Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Πήγαμε για φαγητό ξανά στο θρυλικό "Αιγαίο" και ήταν συγκινητικό

Με συγκίνηση περάσαμε ξανά το κατώφλι της θρυλικής ταβέρνας Αιγαίον που διέκοψε πριν από μερικά χρόνια την κανονική λειτουργία της

Δημοσιεύτηκε στις 06 Φεβρουαρίου 2019

Το φημισμένο Αιγαίον για 30 συνεχή χρόνια λειτουργούσε στο παλιό αρχοντικό σπίτι της οδού Έκτορος στην Παλιά Λευκωσία προσφέροντας αξέχαστες στιγμές, διασκέδαση και νόστιμο φαγητό σε Λευκωσιάτες και μη. Πρόσφατα το ιστορικό πλέον εστιατόριο της πρωτεύουσας επαναλειτούργησε ανανεώνοντας το μενού και τον χώρο διατηρώντας όμως τόσο το όνομα όσο και τον χαρακτήρα του. 

Η γαλανόλευκη σημαία, σήμα κατατεθέν της ταβέρνας εξακολουθεί να ανεμίζει ακόμη πλάι στη ξύλινη γαλάζια εξώπορτα ενώ κάποιες μοντέρνες διακοσμητικές πινελιές έχουν προστεθεί στον χώρο υποδοχής. Ξύλινα τραπέζια και καρέκλες θα σε υποδεχθούν στο κυρίως μέρος της ταβέρνας ενώ η ματιά σου θα εστιάσει στα περίτεχνα πανέρια που κοσμούν τους τοίχους του μαγαζιού. Το νέο μενού είναι μικρό, περιεκτικό και συνδυάζει την κυπριακή γαστρονομία με την κουζίνα των ελληνικών νησιών. Δεν θα βρεις τον γνωστό παραδοσιακό μεζέ αλλά ενδιαφέροντα πιάτα τα οποία θα μοιραστείς με την παρέα σου. 

Στην πρώτη μας επίσκεψη επιλέξαμε όλη την σειρά κρύων πιάτων και ορεκτικών που περιλαμβάνει χαλούμι, πίτα τηγανητή, ταχίνι και ντοματίνια (€9), ταχίνι με πινόλια και σουμάκι (€7), γιαούρτι πρόβειο με λεμόνι, ψητές πιπεριές και καρύδια (€7), χούμους ρεβυθιών με παντζάρια και κεφτεδάκια κολοκυθιού με μανούρι (€9). 

Μαζί με τα ορεκτικά επιλέξαμε την πράσινη ψιλοκομμένη σαλάτα με ρόκα, κόλιαντρο, ρεπανάκι και κρεμμύδι φρέσκο (€8) και την χορτόπιτα με πράσο, αντίδια, σπανάχι, φέτα και κρεμμύδι (€9). Στη συνέχεια στα κυρίως πιάτα υπάρχουν οι επιλογές με είδη σχάρας, τα μεγάλα πιάτα και τα συνοδευτικά. Από τα πιάτα σχάρας δοκιμάσαμε το ζουμερό χοιρινό σουβλάκι και την αρωματισμένη με κανέλα σεφταλιά (€12) ενώ δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στα χειροποίητα μακαρόνια σκιουφιχτά με αναρή, πιπέρι και κοτόπουλο (€14) τα οποία λατρέψαμε. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 5+1 μικρά ταβερνάκια με τζάκι στο βουνό

Τέλος, η παρέα δοκίμασε ένα ξεχωριστό πιάτο, τη μοσχαρίσια σπάλα στιφάδο με πατατούλες που έλιωναν στο στόμα (€16). Το ανανεωμένο Αιγαίον κουβαλώντας την αίγλη του παρελθόντος του μας βρίσκει ξανά με συγκίνηση να καθόμαστε στα τραπεζάκια του και να γευόμαστε γεύσεις της Κύπρου και της Ελλάδας ανυπομονώντας να φύγει ο χειμώνας και να βρεθούμε ξανά στην υπέροχη αυλή, τσουγκρίζοντας τα ποτήρια μας με την παρέα. Μιχάλης Χριστοδούλου  

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close