Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

21 υπέροχες εκδηλώσεις για το σαββατοκύριακο

Όλα όσα προγραμματίζονται στην Κύπρο το σαββατοκύριακο και δεν πρέπει να χάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2019

Θέατρο, μουσική, σινεμά και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που θα κάνουν το σαββατοκύριακό σου ακόμη πιο ενδιαφέρον. 

Αρκεί βέβαια να μας ακολουθήσεις! 

Ιστορίες και τραγούδια με τη Ζορμπαλά 
Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά έρχεται να γλυκάνει τον χειμώνα μας με τις μουσικές –και όχι μόνο– αναμνήσεις της. Οι συναυλίες της στην Κύπρο δεν είναι μόνο τραγούδι, τα φωτογραφικά της άλμπουμ και η δισκοθήκη της, τα βιβλία που αγάπησε και οι ιστορίες τους, η μνήμη και το αίσθημά της. Η νέα της εμφάνιση είναι μια καινούργια πρόταση, μια νέα ιδέα, ένα θέμα με τη συνοχή και το αίσθημα του συλλεκτικού. Τα τελευταία χρόνια, με κεντρικό όχημα τη μουσική και το τραγούδι, ανοίγεται και στους δρόμους της θεατρικής πράξης. Η φετινή της παράσταση είναι στην ουσία ένας μουσικός μονόλογος όπου «όλα μπερδεύονται γλυκά». Οι ιστορίες της ξεκινούν από την παιδική ηλικία και προχωρούν στην εφηβεία και στα νεανικά χρόνια, για να ολοκληρωθούν στην ωριμότητά της.
>> Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 25377277.
>> Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 20.30.
>> Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 20.30.
Εισιτήρια: 
soldoutickets.com.cy, Tickethour.com.cy, τηλ. 77777040. 

Ιστορίες των Κόσμων
Ιστορίες των Κόσμων - με την Μαρίνα Κατσαρή και το Βαγγέλη Γέττο. Λέμε: ‘’ο κόσμος’’. ‘’Η πραγματικότητα’’ συμφωνούμε. Στα παραμύθια όμως αρέσει ο πληθυντικός. Φτιάχνουν κόσμους. Διασχίζουν πραγματικότητες. Φτάνει μόνο η θερμότητα μερικών λέξεων και ήχων για να αποκαλυφθούν. Η Μαρίνα Κατσαρή (αφήγηση, κλαρίνο) και ο Βαγγέλης Γέττος (ακορντεόν, λαούτο, κιθάρες, κρουστά) αναζητούν τις λέξεις και τους ήχους σε ιστορίες της Κεντρικής Αφρικής, της Ρωσίας και της Αραβίας, δημιουργώντας τη δική τους ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Η αφήγηση θα είναι στα Ελληνικά.
>> Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, Λεμεσός, 19.30. Κόστος συμμετοχής: ενήλικες 10 ευρώ, έφηβοι και παιδιά(10+) 8 ευρώ. Η παράσταση απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά 10+. Απαραίτητη προκράτηση στο 25343464.
 



Ο Τσακνής έρχεται με νέα τραγούδια 
Ο Διονύσης Τσακνής έρχεται στο νησί, έναν από τους σταθμούς της μίνι περιοδείας του σε Ελλάδα και Κύπρο. Μετά από ένα διάλειμμα δύο χρόνων, επανεμφανίζεται με μια συναυλία-αναφορά στο παρόν και το μέλλον της ελληνικής ροκ μουσικής. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως στις συναυλίες αυτές θα παιχτούν τα καινούργια τραγούδια του, τα οποία έρχονται, μετά από 8 χρόνια, να προστεθούν στη μεγάλη του δισκογραφική  συνεισφορά στο ελληνικό τραγούδι. Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του CD «Bandiera Rossa - Ψηλά μέσα στη Βροχή», ο αγαπημένος τραγουδοποιός ξεκινά ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι. Μαζί του η Δήμητρα Κελεκίδη, σε τραγούδια που η δική της γενιά αγάπησε, έτοιμη να πάρει την σκυτάλη από τους παλιότερους.
>> Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20:30, €18, €14. Πληρ. 77777745.



Όταν ο πατέρας έχει Αλτσχάιμερ...
Ο Μαρίνος Ανωγυργιάτης σκηνοθετεί το θεατρικό «Ο πατέρας» του Φλοριάν Ζελέρ που ανεβαίνει στο Θέατρο Ένα, από σήμερα. Το έργο πραγματεύεται ένα πρόβλημα που βιώνουν πολλές οικογένειες στην Κύπρο, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Εξετάζει αυτή τη σύγχρονη μάστιγα της κοινωνίας, την ασθένεια Αλτσχάιμερ, και τις επιπτώσεις στη ζωή ενός  πάσχοντος, κυρίως από από την οπτική γωνία του ασθενούς, ενός πατέρα, δηλαδή, ο οποίος πάσχει από  την αρρώστια αυτή. Όταν ο Αντρέ (ο πατέρας) εμφανίζει τα συμπτώματα της ασθένειας, καταλήγει να παρασύρει σε μια παραισθητική κατάσταση ολόκληρη την οικογένειά του. Ο θεατής θα αντιληφθεί ποια είναι η πραγματικότητα και ποιες είναι οι παραισθήσεις, μόνο στο τέλος της παράστασης. Παίζουν: Μανώλης Μιχαηλίδης, Σωτήρης Μεστάνας, Ερμίνα Κυριαζή, Ελεάνα Παπαδοπούλου, Παντελής Άντωνας, Βασιλική Ανδρέου, Μάριος Στυλιανού.
>> Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ένα, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22348203.
 

Η Λίμνη των Κύκνων από το Russian Ballet Theatre
Το αριστούργημα του ρομαντισμού η Λίμνη των Κύκνων, παρουσιάζει στην Κύπρο το Russian Ballet Theatre σε δύο μαγευτικές παραστάσεις που θα καθηλώσουν το κοινό, η πρώτη απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου και η δεύτερη στις 17 Φεβρουαρίου στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού. Η τρυφερή ιστορία του πρίγκιπα Ζίγκφριντ και της πριγκίπισσας Οντέτ, αποτελεί σημείο αναφοράς στο παγκόσμιο κεφάλαιο της ερωτικής θεματολογίας. Τους κεντρικούς ρόλους της παράστασης που αποτελεί σήμα κατατεθέν των Μπαλέτων Μόσχας, ερμηνεύουν οι σολίστες του Θεάτρου Μπολσόι, Νίνα Καπτσόβα πρίμα μπαλαρίνα και ο κορυφαίος χορευτής του Μπολσόι Αλεξάντρ Βολτσκόβ. Στη σκηνή εμφανίζονται ακόμα 40 σπουδαίοι χορευτές, ενώ η χορογραφία ανήκει στους Λ. Ιβανόβ και Μ. Πετιπά.
>> Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία.
>> Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, Παττίχειο Θέατρο, Λεμεσός.
Πληρ. www.atriamusic.com, www.soldoutticketbox.com, www.pattihio.com.cy ή από το ταμείο του Παττιχείου 25 377277.

 

Ρίτα Αντωνοπούλου
Η Ρίτα Αντωνοπούλουστο έρχεται στο Vinylio Wine Etc στις 14/2. Μαζί της στην κιθάρα ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης. Στις 14 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε... γιορτάζουμε το μεγαλύτερο Έρωτα, αλλά μαζί γιορτάζουμε και τα 4 Σπουδαία Χρόνια του Vinylio Wine Etc και της Μουσικής! Και θα το κάνουμε με μια αγαπημένη καλλιτέχνη, με την υπέροχη Ρίτα Αντωνοπούλου που μας τιμά με την παρουσία της στη μικρή μας μουσικη Σκηνή.
>> Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, Vinylio Wine Etc, Λεμεσός. Κρατήσεις και πληροφορίες 99300430.

 
Έκθεση για τα κοινωνικά μέσα επικοινωνίας στο NeMe 
Ενδιαφέρεστε για τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεστε με τη χρήση των κοινωνικών μέσων, ή πώς τα προσωπικά σας δεδομένα συλλέγονται από εταιρείες για το δικό τους εμπορικό και πολιτικό κέρδος; Αυτές και πολλές άλλες ανησυχίες σχετικά με τα κοινωνικά μέσα επικοινωνίας μελετούνται στη έκθεση «Self as Actor: Colonising identity», που επιμελήθηκαν οι Ελέν Μπλακ και Αϊσού Αρσόι και εγκαινιάζεται σήμερα  στο NeMe Arts Centre, στη Λεμεσό. Τα εγκαίνια περιλαμβάνουν ομιλία από τον Ιρλανδό καλλιτέχνη Γκάρετ Λιντς και παράσταση της Μαρίας Αλεξάνδρου με την Αντρούλα Καφά και τη Μελίσσα Ζάγκα.
>> Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, NeMe Arts Centre, Λεμεσός, εγκαίνια 20.00. Μέχρι 15 Μαρτίου. 

Magic de Spell
Οι θρύλοι της Ελληνικής ΡΟΚ μαζί μας στην Κύπρο σε μια απίστευτη και γεμάτη ενέργεια Συναυλία στο RED! Ανοίγουν οι Ονειροβάτες. Οι Magic de Spell από τις αρχές των 90’s, καθιερώθηκαν ως γνήσιοι εκφραστές του ελληνόφωνου rock και του κιθαριστικού ήχου. Στα 38 χρόνια πορείας τους, έχουν στο ενεργητικό τους τέσσερις αγγλόφωνους και οκτώ ελληνόφωνους δίσκους. Συνεργασία με τον μπασίστα των Stranglers JJ Burnel, “πειραγμένες” διασκευές, μελοποιήσεις ποιητών και μεγάλο αριθμό συναυλιών στην Ελλάδα, την Κύπρο, αλλά και την Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο, ότι τα τραγούδια τους, αντιπροσωπεύουν εμφατικά δυο γενιές μέχρι σήμερα. Διακοπές στο Sarajevo", "Εμένα οι φίλοι μου", "Νίψον ανομήματα", "κυρ Παντελής", "Τέρμα το διάλειμμα", "Όταν νυχτώνει", "Με μπαταρία", "Πρόγονε πίθηκε, εσύ τι λες;", μέχρι και το πρόσφατο single “Γιάννη...”.
>> Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου, Μουσική Σκηνή RED, Λευκωσία, 23.30.
>> Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, Ravens, Λεμεσός. 

Εκπαίδευση & Καριέρα 2019
Η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση Κύπρου «Εκπαίδευση και Καριέρα» 2019 ανοίγει τις πύλες της και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, φοιτητές, γονείς και σε άλλους ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες εκπαίδευσης στην Κύπρο και το εξωτερικό. Την έκθεση «Εκπαίδευση και Καριέρα» συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου, σε συνεργασία με το British Council Cyprus και την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λευκωσίας, από τις 15 μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου 2019 στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης (Ηλία Παπακυριακού, Μακεδονίτισσα, 2415 Έγκωμη, Λευκωσία) στη Λευκωσία. Η έκθεση «Εκπαίδευση και Καριέρα» 2019 θα λειτουργήσει και φέτος ως πύλη μέσω της οποίας τα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα θα έχουν τη δυνατότητα να προσελκύσουν υποψήφιους φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στην Κύπρο ή το εξωτερικό. Επιπρόσθετα, εταιρείες που ασχολούνται με προϊόντα σχετικά με τον εκπαιδευτικό εξοπλισμό, την τεχνολογία στην εκπαίδευση, τις εκδόσεις βιβλίων και άλλα τεχνολογικά προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν τους νέους και τα ενδιαφέροντά τους. Επίσης, και φέτος αναμένεται η συμμετοχή υπηρεσιών εξευρέσεως εργασίας. Στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης της έκθεσης, φέτος παρέχεται η ευκαιρία στις Ιδιωτικές Σχολές Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στην Έκθεση. Περισσότερα από 150 Πανεπιστήμια και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από Κύπρο, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Αμερική, Ρωσία, Σουηδία, Φινλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Βουλγαρία, Ελβετία, Τσεχία, Ολλανδία, Ισπανία, Σλοβακία και Ιρλανδία θα παρέχουν πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών τους, τις ευκαιρίες και τις προοπτικές απασχόλησης και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης.
>> Παρασκευή 15-Kυριακή 17 Φεβρουαρίου, Διεθνής Έκθεση Κύπρου, Λευκωσία. 



"Τα Ορφανά" από το Θέατρο Αντίλογος
Μέσα από μια «οικογενειακή» ιστορία, που ξετυλίγεται με στοιχεία θρίλερ, προκύπτουν πλήθος ερωτημάτων: Μήπως στην προσπάθειά μας να περιχαρακώσουμε τα όριά μας προκειμένου να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους δικούς μας από τους «άλλους», γινόμαστε από θύματα θύτες; Μήπως ο ρατσισμός κι η εγκληματικότητα όταν χτυπάνε την πόρτα μας, μας μεταμορφώνουν σε ό,τι περισσότερο φοβόμαστε και μισούμε; Ποια ορφάνια τελικά μας στοιχειώνει περισσότερο; Ποια ορφάνια είναι περισσότερο απειλητική για τη ζωή μας; Αυτή της απώλειας από το θάνατο, εκείνη της εγκατάλειψης από την ίδια την οικογένεια ή της παραπλάνησης ενός κοινωνικού συστήματος που υπόσχεται και μετά εγκαταλείπει;
>> Παρασκευή 15, Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, Flea Theatre - Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί, 20.30. Κρατήσεις: 99251331.

 

Ιστορίες Πείνας
Η θεατρική ομάδα «Κασσάνδρες» παρουσιάζει την κωμωδία των Ισπανών συγγραφέων Ιγνάθιο δελ Μοράλ και Μαργαρίτα Σάντσεζ, σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ, «Ιστορίες Πείνας». Το έργο πραγματεύεται τις ιστορίες διαφόρων γυναικών που βρίσκονται συνεχώς σε δίαιτα στην προσπάθειά τους να γίνουν αποδεκτές με βάση τα πρότυπα, που προβάλλονται σωρηδόν από τα ΜΜΕ και θέλουν τις γυναίκες «αδύνατες» τόσο σωματικά όσο και κοινωνικά. Λεπτές και αποδυναμωμένες, στην υπηρεσία της πατριαρχικής, φαλλοκρατικής κοινωνίας.
>> Παρασκευή, 15 & Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου, Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία, 19.30. Πληρ. 99059957.

Performance3
Δεκαπέντε χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα του “Performance” στο θεατράκι του ΡΙΚ, η Κατερίνα Λούρα επανέρχεται με νέα ματιά στο βραβευμένο one woman show της που ανεβαίνει στο Θέατρο Δέντρο για οκτώ μόνο παραστάσεις. Η Κατερίνα Λούρα, αυτοσκηνοθετείται και ερμηνεύει κείμενα Κωστή Κολώτα αλλά και μια συρραφή κειμένων επιλεγμένων από ένα ευρύ φάσμα του παγκόσμιου δραματολογίου: «Κάσπαρ» του Πέτερ Χάντκε, Ηλέκτρα από τον «Ορέστη» του Ευριπίδη, «Μήδεια» του Ευριπίδη, «Μήδεια» του Heiner Muller, Iουλιέτα από το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλιαμ Σαίξπιρ και το «Ρομέο και Ιουλιέτα - Η Τρίτη Μνήμη» του Μιχαήλ Μαρμαρινού, Αντιγόνη από τις «Φοίνισσες» του Ευριπίδη και τους «Επτά Επί Θήβας» του Αισχύλου, «Ελένη» του Ευριπίδη και «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου. «Σε όλη μας τη ζωή αναγνωρίζουμε γύρω μας ρόλους και παίζουμε ρόλους.  Υπάρχουμε μέσα στους ρόλους που παίζουμε.  Τελικά είχε δίκαιο ο Σαίξπηρ… με το «Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή».  Ρόλους θα ερμηνεύσει κι η Κατερίνα (Λούρα).  Και ίσως μέσα από τους ρόλους θα αναζητήσει την αληθινή της ταυτότητα.  Κι εμείς μαζί της την ταυτότητά μας, την ύπαρξή μας.  Επί τέλους να υπάρξουμε.» (Κωστής Κολώτας).
>> Σάββατο 16/2 (8:30μμ), Κυριακή17/2 (6μμ), Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία. Πληρ. 99520835 .

 



Νατάσα Θεοδωρίδου
Κάνει ένα διάλειμμα από τις εμφανίσεις της στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες μάλιστα πήραν παράταση λόγω της μεγάλης ζήτησης που έχει το πρόγραμμα στη συμπρωτεύουσα, και έρχεται Κύπρο για μια και μόνο εμφάνιση στη Λεμεσό. Ένα αμιγώς λαϊκό πρόγραμμα από μια σημαντική εκπρόσωπο του είδους, που θα διανθίζεται με επιλογές από τραγούδια του Stan, ο οποίος θα είναι μαζί της.
>> Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, Colosseo club, Λεμεσός. Πληρ. 99994040.

Ένα Cool Musical
Ένα cool musical έρχεται να σας συναρπάσει, φτάνει να πιστέψετε στην μαγεία που μπορεί να κρύβει η έντονη επιθυμία ενός μικρού αγοριού να πραγματοποιήσει το όνειρο του. Πρόκειται για την ιστορία του Όλιβερ, ενός μικρού αγοριού, ο οποίος έχει το όνειρο να γίνει αστέρας της Καλαθόσφαιρας. Μια μπάλα του Μπάσκετ, ένα ζευγάρι παπούτσια, και η μαγεία που μπορεί να κρύβει η δύναμη της θέλησης, η έντονη επιθυμία και η αγάπη σε αυτό που κάνεις, είναι όσα ακριβώς χρειάζονται για την κατάκτηση του προσωπικού μας στόχου! Το «ΕΝΑ COOL MUSICAL» είναι ένα πρωτότυπο musical κατάλληλο για παιδιά και με πολλαπλά μηνύματα και ιδιαίτερα για την δύναμη της θέλησης και εκπλήρωσης του οράματος μας μέσα από την προσήλωση στους στόχους μας. Στο Musical λαμβάνουν μέρος επαγγελματίες χορευτές, ηθοποιοί και τραγουδιστές, γεμάτοι ενέργεια και ατέρμονη αγάπη στο μουσικό θέατρο. Η διάρκεια του έργου κυμαίνεται στη μία ώρα. ΠΑΡΑΓΩΓΗ: MotionBlue events. Διεύθυνση Παραγωγής: Εύη Διονυσίου Μιχαηλίδη, Κείμενο/Μουσική/Στίχοι: Αντρέας Αναστασίου, Σκηνοθεσία: Ευαγγελία Δημητρίου, Vocal Coaching: Χριστίνα Αβερκίου, Χορογραφίες: Ελίζα Καποδίστρια, Τίμη Μιχαηλίδου.
>> Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 15.00.
>> Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, 15.00. Πληρ. www.SoldoutTickets.com.cy.

Sophia with Love στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Το Sophia Foundation for Children, ενώνει δυνάμεις με 100 και πλέον Κύπριους καλλιτέχνες οι οποίοι φιλοτέχνησαν 100 άσπρες πέτρινες καρδιές που φτιάχτηκαν στην Κένυα για το "Sophia With Love" και τις μεταμόρφωσαν σε έργα τέχνης. Στα εγκαίνια της έκθεσης, στις 12 Φεβρουαρίου στις 19.00, στη Λεβεντιο Πινακοθήκη παρουσία σου στηρίζει αυτή την προσπάθεια να βοηθήσουμε με πολλή αγάπη τα παιδάκια του Sophia, στη Κύπρο και στη Κένυα. Στα εγκαίνια, οι 100 καρδιές που θα εκτεθούν, θα δημοπρατηθούν με starting price 100 ευρώ η κάθε μια.
>> Μέχρι 18 Φεβρουαρίου, Λεβέντειος Πινακοθήκη, Λευκωσία. 

Οι δεινόσαυροι επιστρέφουν στην Κύπρο και μπαίνουν στον ωκεανό
Ετοιμαστείτε για μια περιπέτεια στα βάθη του ωκεανού. Μια εμπειρία όπως καμία άλλη! Τρία χρόνια μετά την εντυπωσιακή έκθεση "Ζωντανοί Δεινόσαυροι - Living Dinosaurs", η οποία καθήλωσε και εντυπωσίασε χιλιάδες επισκέπτες, οι δεινόσαυροι επιστρέφουν στην Κύπρο. Την έκθεση παρουσιάζει στην Κύπρο η Ελληνική Τράπεζα. Αυτή τη φορά σε μια διαφορετική έκδοση, θα δούμε, θα γνωρίσουμε και θα ακούσουμε τους «Δεινοσαύρους του Ωκεανού – Dinosaurs of the Ocean». Πρόκειται για τους θαλάσσιους δεινόσαυρους και άλλα τέρατα που κολυμπούσαν στις θάλασσες της Ασίας και του Ειρηνικού, πριν από εκατομμύρια χρόνια. Οι «Δεινόσαυροι του Ωκεανού» είναι μια διαδραστική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική έκθεση, η οποία απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας από μικρά παιδιά και φοιτητές  μέχρι τον παππού και τη γιαγιά, αλλά και όσους ενδιαφέρονται για την εξέλιξη της θαλάσσιας ζωής από την προϊστορική περίοδο μέχρι σήμερα.  Η έκθεση φιλοξενεί 15 διαφορετικά είδη ρομποτικών τεράτων, σε πραγματικά μεγέθη (με μήκος έως 16 μέτρα). Με τις κινήσεις, τα χρώματα, τις υφές και τους ήχους τους, θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές από την "πραγματική ζωή" αυτών των τεράστιων δεινοσαύρων της θάλασσας.
>> Η έκθεση ανοίγει το Σάββατο 26 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 7 Απριλίου 2019 στη Διεθνή Έκθεση Κύπρου (Περίπτερο 3). Μάθε περισσότερα ΕΔΩ

Θεατρικές Παιχνιδοπεριπέτειες
Διασκεδαστικά, Αναζωογονητικά, Δημιουργικά Εργαστήρια Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά 6 - 10 χρονών με την Eμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού, Συγγραφέα και Voice Artist, Ελεάνα Παστελλά. Με εργαλείο το Θεατρικό Παιχνίδι, σκοπός μας στις Θεατρικές Παιχνιδοπεριπέτειες είναι η ανάπτυξη της έκφρασης του συναισθηματικού και δημιουργικού κόσμου του παιδιού, μέσα σε μια χαλαρή, ζεστή και διασκεδαστική ατμόσφαιρα. Με οδηγό τη φαντασία, με πυξίδα το αχόρταγο κέφι μας για δημιουργικότητα και θέματα που μας δίνουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουμε τη συναισθηματική νοημοσύνη και την κριτική σκέψη, φτιάχνουμε ιστορίες με τα παιδιά και διασκεδάζουμε με θεατρικά παιχνίδια τα οποία προάγουν, ανάμεσα σε άλλα, την ανάπτυξη της έκφρασης, της αυτοπεποίθησης, της ενσυναίσθησης, του σεβασμού, της ομαδικότητας και της συνεργασίας.
>> Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου, Λευκωσία, 17.30. Πληρ. 99377028.

 



Ο Βασιλιάς Τζίτζικας και η επανάσταση των μυρμηγκιών  
Με εφαλτήριο το γνωστό μύθο του Αισώπου «ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας» πέντε δεξιοτέχνες μουσικοί – ηθοποιοί - τραγουδιστές, παρουσιάζουν ένα διαδραστικό, μουσικοθεατρικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους γεμάτο περιπέτεια, ανατροπές, γέλιο και απλά… αλλά σημαντικά μηνύματα όπως η φιλία, η δημοκρατία και η οικολογία. Έχοντας ως κύριο όπλο τους τη μουσική και παίζοντας ζωντανά επί σκηνής μια πλειάδα μουσικών οργάνων καταφέρνουν όχι μόνο να ψυχαγωγήσουν αλλά και να εισαγάγουν αβίαστα τα παιδιά στον υπέροχο και μαγικό κόσμο της μουσικής!
>> Σάββατο 16,15.30 & 18.00 & Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, 11.30 & 15.30, Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο, Λευκωσία.

Πασχάλης
Το καρναβάλι ξεκινά νωρίτερα φέτος Στο Πέραμα, με ένα μεγάλο πάρτυ και τον Πασχάλη μαζί με τούς συνεργάτες του να ανεβάζουν ρυθμούς σε ένα τρίωρο πρόγραμμα γεμάτο επιτυχίες από τις δεκαετίες 60' 70' 80'. Ένα party με αγαπημένα τραγούδια από τους Olympians μέχρι σήμερα. Ο τρόπος, το σχολείο, ο Αλέξης, το μπαράκι, παραδώσου λοιπόν, αν μια μέρα σε χάσω, μάθημα σολφέζ, είσαι το ταίρι μου και πολλά άλλα.
>> Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, Πέραμα Λεμεσός, 22.00. Πληρ. 25373763.
>> Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, Alot Live, Αγία Νάπα, 22.00. Πληρ. 99637831.

Χρήστος Δάντης
O Χρήστος Δάντης επιστρέφει για 2η φορά φέτος στο Makenzy Live στη Λάρνακα, για ακόμα μια μοναδική βραδιά. Μαζί του η Γεωργία Μαυρουδή.
>> Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, Makenzy Live, 23.00. Πληρ. 99679722. 

Τριαντάφυλλος
Το A Club στην Αγία Νάπα υποδέχεται τον Τριαντάφυλλο για μια μοναδική εμφάνιση το Σάββατο.
>> Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, A Club, Αγία Νάπα. Πληρ. 97722150. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close