News , Guide

Αποτυγχάνεις, μόνο όταν αποφασίσεις να παραιτηθείς...

Μία startup που παράγει εκπαιδευτικά παιχνιδοποιημένα προγράμματα για παιδιά, ενήλικες και εταιρείες

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου 2019

Πριν  από 30 χρόνια, η Carol Dweck, Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Stanford, ασχολήθηκε με τη στάση των μαθητών απέναντι στην αποτυχία καθώς και με τον τρόπο που αξιολογούν την ευφυία τους με βάση την ανταπόκρισή τους στις ακαδημαϊκές δοκιμασίες. Τα αποτελέσματα της έρευνας, έδειξαν πως μια μερίδα μαθητών κατάφεραν με κάποιο τρόπο να ξεπεράσουν την αποτυχία, ενώ κάποιοι άλλοι φαίνονταν πλήρως απογοητευμένοι από την αποτυχία τους ακόμα και αρκετό καιρό μετά. Σύμφωνα με  αυτά τα δύο είδη συμπεριφορών που προέκυψαν, αναδείχθηκαν δύο διαφορετικά είδη αντίληψης: το “fixed mindset” (σταθερή αντίληψη αυτογνωσίας) και το “growth mindset” (αναπτυσσόμενη αντίληψη). 

Η Growth Mindset είναι μία startup που παράγει εκπαιδευτικά παιχνιδοποιημένα προγράμματα για παιδιά, ενήλικες και εταιρείες με βασικό της θέμα τον «Επιχειρηματικό Τρόπο Σκέψης» και τη μετάδοση soft skills (διαπροσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων).  Αυτή τη στιγμή η Growth Mindset έχει κατασκευάσει δύο προϊόντα. 

To προϊόν «Entrepreneurship for kids» είναι ένα 8μηνο πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. Tα παιδιά που παρακολουθούν το πρόγραμμα έρχονται σε επαφή με τις βασικές αρχές της επιχειρηματικότητας μέσα από δραστηριότητες μυστήριου, γρίφους και διαδραστικά παιχνίδια. 

Επίσης, το προϊόν “Innovation Culture for Companies” που απευθύνεται σε εταιρείες που θέλουν να βελτιστοποιήσουν την ομαδικότητά τους, την επικοινωνία τους, την διαφάνειά τους και γενικότερα ό,τι αφορά τις σχέσεις μεταξύ τους μέσα από διαδραστικές και βιωματικές δραστηριότητες.

Η ομάδα του «Growth Mindset» απαρτίζεται από το Ζητουνιάτη Αθανάσιο, Πάντζιαρο Αλέξη, Νατσβλισβίλι Άννα και Τζιάβα Αγγελική, οι οποίοι εφόσον εντόπισαν οι ίδιοι ως φοιτητές την ανάγκη για υιοθέτηση της νοοτροπίας του “Growth Mindset” στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, αποφάσισαν να σχεδιάσουν εκπαιδευτικά προγράμματα επιχειρηματικότητας βασισμένα σε αυτή τη φιλοσοφία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ομάδα και τις υπηρεσίες του Growth Mindset επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.growthmindset.gr, ή επικοινωνήστε μαζί τους στο info@growthmindset.gr  ή στα τηλέφωνα +30 6949926826, +30 6982371993.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close