Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Οι 21 καλύτερες εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου

Όλα όσα θα κάνουν το σαββατοκύριακό μας πιο όμορφο!

Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιανουαρίου 2019

Κεντρική φωτογραφία: Cyprus from Air 

Θέατρο, μουσική, σινεμά και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που θα κάνουν το σαββατοκύριακό σου ακόμη πιο ενδιαφέρον. 

Ρεσιτάλ πιάνου με τον Τάιλερ Χέι
Ο πιανίστας Τάιλερ Χέι εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, σε ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη σουίτα «Années de Pèlerinage ‘Troisième année’» του Λιστ, τη «Μεγάλη Σονάτα σε Σολ μείζονα» του Τσαϊκόφσκι και πρελούδια από το «Πρώτο βιβλίο πρελουδίων» του Ντεμπισί.   Το ρεσιτάλ πιάνου οργανώνεται από το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος, σε συνεργασία με το Keyboard Charitable Trust του Λονδίνου.  Ο εκπληκτικός νεαρός Βρετανός βιρτουόζος, Τάιλερ Χέι – είναι νικητής του 1ου Βραβείου του Διαγωνισμού Πιάνου του Royal Overseas League και του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου Λιστ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει εμφανισθεί εκτενώς ως σολίστ ανά την Ευρώπη, και έχει δώσει αξέχαστες συναυλίες σε αίθουσες όπως Wigmore Hall του Λονδίνου, Αίθουσα Πέρσελ στο Southbank και Queen Elizabeth Hall του Λονδίνου.
>> Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, Shoe Factory, Λευκωσία, 8.30μ.μ., τηλ. 22663871.

Madame Butterfly, Θέατρο Ανεμώνα 
Το Θέατρο Ανεμώνα υποδέχεται το νέο έτος με το έργο του David Henry Hwang, «Μαντάμ Μπάττερφλαϊ»/ (M. Butterfly), σε σκηνοθεσία Αντρέα Τηλεμάχου. Το έργο κέρδισε το βραβείο Tony καλύτερου θεατρικού έργου και ήταν υποψήφιο για βραβείο πούλιτζερ για θεατρικά έργα ενώ μετράει πάμπολλα ανεβάσματα σε όλο τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία. Το πρώτο ανέβασμα του έργου στο Μπρόντγουέι είχε 777 παραστάσεις. Ο Γάλλος διπλωμάτης Ρενέ Γκαλιμάρ έγκλειστος στο κελί του θυμάται την εποχή όπου έζησε στην Κίνα,τη δεκαετία του ’60, τότε που η Σονγκ Λι-Λινγκ, η γοητευτική κινέζα ντίβα, τον άγγιξε με έναν έρωτα ζωντανό, συναρπαστικό αλλά και φευγαλέο σαν πεταλούδα. Ο διπλωμάτης ξαναζεί τη σχέση τους που κράτησε είκοσι χρόνια: από τον πειρασμό στην αποπλάνηση, από την ολοκλήρωση στο σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκησαν και οι δύο οδηγούμενοι τελικά στις γαλλικές φυλακές με την κατηγορία της κατασκοπείας. Όχι ιδιαίτερα πνευματώδης και με πολύ μικρή εμπειρία σχετικά με το γυναικείο φύλο, κοντά της νοιώθει επιτέλους άντρας και ζει την απόλυτη ανδρική φαντασίωση, με αυτό που κατά τη γνώμη του είναι μια τέλεια γυναίκα: όμορφη, μυστηριώδης, εύθραυστη, όλο λεπτότητα και ντροπαλοσύνη, απόλυτα υποταγμένη! Όπως η μαντάμ Μπατερφλάι στην ομώνυμη όπερα του Πουτσίνι! Χάρη σε κείνην η ζωή του αλλάζει. Παίζουν: Αντρέας Τηλεμάχου, Μαρίνος Ξενοφώντος, Ιωάννα Σιαφκάλη, Γιάννα Λευκάτη, Αστέρω Κυπριανού, Νικόλας Πέτρου, Χριστιάνα Μούζουρα, Σταύρος Ππατσιάς, Γιώργος Ιωσήφ. 
>> Πρεμιέρα Παρασκευή 18 Ιανουαρίου. Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο (20.30) και Κυριακή (19.00), μέχρι τέλη Φεβρουαρίου, Θέατρο Ανεμώνα, Λευκωσία. Πληρ. 70007721.

Αναζητώντας τις χαμένες νύφες
Η Πέμπε Μέντες, μια Κύπρια γεννημένη στην Αυστραλία, με την επανεγκατάσταση της στην Κύπρο αρχίζει την αναζήτηση της τύχης της αδελφής του παππού της, η οποία υποχρεώθηκε να παντρευτεί στα 14 της έναν Παλαιστίνιο και να φύγει από την Κύπρο χωρίς ποτέ να δώσει έκτοτε σημεία ζωής. Η θλιβερή ιστορία της Φετινέ και περίπου άλλων 1.000 γυναικών από την τουρκοκυπριακή κοινότητα της Κύπρου οι οποίες παντρεύτηκαν σε νεαρή ηλικία αναδύεται στην επιφάνεια όταν η Πέμπε αρχίζει την έρευνα για να εντοπίσει την αγνοούμενη συγγενή της. Την σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει η Γελίζ Σιουκρί. Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Ραχματούλιν, Νίκος Αβρααμίδης. Παραγωγός: Σταύρος Παπαγεωργίου.
>> Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, Πάνθεον, Λευκωσία, 20.00. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com, «So Easy» και Πάνθεον. Μέχρι 23/1.

 Ο Διονύσης Σαββόπουλος στα τραγούδια των άλλων
Τραγούδια άλλων ομοτέχνων του, παλαιότερων και νεότερων, από τον Αττίκ, Μάρκο Βαμβακάρη,  Χατζιδάκι, Ζαμπέτα, Ξαρχάκο, Θεοδωράκη, Τσιτσάνη, Φοίβο Δεληβοριά μέχρι τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, τραγουδά και παρουσιάζει σ΄ αυτή τη συναυλία του ο Διονύσης Σαββόπουλος. Το πρόγραμμα του διανθίζεται από τις αφηγήσεις του πάνω στην γνωριμία, τις αναμνήσεις και τις σκέψεις του γι’ αυτούς τους αξιαγάπητους δημιουργούς και τα τραγούδια τους. Η ομορφιά τους τον βοήθησε να εμβαθύνει και στη δική του τέχνη, όπως λέει ο ίδιος. Το συνοδεύει το Φωνητικό Σύνολο «Διάσταση» που μαζί με τον Διονύση Σαββόπουλο τραγουδούν και παίζουν εικοσιτέσσερα τραγούδια-διαμάντια, σαν μια μεγάλη μουσική τοιχογραφία που καλύπτει εκατό χρόνια ελληνικής τραγουδοποιοίας. Συμμετέχουν: Φωνητικό Σύνολο «ΔΙΑΣΤΑΣΗ», Κλιμάκιο Φιλαρμονικής Ορχήστρας Μέσα Γειτονιάς, Μεγάλη Λαϊκή Ορχήστρα. Ενορχηστρώσεις - Μουσική Διεύθυνση: Γιώτης Κιουρτσόγλου, Βάσος Αργυρίδης.
>> Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 20.30. Πληρ. 24665795/www.tickethour.com.cy.
 
Τσέλο και πιάνο στο Τεχνόπολις 20
Ο τσελίστας Robertas Grod μαζί με τον φίλο του πιανίστα Eugenijus Zarskus, παρουσιάζουν απόψε μια συναυλία μουσικής δωματίου στο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μουσικά κομμάτια γραμμένα από συνθέτες της Βραζιλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας: μια νοσταλγική Βραζιλιάνικη άρια του H. Villa-Lobos, ένα κομμάτι γεμάτο αυθεντικότητα και ταπεραμέντο του Ισπανού Μ. de Falla, τις παραλλαγές του M. Marais που ίσως είναι μερικές από τις παλαιότερες στην Ευρώπη με το θέμα La Folia, ένα κομμάτι του G. Cassado, βιολονίστα του 20ου αιώνα, γνωστός για τη δεξιοτεχνία του και τέλος ένα γαλλικό κομμάτι του F. Poulenc που θα σας κάνει να χαμογελάσετε.
>> Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.00. Πληρ. 70002420.

Αφιέρωμα στη Ρωσία: Από τον Strauss στον Tchaikovsky
Τίποτα δεν λέει «Καλή Χρονιά» καλύτερα από μουσική της οικογένειας Strauss, κι έτσι είναι απόλυτα ταιριαστό για τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου να ξεκινήσει τη νέα της χρονιά με, ακριβώς, τη «Χαρά του Χειμώνα» του Joseph και το «Αυτοκρατορικό Βαλς» του Johann Strauss! Τα βαλς ωστόσο αποτελούσαν και τον κύριο πυλώνα της μουσικής μπαλέτου του Piotr Tchaikovsky, και μαζί με αποσπάσματα από τα τρία μπαλέτα του Ρώσου συνθέτη, έχουμε επίσης και τρία αποσπάσματα από την όπερα του «Ευγένιος Ονιέγκιν» με τη Σ.Ο.Κ. και τον μαέστρο Jens Georg Bachmann να καλωσορίζουν στη σκηνή την εκ Πάφου ορμώμενη μέτζο Anastasia Maximova Gonsales Moreau. 
>> Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77777745. 

Η πολύχρωμη ιστορία της Φρίντα Κ. 
Η Θεατρική Ομάδα Persona παρουσιάζει φέτος μία παράσταση για την ανθρώπινη περιπέτεια της ύπαρξης με αφορμή τη ζωή της Φρίντα Κάλο, μέσα από παράλληλες ιστορίες και συναντήσεις. Το κείμενο ανήκει στους Παναγιώτη Μπρατάκο, Λέα Μαλένη και Χριστίνα Κωνσταντίνου. Η Φρίντα Κάλο σ’ ένα τρικούβερτο μεταθανάτιο γλέντι, βγαίνει από τον γύψινο κορσέ της, ανάβει τσιγάρο, πίνει τεκίλα, δραπετεύει ξανά από το ζωγραφιστό Όμικρον στο τζάμι του παιδικού υπνοδωματίου της και ξεδιπλώνει την πολύπαθη ζωή της με χιούμορ, φόβο, πόνο και πάθος, θέλοντας σαν τρελή να φωνάξει… ‘Ζήσε!’. Μια παράσταση με μουσική, λόγο και εικόνα, σ’ ένα σουρεαλιστικό ταξίδι μέσα στον χρόνο, το παρόν και το υποσυνείδητο, για τον σύγχρονο άνθρωπο που, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, έχει στοιχειωθεί από τη σκιά της μοναξιάς του, αγνοώντας τη συλλογική πλευρά της ύπαρξής του. Μια συναρπαστική διαδρομή που φέρνει τον άνθρωπο αντιμέτωπο με τον μεγαλύτερο του φόβο: τον εαυτό του. Παίζουν: Χριστίνα Κωνσταντίνου, Μυρσίνη Χριστοδούλου, Γιώργος Τζωρτζής, Ερμίνα Κυριαζή, Μικαέλα Θεοδουλίδου, Νικόλας Στραβοπόδης, Πέτρος Ιωάννου, Χρυστάλλα Χατζηαδάμου, Χάρης Χατζηχριστοφόρου, Τάριελ Μπερίτσε.
>> Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, Wherehaus 612 Παλλουριώτισσα, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 77777040 & 70000138. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy και σε όλα τα υποκαταστήματα ACS Couriers.

Ο ήχος του όπλου
Η Λούλα Αναγνωστάκη ανατέμνει με ευαισθησία και διεισδυτική ματιά τον ιστό των ανθρώπινων σχέσεων με επίκεντρο την ιδιαίτερη σχέση μητέρας-γιου: μια σχέση σύγκρουσης και βασανιστικής αγάπης. Ένα καθηλωτικό κείμενο, που σφύζει από αλήθεια και συγκίνηση, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο από τη Νέα Σκηνή του ΘΟΚ. Ο Άδωνις Φλωρίδης προσεγγίζει τον κόσμο της σημαντικότερης Ελληνίδας θεατρικής συγγραφέως του 20ού αιώνα έχοντας μαζί του μια ομάδα εξαιρετικών συνεργατών, με την πολύ αγαπητή Ράνια Σχίζα στον κεντρικό ρόλο της μητέρας.
>> Παρασκευή 18 & Σάββατο 19 Ιανουαρίου, Νέα Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία, 20.30. 

 

Χάρολντ και Μωντ, Σατιρικό Θέατρο 
Με τη ρομαντική κωμωδία «Χάρολντ και Μωντ» του ανατρεπτικού συγγραφέα Κόλιν Χίγγινς ξεκινά τη νέα θεατρική του σεζόν το Σατιρικό Θέατρο. Ένας από τους πλέον αναπάντεχους και ειλικρινείς έρωτες στην ιστορία του θεάτρου  σε ένα  έργο που αψηφά την ιδέα του θανάτου και απετέλεσε «φάρο» για μία ολόκληρη γενιά στη δεκαετία του '70. Τρυφερό και αστείο αλλά ταυτόχρονα δραματικό και συγκινητικό, έχει αγγίξει την ψυχή του κοινού όποτε και όπου και αν ανέβηκε. Η ιστορία των Χάρολντ και Μωντ γίνεται σύμβολο αγάπης για τον άνθρωπο. Τον ελεύθερο, ποιητικό άνθρωπο. Και ταυτόχρονα γίνεται μήνυμα πράξης για το μέλλον: «Ν’ αγαπάς…», αυτά είναι τα τελευταία λόγια της Μωντ. Σκηνοθεσία: Δέσποινα Μπεμπεδέλη. Παίζουν: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Μαριάννα Καυκαρίδου, Φώτος Φωτίου, Σπύρος Γεωργίου, Βασίλης Μιχαήλ, Μαρία Φιάκια, Κώστας Καντζηλιέρης, Μαριαλένα Παπαδοπούλου, Μιχάλης Καζάκας, Πόλυς Χατζηκώστα, Έφη Πεζιρκιανίδου.
>> Παραστάσεις κάθε Σάββατο (20.30) & Κυριακή (18.30), Σατιρικό Θέατρο Λευκωσία. Πληρ. 22312940, 22421609.

Σονάτα για δύο
Μία διασκευή της ταινίας «Φθινοπωρινή Σονάτα» του Ingmar Bergman, αποτελεί η θεατρική παράσταση «Σονάτα για δύο» που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώργου Μουαΐμη, στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο Λευκωσίας, από την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019. Η Σάρλοτ έπειτα από μακρόχρονη απουσία από τις ζωές των παιδιών της, εξαιτίας της αφοσίωσής της στην καριέρα της, αποδέχεται την πρόσκληση της μεγαλύτερης κόρης της Εύας με σκοπό να περάσουν λίγες μέρες μαζί στο σπίτι της δεύτερης. Η Εύα αδημονεί και την υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά. Σύντομα όμως τη χαρά θα διαδεχθεί η θλίψη και ο θυμός των παιδικών αναμνήσεων της στέρησης της μητρικής αγκαλιάς ακόμα κι όταν εκείνη, σπανίως, ήταν παρούσα. Θα καταφέρουν μάνα και κόρη να συμφιλιωθούν μετά από μια φρικτή νύχτα εξομολογήσεων ή μήπως είναι πολύ αργά πια για να επουλωθούν πληγές και να γεφυρωθεί το χάσμα; Παίζουν: Φωτεινή Πετροπούλου, Κρίστη Χαραλάμπους.
> Κυριακή 20 Ιανουαρίου, Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, Λευκωσια, 20.30. Πληρ. 96555153

 

Οργισμένα νιάτα από το Θέατρο Versus 
Με Οργισμένα Νιάτα θα υποδεχθεί τη νέα χρονιά το θέατρο Versus. Συγκεκριμένα η θεατρική ομάδα ετοιμάζεται να ανεβάσει ένα από τα σημαντικότερα και πολυπαιγμένα έργα του Τζον Όσμπορν. Ένα έργο που διαδραματίζεται σε τρεις Κυριακές. Ώρες ανίας και αυτοκαταστροφής. Σ’ εκείνα τα απογεύματα της υπαρξιακής μελαγχολίας, όπου το φως απ’ τις γρίλιες του παραθύρου σε εξουθενώνει. Ο Τζίμυ και η Άλισον νοηματοδοτούν ο ένας τη ζωή του άλλου. Ένα σαρκικό πάθος -που το μυαλό αδυνατεί να εξηγήσει- τους φέρνει κοντά. Ο φίλος Κλιφ βρίσκεται στη σκηνή ως ειρηνευτική δύναμη και η φίλη Έλενα εισβάλλει ανάμεσά τους ως καταλύτης που ανατινάζει το νόημα. Προδοσίες, αποκαλύψεις, απομαγεύσεις και τέσσερις ψυχές ξεγυμνωμένες μέσα σ’ ένα σαλόνι. Ο έρωτας είναι θύελλα και μαζί καταφύγιο. Ο βασανιστής βασανίζεται πολύ περισσότερο από εκείνους που προσπαθεί να βασανίσει, πληγώνεται και πληγώνει, αλλά ματώνεται περισσότερο απ’ ότι ματώνει. Γιατί όσο περισσότερο αγαπάς κάποιον, τόσο πιο δύσκολο είναι να του το πεις. Παίζουν: Στέλιος Ανδρονίκου, Μαρίνα Μανδρή, Αντρέας Νικολαΐδης, Μέλανη Στέλιου, Μηνάς Τίγκιλης. Σκηνοθεσία: Μαρία Κυριάκου. 
>>Πρεμιέρα Σάββατο 19 Ιανουαρίου. Παραστάσεις 23, 25, 26, 27 & 30 Ιανουαρίου, 1, 2, 3 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ένα Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 99395970.


ΜέΝΓΚΕΛΕ: όνειρο για δύο πρόσωπα σε ένα βαγόνι, Ομάδα Χωροτόπος 
Ο «χωροΤόπος» παρουσιάζει σε παγκύπρια πρώτη παράσταση το έργο «ΜέΝΓΚΕΛΕ: όνειρο για δύο πρόσωπα σε ένα βαγόνι» του Θανάση Τριαρίδη, σε σκηνοθεσία Σάββα Μυλωνά και Νεοκλή Νεοκλέους. Πρόκειται για ένα έργο με στοιχεία μυστηρίου, θρίλερ και επιστημονικής φαντασίας, όπου η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη. Εκκρεμή ζητήματα του παρελθόντος δύο τυχαίων συνεπιβατών εμφανίζονται σε ένα βαγόνι τρένου, όπου μία ξαφνική διακοπή ρεύματος γίνεται η αρχή ενός μοιραίου παιχνιδιού ζωής, θανάτου και αιωνιότητας. Το τέλος του παιχνιδιού κανείς δεν το ξέρει… Κανόνες δεν υπάρχουν, παρά μόνο ρόλοι που αλλάζουν συνέχεια… Τι ενώνει αυτούς τους δύο συνεπιβάτες και ποια η αλήθεια για το Άουσβιτς; Πόσες μάσκες θα φορέσουν και πόσες θα αφαιρέσουν για να αντιληφθούν το ποιοι πραγματικά είναι; Κανείς δεν μπορεί να το σκεφτεί και κανείς δεν μπορεί να το αναλογισθεί αν δεν το δει με τα ίδια του τα μάτια… στο πραγματικό σκοτάδι. Πώς μπορεί όμως να επιτευχθεί αυτό; Παίζουν: Νεοκλής Νεοκλέους, Σαλώμη Ιεροπούλου Μυλωνά. 
>> Πρεμιέρα Σάββατο 19 Ιανουαρίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο (20.30) & Κυριακή (18.00) μέχρι 10 Φεβρουαρίου, Ιδρυμα Άρτος, Λευκωσία. Πληρ. 22666610.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου για δύο μουσικές εμφανίσεις στην Κύπρο
Η Φωτεινή Βελεσιώτου με ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες μουσικές αναζητήσεις περιόδευσε όλο το καλοκαίρι σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, συντροφιά με τον Σωτήρη Μπαλλά. Αυτό το χειμώνα, έρχεται στην Κύπρο, και η συντροφιά μεγαλώνει. Ο Δημήτρης Φανής μαζί τους, σε μια φιλική συμμετοχή! Εκτός απο τις αγαπημένα «Μέλισσες», τα «Διόδια», τη «Στάχτη» τα "Παραμύθια"και πολλά άλλα, η Φωτεινή Βελεσιώτου φέρνει στο προσκήνιο τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας και δίνει έμφαση στο λαϊκό ρεπερτόριο με τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών.
>> Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, Πέραμα Λεμεσός. Πληρ. 99810011.

Tribal Fusion Bellydance VOL.II
Μια σύγχρονη δυτική μορφή χορού της κοιλιάς που δημιουργήθηκε μέσα από το American Tribal Style belly dance και του American Cabaret belly dance. Οι καλλιτέχνες επιλεγούν στοιχεία μέσα τις παραδοσιακές μορφές όπως το Flamenco, το Kathak, το Odissi, και από πιο μοντέρνα στοιχεία Popping, Hip Hop. Αυτό εμπνέει τους καλλιτεχνίες να δημιουργήσουν νέες πρωτότυπες χορογραφίες με πολλά διαφορετικά μηνύματα.
>> Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, Zaatar Food & Arts, Λευκωσία, 20.30, €8 (χορευτές). Πληρ. 77776600.

Η Μπέσσυ Αργυράκη για μία μοναδική εμφάνιση στη Λευκωσία
Μία πολύ αγαπημένη ερμηνεύτρια, η Μπέσσυ Αργυράκη μετά από πολλά χρόνια θα βρεθεί στην Κύπρο για μία μοναδική εμφάνιση στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στο Buono Cafe Lounge Bar στην καρδιά της Λευκωσίας. Μαζί με την Μπέσσυ Αργυράκη θα εμφανιστεί και ο Κύπριος τραγουδιστής Μαυρίκιος Μαυρικίου σε ένα πρόγραμμα γεμάτο με αγαημένα κλασικά αλλά και σύγχρονα τραγούδια. 
>> Σάββατο 19 Ιανουαρίου, Buono Cafe Lounge Bar, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 22754445. 

 

Η Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι
Η Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι: αναζητώντας την παιδική αλήθεια για τον καρκίνο, ένα βιωματικό εργαστήρι για ενήλικες. Ένα εργαστήρι μέσα από το οποίο (α) ερχόμαστε σ’ επαφή με τις ‘πραγματικότητες’ και ανάγκες ενός παιδιού με καρκίνο (β) αναπαριστούμε μέσα από θεατρικές τεχνικές αφηρημένες έννοιες και σύνθετα νοήματα με στόχο την αναδόμηση, επαναδιατύπωση, αναπλαισίωση κι αποενοχοποιημένη ερμηνεία ιδεών, καταστάσεων και συναισθημάτων (γ) αξιοποιούμε εργαλεία ανάπτυξης της ενσυναίσθησης και της συναισθηματικής διαχείρισης (δ) ενδυναμώνουμε τη στάση μας απέναντι στον καρκίνο. Εμψυχώτρια η Δήμητρα Σωκράτους, εκπαιδευτικός, θεατροπαιδαγωγός και συγγραφέας Παιδικής Λογοτεχνίας. Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο (άνω των 18 ετών).
>> Κυριακή 20 Ιανουαρίου, Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, Λεμεσός, 10.00-13.00. Συμμετοχή: €10 (με άνετη ενδυμασία). Πληρ. 25343464.

Bookworm Sunday
Ένα παζαράκι βιβλίου μας στην πλατεία Σαριπόλου στην παλιά πόλη στο Beat Παζάρ Πολυχώρος. Ελάτε για καφέ, τσάι, γλυκές και αλμυρές λιχουδιές και αγοράστε βιβλία σε πολύ χαμηλές τιμές! Όλα τα βιβλία είναι δωρεές από φίλους και υποστηριχτές του καταφυγίου ειδικά για τον σκοπό αυτό. Όλες οι εισπράξεις από τα βιβλία, γλυκά και σνακ, φανέλες και άλλα αντικείμενα Σίριους, καθώς και το 10% των εισπράξεων από τα ποτά θα πάνε στο καταφύγιο μας. Εκατοντάδες βιβλία σε πολύ χαμηλές τιμές!
>> Κυριακή 20 Ιανουαρίου, Beat Παζάρ Πολυχώρος, Λεμεσός. Πληρ. 99478807.

Ταξίδι στο Διάστημα!
Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», ανεβάζει τη διαδραστική παράσταση «Ταξίδι στο Διάστημα!» της Ναταλίας Παναγιώτου, σε σκηνοθεσία Λήδας Καραγιάννη και Ναταλίας Παναγιώτου. Η Γιολάντα και η Γωγώ ονειρευόντουσαν από μικρές να γίνουν αστροναύτες. Έχουν εκπαιδευτεί στα πλαίσια ενός διαστημικού προγράμματος της NASA στην Αμερική και για να πάρουν το δίπλωμά τους πρέπει να πραγματοποιήσουν το πρώτο τους ταξίδι στο Διάστημα. Μικροί και μεγάλοι καλούνται να επιβιβαστούν μαζί τους στο διαστημόπλοιό και να εκτοξευθούν όσο πιο ψηλά γίνεται. Στο μεγάλο αυτό ταξίδι, θα περάσουν από γαλαξίες, πλανήτες, νεφελώματα και πολλά αστέρια.
>> Κυριακή 20 Ιανουαρίου, Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία, 10.00. Εισιτήρια: 7 ευρώ. Κρατήσεις: 22818999 & 99621845.     

Τριαντάφυλλος live στο Aperitivo
Ο Τριαντάφυλλος, μας συστήθηκε μέσα από τα τραγούδια (περίπου στα τέλη του 1996), γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία! Τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες, τις οποίες θα θυμηθούμε και θα απολαύσουμε, μαζί φυσικά με τις πιο πρόσφατες του δουλειές σε μια μοναδική εμφάνιση στο Αperitivo jet set lounge της Λευκωσίας την Κυριακή 20 Ιανουαρίου. "Σπάω τα ρολόγια", "Στο δικό μου σταθμό", "Βλέπω κάτι όνειρα", "Αφήστε μήνυμα", "Μη με τρυπάς σαν το τριαντάφυλλο"...θα τα τραγουδήσουμε όλα στο Αperitivo. Το event διοργανώνεται με τη συνεργασία του Ελληνικά Forever, που συνεχίζουν να μας χαρίζουν μοναδικές στιγμές απόλυτης διασκέδασης με το πιό δυναμικό live clubbing της πόλης. Η μπάντα χάι με τους Giannis Ioannidis και Andrianela Nicolaou στο τραγούδι Joseph Toumazou στα πλήκτρα Emilios Panayi στην ηλεκτρική κιθάρα και ο Dj Jimmy The Destroyer παίζουν τις μεγαλύτερες ελληνικές επιτυχίες του χθές και του σήμερα.
>> Κυριακή 20 Ιανουαρίου, Αperitivo jet set lounge, Λευκωσία. 

 


Ο τυχερός στρατιώτης
Ένα έργο των Ξένιας Καλογεροπούλου και Θωμά Μοσχόπουλου βασισμένο σε ένα παραδοσιακό ρωσικό παραμύθι. Παραμένοντας σταθερός στην παράδοση του σκηνικού ανεβάσματος σπουδαίων λογοτεχνικών έργων, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει στα παιδιά και στους νέους κάθε ηλικίας το παραδοσιακό ρώσικο παραμύθι «Ο τυχερός στρατιώτης». Η νέα παραγωγή της Σκηνής 018 είναι βγαλμένη μέσα από τη μεγάλη λογοτεχνική σχολή των Ρώσων ποιητών, που με απόλυτο σεβασμό στον ψυχισμό και την αντίληψη των παιδιών, έδωσε εξαιρετικό συγγραφικό υλικό για επεξεργασία και καλλιέργεια. Όλα αυτά που μιλούν για τις αλήθειες της ζωής, ευτυχία, αποτυχία, γνώση, αγάπη, έρωτας, συνύπαρξη, φτώχια και πλούτος, αρχή και τέλος της ζωής, συνθέτουν τα υλικά μιας ξεχωριστής ιστορίας, αυτής του Τυχερού Στρατιώτη, που μιλά με αλληγορικό τρόπο για τον κύκλο της ανθρώπινης ζωής.
>> Κυριακή 20 Ιανουαρίου, Θέατρο ΘΟΚ, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης, Λευκωσία, 10.30. Πληρ. 77772717.

Φέρτε τα παιδιά στο χιόνι
To Cyprus Ski Club γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού προσκαλώντας μας φυσικά στο Τρόοδος για να απολαύσουμε παιχνίδια και διασκέδαση μαζί με τα παιδιά μας! Με σύνθημα "Φέρτε τα παιδιά στο χιόνι", πάμε στο Τρόοδος, από τις 11.00-14.00,  για να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις για τη Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού 2019 (World Snow Day) που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, στο Χιονοδρομικό Κέντρο στο Τρόοδος στην πίστα Sun Valley (δρόμος προς Όλυμπο).
Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού περιλαμβάνουν πολλές εκπλήξεις και happenings για τους μικρούς σκιέρ με πλήθος δραστηριοτήτων στο χιόνι, διαγωνισμούς και πολύ παιχνίδι. Σημείωσε ότι θα διατίθενται δωρεάν εξοπλισμός ski και snowboard σε μικρά παιδιά καθώς επίσης και εκπαιδευτές. Επίσης καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφέρονται ζεστή σοκολάτα και γλυκά. 
>> Κυριακή 20 Ιανουαρίου, Χιονοδρομικό Κέντρο Τροόδους, 11.00-14.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close