8 February 2019
Eating News , Εστιατόρια

Ένα λαχταριστό μενού εμπνευσμένο από το κρασί

Το ξενοδοχείο Londa Beach ενώνει τις δυνάμεις του με το οινοποιείο “Οίνου Γη” σε μία εκδήλωση που συνδυάζει κρασί και γαστρονομία

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου 2019

Το ξενοδοχείο Londa Beach ενώνει τις δυνάμεις του με το οινοποιείο "Οίνου Γη" για τη δημιουργία ενός εκλεκτικού δείπνου στις 8 Φεβρουαρίου 2019.

Το καινούριο και σύγχρονο οινοποιείο του Κτήματος Βασιλειάδη "Οίνου Γη" αντικατοπτρίζει την τέχνη και το όραμα της οικογένειας Βασιλειάδη όπως και την κουλτούρα της οινοπαραγωγής της περιοχής του Ομόδους.

Με την πληθωρική εμπειρογνωσία και ακολουθώντας τη μακρά παράδοση της γης του Ομόδους, η "Οίνου Γη" συμβάλει στην ιστορία και στη συνέχιση της ντόπιας παραγωγής κρασιού. Η ένδοξη κληρονομιά των αμπελώνων είναι αυτό που ενέπνευσε τον σεφ του ξενοδοχείου Λόντα, Βάσο Μιχαήλ να επινοήσει ένα λαχταριστό μενού μέσα από μια επιλογή αρίστων κρασιών του οινοποιείου “Οίνου Γη” για αυτή την εκδήλωση. Ξεκινώντας στις 20.30 με ένα κοκτέιλ στο Μπαρ Caprice του ξενοδοχείου, οι παρευρισκόμενοι θα μπορέσουν να δοκιμάσουν το "Λευκό Ξηρό 2017”, ένα αρωματικό ξυνιστέρι του “μυστικού συνδυασμού”.

Στις 21.00 ακριβώς ένα γαστρονομικό ταξίδι θα ξεδιπλωθεί με ένα δείπνο τεσσάρων πιάτων! Το πρώτο πιάτο θα περιλαμβάνει μια αρμονία από μους καπνιστής πέστροφας, καπνιστό σολομό, γαρίδες, χαβιάρι σολομού και πράσινα μύδια. Θα σερβίρονται με Μεσογειακή σάλτσα. Το ορεκτικό αυτό πιάτο θα συνοδεύεται με το Ξυνιστέρι 2017, επιτυγχάνοντας έτσι μια απαλή ισορροπία μεταξύ της οξυδέρκειας και βελούδινης υφής του, αφήνοντας μια επίμονη και εκφραστική επίγευση.

Το δεύτερο πιάτο το οποίο θα συνοδεύεται με ένα “Rose 2017” είναι ένα ριζότο με προσιούτο, αρωματισμένο με λάδι τρούφας και παρμεζάνα. Ακολουθώντας μια 24ωρη διαδικασία εξαγωγής χρησιμοποιώντας την μέθοδο “σενιέ”,  το “Rose 2017” προκύπτει από σταφύλια της διεθνούς ποικιλίας Σιράζ.

Για το κυρίως πιάτο, οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν ένα φιλέτο από μοσχάρι τυλιγμένο με πολέντα  και ένα μείγμα από βότανα, μανιτάρια στη σχάρα, καρότα γλασέ, μπρόκολο και κέικ πατάτας με σπανάκι. Θα σερβιριστεί με σάλτσα από κόκκινο κρασί. Αυτό το πιάτο θα έχει ως συνοδευτικό του το κρασί “Γερόκλημα”. Ένα εξαιρετικό κρασί της ντόπιας ποικιλίας “Μαραθεύτικο”, ο μοναδικός τύπος του “Γερόκλημα 2016” παίρνει την τελική του μορφή αφού ωριμάσει σε καινούρια βαρέλια από ξύλο βαλανιδιάς.

Θα ακολουθήσει ένα απολαυστικό “γλυκό” διάλειμμα με μια πολυτελή Τριλογία από σοκολάτα, η οποία θα συνοδεύεται όμορφα με το άρωμα του “Ξυνιστέρι Μάλαγα 2016”, ενός γλυκού κρασιού με μεγάλη καθαρότητα και πολυτέλεια στο στόμα. Ακόμη, μια επιλογή από αρωματικό καφέ, ζιβανία και  Κουμανταρία τα οποία και θα δώσουν τέλος στο γαστρονομικό αυτό ταξίδι. 

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, η κα Κατερίνα Μυλωνά, οινολόγος στο Οινοποιείο “Οίνου Γη”, θα αναφερθεί αναλυτικότερα στην επιλογή των κρασιών που θα προσφερθούν.

Μια επιλογή από τα κρασιά του οινοποιείου θα βρίσκονται και στο φετινό κατάλογο κρασιών του ξενοδοχείου Londa.

Το δείπνο αυτό θα κοστίζει €55.00 το άτομο και θα χρειάζεται οπωσδήποτε κράτηση. Παρακαλώ τηλεφωνήστε στο εστιατόριο Caprice του ξενοδοχείου Λόντα στον αριθμό 25865540 ή στείλτε e-mail στο george@londahotel.com. 
 

21.00. Πληρ. 25865540.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close