Μουσική , Συναυλίες & Events

Οι 26 καλύτερες μουσικές στιγμές του Φλεβάρη

Δες τι πρόκειται να ακούσεις τις επόμενες εβδομάδες και γίνε ο πιο (μουσικά) ενημερωμένος τύπος της παρέας

Δημοσιεύτηκε στις 01 Φεβρουαρίου 2019

Ο Φεβρουάριος πλησιάζει και ήρθε η ώρα να ενημερωθείς για τα σημαντικότερα μουσικά δρώμενα της Κύπρου ώστε να μη χάσεις κανένα!

Δες παρακάτω τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικές προτάσεις για όλα τα γούστα στη λίστα που ακολουθεί και αποφάσισε πώς θα περάσεις τα βράδια σου στο νησί.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Μετά από αρκετά χρόνια με μοναδικές συνεργασίες που άφησαν εποχή, η Άλκηστις επιστρέφει στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λάρνακας την 1η του Φεβρουαρίου με ροκ διάθεση, σε μια παράσταση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της! Ένα πρόγραμμα «Σε απευθείας σύνδεση» με το κοινό της, πλημμυρισμένη με τα τραγούδια της που αγαπάμε, τραγούδια που ξυπνάνε μνήμες, με ευαισθησία, συμμετοχή και ενέργεια! Μαζί της μία ομάδα σπουδαίων μουσικών που δημιουργούν μοναδικές εικόνες, ξεχωριστές στιγμές και μας χαρίζουν μελωδίες, σ ένα πρόγραμμα ανανεωμένο, αισιόδοξο με ρυθμούς γρήγορους και παθιασμένους όπως το παρουσιάζουν στη μουσική σκηνή Gazarte στην Αθήνα με τεράστια επιτυχία. Όπως λέει και η Άλκηστις:  «Mουσικά μείγματα και εκρηκτικές χημείες, χρώματα και ηχοχρώματα, ρυθμοί και αρμονίες, χορδές , μαγεία, ανάταση και ψυχική ευθυγράμμιση, με ανατροπές και διασκευές να λάμψει το όνειρο να λάμψουν και οι καρδιές!". Μία χίμαιρα μουσικής, ήχων και ενέργειας.
>> Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 20.30, €25. Εισιτήρια από την www.tickethour.com.cy τηλ. 77777040 και όλα τα ACS couriers.

Μπάμπης Στόκας & Μελίνα Κανά
Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 ο Μπάμπης Στόκας και η Μελίνα Κανά μαζί στο Πέραμα στη Λεμεσό σε ένα πρόγραμμα που έχουν επιμεληθεί με τη συνεργασία του Οδυσσέα Ιωάννου. Τραγούδια από το πλούσιο προσωπικό τους ρεπερτόριο που έχουν αφήσει τα σημάδια τους στον χάρτη της ελληνικής δισκογραφίας αλλά και σπουδαία τραγούδια μεγάλων δημιουργών που μας συσπειρώνουν γύρω από ένα κοινό αίσθημα. Με ενωτική διάθεση, μας καλούν να θυμηθούμε τις αναφορές μας και να τραγουδήσουμε λόγια και μελωδίες από όλο σχεδόν το φάσμα του ελληνικού τραγουδιού. Ηλεκτρικές μπαλάντες εναλλάσσονται με διαχρονικά λαϊκά τραγούδια –ορισμένα από τα οποία θα τραγουδήσουν για πρώτη φορά- σε ένα πρόγραμμα, που μέσα από τα ξαφνιάσματα και τις εκπλήξεις του, θα ανακαλύψουμε ξανά τα τραγούδια της ζωής μας.
Μαζί τους οι μουσικοί: Χρυσόστομος Καραντωνίου /Κιθάρες, Γιώργος Παχής /Μπουζούκι, Αλέξανδρος Κούρος /Ντράμς, Αντωνία Τσολάκη / Μπάσο, Δημήτρης Καρασούλος / Ηλεκτρική κιθάρα
Γιώργος Θεοδωρόπουλος /Πλήκτρα. 
>> Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, Στο Πέραμα, Λεμεσός. Πληρ. 25373763.


Κέλλυ Κελεκίδου 
Η Κέλλυ Κελεκίδου με τη γνήσια λαϊκή φωνή της έρχεται στην Κύπρο και υπόσχεται μια μαγική βραδιά στο ναό της διασκέδασης... «Μα το Θεό», «Γλύκα γλύκα», «Συγκεντρώσου»… γιατί αυτό το βράδυ θα είναι μαγικό! Οn decks: Andrew S.
>> Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, Opa Opa Club, Λεμεσός, 23.30. Πληρ. 95560056.

 

Δημήτρης Μπάσης
Ο Δημήτρης Μπάσης, ένας από τους σημαντικότερους λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του, ταξιδεύει τo Σαββατο 2 Φεβρουαριου 2019, για μια μοναδική συναυλία στην "Alot live". Διαχρονικά αγαπημένος, θα ερμηνεύσει με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του ποικιλία σύγχρονων και κλασικών τραγουδιών, από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και εκείνη των μεγαλύτερων Ελλήνων δημιουργών. Ένα ποιοτικό αλλά και ιδιαίτερα διασκεδαστικό μουσικό πρόγραμμα, που θα ικανοποιήσει όλα τα γούστα, θα ταξιδέψει το κοινό στο παρελθόν και στο σήμερα του ελληνικού τραγουδιού με οδηγό την αδιαμφισβήτητα μοναδική σκηνική παρουσία του Δημήτρη Μπάση.
>> Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, Alot live, Αγία Νάπα. Προπώληση εισιτηρίων: €18 και στην είσοδο €23 (κρατήσεις μόνο με την αγορά εισιτηρίων). Πληροφορίες και κρατήσεις στο 99637831.

 

Παντελής Θαλασσινός 
Ο Παντελής Θαλασσινός παρουσιάζει μια ανθολογία ερωτικών τραγουδιών που σεργιανίζει στην παράδοση της Κύπρου και της Ελλάδας, το ρεμπέτικο, το Νέο Κύμα και την Παλιά Αθήνα και φτάνει μέχρι το λαϊκό τραγούδι και τους συνθέτες του τέλους του 20ού αιώνα, χωρίς να παραλείπονται βέβαια αγαπημένα τραγούδια και προσωπικές επιτυχίες του τραγουδοποιού. Μαζί του η Κύπρια τραγουδίστρια Χριστιάνα Παύλου με την οποία θα παρουσιάσουν και τραγούδια από την πρόσφατη συνεργασία τους. Μουσικοί: Ανδρέας Δρυνιάτης – μπουζούκι, Βαρβάρα Λουκά – βιολί, Μάριος Μάρκου – κλαρίνο, Αντώνης Πολυκάρπου – πιάνο, Δημήτρης Παπανικολάου – μπάσο, Κωνσταντίνος Πάουρος – τύμπανα, Άδμητος Πιτσιλλίδης – κιθάρα / ενορχηστρώσεις / διεύθυνση.
>> Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Εισιτήρια: www.rialto.com.cy / 77777745.


Δημήτρης Μπάσης & Παντελής Θαλασσινός
Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Καραβά μέσα στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του παρουσιάζει επί σκηνής του DownTown Live τους καταξιωμένους Έλληνες τραγουδιστές Δημήτρη Μπάση και Παντελή Θαλασσινό την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 09:00 μ.μ. Τους τραγουδιστές θα πλαισιώνει ο γνωστός Κύπριος τραγουδιστής και μουσικοσυνθέτης Κούλης Θεοδώρου μαζί με την μπάντα του. Σε μια αξέχαστη μουσική βραδιά θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τραγούδια από το πλούσιο προσωπικό τους ρεπερτόριο που έχουν αφήσει τα σημάδια τους στον χάρτη της ελληνικής δισκογραφίας αλλά και σπουδαία τραγούδια μεγάλων δημιουργών, σαλπάροντας με «Του Καραβιού τη Μελωδία». Τα εισιτήρια θα προπωλούνται από την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, στην τιμή των €15.00 από το DownTown Live και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών στον Στρόβολο (ώρες γραφείου). Εισιτήρια θα διατίθενται επίσης στην είσοδο της συναυλίας προς €20. Την εκδήλωση συνδιοργανώνει ο Δήμος Καραβάς και στηρίζει ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου.
>> Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, DownTown Live, Λευκωσία, 21.00. Πληροφορίες & Κρατήσεις: 99 810011.
 

Η Έλενα Χατζηαυξέντη ερμηνεύει Δανάη Στρατηγοπούλου
Ελάτε να γνωρίσετε ποια ήταν η Δανάη Στρατηγοπούλου. Η ερμηνεύτρια του Αττίκ και άλλων συνθετών με τη μοναδική βελούδινη φωνή της ταυτίστηκε με τα πιο όμορφα τραγούδια της ελαφράς μουσικής όπως το «Ας ερχόσουν για λίγο», «Τ' οργανάκι», «Μαραμένα τα γιούλια», «Της μιας δραχμής τα γιασεμιά» αλλά και ως στιχουργός με το "Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη" και "Αν σ 'αρνηθώ αγάπη μου". Η Έλενα Χατζηαυξέντη γίνεται για λίγο η Δανάη και μας αφηγείται μαζί με τον Ανδρέα Παπαπέτρου στο πιάνο μια τόσο ενδιαφέρουσα προσωπικότητα στην οποία αξίζει φόρος μουσικός και φόρος μνήμης.
>> Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου, Aίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22797650.
 



Κώστας Κακογιάννης 
Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων δημιουργικής παρουσίας του Κώστα Κακογιάννη στα μουσικά δρώμενα της Κύπρου, παρουσιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι τον περασμένο Ιούνιο, ένα μεγάλο αφιέρωμα στο έργο του, που απέσπασε εγκωμιαστικές κριτικές και εκπροσώπησε τη χώρα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πριν συνεχίσει το ταξίδι της σε άλλες χώρες, η παράσταση θα παρουσιαστεί στη Λάρνακα. Ο καταξιωμένος συνθέτης επιλέγει χαρακτηριστικά δείγματα μουσικής και τραγουδιών που έχει συνθέσει για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και τα παρουσιάζει με καταξιωμένους και νέους καλλιτέχνες. Με τη συμμετοχή του ίδιου του συνθέτη, του Φωνητικού Συνόλου και της Ομάδας Χορού της «Διάστασης», αλλά και εξαιρετικών οργανοπαικτών και τον συγκερασμό πολλών μορφών τέχνης, η παράσταση απευθύνεται σε ένα ευρύτατο κοινό.
>> Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 20.30. 

Ματούλα Ζαμάνη
Η Ματούλα Ζαμάνη θα τραγουδήσει Live στην μουσική σκηνή του DownTown Live την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου παρέα με τους Περιπλανώμενους σε ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα. Μαζί: Μένιος Γούναρης:πλήκτρα,synthbass, Θάνος Καζαντζής:τύμπανα,pads, Γιάννης Κονταρατος:βιολί, Κώστας Νικολόπουλος:κιθαρες,bass,tapes, Δημήτρης Δημητριάδης:sound engineer, Νίκος Κόλλιας:Μonitoring, Χρήστος Λαζαρίδης:light engineer, Φροντίδα:aftofoto.
>> Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, DownTown Live, Λευκωσία. Πληρ. 99810011.

Λένα Παπαδοπούλου
Γοήτευσε τη Θεσσαλονίκη και τώρα έρχεται στη Λεμεσό για να βάλει τη δικιά της σφραγίδα! Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, το Opa Opa Club υποδέχεται την ερμηνεύτρια Λένα Παπαδοπούλου. Εκρηκτική και με υπέροχη φωνή έρχεται με διάθεση να απογειώσει τη διασκέδαση και να τα κάνει ολα όπα όπα!
>> Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, Opa Opa Club, Λεμεσός. Πληρ. 95560056.

Scorpions
Οι θρυλικοί Scorpions που έγραψαν ιστορία στην ροκ μουσική, έρχονται για μια και μοναδική συναυλία, στις 9 Φεβρουαρίου 2019, στο Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού, με χωρητικότητα μόλις 5.900 ατόμων. Η διάσημη ροκ μπάντα θα καταφθάσει στην Κύπρο με τρία διαφορετικά αεροπλάνα, τα οποία θα μεταφέρουν ένα τεράστιο όγκο εξοπλισμού για να «στήσουν» την πιο άρτια συναυλία. Οι Scorpions σήμερα αποτελείται από τους πιο κάτω μουσικούς: Rudolf Schenker, κιθάρα – φωνητικά (1965 έως σήμερα), Klaus Meine, φωνή (1969 έως σήμερα), Matthias Jabs, βασική κιθάρα-φωνητικά (1978 – έως σήμερα), Pawel Maciwoda, μπάσο- φωνητικά (2003 έως σήμερα), Mikkey Dee, ντραμς (2016 έως σήμερα).
>> Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, Αθλητικό Κέντρο "Σπύρος Κυπριανού", Λεμεσός, 20.00.

Χάρης Βαρθακούρης
Γεννήθηκε με καθοριστικά γι’ αυτόν γονίδια σαν γιος του Γιάννη Πάριου. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο πλάι του Γιάννη Πάριου και του Στέλιου Ρόκκου στην Πύλη Αξιού (Θεσσαλονίκη) και ττώρα εμφανίζεται σε συναυλίες και σε επιλεγμένα μαγαζιά.
>> Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, A club, Αγία Νάπα, 24.00. Πληρ. 97722150.

 Λεωνίδας Μπαλάφας
Ο πολυδιάστατος τραγουδοποιός Λεωνίδας Μπαλάφας έρχεται παρέα με τα αγωνιστικά πουλάρια καλπάζοντας από το "Ταξίδι για να σε βρω" μέχρι τον "Άνθρωπο Μονάχο" και λίγο παραπέρα, σε ακόμα πιο νέες μουσικές διαδρομές, κάνοντας κάποιες στάσεις ανεφοδιασμού για κριθάρι και βρώμη σε παραδοσιακά, καντάδες, λαϊκά και άλλα αγαπημένα τραγούδια και οργανικά, για να μας ταξιδέψουν, να μας διασκεδάσουν και να μας ψυχαγωγήσουν.
>> Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, Κουρσάρος Rock Bar, Πρωταράς, 22.00. Πληρ. 99852419.
 



Ute Lemper
Η νέα παράσταση της Ute Lemper βασίζεται σε μια τηλεφωνική συζήτηση, που είχε μαζί με τη γυναίκα-μύθο Marlene Dietrich το 1988 στο Παρίσι. Η Ute ήταν τότε στην αρχή της καριέρας της στο θέατρο και τη μουσική, αλλά είχε αρχίσει να καταξιώνεται από τον διεθνή τύπο και τις κριτικές ως διάδοχος της Dietrich. Με μια επιτυχημένη καριέρα 30 περίπου χρόνων με παραστάσεις σε μουσικές αίθουσες της Ευρώπης, στο Broadway, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στο West End του Λονδίνου, παραμένει στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα ως η σημαντικότερη show woman της γενιάς της, έχοντας παίξει στο θέατρο και στον κινηματογράφο, έχονταςδώσει εκατοντάδες κονσέρτα και δεκάδες άλμπουμ. Έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως για τις ερμηνείες της σε τραγούδια του μεσοπολέμου, τραγούδια του Βερολίνου, των Kurt Weill και Berthold Brecht και σε chansons της Marlene Dietrich, Edith Piaf, Jacques Brel, Léo Ferré, Jacques Prévert, Nino Rota, Astor Piazzolla και άλλων.
>> Kυριακή 10 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30, €30 & €25. Πληρ. 77777745.

Νίκος Καββαδίας: Χόρεψε πάνω στο φτερό του Καρχαρία
Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας, στο πλαίσιο των πολιτιστικών της δραστηριοτήτων, διοργανώνει, σε συνεργασία με την ΟΕΛΜΕΚ, μουσικό αφιέρωμα στον ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ, στις 11 Φεβρουαρίου 2019, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες Ρίτα Αντωνοπούλου, Δημήτρη Φανή και Δημήτρη Μακρή. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, Δρος Λούη Κυπριανού. Τα καθαρά έσοδα από την εκδήλωση θα κατατεθούν στο Ταμείο Αλληλεγγύης της Ομοσπονδίας, το οποίο στηρίζει οικογένειες με σοβαρά προβλήματα υγείας.
>> Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20.00. 

Γιάννης Κότσιρας
Ένα special Valentine’s day event στο πιο ‘κόκκινο’ μαγαζί του νησιού, με έναν ερμηνευτή που έχει τιμήσει δεόντως αυτό που ονομάζεται ερωτικό τραγούδι. Λίγες μόνο βδομάδες μετά την εξαιρετική από κάθε άποψη παράσταση ‘Ο υπέροχος κύριος Μάνος’, ο Γιάννης Κότσιρας επιστρέφει στο Red σε μια εμφάνιση εφ’ όλης της ύλης για ερωτευμένους και όχι μόνο.
>> Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, Μουσική Σκηνή Red, Παλιά Λευκωσία, 21.30. Πληρ. 96245929 / 99059257.

Ρίτα Αντωνοπούλου
Η Ρίτα Αντωνοπούλουστο έρχεται στο Vinylio Wine Etc στις 14/2. Μαζί της στην κιθάρα ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης. Στις 14 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε... γιορτάζουμε το μεγαλύτερο Έρωτα, αλλά μαζί γιορτάζουμε και τα 4 Σπουδαία Χρόνια του Vinylio Wine Etc και της Μουσικής! Και θα το κάνουμε με μια αγαπημένη καλλιτέχνη, με την υπέροχη Ρίτα Αντωνοπούλου που μας τιμά με την παρουσία της στη μικρή μας μουσικη Σκηνή.
>>  Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, Vinylio Wine Etc, Λεμεσός. Κρατήσεις και πληροφορίες 99300430.

Μίλτος Πασχαλίδης
Η ΕΔΟΝ διοργανώνει συναυλία με τoν Μίλτος Πασχαλίδης αφιερωμένη στα 75 χρόνια ΑΟΝ - ΕΔΟΝ. Ο συνθέτης, στιχουργός, μουσικός, ερμηνευτής και συγγραφέας, επιστρέφει στο νησί μας για 4 εμφανίσεις. Με παραμύθια, βαριές κουβέντες, ιστορίες για πεφταστέρια και τραγούδια που ζούνε λαθραία, ο Μίλτος Πασχαλίδης στήνει ένα πρόγραμμα, λιγότερο ηλεκτρικό και πιο προσωπικό, με περισσότερα «αδικημένα» τραγούδια από τους 12 προσωπικούς του δίσκους και τις συμμετοχές του σε δίσκους φίλων του, που έχουν λείψει από τις συναυλίες του τα τελευταία χρόνια. Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και ο φόρος τιμής στο μεγάλο δάσκαλο Μάνο Ελευθερίου, με ένα εκτενές αφιέρωμα στα σπουδαία τραγούδια του. Φυσικά, κινητήρια δύναμη θα είναι, όπως πάντα, η αίσθηση της στιγμής, η ατμόσφαιρα της κάθε βραδιάς που θα οδηγεί σε απρόβλεπτα μονοπάτια, με τον ιδιαίτερο πάντα τρόπο του Μίλτου.
>> Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, Ravens, Λεμεσός.
>>  Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, DownTown Live, Λευκωσία. Πληρ. 99810011.
>> Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, Savino Live, Λάρνακα. Πληρ. 99426011.
>> Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, DownTown Live, Λευκωσία. Πληρ. 99810011.


|

O Διονύσης Τσακνής στο Ριάλτο
Μετά από παύση δύο χρόνων, ο Διονύσης Τσακνής θα παρουσιάσει σε έναν περιορισμένο αριθμό συναυλιών, σε Ελλάδα και Κύπρο, μια συναυλία αναφορά στο παρόν και το μέλλον της ελληνικής ροκ μουσικής. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως στις συναυλίες αυτές θα παιχτούν τα καινούργια τραγούδια του, τα οποία έρχονται, μετά από 8 χρόνια, να προστεθούν στη μεγάλη του δισκογραφική συνεισφορά στο ελληνικό τραγούδι. Η κυκλοφορία του νέου του CD "Bandiera Rossa - Ψηλά μέσα στη Βροχή", δίνει την ώθηση στον αγαπημένο τραγουδοποιό για ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι. Ο Διονύσης Τσακνής μας προσκαλεί όλους, να τραγουδήσουμε, να θυμηθούμε τα παλιά και να ζεστάνουμε, παρέα με τις πιο όμορφες μελωδίες, τα κρύα βράδια του χειμώνα, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα γεμάτο από τις μεγαλύτερες και διαχρονικές πλέον επιτυχίες του, αλλά και τα τραγούδια της νέας του δισκογραφικής δουλειάς. Μαζί του η Δήμητρα Κελεκίδη, σε τραγούδια που η δικιά της γενιά αγάπησε και είναι έτοιμη να πάρει την σκυτάλη από τους παλιότερους. Τους δύο καλλιτέχνες συνοδεύουν 4 εξαιρετικοί μουσικοί, που θα μας ταξιδέψουν και θα μας θυμίσουν την Ελλάδα που χάσαμε, την Ελλάδα που αγαπάμε…. την μουσική Ελλάδα της νιότης μας!  Το πρόγραμμα της συναυλίας στο Θέατρο Ριάλτο περιλαμβάνει, πέρα από τις μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες του Διονύση και  τραγούδια  φίλων του.   Μουσικοί: Δημήτρης Μπαρμπαγάλας – κιθάρα, Δημήτρης Μπέλλος – πιάνο, Δημήτρης Φροσύνης – μπάσο, Γιάννης Ράλλης – τύμπανα.
>> Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20:30, €18, €14. Πληρ. 77777745.
 

Magic de Spell
Οι θρύλοι της Ελληνικής ΡΟΚ μαζί μας στην Κύπρο σε μια απίστευτη και γεμάτη ενέργεια Συναυλία στο RED! Ανοίγουν οι Ονειροβάτες. Οι Magic de Spell από τις αρχές των 90’s, καθιερώθηκαν ως γνήσιοι εκφραστές του ελληνόφωνου rock και του κιθαριστικού ήχου. Στα 38 χρόνια πορείας τους, έχουν στο ενεργητικό τους τέσσερις αγγλόφωνους και οκτώ ελληνόφωνους δίσκους. Συνεργασία με τον μπασίστα των Stranglers JJ Burnel, “πειραγμένες” διασκευές, μελοποιήσεις ποιητών και μεγάλο αριθμό συναυλιών στην Ελλάδα, την Κύπρο, αλλά και την Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο, ότι τα τραγούδια τους, αντιπροσωπεύουν εμφατικά δυο γενιές μέχρι σήμερα. Διακοπές στο Sarajevo", "Εμένα οι φίλοι μου", "Νίψον ανομήματα", "κυρ Παντελής", "Τέρμα το διάλειμμα", "Όταν νυχτώνει", "Με μπαταρία", "Πρόγονε πίθηκε, εσύ τι λες;", μέχρι και το πρόσφατο single “Γιάννη...”.
>> Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου, Μουσική Σκηνή RED, Λευκωσία, 23.30.
>> Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, Ravens, Λεμεσός. 


Μαργαρίτα Ζορμπαλά
Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά ανοίγει το κουτάκι των αναμνήσεων της, ανοίγει τα φωτογραφικά της άλμπουμ και τη δισκοθήκη της, ανοίγει τα βιβλία που αγάπησε και τις ιστορίες τους. «Ανοίγει» τη μνήμη και το αίσθημά της. Κάθε εμφάνιση της Μαργαρίτας Ζορμπαλά είναι μία πρόταση, έχει μια ιδέα, ένα θέμα, έχει συνοχή και το αίσθημα του συλλεκτικού. Τα τελευταία χρόνια με κεντρικό όχημα τη μουσική και το τραγούδι, ανοίγεται και στους δρόμους της θεατρικής πράξης. Μουσικότητα εξάλλου εκπέμπουν τα πάντα επάνω της, η κίνηση της, η ομιλία της, η κάθε χειρονομία της. Παράλληλα η θεατρική έκφραση είναι μέσα της από την παιδική ηλικία. Άλλωστε το θέατρο το γνώρισε, το σπούδασε και το δοκίμασε με μεγάλη επιτυχία. Η φετινή της παράσταση είναι στην ουσία ένας μουσικός μονόλογος όπου «όλα μπερδεύονται γλυκά». Οι ιστορίες που ξεκινούν από την παιδική ηλικία και προχωρούν στην εφηβεία και στα νεανικά χρόνια για να ολοκληρωθούν στην ωριμότητα της φέρνουν συγκυριακά στη ψυχή τραγούδια, μουσικές απρόβλεπτες και ξεχωριστές. Όπως το μυαλό μας σκαρώνει πολλές φορές παιχνίδια, όπως στα όνειρα βλέπουμε ασυνείδητα δικές μας ιστορίες ή απραγματοποίητες. Μουσική διεύθυνση: Βάσος Αργυρίδης
>> Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 20.30. Πληρ. 25377277.
>> Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας.
>> Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.




Νατάσα Θεοδωρίδου
Κάνει ένα διάλειμμα από τις εμφανίσεις της στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες μάλιστα πήραν παράταση λόγω της μεγάλης ζήτησης που έχει το πρόγραμμα στη συμπρωτεύουσα, και έρχεται Κύπρο για μια και μόνο εμφάνιση στη Λεμεσό. Ένα αμιγώς λαϊκό πρόγραμμα από μια σημαντική εκπρόσωπο του είδους, που θα διανθίζεται με επιλογές από τραγούδια του Stan, ο οποίος θα είναι μαζί της.
>> Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, Colosseo club, Λεμεσός. Πληρ. 99994040.

 

Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας
Ένα ταξίδι στη ζωή και την τέχνη της σπουδαιότερης υψίφωνου του 20ού αιώνα, Μαρίας Καλογεροπούλου Κάλλας. Η Κύπρια υψίφωνος Χρύσω Μακαρίου, με βάση της τη Βιέννη, ο Βούλγαρος βαρύτονος Κρουμ Γκάλαμπωφ και ο γνωστός ηθοποιός Αχιλλέας Γραμματικόπουλος ενώνουν τις δυνάμεις τους επί σκηνής με τον πιανίστα Ζμπύνεκ Μάρουσκα. Φιλική συμμετοχή στο φλάουτο από τον Θεόδωρο Κρασίδη. Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τις όπερες ‘Νόρμα’, ‘Τόσκα’, ‘Λα Τραβιάτα’ και ‘Άννα Μπολένα’. Την επιστημονική επιμέλεια και έρευνα της παράστασης έχει η ιστορικός και μουσικολόγος Δρ Σπυριδούλα Κατσαρού, ενώ η παράσταση τελεί υπό την υψηλή προστασία της Πρώτης Κυρίας κας Άντρης Αναστασιάδη. Διοργανώνεται από τον Παγκύπριο Συνδέσμο Ένα Όνειρο Μια Ευχή, που στηρίζει παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στον σύνδεσμο.
>> Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 19.30, €15 & €10. Πληρ. 77777745.
 

Melodies of Life του Telethon
Διάσημα κομμάτια από musicals και δημοφιλείς άριες της όπερας, σε μια φιλανθρωπική συναυλία για το Telethon, με τέσσερις σπουδαίους καλλιτέχνες, που διοργανώνει η Ελληνική Τράπεζα. Οι Tatiana Stupak (πιάνο), Olivera Rialas (βιολί), Dusko Zarkovic (κλαρίνο) και Anastasia Maksimova (σοπράνο), παρουσιάζουν μια όμορφη μουσική παράσταση της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν για το Telethon. Χορηγοί επικοινωνίας: Τηλεόραση ΣΙΓΜΑ και Συγκρότημα ΔΙΑΣ.
>> Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, Κεντρικά Γραφεία Ελληνικής Τράπεζας, Λευκωσία, 19.30, €20. Πληρ. 99122472.

 

Active Member
Οι Active Member βρίσκονται στην ενεργό δράση 25 χρόνια. Είτε με την δύναμη του ονόματός τους, ως ενεργά μέλη, είτε με διάφορα μουσικά και άλλα project, o B.D.Foxmoor – ιθύνων νους – και η Sadahzinia έχουν βρει έναν δικό τους τρόπο να ερμηνεύουν το γίγνεσθαι, το πως μεταβάλλονται τα πράγματα και οι καταστάσεις σε ένα κόσμο παλλόμενο ή και βουβό. Δεκάδες album, εκατοντάδες τραγούδια, ζωή μετρημένη με ρίμες και λέξεις… Η μουσική παύση το 2015 έγινε μετά από σκέψη και ήταν μια σκληρή απόφαση. Όμως η ίδια η ζωή και οι απαιτήσεις της έφεραν τους Active Member στο κομβικό σημείο να δεχτούν την πρόκληση να συνεχίσουν. Ήδη, ετοιμάζουν το επόμενο τους album με τίτλο «Ζαλίκι» υπονοώντας το ηθικό βάρος αλλά και το φορτίο όλων αυτών των χρόνων τόσο του ίδιου του γκρουπ όσο κι αυτό που καλείται πια να μεταφέρει και να μεταδώσει το ίδιο το κοινό… Οι Active Member επιστρέφουν στη Λευκωσία για μια μοναδική συναυλία. 
>> Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, Διαχρονική Μουσική Σκηνή, Λευκωσία, 22.30. Πληρ. 9915 66 83.


Ελένη Τσαλιγοπούλου και Boğaz Musique στο RED
H Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι BoğazMusique ταξιδεύουν στην Κύπρο και μας προσκαλούν σε μία συναρπαστική βραδιά. Με την αυθεντική ατμόσφαιρα και τη μαγεία ενός post μικρασιάτικου πάλκου, προσαρμοσμένου στα ηχητικά δεδομένα και τις προκλήσεις της νέας εποχής, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι BogazMusique στήνουν μία υπέροχη μουσική γιορτή, γεμάτη από πολύτιμα τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει. Τραγούδια από την παράδοση, το ρεμπέτικο, το λαϊκό, τραγούδια μεγάλων δημιουργών, σύγχρονα και κλασσικά, αλλά και ολοκαίνουργια τραγούδια από το νέο album της Ελένης και των Boğaz που ήδη έχουν προκαλέσει αίσθηση. Με ιδιαίτερο, καλοδουλεμένο και αριστοτεχνικά ανανεωμένο ήχο, τον bogaz ήχο που έχουν διαμορφώσει από κοινού τα τελευταία χρόνια, αλλά και με τις καθηλωτικές ερμηνείες και τον υπέροχα επικοινωνιακό τρόπο της Ελένης Τσαλιγοπούλου, κάθε συναυλία θα είναι μια συναρπαστική, λυτρωτική μουσική εμπειρία.
>> Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, Μουσική Σκηνή Red, Λευκωσία. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close