23 January 2019
Μουσική , Συναυλίες & Events

Τζαζ συναυλία με το "Ioannis Vafeas Trio"

Σε πρωτότυπες συνθέσεις που θα σε διασκεδάσουν!

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιανουαρίου 2019

Ο γνωστός ντραμίστας Ιωάννης Βαφέας, ενώνει τις δυνάμεις του φέτος με τον επίσης γνωστό μπασίστα Μιχάλη Μέσσιο και τον νεαρό ταλαντούχο πιανίστα Χρήστο Γερολατσίτη, δημιουργώντας το Ioannis Vafeas Trio. Οι τρεις καλλιτέχνες θα αφήσουν το δικό τους μουσικό στίγμα και προσωπικότητα, όχι μόνο σε γνωστά τζαζ standards κομμάτια αλλά και μέσω πρωτότυπων συνθέσεων. Απολαύστε τους στο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, την Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019, ώρα 8μμ.

Ο Βαφέας και ο Μέσσιος, και οι δύο απόφοιτοι του Berklee College of Music στη Βοστώνη, έχουν μια μακρά κοινή ιστορία, που χαρακτηρίζεται από εξαιρετική μουσικότητα και δημιουργικότητα. Η κοινή τους κατανόηση και σύνδεση - πάνω και εκτός σκηνής - τους επιτρέπει να αλληλοεπιδρούν εύκολα και να μεταδίδουν τον ενθουσιασμό τους στο ακροατήριό τους. Το τρίο αγκαλιάζεται από το μεγάλο ταλέντο, την ενέργεια και την εμπειρία του Γερολατσίτη στην Ολλανδική τζαζ μουσική σκηνή και όχι μόνο.

Είσοδος: 10 ευρώ
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

Λίγα λόγια για τους μουσικούς
Ο Ιωάννης Βαφέας (www.ioannisvafeas.com) σπούδασε ντραμς και μουσική τζαζ στο Berklee College of Music στην Βοστώνη και έκανε το μεταπτυχιακό του στο Boston Conservatory . Έκτοτε είναι απασχολημένος στη μουσική σκηνή του τόπου όπου εμφανίζεται σε φεστιβάλ, συναυλίες και γνωστά τζαζ clubs, ενώ διδάσκει μουσική στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από το 2009 . Επαγγελματικά έχει πολυάριθμες συμμετοχές στο εξωτερικό και συνεργασίες με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες. Το 2016 κυκλοφόρησε το άλμπουμ BRIDGE OF LOCKS με το IOANNOU/VAFEAS Quartet το οποίο ταξίδεψε σε σημαντικά φεστιβάλ εκτός Κύπρου. Τον Ιωάννη Βαφέα στηρίζει η εταιρία Zildjian από το 2009. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της A.VAFEA JAZZ Projects.

Ο Μιχάλης Μέσσιος έχει σπουδάσει με υποτροφία στο ‘Berklee college of music στην Βοστώνη όπου ειδικεύτηκε στην σύνθεση, ενορχήστρωση και performance. Μετά την επιστροφή του στην Κύπρο δραστηριοποιείται ως μέλος σε διάφορες μπάντες όπως Michael Messios enseble, The petsteppers, Charis Ioannou trio, Cyprus big band , Tasos Stylianou trio στις οποίες συνθέτει και ενορχηστρώνει. Έχει λάβει μέρος σε μεγάλα διεθνή Jazz φεστιβάλ όπως, ”Kracow Jazz festival” στην Πολονία, ”Kuwait Jazz festival” ,”Mitrovica Jazz festival” στην Σερβία, ”Vortex Jazz” στο Λονδίνο, Jazz φεστιβάλ Κρήτης, όπως και στα φεστιβάλ Κυπρια, φεστιβάλ Αγλαντζιάς, Πομού και Dogstock. Εχει συνεργαστεί με πολύ μεγάλα ονόματα της μουσικής Jazz όπως Joe lovano, Tony Lakatos, Gilad Atzmon, Janush Muniac, Mamelo Gaitanopoulos και Chris Byars. Σε λίγες μέρες ταξιδεύει στις Κυκλάδες για να παρουσιάσει στο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ την νέα δισκογραφική του δουλειά με το SYMMETRY band του οποίου ηγείται.

Ο Χρήστος Γερολατσίτης είναι Κύπριος πιανίστας και συνθέτης. Με ένα ενδιαφέρον σε διάφορα είδη μουσικής, η μουσική του Χρήστου μπορεί να χαρακτηριστεί πολύχρωμη, διαισθητική και ποικίλόμορφη. Ο Χρήστος μετακόμισε στην Ολλανδία το 2008 όπου έζησε για 9 χρόνια. Σύντομα μετά την άφιξή του, μπήκε στην ολλανδική τζαζ σκηνή και έπαιξε σε όλη τη χώρα με γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Benjamin Herman, ο John Ruocco, ο Simon Rigter, ο Ben van den Dungen, ο Ben Van Gelder και άλλοι. Το 2016 εμφανίστηκε στα μεγαλύτερα θέατρα της χώρας με το “Eef van Breen Group” σε συνεργασία με την εξαιρετικά επιτυχημένη θεατρική παραγωγή “Borgen”. Το 2017 μετακόμισε στη Βομβάη, όπου εργάστηκε ως επικεφαλής του τμήματος Πιάνου του True School of Music, μιας από τις μεγαλύτερες μουσικές σχολές της Ινδίας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ινδία, ο Χρήστος παρουσιάστηκε με πολλά συγκροτήματα σε διάφορα φεστιβάλ μουσικής και τζαζ κλαμπ, και μοιράστηκε τη σκηνή με ονόματα όπως ο Randjit Barot (ντραμίστας του John Maclaughlin) και ο Erik Truffaz (τρομπετίστας), καθώς και με Ινδούς μουσικούς όπως ο Sabir Khan (Indian  Sarangi) και o Bangalore Amrit (Indian Khanjira). Σήμερα ο Χρήστος έχει ως βάση του κυρίως την Κύπρο, ενώ συνεργάζεται με διάφορα διεθνή συγκροτήματα.

20.00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close