Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Οι 8+1 νέες αφίξεις της Λευκωσίας που πρέπει να κλείσεις τραπέζι

Τα καινούργια μαγαζιά της πρωτεύουσας σε κάνουν να θέλεις να βγεις έξω

Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου 2019

Από τα τέλη του 2018 μέχρι και σήμερα η Λευκωσία βιώνει την περίοδο των νέων αφίξεων. Καινούργια, μοντέρνα, εκλεπτυσμένα μαγαζιά με έμπνευση από Αθήνα και Λονδίνου προσγειώνονται στην πόλη δημιουργώντας μία νέα τάση στη ζωή της Λευκωσίας.
 
Μικρά και μεγάλα εστιατόρια, γνωστά μαγαζιά που ανανεώθηκα και επέστρεψαν, φρέσκα και πρωτότυπα κόνσεπτ που ανυπομονούμε να επισκεφθούμε, να δούμε, να γευτούμε και να φλερτάρουμε. 
Εμείς κάναμε το δικό μας check-in σε μερικά και σου μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις. Για τα υπόλοιπα έχουμε ήδη κλείσει τραπέζι. Εσύ; Ακόμη;
 
ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ 



Πρέπει να επισκεφθείς τη νέα άφιξη της Πινδάρου που είναι η Μπέμπα (22252626). Κάνε οπωσδήποτε κράτηση αρκετές ημέρες πριν διότι το ενδιαφέρον είναι τεράστιο. Ο χώρος είναι φιλόξενος και ζεστός, θυμίζει αθηναϊκά μαγαζιά ενώ στο μενού του θα βρεις ελληνικές και κυπριακές συνταγές αλοιφές και ορεκτικά, όπως ο λευκός ταραμάς, η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, η πίτα ημέρας στον ξυλόφουρνο και τα τηγανητά κολοκυθάκια με τζατζίκι, σαλάτα με ρόκα, χοιρομέρι, φρούτα εποχής και γραβιέρα, κεφτέδες με μαρμελάδα ντομάτας, μαγειρευτά ημέρας, χειροποίητες ραβιόλες, κοτόπουλο κοντοσούβλι και ψαρονέφρι. Αν πάλι είσαι των θαλασσινών, μπορείς να επιλέξεις τηγανητό καλαμάρι με πέστο μυρωδικών, αλλά και λαβράκι με μους από κουνουπίδι και χόρτα εποχής. Μη φύγεις αν δεν δοκιμάσεις την καρυδόπιτα της Μπέμπας, με κανταΐφι και παγωτό βανίλια.



Η περιοχή των οδών Μπουμπουλίνας, Στασάνδρου και Πινδάρου παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερο ενδιαφέρον με το κέντρο βάρους της νυχτερινής ζωής της πόλης να πέφτει εκεί. Λίγο πριν το τέλος του 2018 καλωσορίσαμε άλλη μία ενδιαφέρουσα άφιξη που το όνομα της είναι ένα επιφώνημα νοστιμιάς. Το Nom (22777077) από το επιφώνημα nom nom είναι ένα μικρό, γουστόζικο μαγαζί για healthy επιλογές από brunch και lunch με νόστιμα pancakes και πολύ καλό καφέ.
 
Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2018 η πόλη υποδέχθηκε δύο μπιραρίες με ξεχωριστό χαρακτήρα. Πρόκειται για το Beer & Beer (22314671) (πρώην Café Vergnano) στη Μακαρίου και Σπύρου Κυπριανού γωνία. Ένας νέος, casual χώρος που είναι ανοιχτός από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ φέρνει μία νέα επιλογή για χαλαρή έξοδο στο κέντρο της πρωτεύουσας για μπίρα και φαγητό. Οι φίλοι της μπίρας στο νέο Beer & Beer της Μακαρίου θα βρούν 100 διαφορετικές ετικέτες μπίρας από όλο τον κόσμο και 6 βαρελίσιες αλλά και ιδιαίτερα πιάτα με λαχταριστά μπέργκερ, λουκάνικα και σαλάτες και φυσικά platters για να συνοδεύσεις την μπίρα σου. Πρόκειται για ένα μεγάλο χώρο όπου επικρατεί το ξύλο, με ψηλά και χαμηλά τραπέζια, μεγάλες οθόνες για προβολές αθλητικών διοργανώσεων.



Η δεύτερη μπιραρία βρίσκεται στην Έγκωμη στη λεωφόρο της 28ης Οκτωβρίου. Η Finders (22750700, 99750700) διαθέτει μία τεράστια γκάμα από μπίρες που φτάνει τις 100 ετικέτες ενώ στόχος των ιδιοκτητών είναι αυτός ο αριθμός να αυξάνεται συνεχώς. Το Finders Bar & Grill θα κλέψει τις εντυπώσεις με τη διακόσμησή του, τον ρετρό χαρακτήρα του, το ξύλινο πάτωμα και τα μοναδικά έπιπλα που θα βρεις εκεί. Μπορείς να βυθιστείς σε ένα από τους κόκκινους καναπέδες του, να απολαύσεις τη μπίρα, το κρασί και το ποτό σου μαζί με ένα από τα νόστιμα πιάτα του μενού. Για τις παρέες υπάρχει η επιλογή των plutters με λουκάνικα Βαυαρίας, τυριά, αλλαντικά, φρούτα αλλά και ένας συνδυασμός όλως αυτών για δύο άτομα και πάνω με 16 ευρώ. Από το μενού ξεχωρίζουν τα 13 μπέργκερ του καταλόγου ενώ εκείνο που κλέβει τις εντυπώσεις είναι το Finders Special Edition σε μαύρο ψωμάκι, με καπνιστό μπέικον, σπιτικό μπιφτέκι, λιωμένο τυρί, αβγά ορτυκιού, καραμελωμένα κρεμμύδια και τηγανητές πατάτες. Επίσης θα βρεις δροσερές σαλάτες, spare ribs, fahitas, wraps αλλά και λίστα κρασιών και αλκοολούχων ποτών.  Η νέα μπιραρία της πόλης αγαπάει τη ροκ μουσική των '70s, '80s και '90s ενώ σύντομα θα προγραμματίζει και live μουσικές βραδιές. 

ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ 

Αναζητάμε συνεχώς νέους χώρους αλλά κυρίως μέρη που θα μας προσφέρουν πέραν από καλό φαγητό και όμορφες εμπειρίες. Ένα νέο ταβερνάκι λοιπόν άνοιξε πριν από μόλις τρεις μήνες σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Κύπρου και συγκεκριμένα στην επαρχία Λευκωσίας. Πρόκειται για την ταβέρνα "Το στέκι της παράδοσης" (97616876) στο χωριό Ασκάς η οποία στεγάζεται σε ένα πετρόχτιστο αγροτικό σπίτι, τεσσάρων ορόφων και βρίσκεται πάνω από το ποταμό. Η ταβέρνα διαθέτει τζάκι και υπέροχη θέα στο βουνό αφού βρίσκεται στον τέταρτο όροφο του σπιτιού. Ο χώρος αποπνέει ζεστασιά, παραδοσιακό πάτωμα και επενδύσεις από ξύλο. Το μαγαζί ψήνει κρεατικά στα κάρβουνα και σερβίρει κυπριακό μεζέ με 17 ευρώ το άτομο. "Το στέκι της παράδοσης" ανοίγει κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ και Κυριακές τα μεσημέρια ενώ τις καθημερινές μόνο με κράτηση από προηγουμένως. Μία ταβέρνα που μας δίνει την ευκαιρία να βρεθούμε εκτός πόλης και να την συνδυάσουμε με μία εκδρομή στην κυπριακή ύπαιθρο. 

ΕΚΑΝΑΝ COMEBACK


 

Τρία πολύ γνωστά μαγαζιά της Λευκωσίας επέστρεψαν ανανεωμένα, με νέα φιλοσοφία, διακόσμηση και κάποια σε καινούργια τοποθεσία. Το πιο πρόσφατο comeback έγινε από το θρυλικό Αιγαίον (22253030) στην Παλιά Λευκωσία. Μετά από μερικά χρόνια απουσίας επέστρεψε υπό νέα διεύθυνση, ολικό λίφτινγκ στη διακόσμηση σερβίροντας ελληνική και κυπριακή κουζίνα στον ίδιο ξεχωριστό του χώρο. Τρ-Σ 19.00-23.00 & Κ 12.00-15.00.


 
Σε νέα τοποθεσία, χώρο, λογότυπο και μενού επανήλθε το αγαπημένο μας Mouson το οποίο λειτούργησε για αρκετά χρόνια στην Παλιά Λευκωσία. Το Mouson Bar Restaurant (22664444) άνοιξε στα τέλη του 2018 στο νέο του μαγαζί (πρώην Banco), ένα μείγμα γαλλικού bistro και ιταλικής ταβέρνας με all day λειτουργία, διεθνή κουζίνα, ενδιαφέρουσα μπάρα και κοκτέιλ, με τη μουσική του να δυναμώνει αργά το βράδυ. Εδώ θα πας για brunch καθημερινά αλλά και τα σαββατοκύριακα.


 
Στα μέσα του 2018 ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια της πρωτεύουσας «Το Παντοπωλείο Καλή Όρεξη» (99075151) μεταφέρθηκε σε νέα γειτονιά της πρωτεύουσας σε ένα καινούργιο και μεγαλύτερο χώρο στην οδό Μετοχίου. Το βραβευμένο εστιατόριο της πόλης κράτησε τον χαρακτήρα και τη φιλοσοφία του μενού του διατηρώντας τα γνωστά πιάτα του πραγματοποιώντας κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες προσθήκες. 

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ 

Το τέλος της λειτουργίας του Fogo & Brasa έγινε η αφετηρία για ένα νέο και εντυπωσιακό lounge bar restaurant το οποίο θα βρει εκεί στέγη και θα μας υποδέχεται από τα τέλη Μαρτίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που εξασφάλισε το Check In Cyprus το νέο lounge bar restaurant της Στασικράτους θα διαθέτει ένα εντυπωσιακό και μοντέρνο design, σε luxurious γραμμή που θα σου θυμίσει γνωστά αθηναϊκά μαγαζιά (Nolan, Zurbaran) το οποίο φέρει την υπογραφή του γνωστού Ελλαδίτη interior designer Νίκου Αγγελίδη.

Ο χώρος θα είναι χωρητικότητας 120 καθήμενων ατόμων και 150 ατόμων που θα μπορούν να απολαμβάνουν το ποτό τους στο μεγάλο μπαρ που προγραμματίζεται για να δημιουργηθεί στο χώρο. Εκεί θα μπορείς να πας για ποτό χωρίς κράτηση στο μπαρ και να καθίσεις στους αναπαυτικούς του καναπέδες. Πρόκειται για ένα night out μαγαζί, υψηλής αισθητική που συνδυάζει την εκλεπτυσμένη κουζίνα με τη χαλαρή έξοδο για ποτό και μουσική. Το νέο lounge bar restaurant της Στασικράτους-που αναζητεί ακόμη όνομα-θα σερβίρει πιάτα από τη μεσογειακή κουζίνα με ιταλικές, ισπανικές και ελληνικές πινελιές.

Το μενού υπογράφει ένας νέος και ανερχόμενος Έλληνας σεφ, ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος που πρόσφατα ανέλαβε τα ηνία του εστιατορίου Sense, στο boutique ξενοδοχείο Αthens Was και είναι η ψυχή του επιτυχημένου ελληνικού εστιατορίου «Μαζί» που θεωρείται ένα από τα καλύτερα στο Λονδίνο. Η νέα άφιξη της Στασικράτους θα λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή από τις 17.30 για after work drinks και φαγητό ενώ τα σαββατοκύριακα θα ανοίγει από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Το μαγαζί θα διαθέτει djs επτά φορές την εβδομάδα με ξένη mainstream μουσική που θα δυναμώνει πιο αργά το βράδυ.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close