Cine News , Κινηματογράφος

Όσκαρ 2019: Εκπλήξεις και ανατροπές! Καλύτερη Ταινία το "Green Book"!

Αναλυτικά όλοι οι νικητές!

Δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2019

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η 91η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ στο Dolby Theater του Λος Άντζελες. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που το σημαντικότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του πλανήτη δεν είχε κεντρικό παρουσιαστή (η πρώτη ήταν το 1989). 

Η τελετή ξεκίνησε με τους θρυλικούς Queen να ανεβαίνουν στη σκηνή και να ξεσηκώνουν το κοινό στην αίθουσα με τις μεγάλες τους επιτυχίες. Μαζί τους και ο Adam Lambert. 

Η μεγαλύτερη έκπληξη ήρθε στο τέλος της βραδιάς, αφού το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας κέρδισε το αουτσάιντερ "Green Book" του Peter Farrelly (και όχι το "Roma" που ήταν το απόλυτο φαβορί) με τους Viggo Mortensen και Mahershala Ali στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η ταινία αφηγείται την (αληθινή) φιλία ενός λευκού Ιταλοαμερικάνου και ενός μαύρου εστέτ μουσικού πίσω στα 60s σε μια περιοδεία στον Αμερικάνικο Νότο που θα φέρει στην επιφάνεια τα (ακόμη) ανοιχτά τραύματα μιας ολόκληρης χώρας.

Αριθμητικά οι ταινίες που ξεχώρισαν ήταν το "Bohemian Rhapsody" κερδίζοντας 4 χρυσά αγαλματάκια, ενώ από 3 απέσπασαν το "Roma", "Black Panther" και το "Green Book". Μεγάλος "χαμένος" της βραδιάς ήταν η υποψήφια για 10 Όσκαρ ταινία "The Favourite" του Γιώργου Λάνθιμου, η οποία κέρδισε μόλις 1 βραβείο. 

Ο Μεξικανός σκηνοθέτης Alfonso Cuaron κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας, το οποίο παρέλαβε από τον περσινό νικητή, επίσης Μεξικανό, Guillermo del Toro. Αυτό είναι το δεύτερο Όσκαρ Σκηνοθεσίας του Cuaron μετά το 'Gravity' (2013), όπου έγινε ο πρώτος Λατινοαμερικάνος σκηνοθέτης που κέρδισε το εν λόγω βραβείο. 

Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που τον ήθελαν να είναι το απόλυτο φαβορί στην κατηγορία του ο Rami Malek κέρδισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την αψεγάδιαστη ερμηνεία του ως Freddie Mercury στο 'Bohemian Rhapsody'. Κόντρα στα προγνωστικά που ήθελαν την Glenn Close να παίρνει το βραβείο μετά από 7 υποψηφιότητες, η Βρετανίδα ηθοποιός Olivia Colman για το ρόλο της Βασίλισσας Άννας στο 'The Favourite' του Γιώργου Λάνθιμου (περιορίστηκε μόνο σε αυτό το βραβείο) ήταν τελικά η μεγάλη νικήτρια στην κατηγορία Α' Γυναικείου Ρόλου! 

Εκπλήξεις δεν είχαμε ούτε στην κατηγορία Β' Γυναικείου Ρόλου, με την Regina King να κερδίζει το βραβείο για το 'If Beale Street Could Talk' και τον Mahershala Ali το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο 'Green Book'. O Ali έγινε ο δεύτερος έγχρωμος ηθοποιός μετά τον Denzel Washington που έχει στην κατοχή του δύο Όσκαρ ερμηνείας (το πρώτο κέρδισε το 2016 για το 'Moonlight'). 

Tο Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου κέρδισε όπως ήταν αναμενόμενο ο Spike Lee για το ' BlacKkKlansman', ενώ την έκπληξη έκανε το 'Green Book' το οποίο κέρδισε το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου (και όχι το 'The Favourite'). 

O Ludwig Göransson κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής για το υπέροχο soundtrack που συνέθεσε για το 'Black Panther', ενώ Καλύτερο Τραγούδι αναδείχτηκε φυσικά το 'Shallow' της Lady Gaga από την ταινία 'A Star is Born'.

Καμία έκπληξη και στο Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας το οποίο πήγε στο Μεξικό και στην ταινία 'Roma' του Alfonso Cuaron, ενώ το 'Spider-Man: Into the Spider-Verse' απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Καλύτερη Ταινία: Green Book 

Σκηνοθεσία: Alfonso Cuaron (Roma)

Α' Ανδρικός Ρόλος: Rami Malek (Bohemian Rhapsody) 

Α' Γυναικείος Ρόλος: Olivia Colman (The Favourite) 

Β' Ανδρικός Ρόλος: Mahershala Ali (Green Book)

Β' Γυναικείος Ρόλος: Regina King (If Beale Street Could Talk)

Πρωτότυπο Σενάριο: Green Book 

Διασκευασμένο Σενάριο: BlacKkKlansman

Φωτογραφία: Alfonso Cuaron (Roma) 

Μοντάζ: Bohemian Rhapsody 

Ξενόγλωσση Ταινία: Roma (Μεξικό)

Ταινία Κινουμένων Σχεδίων: Spider-Man: Into the Spider-Verse

Μουσική: Black Panther (Ludwig Göransson) 

Τραγούδι: Shallow (A Star is Born) 

Ντοκιμαντέρ: Free Solo 

Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους: Period. End of Sentence. 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Black Panther 

Ενδυματολογία: Black Panther 

Οπτικά Εφέ: First Man 

Μακιγιάζ & Κομμώσεις: Vice 

Ηχητικό Μοντάζ: Bohemian Rhapsody 

Ηχητικό Μιξάζ: Bohemian Rhapsody 

Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων: Bao 

Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας: Skin 

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close