Eating News , Εστιατόρια

Ο πρώτος Κύπριος σεφ με αστέρι Michelin, διατηρεί το αστέρι του και το 2019

Ο Ανδρέας Μαυρομμάτης συνεχίζει να διατηρεί τοαστέρι Michelin του

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιανουαρίου 2019

Διατηρεί το αστέρι του και το 2019 στον κατάλογο Michelin ο Κύπριος σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης και συγκεκριμένα το εστιατόριό του Mavrommatis που βρίσκεται στο πέμπτο διαμέρισμα του Παρισιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμπερίληψη στον εν λόγω κατάλογο αποτελεί την ύψιστη διάκριση για την γαλλική γαστρονομία.

O Κύπριος σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης έλαβε το 2018 το πρώτο αστέρι Michelin για την εξαιρετικά δημιουργική κυπριακή και ελληνική κουζίνα που από το 1981 προτείνει στους Γάλλους.

Συγκεκριμένα αποτελεί την ανταμοιβή των προσπαθειών των τριών αδελφών Μαυρομμάτη, που για χρόνια κράτησαν ψηλά την ποιότητα με καθαρές, έντονες γεύσεις και γκουρμέ σπεσιαλιτέ.

The success story
Ο Ανδρέας Μαυρομμάτης ταξίδεψε από τη Λεμεσό στο Παρίσι περί τα τέλη της δεκαετίας του ’70 για να σπουδάσει ψυχολογία και κοινωνιολογία. Η δουλειά που έπιασε τελικά σε ένα εστιατόριο για να βγάζει τα προς το ζην, αποδείχθηκε ο μοναδικός δρόμος που θα ακολουθούσε για το υπόλοιπο της ζωής του.

Το 1981 αποφασίζει μαζί με τον αδερφό του, Ευαγόρα, να ανοίξει ένα μικρό παντοπωλείο στο 5ο Διαμέρισμα του Παρισιού και ταυτόχρονα ξεκινά σπουδές γαστρονομίας στην περίφημη σχολή Λενότρ. Με το μικρό εστιατόριό του, που άνοιξε λίγα χρόνια μετά, κατάφερε τελικά να κατακτήσει τους Γάλλους και να δημιουργήσει μαζί με τα αδέρφια του, Ευαγόρα και Διονύση, μια μεγάλη εταιρία που αυτή τη στιγμή αποτελείται από τέσσερα εστιατόρια και 10 catering μονάδες σε όλη τη Γαλλία.

Τα εστιατόρια Μαυρομμάτης στο Παρίσι σερβίρουν δημιουργική ελληνική κουζίνα κι εκεί έχουν γευματίσει μεγάλες προσωπικότητες αλλά και πολιτικά πρόσωπα της Γαλλίας, όπως ο Φρανσουά Ολάντ και ο Εμανουέλ Μακρόν.

Το γνωστό εστιατόριο «Μavrommatis» στο Παρίσι συμπεριλήφθηκε στη φετινή λίστα, ανάμεσα σε άλλα 621 εστιατόρια απ’ όλο  τον κόσμο.  

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close