Cine News , Κινηματογράφος

10 πράγματα που κρατάμε από τις υποψηφιότητες των Όσκαρ 2019

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιανουαρίου 2019

H 91η τελετή απονομή των βραβείων Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στο Dolby Theater του Λος Άντζελες και για πρώτη φορά όπως όλα δείχνουν, το σημαντικότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του πλανήτη θα διεξαχθεί χωρίς κεντρικό παρουσιαστή (μετά την αποχώρηση του Kevin Hart).

Οι υποψηφιότητες λοιπόν των φετινών βραβείων Όσκαρ ανακοινώθηκαν, με το 'Roma' του Μεξικανού σκηνοθέτη Alfonso Cuaron και το (δεν μπορούμε να κρύψουμε τη χαρά μας!) 'The Favourite' του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου να ηγούνται της κούρσας των βραβείων, διεκδικώντας συνολικά από 10 βραβεία, ανάμεσά τους αυτά της Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας. 

Τι κρατάμε λοιπόν από τις υποψηφιότητες των Όσκαρ 2019;

1. Φυσικά τον θρίαμβο του Γιώργου Λάνθιμου! Πρόκειται για τον τρίτο Έλληνα σκηνοθέτη που διεκδικεί το Όσκαρ Σκηνοθεσίας (για μια διεθνή και όχι ελληνική παραγωγή) μετά τον Μιχάλη Κακογιάννη ('Ζορμπάς'-1964) και τον Κώστα Γαβρά ('Ζ'-1969). 

2. Ακόμα ένας Έλληνας διεκδικεί το χρυσό αγαλματάκι. Πρόκειται για τον μοντέρ του 'The Favourite' και στενό συνεργάτη του Γιώργου Λάνθιμου, Γιώργο Μαυροψαρίδη, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο Έλληνα μοντέρ που είναι υποψήφιος για το Όσκαρ Μοντάζ. 

3. Όσκαρ χωρίς παρουσιαστή. Καμία αναφορά και πάλι για οικοδεσπότη! Όπως όλα δείχνουν, αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ δεν θα έχει παρουσιαστή, αφού κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και το 1989. 

4. Πρώτη υποψηφιότητα για τον Spike Lee! Κι όμως! Μετά από 30 χρόνια σπουδαίας καριέρας, ο Αφροαμερικανός σκηνοθέτης κέρδισε φέτος την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ Σκηνοθεσίας με το 'BlacKkKlansman'. 

5. Το 'Black Panther' πέτυχε κάτι μοναδικό! Η ταινία φαντασίας της Marvel σε σκηνοθεσία Ryan Coogler γίνεται η πρώτη ταινία με υπερήρωα, αλλά και η πρώτη ταινία βασισμένη σε κόμικ, που διεκδικεί το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας! 

6.  Την υποψηφιότητα της (μοναδικής) Glenn Close για το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου. Η Αμερικανίδα ηθοποιός μετά τη Χρυσή Σφαίρα θα δώσει 'μάχη' με την Lady Gaga ('A Star is Born') και την Olivia Colman ('The Favourite') για το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, αλλά όπως όλα δείχνουν φέτος θα είναι η χρονιά της για την υπέροχη ερμηνεία της στο 'The Wife'. Η Glenn Close είχε πει κάποτε (λόγω της ομοιότητάς της με την Meryl Streep) τη θρυλική ατάκα 'πολλές είναι οι φορές που με μπερδεύουν με την Meryl Streep, αλλά ποτέ την βραδιά των Όσκαρ'. Αυτή τη φορά είμαστε σίγουροι ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί! 

7. To Netflix πάει ένα βήμα παραπέρα! Και γίνεται η πρώτη υπηρεσία streaming που πετυχαίνει να κερδίσει μία υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, για το 'Roma' του Alfonso Cuaron, που μάλιστα είναι η πρώτη ταινία του Netflix που βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες!

8. Διπλή υποψηφιότητα για τη Lady Gaga! Η Αμερικανίδα σούπερ σταρ είναι η δεύτερη τραγουδίστρια/μουσικός που καταφέρνει να αποσπάσει διπλή υποψηφιότητα μετά την Mary J. Blige ('Madbound'-2018) στις κατηγορίες Ερμηνείας και Καλύτερου Τραγουδιού ('Α Star is Born').

9. A Star is Born... again! O Bradley Cooper σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί μαζί με τη Lady Gaga στο remake του 'A Star is Born'. Και οι δύο διεκδικούν το Όσκαρ Ερμηνείας, κάτι που είχαν πετύχει τόσο ο Fredric March και η Janet Gaynor στην πρωτότυπη ταινία του 1937, όσο και ο James Mason και η Judy Garland στο remake του 1954! Επίσης και οι 4 ταινίες (στο remake του 1976 πρωταγωνίστησε η Barbra Streisand και ο Kris Kristofferson, οι οποίοι δεν ήταν υποψήφιοι) έχουν βρεθεί υποψήφιες σε διάφορες κατηγορίες! 

10. Viva Mexico! Η πρωταγωνίστρια του 'Roma' Yalitza Aparicio, γίνεται η δεύτερη Μεξικανή ηθοποιός στην ιστορία των Όσκαρ μετά την Salma Hayek ('Frida') που διεκδικεί το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου. 

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close