Style Stories , Shopping

Το Duohaus φτιάχνει υπέροχες δημιουργίες από μπετόν

Η Ξένια και η Μαρία είναι οι δημιουργοίτουDuohaus, ενός brand που επικεντρώνεται στη κατασκευή αντικειμένων από τσιμέντο

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιανουαρίου 2019

Η αλήθεια είναι ότι οι δημιουργίες από μπετόν του Duohaus προσελκύουν τα βλέμματα, είναι εντυπωσιακές και πολύ ιδιαίτερες! Από τα γλαστράκια και τις λάμπες, μέχρι τα κηροπήγια και τα σταχτοδοχεία... όλα μπορούν να πάρουν μία θέση στο χώρο σου δίνοντάς του μία νέα και πολύ μοντέρνα διάσταση...

Εξ ου και δεν μας άφησαν ασυγκίνητους. Κι έτσι θελήσαμε να γνωρίσουμε καλύτερα το brand αλλά και τις δημιουργούς που βρίσκονται πίσω από αυτό: την Ξένια Παναγή και τη Μαρία Γρηγορίου. 

Τι ακριβώς φτιάχνετε στο Duohaus;
'Οτιδήποτε μπορεί να κατασκευαστεί με μπετόν, ένα υλικό ιδιαίτερα διαδεδομένο, που εφαρμόζεται ως επί το πλείστον σε έργα μεγάλης κλίμακας, αλλά παρεξηγημένο συνάμα, συχνά συνυφασμένο με χαρακτηρισμούς, όπως ψυχρό και xοντροκομμένο. Γι' αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να του δώσουμε τη θέση που του αξίζει, βάζοντάς το στην καθημερινότητά μας'.

Πώς προέκυψε η ιδέα για το Duohaus Design Studio;
'Καταρχάς το "Duohaus" παράγεται από το duo (δύο) και το haus (σπίτι στα γερμανικά), μιας και ασχολούμαστε γενικότερα με τις χειροποίητες δημιουργίες, τα διακοσμητικά αντικείμενα και τη διακόσμηση του σπιτιού. Η ιδέα προέκυψε από τα φοιτητικά μας χρόνια, όταν μαθαίναμε για το κίνημα τέχνης Bauhaus, το οποίο και μας ενέπνευσε'.

Σπουδάσατε κάτι σχετικό;
'Φυσικά, εγώ (Ξένια) interior design, ενώ η Μαρία σπούδασε Media Art και Graphic Design. Δύο διαφορετικά μεν επαγγέλματα, αλλά συνδυάζονται και το ένα συνδέεται και συμπληρώνει το άλλο'.

Πού μπορεί κάποιος να βρει τα προϊόντα σας;
'Σε αρχικό στάδιο τα προϊόντα μας βρίσκονται στις σελίδες μας στο Facebook και το Instagram'.

Και πόσο κοστίζουν;
'Οι τιμές των προϊόντων μας κυμαίνονται σε λογικά πλαίσια και αντιστοιχούν σε κάθε προϊόν ανάλογα με τη δουλειά που απαιτείται για τη δημιουργία του'.

Μπορεί κάποιος να παραγγείλει ένα δικό του σχέδιο και να το φτιάξετε;
'Όπως και σε όλες τις μορφές του design, έτσι κι εμείς μπορούμε να ανταποκριθούμε σε ξεχωριστές ανάγκες και απαιτήσεις. Είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες προς συζήτηση, που αφορούν διαφορετικά σχέδια, μεγέθη κ.λπ. αλλά και ποσότητες'.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;
'Να ανακαλύψουμε κι άλλα υλικά και να τα επεξεργαστούμε! Θα θέλαμε να προωθήσουμε ακόμα περισσότερους τομείς του design στη δουλειά μας, μιας και το design δεν είναι τίποτα άλλο παρά έξυπνες, λειτουργικές και αισθητικές λύσεις για τον κόσμο. Πέραν αυτού, μέλημά μας είναι να δείξουμε στον κόσμο πώς μπορεί ένα υλικό να χρησιμοποιηθεί με άλλους τρόπους εκτός από αυτόν που ξέρει'.

Facebook: duohausdesignstudio
Instagram:@duohaus.studio

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close