Μουσική , Music News

Τα 8 καλύτερα μουσικά live του σαββατοκύριακου

Οι καλύτερες μουσικές στιγμές για το weekend

Δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2019

Οι μουσικές συναντήσεις του σαββατοκύριακου παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε αγαπημένους καλλιτέχνες. 

Μαργαρίτα Ζορμπαλά: Ιστορίες και τραγούδια 
Κάθε εμφάνιση της Μαργαρίτας Ζορμπαλά είναι μία πρόταση , έχει μια ιδέα, ένα θέμα, έχει συνοχή και το αίσθημα του συλλεκτικού. Τα τελευταία χρόνια με κεντρικό όχημα τη μουσική και το τραγούδι, ανοίγεται και στους δρόμους της θεατρικής πράξης. Μουσικότητα εξάλλου εκπέμπουν τα πάντα επάνω της, η κίνηση της, η ομιλία της, η κάθε χειρονομία της. Παράλληλα η θεατρική έκφραση είναι μέσα της από την παιδική ηλικία. Άλλωστε το θέατρο το γνώρισε, το σπούδασε και το δοκίμασε με μεγάλη επιτυχία. Η φετινή της παράσταση είναι στην ουσία ένας μουσικός μονόλογος όπου «όλα μπερδεύονται γλυκά». Οι ιστορίες που ξεκινούν από την παιδική ηλικία και προχωρούν στην εφηβεία και στα νεανικά χρόνια για να ολοκληρωθούν στην ωριμότητα της φέρνουν συγκυριακά στη ψυχή τραγούδια, μουσικές απρόβλεπτες και ξεχωριστές. Όπως το μυαλό μας σκαρώνει πολλές φορές παιχνίδια, όπως στα όνειρα βλέπουμε ασυνείδητα δικές μας ιστορίες ή απραγματοποίητες.
Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 20.30. Πληρ. 25377277 / Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 20.30. Πληρ. 24665795.



Διονύσης Τσακνής: Bandiera Rossa
Μετά από παύση δύο χρόνων, ο Διονύσης Τσακνής θα παρουσιάσει ξανά μια συναυλία αναφορά στο παρόν και το μέλλον της ελληνικής ροκ μουσικής, τις μεγαλύτερες και διαχρονικές πλέον επιτυχίες του, καθώς και τα τραγούδια της νέας του δισκογραφικής δουλειάς, τα οποία μετά από 8 χρόνια έρχονται να προστεθούν στη μεγάλη του δισκογραφική συνεισφορά στο ελληνικό τραγούδι. Μαζί με τέσσερις εξαίρετους μουσικούς και τη Δήμητρα Κελεκίδη, ο Διονύσης Τσακνής θα μας θυμίσει την Ελλάδα που αγαπάμε… τη μουσική Ελλάδα της νιότης μας, μέσα από όλες τις μεγάλες του επιτυχίες, καθώς και τραγούδια φίλων του.
Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ριάλτο Λεμεσός. Πληρ. 77777745. 

Πασχάλης
Το καρναβάλι ξεκινά νωρίτερα φέτος Στο Πέραμα, με ένα μεγάλο πάρτυ και τον Πασχάλη μαζί με τούς συνεργάτες του να ανεβάζουν ρυθμούς σε ένα τρίωρο πρόγραμμα γεμάτο επιτυχίες από τις δεκαετίες 60' 70' 80'. Ένα party με αγαπημένα τραγούδια από τους Olympians μέχρι σήμερα. Ο τρόπος, το σχολείο, ο Αλέξης, το μπαράκι, παραδώσου λοιπόν, αν μια μέρα σε χάσω, μάθημα σολφέζ, είσαι το ταίρι μου και πολλά άλλα.
Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, Πέραμα Λεμεσός, 22.00. Πληρ. 25373763 / Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, Alot Live, Αγία Νάπα, 22.00. Πληρ. 99637831.

Magic de Spell
Οι θρύλοι της Ελληνικής ΡΟΚ μαζί μας στην Κύπρο σε μια απίστευτη και γεμάτη ενέργεια Συναυλία στο RED! Ανοίγουν τη συναυλία οι Ονειροβάτες. Οι Magic de Spell από τις αρχές των 90’s, καθιερώθηκαν ως γνήσιοι εκφραστές του ελληνόφωνου rock και του κιθαριστικού ήχου. Στα 38 χρόνια πορείας τους, έχουν στο ενεργητικό τους τέσσερις αγγλόφωνους και οκτώ ελληνόφωνους δίσκους. Συνεργασία με τον μπασίστα των Stranglers JJ Burnel, “πειραγμένες” διασκευές, μελοποιήσεις ποιητών και μεγάλο αριθμό συναυλιών στην Ελλάδα, την Κύπρο, αλλά και την Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο, ότι τα τραγούδια τους, αντιπροσωπεύουν εμφατικά δυο γενιές μέχρι σήμερα.
Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, Μουσική Σκηνή RED, Λευκωσία, 22.30. Πληρ. 22767711 / Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, Ravens Λεμεσός, 22.00. Πληρ. 99614100. 



Ρίτα Αντωνοπούλου
Η Ρίτα Αντωνοπούλου, μια από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες της γενιάς της, μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση για μια φωνή και μια κιθάρα, με δυνατές στιγμές από το προσωπικό της ρεπερτόριο και επιλογές από όλα αυτά που αγάπησε στη μουσική της διαδρομή, όπως συνθέσεις των: Θάνου Μικρούτσικου, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη κ.ά. Μαζί της ο εξαιρετικός συνθέτης και σολίστ Μανόλης Ανδρουλιδάκης, ένας από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της κιθάρας στην Ελλάδα!
Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, Vinylio Wine Etc Λεμεσός, 21.30. Πληρ. 96810119. 



Νατάσα Θεοδωρίδου & Σταν 
Η Νατάσα Θεοδωρίδου αφήνει τη Θεσσαλονίκη για λίγο και έρχεται στην Κύπρο για μία και μόνο εμφάνιση στο Colosseo στη Λεμεσό. Η γνωστή τραγουδίστρια θα ερμηνεύσει παλιά και νέα τραγούδια από τη δισκογραφία της, αλλά και πολλά διαχρονικά λαϊκά τραγούδια με τον τρόπο που μόνο η Νατάσα ξέρει να ερμηνεύει και να αγγίζει τις καρδιές μας. Μαζί της θα είναι ο Stan, το παράξενο παιδί, ο κατά κόσμο Στράτος Αντιπαριώτης, για ένα ανεβαστικό βράδυ, από αυτά που ζουν οι Θεσσαλονικείς το φετινό χειμώνα στο Vogue Club, μιας και οι εμφανίσεις τους πήραν παράταση.
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, Colosseo, Λεμεσός. Πληρ. 99994040.

Χρήστος Δάντης
O Χρήστος Δάντης επιστρέφει για 2η φορά φέτος στο Makenzy Live στην Λάρνακα, για ακόμα μια μοναδική βραδιά. Μαζί του η Γεωργία Μαυρουδή.
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, Makenzy Live, 23.00. Πληρ. 99679722. 

Τριαντάφυλλος
Το A Club στην Αγία Νάπα υποδέχεται τον Τριαντάφυλλο για μια μοναδική εμφάνιση το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου. Πληρ. 97722150. 
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close