Cine News , Κινηματογράφος

"Γράμμα στον Γιώργο Λάνθιμο"

Οι Έλληνες κινηματογραφιστές στέλνουν το δικό του γράμμα-βίντεο με πολλούς παραλήπτες

Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2019

Ένα βίντεο / γράμμα στον σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο παρουσιάζουν συνάδελφοί του σκηνοθέτες και άλλοι επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια κίνηση της δράσης «Δώσε Λίγη Αγάπη στον Ελληνικό Κινηματογράφο» η οποία συστήθηκε πριν από τρεις μήνες με σκοπό την ανάγκη χάραξης ενιαίας κινηματογραφικής πολιτικής στη χώρα τους.

Το βίντεο είναι γυρισμένο στην Κινέττα -εκεί όπου ο Γιώργος Λάνθιμος γύρισε την ομώνυμη πρώτη ταινία του- και σ’ αυτό επισημαίνεται η έλλειψη στρατηγικής, συντονισμού και χρηματοδότησης του ελληνικού κινηματογράφου.

Τη σκηνοθεσία του βίντεο υπογράφει ο Βασίλης Κατσούπης και το σενάριο ο Σπύρος Κρίμπαλης και ο Ζαχαρίας Μαυροειδής. Πρωταγωνιστεί ο Μάκης Παπαδημητρίου και συμμετέχει η Μαργαρίτα Τσολάκη. Η μουσική είναι του Μίμη Πλέσσα.

Το «γράμμα» απευθύνεται στον Γιώργο Λάνθιμο, στην πραγματικότητα όμως έχει άλλους παραλήπτες: υπουργούς, κανάλια, φορείς, οργανισμούς και πολλούς άλλους από τους οποίους οι κινηματογραφιστές εξαρτούνται για να μπορούν να κάνουν ταινίες.

Η δήλωσή τους:

«Να’ μαστε πάλι εδώ, αυτήν τη φορά να πηγαίνουμε μια χειμωνιάτικη βόλτα σ’ ένα καλοκαιρινό θέρετρο, την Κινέττα. Εκεί, μερικοί από εμάς έγραψαν ένα γράμμα αγάπης, που μπορεί εκ πρώτης να απευθύνεται στον Γιώργο Λάνθιμο, στην πραγματικότητα όμως έχει άλλους παραλήπτες: Υπουργούς, κανάλια, φορείς, οργανισμούς, γραμματείς, Διοικητικά Συμβούλια, διευθυντές, προέδρους, συμβούλους και όλους εκείνους από τους οποίους εξαρτόμαστε για να μπορούμε να κάνουμε ταινίες με επαγγελματικές συνθήκες, αναφέρουν οι κινηματογραφιστές της δράσης «Δώσε λίγη αγάπη στον ελληνικό κινηματογράφο».

«Το γράμμα αυτό γράφτηκε με πολλή αγάπη. Αγάπη που ο ελληνικός κινηματογράφος προσφέρει απλόχερα και που μπορεί για την ώρα να μένει δίχως ανταπόκριση, δεν σταματάει όμως ποτέ να ελπίζει σε αυτήν, ως μοναδικό τρόπο για να μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει και να δίνει την αγάπη του…».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close