Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Πεζοπορία με πρόγραμμα (τον Φεβρουάριο)

Οι Cyprus Strollers ετοίμασαν το πρόγραμμα του Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου 2019

Oι Cyprus Strollers είναι ένας νέος πεζοπορικός όμιλος, που ξεκινά δραστηριότητα στις 4 Οκτωβρίου 2014. Aπευθύνονται σε άτομα που επιθυμούν να gυμνάζονται το Σαββατοκύριακο, πεζοπορώντας, καθώς και σε όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν τις ομορφιές της Κυπριακής φύσης παρέα με φίλους.

Οι Cyprus Strollers διοργανώνουν μία εξόρμηση την εβδομάδα, από Οκτώβριο μέχρι και Μάιο. Οι πεζοπορίες γίνονται Σάββατο ή Κυριακή, εκ περιτροπής. Οι περισσότερες πεζοπορίες ξεκινούν το πρωί και ολοκληρώνονται με γεύμα (προαιρετικό) σε ταβέρνα ή συνδυάζονται με πικνίκ, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν. Λίγες πεζοπορίες ξεκινούν νωρίς το απόγευμα και καταλήγουν σε καφετέρια για ένα ποτό με σνακ.

Για το μήνα Φεβρουάριο έχουν προγραμματίσει τις εξής πεζοπορίες: 

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου
Οι Cyprus Strollers πάνε στην περιοχή Ταμασού στις 3 Φεβρουαρίου, για να πεζοπορήσουν στο ειδυλλιακό φαράγγι του Πεδιαίου. Η διαδρομή είναι γραμμική, μεγάλου μήκους (14 χλμ) και έχει διάρκεια 4 ώρες. Η πορεία περιλαμβάνει επίσκεψη στη Μονή Μαχαιρά και στο κρησφύγετο του ήρωα Αυξεντίου. Η χλωρίδα είναι άφθονη και αποτελείται από κυκλάμινα, λατζιές, λεβάντες, ορχιδέες, κρόκους, ασφόδελα και πολλά άλλα είδη. Βαθμός δυσκολίας 2,5 (μέτριο προς δύσκολο).  Ώρα αναχώρησης από Λευκωσία 9.45 πμ. Δωρεάν.  

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου
Οι Cyprus Strollers επισκέπτονται τη Γαλάτα και τη Κακοπετριά, στην κοιλάδα της Σολέας, σε μια περιήγηση με ισχυρή πολιτιστική χροιά, αφού η πεζοπορία θα περάσει από 7 Βυζαντινές εκκλησίες, μερικές από τις οποίες χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα, και κοσμούνται από θαυμάσιες τοιχογραφίες! Διάρκεια πορείας 2 1/2 ώρες περίπου και βαθμός δυσκολίας 1 (εύκολη). Ώρα αναχώρησης από Λευκωσία 10.00 πμ. Δωρεάν, αλλά απαραίτητη η προεγγραφή, εφόσον θα συμμετάσχετε στο γεύμα που θα ακολουθήσει.

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου
Στις 17 Φεβρουαρίου οι Cyprus Strollers πεζοπορούν ανάμεσα Ξυλιάτο και Σταυρό του Αγιασμάτι. Η διαδρομή ακολουθεί δασικό δρόμο σε μαγευτικό τοπίο, έχει μήκος 12,5 χλμ, διάρκεια 3,5 ώρες και βαθμό δυσκολίας 2,5 (μέτρια προς δύσκολη). Η αφετηρία έχει υψόμετρο 600 μέτρα, ενώ η περιοχή του Σταυρού 880 μ. Θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα και είναι απαραίτητη η προεγγραφή. Ώρα αναχώρησης από Λευκωσία 9.45 πμ. Δωρεάν.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου
Στις 23 Φεβρουαρίου οι Cyprus Strollers πεζοπορούν για πρώτη φορά σε μια κυκλική διαδρομή στό χωριό Ακαπνού και επισκέπτονται ένα ενετικό γεφύρι. Μήκος πορείας 8 χλμ και βαθμός δυσκολίας 2 (μέτρια). Θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα και είναι απαραίτητη η προεγγραφή. Ώρα αναχώρησης από Λευκωσία 9.45 πμ. Δωρεάν.

Λεπτομερείς οδηγίες θα βρεις στο https://cyprus-strollers.org/activities-description/ & στο τηλ. 97613720.    

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close