16-17 March 2019
Παιδί

Οι "Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες" έρχονται στην Κύπρο για δύο παραστάσεις

Η βραβευμένηθεατρική ομάδα Κοπέρνικος επιστρέφει στην Κύπρο με μία νέα παράσταση

Δημοσιεύτηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2019

Η βραβευμένη θεατρική ομάδα Κοπέρνικος επιστρέφει στο θέατρο Ριάλτο μετά την πετυχημένη της παράσταση Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Κουτί των Ήχων τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αυτή την φορά παρουσιάζει το έργο της «Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες», μια παράσταση που συνεχίζεται για 4η χρονιά στην Αθήνα, αφού συνδυάζει, πέρα από τα εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά, το χιούμορ, την πρωτότυπη μουσική, το ζωντανό τραγούδι και το έξυπνο θεατρικό κείμενο της ομάδας, που πάντα γοητεύει μικρούς και μεγάλους θεατές! 


Υπόθεση:
Ένας πρίγκιπας που σταματά ξαφνικά να τρώει και να μιλάει, φέρνει τους δυο καλύτερους μάγειρες του βασιλείου στην αυλή ενός αυταρχικού Βασιλιά, με τη διαταγή να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ετοιμάσουν για τον πρίγκιπα το ωραιότερο γεύμα. Η συνεργασία, όμως, ανάμεσά τους μοιάζει αδύνατη, το χάσμα μεταξύ τους τεράστιο και η θέση του βασιλικού μάγειρα, που περιμένει τον νικητή, μία και μοναδική! Μα, τι επιτέλους τραβάει η όρεξη του πρίγκιπα; Όταν τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο, θα ταξιδέψουν στη Χώρα της Σκέψης, όπου οι σκέψεις όλων (ακόμα και των ίδιων των παιδιών-θεατών της παράστασης!) πετάνε στον αέρα και ακούγονται δυνατά. Από αυτό το παράξενο και μαγικό μέρος όμως κανείς δεν μπορεί να φύγει αν δεν μάθει πρώτα… να ακούει! 

Η φιλία, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η αξία της συνεργασίας είναι θέματα που θίγονται στο νέο αυτό έργο. Πώς μπορούν άνθρωποι με διαφορετικά πιστεύω και κουλτούρα να συνεργαστούν, απαλλαγμένοι από χρόνιες προκαταλήψεις που έχουν ο ένας για τον άλλον; Πώς γίνεται ό,τι φαντάζει ακατόρθωτο για τον έναν, να λύνεται ως δια μαγείας όταν αποφασίζουν να συνεργαστούν τέσσερα χέρια και δυο μυαλά; Το έργο πραγματεύεται, επίσης, την αναγκαιότητα να ακολουθεί κανείς τα όνειρά του και τις πραγματικές του επιθυμίες, από τις οποίες όμως μας αποπροσανατολίζει ο διαρκής ο ανταγωνισμός και η πίεση να είμαστε πάντα και σε όλα οι καλύτεροι.... 

Το έργο, μετά την επιτυχία του, κυκλοφόρησε στο ομώνυμο βιβλίο των εκδόσεων Παπαδόπουλος, ενώ συγγραφείς του Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη έχουν πρόσφατα τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου και με την σπάνια διεθνή διάκριση White Ravens. 

Κείμενο-Μουσική-Στίχοι: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη, 
Σκηνοθεσία-Σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου, Ελισσαίος Βλάχος
Παίζουν: Αντώνης Γουγιός, Δημήτρης Δημητρόπουλος,  Ιωάννης Μυστακίδης

Κατάλληλο για ηλικίες 4+
Διάρκεια: 60’
Θέατρο Ριάλτο,  Σάββατο 16 Μαρτίου, 18:00 
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77777745
Εισιτήρια: € 10 / 5  
E-ticket: www.rialto.com.cy

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Κινηματοθέατρο Παλλάς στη Λευκωσία την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 στις 16:00, με διοργανωτή το Πανεπιστήμιο Κύπρου (Γραφείο Αποφοίτων) Πληροφορίες: 22894356
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close