Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

8 παραδοσιακά δωμάτια στο βουνό για ρομαντική διαμονή

Διαμονή στο βουνό σε μερικά από τα ομορφότερα αγροτουριστικά καταλύματα της Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2019

Αυτό το μήνα προγραμματίζουμε μερικές εξορμήσεις με διαμονή σε πετρόχτιστα αγροτουριστικά καταλύματα με τζάκι και ατμοσφαιρικά δωμάτια. 

Aristotelio Boutique Hotel
Στον όμορφο Πεδουλά, ανάμεσα στα πεύκα και το πράσινο, ένα μικρό, κομψό και άκρως φιλόξενο ξενοδοχείο προσφέρει κομψότητα και ζεστασιά, παράδοση και καινοτομία. 
To δωμάτιο: Η πολυτελής σουίτα είναι διακοσμημένη με ρομαντική διάθεση και κομψότητα, με το τζάκι να δεσπόζει στον κεντρικό χώρο και το λευκό χρώμα να επικρατεί και να συνυπάρχει αρμονικά με την πέτρα. Κάθε γωνιά θυμίζει τη ζεστασιά ενός αρχοντικού, δημιουργώντας έναν φιλόξενο και φιλικό χώρο. Το ευρύχωρο και προσεγμένο δωμάτιο μπάνιου, με μεγάλο τζακούζι, είναι έτοιμο να προσφέρει την απόλυτη χαλάρωση. Ένα ξύλινο μπαλκόνι με πανοραμική θέα συμπληρώνει την εικόνα του ιδανικού χώρου που θα σας φιλοξενήσει.
Etc.: Μικρό και εντυπωσιακά κομψό, προσφέρει μια ζεστή φιλοξενία. Διαθέτει οκτώ όμορφα διακοσμημένα δωμάτια, εκ των οποίων δύο πολυτελείς σουίτες, δύο μίνι σουίτες με σαλονάκι και τέσσερα διπλά δωμάτια. Επίσης ένα εστιατόριο, που σερβίρει παραδοσιακές σπιτικές γεύσεις με τοπικά υλικά, και ένα μπαρ. Οι τιμές για διαμονή αρχίζουν από €120.
(22953334) Χαράλαμπου Επαμεινώνδα 10, Πεδουλάς, επ. Λευκωσίας. 
 

Apanemia Inn 
Ένα παραδοσιακό κατάλυμα στο χωριό, χτισμένο με πέτρα και ξύλο, σε περιμένει για χαλάρωση και ηρεμία.
To δωμάτιο: Οροφές με ξύλινα δοκάρια, ξύλινα δάπεδα και έπιπλα αντίκες, σε δύο δωμάτια με παραδοσιακό αέρα και άνετο κρεβάτι. Το κατάλυμα αποτελείται από δύο υπνοδωμάτια, δύο μπάνια, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και ένα ευρύχωρο σαλόνι-τραπεζαρία με τζάκι. 
Etc.: Η πιο πρόσφατη προσθήκη του Apanemia Inn είναι ένα πολυτελές, ευρύχωρο στούντιο, σε παραδοσιακό αλλά ταυτόχρονα και μοντέρνο στυλ. Εντυπωσιάζει το μεγάλο παραδοσιακό κυπριακό κρεβάτι (καρκόλα), αλλά και το εξωτερικό τζακούζι στην αυλή που προσφέρει χαλάρωση στους επισκέπτες. Επίσης διαθέτει κλιματισμό, βεράντα και δωρεάν Wi-Fi. Η κατοικία διαθέτει εσωτερική επιπλωμένη αυλή, μέρος της οποίας έχει σκέπαστρο και έπιπλα κήπου.
(99527711, www.cypruscountryhouse.com) Λόφου, επ. Λεμεσού. 

Apokryfo Traditional Guesthouses
Μια νοσταλγική και ρομαντική επιλογή για διαμονή, σε ένα κτίριο χτισμένο με πέτρα, σύμφωνα με την τοπική αρχιτεκτονική, και διακοσμημένο με μοντέρνα αλλά και παραδοσιακά στοιχεία.
To δωμάτιο: Κλείσε διαμονή στη ‘στέρνα’, το ένα από τα σπίτια του καταλύματος, το οποίο περιλαμβάνει ένα ζεστό καθιστικό με τζάκι, εξοπλισμένη κουζίνα, μπαλκόνι και αυλή. Ανεβαίνοντας τα σκαλάκια, θα βρεθείς στο υπνοδωμάτιο, με το υπέροχο κρεβάτι με ουρανό!
Etc.: Διαθέτοντας δωμάτια διαφόρων ειδών, μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά έως και 30 άτομα. Τα δωμάτια προσφέρονται για διαμονή από δύο μέχρι έξι ατόμων, αφού το κατάλυμα διαθέτει σουίτες, στούντιο και σπιτάκια δύο ή τριών υπνοδωματίων. Μερικά από τα δωμάτια διαθέτουν τζάκι και άλλα έχουν ιδιωτική αυλή. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται το εστιατόριο Αγρινό, στο οποίο ο επισκέπτης θα γευτεί κυπριακή κουζίνα, με θέα την πισίνα που βρίσκεται στο κέντρο της εσωτερικής αυλής. Στο σπα και στο γυμναστήριο μπορεί ο καθένας να χαλαρώσει με μασάζ ή σάουνα, ενώ στο δωμάτιο παιχνιδιών μπορεί κανείς να διασκεδάσει με την παρέα του.
(25813777, 96475530) Λόφου, επ. Λεμεσού. 



Casale Panayiotis
Ένα καινοτόμο ξενοδοχειακό συγκρότημα, του οποίου οι ξενώνες βρίσκονται σε όλη την έκταση του χωριού, αφού πρόκειται για αναπαλαιωμένα σπίτια κατοίκων.
To δωμάτιο: Θα μείνεις στο Λουτράκι, που βρίσκεται στον δρόμο του Άνω Χωριού, που είναι εμπνευσμένο από τις ιαματικές πήγες του Καλοπαναγιώτη, έναν boutique ξενώνα, με λάμψεις χαλκού σε όλο τον χώρο. Μοντέρνο και κομψό με υπέροχη θέα, τζάκι και άνετο κρεβάτι.
Etc.: Καθένα από τα 41 δωμάτια (ενός και δύο υπνοδωματίων) και σουίτες, με ονόματα όπως Βυζαντινό, Μάραθος, Αγ. Μαρίνα, Ηλιακό, Πάνθεον, αναπαλαιώθηκαν διατηρώντας τον αυθεντικό και αρχικό τους χαρακτήρα και τη γοητεία. Κάθε δωμάτιο είναι διακοσμημένο διαφορετικά διατηρώντας τα κυπριακά παραδοσιακά στοιχεία των σπιτιών, ενώ όλα είναι πλήρως εξοπλισμένα με θέρμανση, κλιματισμό, τηλεόραση, DVD-CD Player, mini bar και σε μερικά δωμάτια υπάρχει υδρομασάζ και τζάκι. 
(22952444) Καλοπαναγιώτης, επ. Λευκωσίας. 

Το Απόκεντρο 
Ένα συγκρότημα αναπαλαιωμένων παραδοσιακών κατοικιών χτισμένο μέσα στο φουντουκοδάσος του χωριού. 
To δωμάτιο: Θα μείνεις στη ‘Μελανόπετρα’, που θεωρείται ιδανική για μία μικρή παρέα, ή μία μεγάλη οικογένεια, αφού διαθέτει τρία υπνοδωμάτια και όλες τις παροχές, τζάκι, Wi-Fi κ.ά. 
Etc.: Το συγκρότημα αποτελείται από δύο παραδοσιακές κατοικίες, κάθε μια με ξεχωριστή προσωπικότητα. Οι οικίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του χωριού, συνδυάζοντας την παραδοσιακή αισθητική με τις ανέσεις του σήμερα. Κάθε σπίτι έχει το δικό του όνομα και χαρακτήρα. Πέρα από τη ‘Μελανόπετρα’, η δεύτερη οικία είναι το ‘Κερασόδεντρο’ που διαθέτει δύο υπνοδωμάτια. Το καθένα, όμως, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι πέντε άτομα. 
(99757234) Άλωνα, επ. Λευκωσίας. 

Λύχνος
Στον όμορφο και ήσυχο Ασκά, αυτό το μέρος αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό απόδρασης και ηρεμίας.
To δωμάτιο: Το Ξυλουργείο είναι ο χώρος που χρησιμοποιήθηκε παλιά ως εργαστήρι ξυλουργικής και που πλέον προσφέρει στον φιλοξενούμενο τη θερμή αίσθηση του ξύλου και της πέτρας. Κυρίαρχο στοιχείο το ντιβάνι του, φτιαγμένο στο χέρι από παλιά ξύλα που υπήρχαν στο σπίτι.
Etc.: Τα τέσσερα δωμάτια του Λύχνου (Μπακάλικο, Σανιδωτό, Ξυλουργείο και η σουίτα Δίχωρο) προσφέρουν πολυτελή και άνετη φιλοξενία, διατηρώντας ταυτόχρονα τον παραδοσιακό και ζεστό χαρακτήρα τους. Στον χώρο λειτουργεί και η ομώνυμη ταβέρνα, με το χωριστό κελάρι με τα κρασιά και μια μεγάλη βεράντα που βλέπει στο βουνό, στην οποία θα απολαύσεις παραδοσιακό φαγητό από ντόπιες ξεχασμένες συνταγές, φτιαγμένο με εποχικά υλικά της περιοχής, δίπλα στο ατμοσφαιρικό τζάκι (λειτουργεί Σ&Κ 12.30-15.00). 
(22642641) Μιχαήλ Κουτσόφτα 1, Ασκάς, επ. Λευκωσίας. 

Mαρμαράς 
Ένα πετρόχτιστο κτίριο του 1880 μεταμορφώθηκε σε μια απόλυτα φιλική αγροτουριστική μονάδα που πρέπει να ανακαλύψεις! 
To δωμάτιο: Θα μείνεις στο στούντιο ‘Μακρυνάρι’, το οποίο περιλαμβάνει ένα διπλό κρεβάτι, ένα καναπέ-κρεβάτι, τζάκι και μία κοινόχρηστη βεράντα, ενώ διαθέτει πρόσβαση για ΑμεΑ.
Etc.: Το κατάλυμα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι και δέκα άτομα στα τρία διαφορετικά στούντιό του, τα οποία διαθέτουν κλιματισμό, τζάκι, κουζίνα, ντους, τηλεόραση και Wi-Fi. To καθένα από αυτά φέρει το δικό του όνομα και τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Πρόκειται για το ‘Ανώι’, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τέσσερα άτομα, το ‘Μακρυνάρι’, πάλι μέχρι τέσσερα άτομα που είναι κατάλληλο και για άτομα ΑμεΑ, και το μικρό ‘Παλατάκι’, για δύο άτομα. Το κατάλυμα διαθέτει και έναν πανέμορφο, μεγάλο και μοντέρνο χώρο που προσφέρεται για συνέδρια, ενώ η θέα και το ηλιοβασίλεμα είναι ένας από τους λόγους για να κλείσεις εδώ μονοήμερη ή τριήμερη διαμονή και να την συνδυάσεις με εξορμήσεις στα γύρω χωριά.
(26221216) Ιωσήφ Μιχαήλ, Λυσός, επ. Πάφου. 

Το Παλατάκι της Βασιλικής
Ένα γραφικό αγροτουριστικό στον Καλοπαναγιώτη, με τρεις ορόφους, πανοραμική θέα και όλες τις σύγχρονες ανέσεις.
To δωμάτιο: Θα μείνεις στη σουίτα της ‘Αντριανής’, δύο υπνοδωματίων, που διαθέτει υδρομασάζ-τζακούζι, καθιστικό με τζάκι και μία δική του βεράντα ‘εφοδιασμένη’ με τα απαραίτητα! 
Etc.: Το ‘Παλατάκι’ αποτελείται από τρία διαμερίσματα-σουίτες: στο επίπεδο του δρόμου το διαμέρισμα της ‘Βασιλικής’, στο μεσαίο επίπεδο το διαμέρισμα της ‘Αντριανής’ και στο κατώι το διαμέρισμα της ‘Αντιγόνης’ (με τα ονόματα να υποδηλούν τις τρεις γενιές της οικογένειας). Τα τζάκια, οι χειροποίητες ξυλόγλυπτες κεφαλαριές, και το κρεβάτι με τα σκλουβέρκα, τα χειροποίητα παραδοσιακά έπιπλα, οι πίνακες με τοπία της περιοχής και σκηνές της κυπριακής παράδοσης, είναι τα στοιχεία που δίνουν στα διαμερίσματα μια ξεχωριστή αρχοντιά. Το κατάλυμα διαθέτει πισίνα και εσωτερική αυλή, που ο κάθε ένοικος μπορεί να χρησιμοποιήσει. 
(70000099) Αγίας Μαρίνας 1, Καλοπαναγιώτης, επ. Λευκωσίας. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close