Θέατρο , Μη χάσετε

2η Πλατφόρμα Μονοδράματος Κυπρίων Δημιουργών

Η διοργάνωση επιστρέφει με έξι γυναικείους μονόλογους και μια… «Ελένη»

Δημοσιεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2019

Το Θέατρο Ριάλτο φιλοξενεί στη Λεμεσό μία μοναδική διοργάνωση στο είδος της για την Κύπρο η οποία επιστρέφει μετά την πρώτη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Πάφος 2017. Αυτή τη φορά, στη Λεμεσό θα παρακολουθήσουμε στη σκηνή του θεάτρου Ριάλτο, ένα non-stop τριήμερο με επτά παραστάσεις μονοδράματος από επτά δημιουργούς που ζουν και δημιουργούν καλλιτεχνικά στην Κύπρο.

Μετά την ανοικτή πρόσκληση σε δημιουργούς και καλλιτέχνες και το ενδιαφέρον από 16 παραστάσεις, η 2η διοργάνωση της Πλατφόρμας Μονοδράματος μας προσκαλεί να γνωρίσουμε on stage, έξι γυναικείους μονολόγους και μιαν «Ελένη».  Αρχή, την Παρασκευή 1η Μαρτίου, στις 19.00 με το «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη, σε ερμηνεία Μήδειας Χάννας και σκηνοθεσία Άγι Παίκκου.

Ακολουθεί στις 20.30 η παράσταση του «Λα Πουπέ» του Βαγγέλη Χαζηγιαννίδη, σε ερμηνεία Άντρης Χατζηχριστοδούλου και σκηνοθεσία Γιάννη Μίνου. Το Σάββατο 2 Μαρτίου, η σκηνή του Ριάλτο φιλοξενεί 3 παραστάσεις  μονοδράματος, με πρώτη, τα  «Γράμματα στον Τένεσι» σε σκηνοθεσία Ανθούλλη Δημοσθένους και ερμηνεία της Γιόλας Κλείτου. Ακολουθεί η παράσταση «Κάρμεν»  σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Ναταλίας Παναγιώτου, βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Προσπέρ Μεριμέ και το πρόγραμμα της δεύτερης βραδιάς, ολοκληρώνεται με την παράσταση «Τότες που» σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Μαρίνας Μακρή, εμπνευσμένη από τον Σάμιουελ Μπέκετ. Ακόμα μια πρώτη, την Κυριακή 3 Μαρτίου με την παράσταση «Lady Lazarus Reinvented» σε σκηνοθεσία Μόνικας Μελέκης και ερμηνεία της Μόνικας Μελέκη, με τη συμμετοχή της χορεύτριας Ρόζας Μαρίας Πάντζη και τη φωνή της Βενέρας Μελέκη. Την αυλαία της 2ης Πλατφόρμας, κλείνει η παράσταση «Ελένη» σε σκηνοθεσία Achim Wieland και ερμηνεία του Μάριου Ιωάννου.

Πρόγραμμα
Παρασκευή 1η Μαρτίου 

Η Πόρνη από πάνω του Α.Τσιπιανίτη, Μήδεια Χάννα, σκηνοθεσία ΄Αγι Παίκκου (70’ )
> Λα Πουπέ (του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη) – Άντρη Χατζηχριστοδούλου, 
σε σκηνοθεσία Γιάννη Μίνου/Still Theatre Group (75’)

Σάββατο 2 Μαρτίου 
Γράμματα στον Τένεσι, Γιόλα Κλείτου, σε σκηνοθεσία 
Ανθούλλη Δημοσθένους (35’) 
> Κάρμεν, Ναταλία Παναγιώτου (40’)
Tότες Που, Μαρίνα Μακρή (35’)

Κυριακή 3 Μαρτίου
> Lady Lazarus Reinvented, Μόνικα Μελέκη-Ρόζα Μαρία Πάντζη (40’)
> Ελένη Volume IV, Μάριος Ιωάννου, σε σκηνοθεσία Achim Wieland & SRSLYyours (50’)

Παρ 1-Κ 3 Μαρ, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός. Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 19.00.  Πληρ. 77777745. Εισιτήρια: www.rialto.com.cy  
€10 (ημερήσιο), €7 - €5 (για 1 παράσταση).

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close