Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

25 προσεγμένα μέρη για φαγητό Σάββατο βράδυ στη Λευκωσία

25 ενδιαφέρουσες προτάσεις για φαγητό το σαββατόβραδο στην πρωτεύουσα

Δημοσιεύτηκε στις 01 Φεβρουαρίου 2019

Κάνε check in σε 25 όμορφα και ατμοσφαιρικά εστιατόρια της Λευκωσίας για φαγητό και ποτό το σαββατόβραδο.



Μπέμπα
Πρέπει να επισκεφθείς τη νέα άφιξη της Πινδάρου που είναι η Μπέμπα (22252626). Κάνε οπωσδήποτε κράτηση αρκετές ημέρες πριν διότι το ενδιαφέρον είναι τεράστιο. Ο χώρος είναι φιλόξενος και ζεστός, θυμίζει αθηναϊκά μαγαζιά ενώ στο μενού του θα βρεις ελληνικές και κυπριακές συνταγές αλοιφές και ορεκτικά, όπως ο λευκός ταραμάς, η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, η πίτα ημέρας στον ξυλόφουρνο και τα τηγανητά κολοκυθάκια με τζατζίκι, σαλάτα με ρόκα, χοιρομέρι, φρούτα εποχής και γραβιέρα, κεφτέδες με μαρμελάδα ντομάτας, μαγειρευτά ημέρας, χειροποίητες ραβιόλες, κοτόπουλο κοντοσούβλι και ψαρονέφρι. Αν πάλι είσαι των θαλασσινών, μπορείς να επιλέξεις τηγανητό καλαμάρι με πέστο μυρωδικών, αλλά και λαβράκι με μους από κουνουπίδι και χόρτα εποχής. Μη φύγεις αν δεν δοκιμάσεις την καρυδόπιτα της Μπέμπας, με κανταΐφι και παγωτό βανίλια.



Mouson Bar Restaurant
Σε νέα τοποθεσία, χώρο, λογότυπο και μενού επανήλθε το αγαπημένο μας Mouson το οποίο λειτούργησε για αρκετά χρόνια στην Παλιά Λευκωσία. Το Mouson Bar Restaurant (22664444) άνοιξε στα τέλη του 2018 στο νέο του μαγαζί (πρώην Banco), ένα μείγμα γαλλικού bistro και ιταλικής ταβέρνας με all day λειτουργία, διεθνή κουζίνα, ενδιαφέρουσα μπάρα και κοκτέιλ, με τη μουσική του να δυναμώνει αργά το βράδυ. Εδώ θα πας για brunch καθημερινά αλλά και τα σαββατοκύριακα.



Αιγαίον
To ιστορικό Αιγαίον, ήταν μία από τις πιο χαρακτηριστικές και θρυλικές παραδοσιακές ταβέρνες της πρωτεύουσας. Μία ταβέρνα με υπέροχη εσωτερική αυλή και ωραία ατμόσφαιρα, που συγκέντρωνε ολόκληρη τη Λευκωσία. Το Αιγαίον μετά από μία περίοδο απουσίας μερικών χρόνων, επιστρέφει ξανά στον ίδιο χώρο! Με νέα εμφάνιση, η οποία εντυπωσιάζει, με χρώματα και αρώματα μεσογείου, εδώ θα δοκιμάσεις γεύσεις, φτιαγμένες με ολόφρεσκα υλικά και άψογη εξυπηρέτηση! Στο μενού θα βρεις κυπριακές, αλλά και ελληνικές συνταγές, οι οποίες θα φτάσουν κοντά σου σε πιατάκια to share για να τα απολαύσει ολόκληρη η παρέα (μιας και δεν σερβίρεται μεζές).
(22433297) Έκτορος 40. , Λευκωσία. Τρ-Σ 19.00-23.00 & Κ 12.00-15.00.

Pralina Experience
Το πολυτελές σποτ της Στασικράτους αρχίζει από τις 09.00 μέχρι τις 12.30 προσφέροντας διάφορα είδη για brunch, όπως ομελέτες, σάντουιτς και σνακ, ενώ μετά τις 12.30 θέση παίρνει ένα δημιουργικό μενού και πιάτα ημέρας. Το βράδυ οι γαστρονομικές αλχημείες συνεχίζονται στο ίδιο ψηλό επίπεδο. Τα γλυκά του καταλόγου φτιάχνονται εκείνη τη στιγμή στην κουζίνα ανεξάρτητα από τα γλυκά της βιτρίνας, τα οποία μπορείς να τα πάρεις και για take away.
(22665588) Στασικράτους 31. Δ-Κ 09.00-01.00.



Skinny Fox
Πρώτη επιλογή συνήθως που πέφτει στο τραπέζι είναι το ένα και μοναδικό Skinny Fox (22256070) στην οδό Μενάνδρου. Αν δεν έχεις πάει πρέπει σίγουρα να πας για να βιώσεις την εμπειρία που σου προσφέρεται εκεί με πολύ καλό, εκλεπτυσμένο φαγητό, μικρό μενού, πολύ καλά κοκτέιλ, μουσική χαμηλή και πανέμορφη διακόσμηση. Ναι, το Skinny Fox είναι ένα από τα μαγαζιά που ξεχωρίζουν και θα σου πρότεινα να πας και με το αμόρε.



Bottega Amaro
Η νέα φινετσάτη άφιξη στην οδό Πινδάρου στο κέντρο της πόλης. Εδώ θα βρεθείς από το πρωί για καφέ και brunch για να συνεχίσεις το μεσημέρι με πιάτα από την ιταλική κουζίνα. Ο χώρος είναι ατμοσφαιρικός για το βράδυ και το ημικύκλιο μπαρ του χώρου είναι ιδανικό για να αράξεις για κοκτέιλ και φαγητό. Αν είσαι λάτρης της πίτσας, στο Bottega Amaro φτιάχνεται μεγάλη, χορταστική, με τον σωστό ιταλικό τρόπο σε τέσσερις εκδοχές.
(22777270) Πινδάρου 14, Λευκωσία. Δ-Κ 09.00-02.00.



Ο Πρόεδρος
Μία ελληνική αλυσίδα εστιατορίων που ειδικεύεται στο σουβλάκι, το κεμπάπ και τις ανατολίτικες γεύσεις άνοιξε πρόσφατα το πρώτο της κατάστημα στην Κύπρο, το ένατο της αλυσίδας και συγκεκριμένα στη Θεμιστοκλή Δέρβη στη Λευκωσία. Εάν θέλεις να συνδυάσεις καλό φαγητό, γρήγορη και ποιοτική εξυπηρέτηση σε ένα μαγευτικό περιβάλλον θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς τον 'Πρόεδρο'. Εδώ θα φας άριστες ανατολίτικες γεύσεις, όπως καβουρμάς, λαχματζούν, σουτζούκι - παστουρμάς, παραδοσιακό φαλάφελ, κασερλί κεμπάπ , κεπμπάπ κοτόπουλο, γιαουρτλού κεμπάπ, σις μοσχάρι γάλακτος, μοσχαρίσια Ταλιάτα ακόμα και ελληνικό σουβλάκι στην πίτα. Μία καλή επιλογή για μεσημεριανό φαγητό στο κέντρο της πόλης.
(70088070) Θεμιστοκλή Δέρβη 9 & Στασικράτους γωνία 1, Λευκωσία. Δ-Κ 12.00-00.30.



Barrique Wine & Deli στην Μενάνδρου
Το Barrique Wine & Deli είναι το μαγαζί που έδωσε μία άλλη πνοή στην οδό Μενάνδρου στο κέντρο της Λευκωσίας τα τελευταία χρόνια της επιτυχημένης πορείας τους. Ένας ατμοσφαιρικός χώρος, ιδανικός για casual εξόδους, after work drinks αλλά και χαλαρές στιγμές Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. Ένας χώρος όπου τα delicatessen προϊόντα στα ράφια του συναντούν μία μεγάλη κάβα κρασιών με 250 ετικέτες αποκλειστικής εισαγωγής και 35 επιλογές από κρασιά που σερβίρονται και στο ποτήρι. Εδώ, θα καθίσεις στα high stools αλλά και σε χαμηλά τραπέζια για να απολαύσεις το κρασάκι σου μαζί με πληθωρικές πιατέλες τυριών, αλλαντικών και φρούτων. Από το μικρό μενού μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πιάτα με σολομό, κοτόπουλο, εξαιρετικές πάστες και σαλάτες σε πολύ καλές τιμές.
Το wine bar (70087080) λειτουργεί 18.00-02.00 και το delicatessen-κάβα (22254443) 09.30-19.00. Μενάνδρου 4, Λευκωσία.



Barrafino
Στην κατηγορία των must visit εστιατορίων ανήκει και το Barrafino στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού. Κομψό, ατμοσφαιρικό, με πολύ καλή εξυπηρέτηση, μικρό μενού με επιλογές για όλα τα γούστα από χοιρινά φιλετάκια, μέχρι ψάρι, pasta, σαλάτες και burger με πολύ καλή κάρτα κρασιών και κοκτέιλ. Ιδανικό για ρομάντζο αλλά και παρέες 4-6 ατόμων. (22767696)



D.O.T
Σερβίρει καθημερινά brunch με ψαγμένα σάντουιτς, waffle και πολλά άλλα. Το μεσημέρι θα απολαύσεις μαγειρευτά και διεθνή κουζίνα από την κάρτα του. Σερβίρει τα πιάτα του καταλόγου, δημιουργικές γεύσεις, χορταστικά burger, ριζότο, σαλάτες, steak κ.ά.
(22101228) Αθηνάς 6 Α, περιοχή Πύλης Αμμοχώστου. Δ-Κ 11.00-17.00, 19.00-01.00.



Imperial
Θα το βρεις στην περιοχή της Έγκωμης στη Λευκωσία. Ένας όμορφος, καλαίσθητος χώρος με πιάτα από την κινεζική γαστρονομία. Δοκίμασε από τα signature dishes, το σολομό tempura (€12) και το κοτόπουλο Thai Panaeng (€7.95).
(22313960) Πορφύριου Δίκαιου 14, Έγκωμη



La Cantine
Ένας νέος, καλοφτιαγμένος και στυλάτος χώρος έκανε την εμφάνισή του πριν από μερικές ημέρες στην καρδιά της Παλιάς Λευκωσίας και πιο συγκεκριμένα στην πολυσύχναστη οδό Ονασαγόρου. Το καινούργιο εστιατόριο της πόλης λέγεται La Cantine και προσφέρει all day επιλογές από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ καθημερινά. Μπορείς να απολαύσεις το καφεδάκι σου στον πεζόδρομο της Ονασαγόρου από νωρίς το πρωί, να απολαύσεις νόστιμα πιάτα brunch όπως pancakes, διάφορα πιάτα με αβγά, ομελέτες, french toast και άλλες αγαπημένες επιλογές ενώ το μεσημέρι μπορείς να επιλέξεις διάφορα πιάτα από την διεθνή κουζίνας όπως ριζότο, πίτσα, μπέργκερ, κρεατικά αλλά και σαλάτες. Το βράδυ το μαγαζί θα σε διασκεδάσει με χαλαρή και απαλή μουσική συντροφιά με αλκοολούχα ποτά, κοκτέιλ και κρασιά. Κρατήσεις για μεσημεριανό γίνονται μεταξύ 13.00-15.00 ενώ για δείπνο από τις 20.30 και μετά.
(22343534) Ονασαγόρου 24, Λευκωσία. Δ-Κ 10.00-02.00.

East Asian Restaurant
Πίσω από την Πινδάρου, στην οδό Κλήμεντος άνοιξε πρόσφατα το νέο, ασιατικό εστιατόριο της Λευκωσίας, το East Asia. Στην περιοχή της ανατολικής Ασίας συναντάμε την Κίνα και την Ινδία, που οι γεύσεις, τα αρώματα και η γαστρονομία τους είναι ιδιαίτερα αγαπητές και στην Κύπρο.Το East Asia είναι ένα χώρος γεμάτος με στοιχεία από αυτές τις δύο αχανείς χώρες της Ασίας και σου μεταφέρει εκείνη τη μυστικιστική ατμόσφαιρα των δύο μεγάλων χωρών. Το μενού περιλαμβάνει μία τεράστια γκάμα πιάτων τόσο από την κινέζικη όσο και από την ινδική κουζίνα, ενώ κάθε Πέμπτη το εστιατόριο προσφέρει ένα πλούσιο μπουφέ από την ιαπωνική, ινδική και κινέζικη κουζίνα με πολλές επιλογές από sushi και άλλα πιάτα της Άπω Ανατολής.
(22270127) Κλήμεντος 41-43, Λευκωσία. Δ-Κ 12.30-15.30 & 19.00-23.00.

Sexy Fish
Μία νέα απιλογή για ψάρι έκανε την εμφάνισή της πρόσφατα στην Παλιά Λευκωσία. Πρόκειται για το Sexy Fish στην οδό Ονασαγόρου που σερβίρει ψάρια και θαλασσινά. Ο χώρος σε βάζει άμεσα στο κλίμα, με τα μικρά και μεγάλα κόκκινα-μπλε ψάρια ζωγραφισμένα στους τοίχους του μαγαζιού, χαμηλός φωτισμός, ψηλά τραπέζια και high stools στο εξωτερικό, ξύλινα τραπέζια και καρέκλες στο εσωτερικό.
(99622915) Ονασαγόρου 47, παλιά Λευκωσία, Λευκωσία. Δ-Σ 19.00-23.00

Domus Lounge Bar
Εδώ θα γευτείς υπέροχα, καλομαγειρεμένα πιάτα από τη διεθνή-μεσογειακή κουζίνα σε ένα πανέμορφο, ρομαντικό περιβάλλον. Ένα κτήριο του περασμένου αιώνα στην περιοχή της αρχιεπισκοπής Κύπρου με σταθερό μενού, καλή κάβα κρασιών και ποτών. Ζεστός εσωτερικός χώρος, πανέμορφος εξωτερικά με το παιχνίδισμα του φωτισμού σε μία από τις ομορφότερες γειτονιές της πόλης. (22433722).



Το Παντοπωλείο-Καλή Όρεξη
Από τα κλασικά μαγαζιά για καλό φαγητό στη Λευκωσία το οποίο πρόσφατα μετακόμισε σε ένα νέο, μοντέρνο και εντυπωσιακό χώρο σε μία άλλη γειτονιά της πρωτεύουσας στην οδό Μετοχίου στο κέντρο της πόλης. Το Παντοπωλείο σερβίρει δημιουργική ελληνική κουζίνα αλλά και προσθήκες από την κυπριακή πάντα με ποιότητα και πολύ καλή εξυπηρέτηση. Ένας χώρος πανέμορφος, φωτεινός που ανανεώνει συχνά το μενού με το κάθε πιάτο να αποτελεί γευστική έκπληξη. (22675151).



Bastione
Ένα από τα μαγαζιά σήμα κατατεθέν της παλιάς Λευκωσίας και συγκεκριμένα της περιοχής της Πύλης Αμμοχώστου το Bastione πρόσφατα ανανέωσε διακόσμηση και μενού, άλλαξε διεύθυνση και έρχεται να μας παρουσιάσει μία πιο φρέσκια, μοντέρνα εικόνα. Εδώ θα απολαύσεις εκλεπτυσμένα πιάτα από διεθνή κουζίνα στον ανακαινισμένο χώρο του, θα πάρεις ένα κοκτέιλ στον ατμοσφαιρικό εξωτερικό του χώρο και θα περάσεις εκεί μία όμορφη βραδιά. (22730025)



Ουζομεζεδοπωλείο Το Ελληνικό
Ένας πολύ όμορφος χώρος στην Έγκωμη με πολύ καλή ελληνική κουζίνα. Το αγαπημένο στέκι της Λευκωσία σου προσφέρει μία μοναδική ποικιλία από εκπληκτικά πιατάκια της ελληνικής κουζίνας. Μικρά πιατάκια, μεγάλες απολαύσεις σε ένα φωτεινό χώρο ιδανικό για παρέες. (77778300)



Jamie's Italian
Αγαπήθηκε για τις αληθινές ιταλικές του γεύσεις, που τις απολαμβάνουμε σε μια πανέμορφη ατμόσφαιρα. Το εστιατόριο που φέρει την υπογραφή ενός από τους διασημότερους σεφ στον κόσμο, του Jamie Oliver καταφέρνει να μας συναρπάζει και εδώ στην Κύπρο με τις ξεχωριστές γεύσεις του από την ιταλική γαστρονομία. Pasta, burger, pizza, σαλάτες και υπέροχα γλυκά μαζί με κοκτέιλ από το μπαρ θα σε κάνουν να περάσεις μία όμορφη βραδιά. (22028939).



Akakiko
Μία κλασική επιλογή για τους φίλους της fusion κουζίνας για φαγητό χαλαρά με την παρέα Παρασκευή ή Σάββατο βράδυ. Μοντέρνα διακόσμηση, άψογη εξυπηρέτηση και πλέον σταθερή αξία στην πόλη για fusion και αυθεντικές γεύσεις της Ασίας, που δεν μένουν μόνο στα γιαπωνέζικα. Δοκίμασε τα Peking duck spring rolls και hoi-sin chicken. (77778022)


Pyxida Oyster Bar
Ένας γαστρονομικός ναός για τους λάτρεις των θαλασσινών και των οστρακοειδών και με δυνατή μπάρα. Απόλαυσε το ποτό ή το φαγητό σου υπό τους ήχους προσεγμένης lounge μουσικής και μερικές φορές live jazz. Μεσογειακή φιλοσοφία με επίκεντρο πάντα τα θαλασσινά. Δοκίμασε το blue tuna tartare (€20), ενώ πάρε και το νέο πιάτο, τα μύδια μαγειρεμένα με μπίρα. Συνδύασέ το με ένα κοκτέιλ Fine Lady με λευκό ρούμι, lime, pink grapefruit syrup, dry Curacao, Golden Falernum και bitters. (22270045)

The Gym
Ένα μικρό διαμάντι στην παλιά πόλη, όπου γυμνάζεις στην κυριολεξία ευχάριστα τους σιελογόνους αδένες σου. Διακοσμητικές πινελιές από πέτρα, ξύλο και κεραμικό κι ένα μικρό αξιόλογο εκθεσιακό κατάστημα, ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα! Εδώ γυμνάζεις τους σιελογόνους αδένες σου με πιάτα βασισμένα στη μεσογειακή κουζίνα και πινελιές από όλο τον κόσμο. Οι έμπειροι bartender προτείνουν το Euphoria, μια δημιουργική παραλλαγή του κλασικού Hugo, με αφρώδες κρασί, Martini Bianco, σιρόπι γιασεμιού, τζίντζερ, βασιλικό και φρούτα εποχής. (22002001)

Sawa
Η συριακή κουζίνα και τα αρώματα της Μέσης Ανατολής σε ένα από τα πιο γνωστά στέκια της Λευκωσίας όπου θα φας χορταστικά, ποιοτικά και οικονομικά. Οι επιλογές εδώ είναι πολλές, ο μεζές στα €15, ενώ ενίοτε κερνούν τα γλυκά σε όσους παραγγείλουν full μεζέ.
(22766777)

Vino Cultura
Ο υπέροχος κόσμος του κρασιού, η μοναδική αίσθηση που έχεις όταν ακουμπάς στο στόμα σου ένα ποτήρι με κρασί, τα αρώματα, οι γεύσεις και η ιστορία του οινοποιείου, είναι ο πρωταγωνιστής και ο πυρήνας της φιλοσοφίας του Vino Cultura Wine Bar & Cellar. Ένα πολυβραβευμένο wine bar, αφοσιωμένο στο καλό κρασί το οποίο παντρεύεται με γεύσεις της διεθνούς κουζίνας, σερβιρισμένες σε στυλ tapas. Κάθε χρόνο η κάβα μεγαλώνει, αριθμώντας πια μια εντυπωσιακή γκάμα επιλογών. (22676707)

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close