Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μία ταβέρνα στο βουνό διατηρεί ζωντανή την αυθεντική κυπριακή φιλοξενία

Ένας όμορφος και ζεστός χώρος προσφέρει αυθεντικές κυπριακές γαστρονομικές απολαύσεις

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου 2019

Σε μια εποχή, όπου τα πάντα αλλάζουν και η ταυτότητα υποχωρεί μπροστά στο ξενόφερτο στοιχείο, οι Μαύρες Χήνες στο γραφικό χωριό Ομοδος της επαρχίας Λεμεσού, κόντρα στον μιμητισμό, προσπαθούν να διατηρήσουν ζωντανό τον χαρακτήρα της αυθεντικής κυπριακής κουζίνας και φιλοξενίας.
 
Ένας όμορφος και ζεστός χώρος προσφέρει αυθεντικές κυπριακές γαστρονομικές απολαύσεις. Το περιβάλλον αποτελεί ένα κράμα παράδοσης, εκλεπτυσμένης παρουσίασης και κοσμοπολίτικης πινελιάς. Η σύγχρονη ματιά ενός νεαρού ιδιοκτήτη δένει με το παραδοσιακό στη διακόσμηση του χώρου.

Στόχος η ευχαρίστηση του φιλοξενούμενου στον χώρο μας, αναφέρει χαρακτηριστικά ο νεαρός ιδιοκτήτης. Μια ματιά στην ταβέρνα, με το μαγικό της κελάρι να κερδίζει τις εντυπώσεις, αποδεικνύει ότι όλα εκεί μέσα φτιάχτηκαν με αγάπη, μεράκι και όραμα τους να ξεχωρίσουν.



Για τους εκλεκτούς της γεύσης
Περιδιαβαίνοντας κανείς στα γραφικά δρομάκια του Ομόδους, δεν μπορεί να μην κοντοσταθεί στην πρωτότυπη ονομασία της ταβέρνας Μαύρες Χήνες. Εδώ οι εκλεκτοί της γεύσης, μπορούν να γευτούν παραδοσιακούς κυπριακούς μεζέδες, οι οποίοι λες και φτιάχτηκαν από τα χέρια της γιαγιάς, με την ίδια ζεστασιά και φροντίδα.

Η κοσμοπολίτικη φινέτσα της ταβέρνας έρχεται και περιπλέκεται με τον παραδοσιακό χαρακτήρα του χωριού. Στην ταβέρνα οι περισσότερο απαιτητικοί και ‘κουλτουριάρηδες’ μπορούν να γευτούν στο κελάρι της μια μεγάλη συλλογή από επίλεκτα κρασιά.



Επίσης, πέραν των κρασιών υπάρχει μεγάλη γκάμα από single malt και blended whiskey, που οι λάτρεις μπορούν να συνοδεύσουν με μια μεγάλη ποικιλία κουβανέζικων -και όχι μόνο- πούρων.
Τέλος, ο χαρακτήρας της ταβέρνας δεν θα μπορούσε να μην καθοριστεί και από τη ζωντανή ρεμπέτικη μουσική, που ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας με την παρέα του αναλαμβάνει κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι. Με τις πενιές του μπαγλαμά, θα περάσεις αξέχαστα όμορφες στιγμές στις Μαύρες Χήνες στο Όμοδος!



(70005459) Όμοδος, επ. Λεμεσού. Δ-Κ 12.00-17.00 & Σ 12.30-16.00 & 18.30-22.00
Facebook page: Μαύρες Χήνες-The Black Geese

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close