Θέατρο , News

Πήγα/Είδα: "Τυχερός Στρατώτης" από τη σκηνή 018 του ΘΟΚ

Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί για τη σκηνή 018 του ΘΟΚ ένα ρωσικό παραμύθι σε διασκευή των Ξένιας Καλογεροπούλου και Θωμά Μοσχόπουλου

Δημοσιεύτηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2019

Η σπουδαία παραγωγή της παιδικής σκηνής του ΘΟΚ ‘Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου’ σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά πριν από δύο σεζόν ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη και τις προσδοκίες μας για τις παραγωγές αυτού του είδους. 
Η νέα παραγωγή της παιδικής σκηνής του ΘΟΚ, ‘Ο τυχερός στρατιώτης’ ήρθε να σταθεί επάξια δίπλα από τον επιτυχημένο ‘Μεγάλο περίπατο του Πέτρου’ δημιουργώντας νέο κύκλο παιδικών παραγωγών από το κρατικό θέατρο που ξεφεύγει από το επίπεδο της διασκέδασης, του γέλιου και της απλοϊκής παιδικής παράστασης.
 
Η Γεωργία Μαυραγάνη κλήθηκε από τον ΘΟΚ να σκηνοθετήσει το ρωσικό παραμύθι ‘Ο τυχερός στρατιώτης’, το οποίο έγινε πηγή έμπνευσης για πολλά είδη τεχνών παγκοσμίως. Η διασκευή των Ξένιας Καλογεροπούλου και Θωμά Μοσχόπουλου αποτέλεσε για τη σκηνοθέτιδα πηγή έμπνευσης, ώστε να κτιστεί μία παράσταση που υπερβαίνει τα όρια της παιδικής δημιουργώντας μία εξαιρετική παραγωγή, που ξετυλίγεται μπροστά στον θεατή ως σκιτσαρισμένος καμβάς γεμάτος χρώματα, συναισθήματα, μουσικές, προβληματισμό και βαθύτερα νοήματα.
 
Μία εξάδα ηθοποιών, που λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένη ορχήστρα, ανταλλάσσει μεταξύ της το προσωπείο του στρατιώτη και λειτουργεί επί σκηνής αρμονικά και μεθοδικά εντυπωσιάζοντας μικρούς και μεγάλους. 

Ένας στρατιώτης μετά το τέλος του πολέμου επιστρέφει στην πατρίδα του, για να ανακαλύψει ότι τίποτα δεν υπάρχει πια. Έτσι με μόνο τρία παξιμάδια στην τσέπη του αρχίζει το ταξίδι του με μόνο όπλο την τύχη του. Στον δρόμο του -προσφέροντας τα παξιμάδια- καταφέρνει να κερδίσει τρία σημαντικά δώρα, που θα τον βοηθήσουν στη ζωή του. Και έτσι η τύχη του φέρνει πλούτη, δόξα και έρωτα, αλλά πάντοτε με τον ίδιο να έχει στο μυαλό του ένα σχέδιο. 

Η Γεωργία Μαυραγάνη περνάει ξεκάθαρα τα μηνύματα του παραμυθιού δίνοντας απαντήσεις και δημιουργώντας προβληματισμούς με βάση τον κύριο άξονα του έργου που είναι αιώνιος: ‘Πού πάει κάποιος όταν φεύγει;’. Η παράσταση πέτυχε να μιλήσει σε ένα κοινό όλων των ηλικιών και αυτό αναδεικνύει τη συγκεκριμένη παραγωγή σε σπουδαία και πρωτοπόρα. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close