαλίδου από 28 Φεβρουαρίου μέχρι 10 Μαρτίου. Συμμετέχει η ομάδα Κανταδόροι Λεμεσού. Τα εγκαίνια των εκθέσεων θα τελέσει ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης.

Τσικνοπέμπτη 28 Φεβρουαρίου
11.00:
Καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με μουσική και κέρασμα μπροστά από την Ελληνική Τράπεζα (οδός Γλάδστωνος,πρώην Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού) και την Τράπεζα Κύπρου (οδός Αγίου Ανδρέου έναντι Αγίας Νάπας).
12.30: Η ομάδα ‘Κανταδόροι Λεμεσού’ τραγουδούν στην Πλατεία Σαριπόλου για όλο τον κόσμο.
17.00: Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου
Η πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) ζωντανεύει και μας παρασέρνει στους ρυθμούς του Καρναβαλιού με μουσική και τραγούδι. Το γλέντι συνεχίζεται με το συγκρότημα Latino Touch και την ομάδα κρουστών Batukinio σε ρυθμούς latin και salsa παρασύροντας τους θεατές στο γλέντι του καρναβαλιού.
17.45: Δημοτικό Μέγαρο
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με τηνΈνωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων (Λεμεσού) διοργανώνουν έκθεση με θέμα ‘Καρναβάλι 2019’. Συμμετέχει η Δημοτική και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.
18.15: Δημοτικό Μέγαρο
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο με τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, τις Μαζορέτες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών και τις Μαζορέτες Λεμεσού σε πομπή θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο).
19.00: Οι Βασίλισσες της Χαράς και της Τρέλας εισέρχονται στην πόλη πάνω σε ένα εντυπωσιακό άρμα με τη συνοδεία τους. Τις Βασίλισσες πλαισιώνουν ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η ‘Βασιλική Οικογένεια’, οι Κανταδόροι ΕΔΟΝ Λεμεσού και οι Κανταδόροι Μοντέρνοι Καιροί, η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, οι Μαζορέτες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, η ομάδα κρουστών Batukinio και οι Μαζορέτες Λεμεσού. Κοπιάστε όλοι μεταμφιεσμένοι! Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Ανεξαρτησίας, Αγίου Ανδρέου, Καραϊσκάκη (Δημοτική Βιβλιοθήκη), Στασίνου, Ανδρέα Δρουσιώτη και θα καταλήξει στην Πλατεία Ηρώων. Θα ακολουθήσει ένα καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με τραγούδι και χορό από το συγκρότημα Ritmo Di Carnaval.

Παρασκευή 1 Μαρτίου
19.00
: Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου Λεμεσού
Οι Κανταδόροι σκορπούν τις μελωδίες τους στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου. Διαδρομή: Οδός Ειρήνης-Οίκημα Πολιτιστικού Ομίλου Μοντέρνοι Καιροί, με κατάληξη στην Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου. Συμμετέχουν οι Κανταδόροι Μοντέρνοι Καιροί, η ομάδα Κανταδόροι Λεμεσού, οι Κανταδόροι Αρίονες, οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ, η Χορωδία του Πολιτιστικού Ομίλου Υπαλλήλων ΑΗΚ και το Ανδρικό Φωνητικό Σύνολο ‘΄Ιλαντρον’.

Σάββατο 2 Μαρτίου
10.30
: Ελληνική Τράπεζα (πρώην Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού, οδός Γλάδστωνος)
Το τρενάκι του Δήμου θα πραγματοποιεί διαδρομές στο κέντρο της πόλης. Η πρώτη διαδρομή ξεκινά στις 10.30. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για όλα τα παιδιά που θα προσέλθουν στον χώρο.
11.00-14.00: Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο)
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό Choice FM 104.3 διοργανώνουν για 11η συνεχόμενη χρόνια το κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού. Συμμετοχές: www.choicefm.com.cy. Πληρ. 25820820.
15.00: Ο Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού με καρναβαλίστικη διάθεση ποδηλατά μέσα στην πόλη. Εκκίνηση και τερματισμός: Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου.
18.00: Εκδήλωση Κανταδόρων έξω από τη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη (Αγίου Ανδρέου)
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την ομάδα Κανταδόροι Λεμεσού διοργανώνουν εκδήλωση με καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια. Τραγουδούν οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ Λεμεσού, οι Κανταδόροι Μοντέρνοι Καιροί, οι Κανταδόροι Αρίονες, η ομάδα Κανταδόροι Λεμεσού και το Ανδρικό Φωνητικό Σύνολο ‘Ίλαντρον’. Θα προσφέρεται δωρεάν ποτό.
20.00: Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης
Ο Δήμος Λεμεσού και το Studio 8 School of Art & Design σε προσκαλούν στην εκδήλωση ‘Αναβίωση παλιών καρναβαλίστικων αρμάτων Λεμεσού’. Ο Δήμος Λεμεσού ανακατασκευάζει και παρουσιάζει τα σατιρικά άρματα του καλλιτέχνη Κώστα Μαυρογένη, με θέμα ‘Ο Διογένης ψάχνει καρναβαλιστή’ και ‘Οι μαριονέτες’. Τιμώμενο πρόσωπο ο Μαέστρος Μαρίνος Μιτέλλας. Καρναβαλίστικες καντάδες από την παλιά και νέα χορωδία του Άρη υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Σόλωνα Κλαδά. Την εκδήλωση θα προσφωνήσει ο Δρ Μίμης Σοφοκλέους και ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης.

Κυριακή 3 Μαρτίου
11.30
: Παιδική Καρναβαλίστικη Παρέλαση
Εκκίνηση: Παραλιακός Δρόμος, φώτα τροχαίας Δημοσίου Κήπου, με κατεύθυνση προς το παλιό Λιμάνι. Κατάληξη: Χώρος στάθμευσης του Μόλου που βρίσκεται κάτω από την καφετέρια Red (δεύτερος χώροςστάθμευσης). Οι μικροί καρναβαλιστές έχουν την τιμητική τους. Της παρέλασης θα προπορεύονται οι Βασίλισσες του Καρναβαλιού και θα συμμετέχουν οι Μαζορέτες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών. Την Παρέλαση θα κλείσουν οι Μαζορέτες Λεμεσού.
12.30: Πλατεία του Παλιού Λιμανιού
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Αρχή Λιμένων διοργανώνουν ένα αλλιώτικο πάρτι για τους μικρούς μας φίλους, μουσική από Dj, φουσκωτά, face painting και άλλα παιχνίδια καθώς και εκπλήξεις.
18.30: Εκδήλωση Κανταδόρων έξω από το Πέραμα
Τραγουδούν οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή της ομάδας, Γιώργο Γιωργαλλέτο και θα τιμηθούν παλιοί κανταδόροι για την προσφορά τους στους Κανταδόρους Γιωργαλλέτου.



Δευτέρα 4 Μαρτίου
19.00
: Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης
Το Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης αλλάζει όψη και στολίζεται καρναβαλίστικα. Μια έκθεση φωτογραφίας στήνεται από τον Δήμο Λεμεσού, σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου-Τμήμα Λεμεσού και παρουσιάζει την έκθεση ‘Λεμεσιανό Καρναβάλι 2018’. Ακόμη, μια αλλιώτικη έκθεση καρναβαλίστικων κοστουμιών σε περιμένει, αφιερωμένη στη Λούλα Σιούσμιθ. Επίσης, για πρώτη φορά φέτος διοργανώνεται έκθεση γελοιογραφίας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο
Κυπρίων Γελοιογράφων ΓΕΛ.Α. και το Εργαστήριο Γελοιογραφίας και Σκίτσου Πιν. Συμμετέχουν οι Κανταδόροι Αρίονες Λεμεσού και οι Μαζορέτες Λεμεσού. O Ραδιοφωνικός παραγωγός Μάριος Παπαδόπουλος θα κλείσει με έναν καρναβαλίστικο χορό και θα σε ταξιδέψει στις παλιές εποχές του Καρναβαλιού, ξυπνώντας όμορφες αναμνήσεις. Τα εγκαίνια των εκθέσεων θα τελέσει ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης.
Τρ 5 & Τετ 6 Μαρτ, 10.00-13.00 & 16.00-19.00.

Κανταδόροι σκορπούν τις μελωδίες τους στις συνοικίες της Λεμεσού
19.30: Οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου στην Αγία Φύλα και η ομάδα Κυπρίων Κανταδόρων στον Απόστολο Ανδρέα (Χαράκη).

Τρίτη 5 Μαρτίου
Κανταδόροι σκορπούν τις μελωδίες τους στις συνοικίες της Λεμεσού
19.30: Οι Κανταδόροι Μοντέρνοι Καιροί στο Ζακάκι οι Κανταδόροι ΕΔΟΝ στον Άγιο Νικόλαο.
20.00: Νυχτερινή Παρέλαση Πελλόμασκας
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Εφημερίδα ‘Λεμεσός’ διοργανώνουν τη Νυχτερινή Παρέλαση της Πελλόμασκας. Της παρέλασης θα προπορεύονται οι Βασίλισσες του Καρναβαλιού ντυμένες ‘Πελλόμασκα’ και οι Μαζορέτες Σώματος Κυπρίων
Οδηγών. Εκκίνηση: Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη (Αγίου Ανδρέου). Κατάληξη: Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου.
20.30: ‘Ο χορός της Τρίτης’-Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου
Ο Δήμος Λεμεσού καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να έρθουν μασκαρεμένοι για ένα αλλιώτικο καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με μουσική και χορό. Επίσης, θα γίνει διαγωνισμός ‘Πελλόμασκας’ και ‘Έξυπνης Μάσκας’ με βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.

Τετάρτη 6 Μαρτίου
19.30
: Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης
Συναυλία της Ανδρικής Τετραφωνίας Λεμεσού με καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια.
21.00: Χώρος Στάθμευσης Εναερίου
Υπαίθριος Καρναβαλίστικος χορός με θέμα ‘Ο χορός των Ερωτευμένων’ (Love is in the air) με διαγωνισμό Καλύτερης Αμφίεσης.

Πέμπτη 7 Μαρτίου
19.30
: Βραδινή Καρναβαλίστικη Ποδαράτη
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με τον σύνδεσμο Φίλοι Λεμεσιανού Καρναβαλιού διοργανώνουν και φέτος τη Βραδινή Καρναβαλίστικη Ποδαράτη με το σλόγκαν ‘Νυχτερινά Μασκαροπερπατήματα’. Συμμετέχει η ομάδα Κρουστών Batukinio και οι Μαζορέτες Λεμεσού. Εκκίνηση: Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο). Κατάληξη: Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου.
20.30: Καρναβαλίστικος χορός - Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου
Η Χορωδία των Ονείρων και η Έλενα Σολέα με τη 15μελή ορχήστρα τους υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ζορμπά, σε προσκαλούν να τραγουδήσεις και να χορέψεις στους ρυθμούς του πιο ανατρεπτικού καρναβαλίστικου προγράμματος με διαγωνισμό ‘Πελλόμασκας’ και ‘Έξυπνης Μάσκας’ με βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.

Παρασκευή 8 Μαρτίου
19.30:
Παιδικές Χορωδίες - Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο
Καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια από την Παιδική Χορωδία των Ονείρων, την Παιδική Χορωδία Μελωδίες και Χρώματα, την Παιδική Χορωδία του Παπαδάκειου Δημοτικού Ωδείου Λεμεσού, το Μουσικό Εργαστήρι, την Παιδική Χορωδία και το Piccolo της Επιλογής και τη Χορωδία Αρμονία. Είσοδος: €5.

Σάββατο 9 Μαρτίου
10.30:
Ελληνική Τράπεζα (πρώην Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού, οδός Γλάδστωνος)
Το τρενάκι του Δήμου Λεμεσού θα πραγματοποιεί διαδρομές στο κέντρο της πόλης. Η πρώτη διαδρομή ξεκινά στις 10.30. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για όλα τα παιδιά που θα προσέλθουν στον χώρο.
15.00: Η Λέσχη Παλαιού Αυτοκινήτου Λεμεσού σε καρναβαλίστικη διαδρομή μέσα στην πόλη. Θα ξεκινήσουν από τον χώρο στάθμευσης Εναερίου με κατάληξη την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου.
18.30: Παρέλαση Κανταδόρων
Ομάδες Κανταδόρων θα συγκεντρωθούν έξω από το Δημοτικό Μέγαρο στις 18.00 και στις 18.30 θα ξεκινήσουν μια μελωδική περιδιάβαση σε δρόμους της πόλης με κατάληξη την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου. Από τις 17.00 θα τραγουδούν στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου το Φωνητικό Σχήμα Γεωργίας Πρωτοπαπά και η χορωδία Μουσικές Περιπλανήσεις. Ο Δήμος Λεμεσού σε προσκαλεί να τραγουδήσεις και να χορέψεις με τους Κανταδόρους πίνοντας ένα ποτηράκι κρασί.

Κυριακή 10 Μαρτίου
Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση-Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’

Εκκίνηση: Κυκλοφοριακός Κόμβος Αγίου Νικολάου. Κατάληξη: Φώτα τροχαίας Πολεμιδιών (Fairways)
13.00: Παρέλαση Φιλαρμονικής Δήμου Λεμεσού, Μαζορέτων Σώματος Κυπρίων Οδηγών, Κανταδόρων, της ομάδας κρουστών Batukinio και των Μαζορέτων Λεμεσού.
13.15: Παρέλαση με επικεφαλής τις Βασίλισσες του Καρναβαλιού και τη συνοδεία τους, με άρματα και ομάδες πεζών στους ρυθμούς της ενιαίας μουσικής. Τα εντυπωσιακά άρματα του Δήμου Λεμεσού θα εμπλουτίσουν τη φετινή παρέλαση. Η συγκέντρωση των αρμάτων θα αρχίσει από τις 8.30 κατά μήκος της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’, από τα φώτα τροχαίας Εναερίου μέχρι τον κυκλοφοριακό κόμβο Αγίου Νικολάου. Κατά τη διάρκεια της καρναβαλίστικης παρέλασης ο Δήμος Λεμεσού θα τιμήσει συμπολίτες μας για την πολύτιμη προσφορά τους στο Λεμεσιανό Καρναβάλι.
21.00: Υπαίθριος Καρναβαλίστικος Χορός - Πλατεία Παλιού Λιμανιού
Αποχαιρετούμε το Λεμεσιανό καρναβάλι με πανηγυρικό υπαίθριο καρναβαλίστικο χορό, μασκαρεμένους, μουσική και διαγωνισμό ‘Πελλόμασκας’, ‘Έξυπνης Μάσκας’ με βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.

Στάθμευση Οχημάτων
>> Την Τσικνοπέμπτη 28 Φεβρουαρίου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και τους Δημοτικούς χώρους στάθμευσης στην επίχωση, στη Σπύρου Αραούζου και στην οδό Αγκύρας.
>> Για την Παιδική Παρέλαση στις 3 Μαρτίου και τη Μεγάλη Παρέλαση στις 10 Μαρτίου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις δωρεάν τους χώρους στάθμευσης του ΤΕΠΑΚ, τον χώρο στάθμευσης Συκοπετρίτη έναντι Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου Πάνος Σολομωνίδης και όλους τους δημοτικούς χώρους.

Πληρ. 25745919, Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού.

*Από την έντυπη έκδοση του Check in Cyprus, Μάρτιος 2019

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close