Cine News , Κινηματογράφος

Όσκαρ 2019: Οι προβλέψεις του Check In για τη μεγάλη βραδιά που πλησιάζει!

Tα φαβορί και οι πιθανές εκπλήξεις!

Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2019

Το σημαντικότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του πλανήτη πλησιάζει...

Ποια ταινία θα "σαρώσει" στα φετινά βραβεία Όσκαρ; Το μεγάλο φαβορί είναι αναντίλεκτα το "Roma" του Alfonso Cuarón. Υπάρχει περίπτωση το "The Favourite" να κάνει την έκπληξη; Θα καταφέρει ο Γιώργος Λάνθιμος να πάρει το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας; Glenn Close ή Olivia Colman; Ή μήπως η Lady Gaga έχει "κρυφούς" άσους στο μανίκι; 

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας θα περπατήσουν στο κόκκινο χαλί του Dolby Theater του Λος Άντζελες, όπου θα πραγματοποιηθεί η 91η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που τα Όσκαρ δεν θα έχουν παρουσιαστή, αφού κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και το 1989. 

Αν και ο μέγιστος αριθμός είναι δέκα, εντούτοις φέτος οκτώ φιλμ διεκδικούν το πολυπόθητο χρυσό αγαλματάκι της Καλύτερης Ταινίας. Προκείται για τα: "Black Panther", "BlacKkKlansman", "Bohemian Rhapsody", "The Favourite", "Green Book", "Roma", "A Star is Born" και "Vice". 

Λίγες ώρες πριν τη λαμπερή τελετή, το Check In κάνει τις δικές του προβλέψεις για τους μεγάλους νικητές στις 5 σημαντικότερες κατηγορίες, αλλά και τις πιθανές ανατροπές που μπορεί να συμβούν. 

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ

Υποψήφιοι: 

Spike Lee – BlacKkKlansman
Paweł Pawlikowski – Cold War
Yorgos Lanthimos – The Favourite
Alfonso Cuarón – Roma
Adam McKay – Vice

AND THE OSCAR GOES: Οι πιθανότητες να μη φύγει ο Alfonso Cuarón με το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας μοιάζουν απειροελάχιστες. Το 2013, ο Μεξικανός σκηνοθέτης έγινε ο πρώτος Λατινοαμερικάνος σκηνοθέτης που κέρδισε το Όσκαρ Σκηνοθεσίας για την ταινία "Gravity". Το "Roma", το οποίο έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, αποτελεί την πιο προσωπική του δουλειά μέχρι σήμερα και μετά τη Χρυσή Σφαίρα και το BAFTA Σκηνοθεσίας, όλα δείχνουν πώς ο Cuarón θα προσθέσει στη συλλογή του ακόμα ένα χρυσό αγαλματάκι. 

ΒΡΕ ΛΕΣ;  Κι όμως! Μετά από 30 χρόνια σπουδαίας καριέρας, ο Αφροαμερικανός σκηνοθέτης Spike Lee κέρδισε φέτος την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ Σκηνοθεσίας με το "BlacKkKlansman" και δεν θα μας ξαφνιάσει καθόλου αν τελικά είναι αυτός ο μεγάλος νικητής στην εν λόγω κατηγορία. Από την άλλη, ο Γιώργος Λάνθιμος με το "The Favourite" ίσως κάνει τη μεγάλη ανατροπή, αν και κάτι τέτοιο μοιάζει λίγο δύσκολο να συμβεί (αν και θα το θέλαμε πολύ). 

 

ΒΡΑΒΕΙΟ Β' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ

Υποψήφιοι: 

Amy Adams – Vice 
Marina de Tavira – Roma
Regina King – If Beale Street Could Talk 
Emma Stone – The Favourite 
Rachel Weisz – The Favourite 

AND THE OSCAR GOES: Regina King ή Rachel Weisz; Οι δύο γυναίκες αναμένεται να δώσουν "μάχη" για το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου. Περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η Regina King για την εξαιρετική ερμηνεία της ως Sharon Rivers στο "If Beale Street Could Talk" του Barry Jenkins, η οποία της χάρισε τη Χρυσή Σφαίρα Β' Γυναικείου Ρόλου, αλλά το ένστικτό μας, μας λέει ότι η Rachel Weisz, η οποία ενθουσίασε με την ερμηνεία της ως Lady Sarah στο "The Favourite" του Γιώργου Λάνθιμου και κέρδισε το BAFTA Β' Γυναικείου Ρόλου, θα είναι αυτή που θα κερδίσει τελικά το χρυσό αγαλματάκι. 

ΒΡΕ ΛΕΣ; Αυτή είναι η έκτη υποψηφιότητα της Amy Adams για Όσκαρ. Στο "Vice" του Adam McKay υποδύεται την Lynne Cheney, σύζυγο του αντιπρόεδρου Dick Cheney επί Προεδρίας Bush και ξεχωρίζει με την ισορροπημένη ερμηνεία της, αλλά η πιθανότητα να κερδίσει το χρυσό αγαλματάκι μοιάζει αρκετά απομακρυσμένη. 

 

ΒΡΑΒΕΙΟ Β' ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ

Υποψήφιοι: 

Mahershala Ali – Green Book 
Adam Driver – BlacKkKlansman 
Sam Elliott – A Star Is Born 
Richard E. Grant – Can You Ever Forgive Me?
Sam Rockwell – Vice

AND THE OSCAR GOES: Εδώ τα πράγματα δείχνουν πολύ πιο ξεκάθαρα. Ο Mahershala Ali, ο νέος "Sidney Poitier" όπως τον αποκαλούν χαρακτηριστικά, θα κερδίσει με άνεση το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για την λιτή και συγκροτημένη ερμηνεία του στο "Green Book" του Peter Farrelly. Αν αυτό τελικά συμβεί, θα γίνει ο δεύτερος έγχρωμος ηθοποιός μετά τον Denzel Washington που θα έχει δύο χρυσά αγαλματάκια στην κατοχή του. Το μοναδικό "μειονέκτημα" του Ali είναι ότι κέρδισε πολύ πρόσφατα το εν λόγω βραβείο, το 2016, για την εξαίσια ερμηνεία του στο "Moonlight" του Barry Jenkins, κάτι που ίσως κάνει τα μέλη της Ακαδημίας να το δώσουν στο "αουτσάιντερ" Richard E. Grant για το ρόλο του στο "Can You Ever Forgive Me?", αλλά και πάλι αυτό μοιάζει απίθανο. 

ΒΡΕ ΛΕΣ; O Sam Elliott κλέβει την παράσταση ως αδελφός και μάνατζερ του Bradley Cooper στο "A Star is Born", αλλά και πάλι η ερμηνεία του Mahershala Ali είναι τόσο καθηλωτική που πολύ δύσκολα θα δούμε κάποιον άλλο ηθοποιό να κρατά στα χέρια του το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου. 

 

ΒΡΑΒΕΙΟ Α' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ 

Υποψήφιοι:

Yalitza Aparicio – Roma 
Glenn Close – The Wife 
Olivia Colman – The Favourite
Lady Gaga – A Star Is Born 
Melissa McCarthy – Can You Ever Forgive Me?

AND THE OSCAR GOES: Και σε αυτή την κατηγορία αναμένεται να γίνει χαμός! Η 71χρονη Glenn Close μετά τη Χρυσή Σφαίρα θα "κονταροχτυπηθεί" με την Olivia Colman ("The Favourite") για το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου. Η Glenn Close είχε πει κάποτε (λόγω της ομοιότητάς της με την Meryl Streep) τη θρυλική ατάκα "πολλές είναι οι φορές που με μπερδεύουν με την Meryl Streep, αλλά ποτέ την βραδιά των Όσκαρ". Όπως όλα δείχνουν φέτος θα είναι η χρονιά της για την πολυεπίπεδη ερμηνεία της στο "The Wife", αν και κάτι μας λέει ότι η Olivia Colman δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη...

ΒΡΕ ΛΕΣ; Ο κόσμος την λατρεύει, έχει εκατομμύρια υποστηρικτές που θέλουν να τη δουν να στέκεται στο βάθρο της νικήτριας και σε μία περίοδο που το νεανικό κοινό έχει γυρίσει την πλάτη στα Όσκαρ, δεν θα μας φανεί καθόλου περίεργο αν η Ακαδημία δώσει στην Lady Gaga τελικά το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο "A Star is Born" του Bradley Cooper. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι η Αμερικανίδα σταρ θα "φύγει" από την αίθουσα τουλάχιστον με ένα χρυσό αγαλματάκι, αυτό του "Καλύτερου Τραγουδιού" ("Shallow"). 

 

ΒΡΑΒΕΙΟ Α' ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ 

Υποψήφιοι: 

Christian Bale – Vice
Bradley Cooper – A Star Is Born 
Willem Dafoe – At Eternity's Gate 
Rami Malek – Bohemian Rhapsody 
Viggo Mortensen – Green Book 

AND THE OSCAR GOES: Μπορεί το 'Bohemian Rhapsody' να απέσπασε μικτές κριτικές αλλά το κοινό είχε αντίθετη γνώμη, με το φιλμ να σαρώνει τα ταμεία παγκοσμίως! Παρά τα προβλήματα κατά το στάδιο παραγωγής με τον σκηνοθέτη Bryan Singer να απολύεται στη μέση των γυρισμάτων, o Rami Malek έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας ως ο θρυλικός frontman των Queen, Freddie Mercury, εξ ου και κέρδισε τόσο τη Χρυσή Σφαίρα, όσο και το BAFTA Α' Ανδρικού Ρόλου και όπως όλα δείχνουν έχει και το Όσκαρ στο τσεπάκι του! Μοναδικός του αντίπαλος ο Christian Bale, ο οποίος μεταμορφώθηκε πλήρως για τις ανάγκες του ρόλου του στο "Vice" (όπως έκανε πέρυσι ο Gary Oldman που κέρδισε το Όσκαρ ερμηνεύοντας τον Winston Churchill) όπου υποδύεται τον αντιπρόδερο των ΗΠΑ, Dick Cheney (απέσπασε επίσης τη Χρυσή Σφαίρα), αλλά sorry Christian, φέτος είναι η χρονιά του "Freddie", με τους Queen μάλιστα να ερμηνεύουν ζωντανά στην 91η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ! 

ΒΡΕ ΛΕΣ; Το ξέρουμε ότι είναι πιθανότερο να ρίξει 5 μέτρα χιόνι στο κέντρο της Λευκωσίας, παρά να πάρει το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου ο Bradley Cooper για το ρόλο του στο "A Star is Born", αλλά δεν μπορούμε να μην επικροτήσουμε τόσο την ερμηνευτική, όσο και την -παρθενική- σκηνοθετική του δεινότητα. 

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ 

Υποψηφιότητες:

Black Panther

BlacKkKlansman

Bohemian Rhapsody

The Favourite

Green Book

Roma

A Star is Born 

Vice

AND THE OSCAR GOES: Πέντε χρόνια μετά το "Gravity" το οποίο του χάρισε το πρώτο του Όσκαρ Σκηνοθεσίας, ο Μεξικανός σκηνοθέτης Alfonso Cuarón επέστρεψε με το "Roma" (υπογράφει και το σενάριο), την πιο προσωπική του δουλειά μέχρι σήμερα.  Η ταινία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και κέρδισε μεταξύ άλλων το Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας, τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και Σκηνοθεσίας, το BAFTA Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας και ηγείται (μαζί με το "The Favourite" του Γιώργου Λάνθιμου) της φετινής οσκαρικής κούρσας, διεκδικώντας συνολικά 10 χρυσά αγαλματάκια. Κανένα φιλμ δεν "απειλεί" όπως φαίνεται το "Roma". Η ταινία ακολουθεί τα ίχνη μιας νεαρής οικιακής βοηθού που δουλεύει για μια μεσοαστική οικογένεια στη γειτονιά Ρόμα της Πόλης του Μεξικού. Σ’ αυτόν τον ύμνο αγάπης για τις γυναίκες που τον μεγάλωσαν, ο Cuarón αντλεί από τις μνήμες της παιδικής του ηλικίας για φτιάξει ένα ζωντανό, συναισθηματικό πορτρέτο της κοινωνική πυραμίδας στο Μεξικό, με φόντο την ταραχώδη δεκαετία του ’70. To "Roma" είναι μία παραγωγή του Netflix. Αν τελικά πάρει το μεγάλο βραβείο, θα γίνει η πρώτη υπηρεσία streaming που θα καταφέρει να κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και ταυτόχρονα η πρώτη ξενόγλωσση ταινία που θα πετύχει κάτι τέτοιο στην ιστορία του θεσμού (δεν υπολογίζεται το "The Artist" αφού η ταινία ήταν βωβή με κάρτες στα αγγλικά). Το "The Favourite" κατά τη γνώμη μας θα αποσπάσει σίγουρα το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, αλλά δύσκολα θα καταφέρει να πάρει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. 

ΒΡΕ ΛΕΣ; To "Bohemian Rhapsody" μπορεί να έκανε τη μεγάλη έκπληξη στις Χρυσές Σφαίρες και να πήρε τελικά το βραβείο Καλύτερης Δραματικής Ταινίας, αλλά κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται (και θα ήταν άδικο λόγω των πολλών προβλημάτων σε επίπεδο σεναρίου και παραγωγής) να συμβεί. Λέτε να γίνει η μεγάλη ανατροπή;

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close