News , Guide

Έρχεται νέο καιρικό σύστημα την Τετάρτη - Πώς θα επηρεάσει την Κύπρο

Διάβασε αναλυτικά την πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Δημοσιεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2019

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται από το βράδυ της Τετάρτης.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κυρίως στα δυτικά και βόρεια θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα δυτικά, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 9 βαθμούς στα δυτικά παράλια, γύρω στους 7 στα υπόλοιπα παράλια και στον -1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, αρχικά, ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ στα δυτικά και βόρεια θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, και αναμένονται λίγες ελαφρές βροχές καθώς και λίγα χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ασθενείς 3 και παροδικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα έιναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Τετάρτη, διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά και αναμένονται τοπικά, ελαφρές κυρίως, βροχές ή και λίγα χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρηθεί σκόνη. Από νωρίς το βράδυ όμως, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά νοτιοδυτικά και ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα πέσει χιόνι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close