Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πάμε για φαγητό σε 5 χωριουδάκια που είναι γνωστά για την ταβέρνα τους

Κυπριακές παραδοσιακές ταβερνούλες γίνονται αφορμή για εξόρμηση στο χωριό

Δημοσιεύτηκε στις 14 Αυγούστου 2020

Αυτή την περίοδο, λόγω του ότι παραμένουμε στην Κύπρο μας για διακοπές, αναζητούμε τα καλύτερα στέκια στην κυπριακή ύπαιθρο. Έτσι, αυτό το σαββατοκύριακο εξορμούμε στη φύση και απολαμβάνουμε το νησί μας καταλήγοντας σε κάποιο όμορφο ταβερνάκι. 

Αυτή τη φορά προτίμησε να επισκεφθείς ένα μικρό χωριουδάκι της Κύπρου που διαθέτει μία και μοναδική ταβέρνα εξαιτίας της οποίας το χωριό απέκτησε φήμη και έγινε ακόμα πιο γνωστό.

Πέντε χωριουδάκια της Κύπρου, λοιπόν, εκ των οποίων κάποα με ελάχιστους κατοίκους φιλοξενούν σήμερα μερικές από τις πιο καλόγουστες ταβέρνες του νησιού. 



Γιαννακός, Φικάρδου, επ. Λευκωσίας 
Σε ένα από τα πιο γραφικά χωριουδάκια της Κύπρου, την Φικάρδου, που σε κάνει να νιώθεις πως σταμάτησε ο χρόνος κάπου στις αρχές του προηγούμενου αιώνα θα συναντήσεις το όμορφο πετρόκτιστο ταβερνάκι του Γιαννακού. Η ταβέρνα καθημερινά σερβίρει αυθεντικούς κυπριακούς μεζέδες ενώ κάθε Παρασκευή βράδυ σερβίρεται κλέφτικο. Το μαγαζί είναι πετρόκτιστο, διώροφο, διαθέτει εξωτερικές βεράντες πάνω και κάτω με θέα τις κεραμιδένιες στέγες των σπιτιών του χωριού ενώ στο εσωτερικό θα βρεθεί σε ένα ζεστό χώρο, με έντονο κυπριακό χαρακτήρα της υπαίθρου και τζάκι.
(22633311 - 99689497) χωριό Φικάρδου, επ. Λευκωσίας.



Μαγεία Λαζανιά, Λαζανιά, επ. Λευκωσίας 
Το παλιό σχολείο του χωριού μετατράπηκε σε μια γραφική ταβερνούλα, που φτιάχνει νόστιμα πιάτα και παραδοσιακά εδέσματα, όπως ακριβώς τα έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας.
(96530129) Λαζανιάς, επ. Λευκωσίας. Τρ-Κ μεσημέρια & Παρ-Σ και τα βράδια.



Ταβέρνα Σάμα, Σπήλια, επ. Λευκωσίας 
Θα σε ταξιδέψει στον χρόνο αφού στεγάζεται σε ένα αυθεντικό κυπριακό σπίτι του περασμένου αιώνα. Στον προσεγμένο του χώρο λοιπόν θα απολαύσεις παραδοσιακούς μεζέδες, μαγειρευτά και είδη σχάρας.
(22519559) Σπήλια, επ. Λευκωσίας. Παρ-Σ 18.00-23.00 & Κ 12.00-17.00.



Συμπόσιο, Πελένδρι, επ. Λεμεσού 
Με τον δικό της κήπο, με παραδοσιακό ξυλόφουρνο και με μοναδικά πιάτα με φρέσκα χόρτα εποχής και μανιτάρια από τους αγρούς, θα σου ετοιμάσει ένα μενού βασισμένο στις συνταγές και τις γεύσεις του τόπου μας. Εσύ απλώς πάρε θέση δίπλα στο τζάκι και ετοιμάσου να απολαύσεις άγρια μανιτάρια, σπιτικές ραβιόλες, καθώς και παραδοσιακό ψωμί, μουσακά και άλλα πολλά.
(99404348) Προδρόμου 61, Πελένδρι, επ. Λεμεσού.

Ταβερνάκι το σκολ3ίο
Στο χωριό Φτερικούδι της επαρχίας Λευκωσίας, το οποίο αποτελείται από λιγοστούς κατοίκους, έχει λειτουργήσει εδώ και μερικά χρόνια ένα ωραίο ταβερνάκι το οποίο στεγάζεται στο παλιό σχολείο του χωριού. Στο «Σκολείο», όπως ονομάζεται η ταβέρνα, μπορείς να γευτείς έναν πλούσιο μεζέ με κυπριακά εδέσματα αλλά και επιλογές από σχάρα. Επίσης, από την υπέροχη βεράντα του θα απολαύσεις μοναδική θέα!
(99 552519) Φτερικούδι, επ. Λευκωσίας,

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close