Things to Do , Προσεχώς

Η αντίστροφη μέτρηση για το Μαραθώνιο Πάφου, ξεκίνησε

Η αντίστροφη μέτρηση για τον ιστορικότερο Μαραθώνιο της Κύπρου έχει ήδη ξεκινήσει!

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2019

Ο 21ος Logicom Cyprus Marathon που θα διοργανωθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου δεν αποτελεί απλά μια δρομική αθλητική εκδήλωση, αλλά ένα κοινωνικό γεγονός με πολλές  προεκτάσεις! Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Μαραθώνιος της Πάφου είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Στέλιου Κυριακίδη, του μαραθωνοδρόμου που τίμησε την Κύπρο και την Ελλάδα με την ιστορική του νίκη το 1946 στον 50ο Μαραθώνιο της Βοστώνης. 

Οι οργανωτές του Μαραθώνιου της Πάφου κατάφεραν να πετύχουν την συμπερίληψη της εκδήλωσης στο δρομικό καλεντάρι πολλών ξένων και Κύπριων δρομέων και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα χρόνο με το χρόνο οι συμμετοχές να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Πρόκειται για τον κορυφαίο Μαραθώνιο της Κύπρου που συνδυάζει πολύ ψηλές αθλητικές προδιαγραφές ενώ αποτελεί μια μεγάλη δρομική γιορτή με πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις και εκδηλώσεις στον πιο όμορφο και ιστορικό προορισμό της Κύπρου μας δηλαδή την Πάφο! Δεν είναι τυχαίο που φέτος ο αγώνας συγκεντρώνει τη συμμετοχή πέραν των 1500 δρομέων από 50 διαφορετικές χώρες ενώ οι συνολικές συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τους 3500 δρομείς.

Ο Μαραθώνιος της Πάφου είναι εμπλουτισμένος με τέσσερις διαφορετικούς αγώνες όπως η απόσταση του Μαραθώνιου (42,195 μέτρα), Ημιμαραθωνίου (21098 μέτρα), ο αγώνας 10 χλμ και ο οικογενειακός αγώνας 5 χλμ. Στους αγώνες συμμετέχουν ερασιτέχνες δρομείς, δρομείς που τρέχουν για την εμπειρία καθώς επίσης και δρομείς που τρέχουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ανάμεσα στις ομαδικές συμμετοχές ξεχωρίζουν η ομάδα του Υπουργείου Εξωτερικών με ηγέτη της ομάδας τον ίδιο τον Υπουργό κύριο Νίκο Χριστοδουλίδη, η πολυπληθέστερη ομάδα των αγώνων που δεν είναι άλλη από την ομάδα της Logicom, η ομάδα του St. Michaels' Hospice Charity, η ομάδα της Thanos Hotels ‘Almyra Team’, η ομάδα της DHL Running Team καθώς επίσης και ομάδες από δρομείς των μεγάλων Σωματείων δρομέων της Κύπρου. 

Με μέγα χορηγό την εταιρεία Logicom Public Ltd και με την υποστήριξη του Υφυπουργείου  Τουρισμού καθώς επίσης και με την πιστοποίηση της AIMS (Association of International Marathons and Distance Races), ο Μαραθώνιος Logicom Cyprus Marathon 2019 είναι ένα μέγα αθλητικό γεγονός Ολυμπιακών προδιαγραφών! Εγγραφές και πληροφορίες για τον 21ο Logicom Cyprus Marathon στην ιστοσελίδα www.logicomcyprusmarathon.com

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close