Things to Do , Προσεχώς

14 εκδηλώσεις στο Ριάλτο το Φεβρουάριο

Ο Φεβρουάριος στο Θέατρο Ριάλτο

Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2019

Πλούσιος θα είναι και φετινός Φεβρουάριος στο Θέατρο της Λεμεσού, με πληθώρα εκδηλώσεων κυρίως μουσικής και θεάτρου να περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά του. 

ΘΕΑΤΡΟ
Το Μυστήριο της Πολιτείας του Χάμελιν ΘΕΑΤΡΟ ΤΣΕΠΗΣ
σαβ 2 Φεβ, 16:00 (90’)
Ανασκευάζοντας τον μύθο του Μαγικού Αυλού, ο Θωμάς Μοσχόπουλος έφτιαξε ένα έργο για όλες τις ηλικίες που πραγματεύεται τις αρχές της Δημοκρατίας, τον ρόλο των πολιτικών αρχόντων κάθε δημοκρατικής πολιτείας και την ευθύνη των ψηφοφόρων για τους εκλεγμένους τους. 
Η παράσταση ταξιδεύει τον θεατή στον χρόνο και τον καλεί να σώσει το παιδί που πρόδωσε μεγαλώνοντας, ενώ ταυτόχρονα το θέατρο μέσα στο θέατρο, δίνει στα χέρια του θεατή την εξουσία να επιλέξει το τέλος της ιστορίας και, παράλληλα, την ευκαιρία να σκεφτεί κι ενδεχομένως να ξαναπεί τη δική του ιστορία. 
Σκηνοθεσία: Μάριος Θεοχάρους. Σκηνικά: Εδουάρδος Γεωργίου. Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου. Σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης. Μουσική: Χρίστος Ανδρέου. Διδασκαλία Τραγουδιών: Μαρία Καπετάνιου.
Παίζουν & τραγουδούν: Λήδα Καραγιάννη, Αντώνης Κλεάνθους, Νικολέττα Μαντεσίδου, Πωλίνα Ματθαίου, Γρηγόρης Πετρή, Κωνσταντίνος Τσιόλης & Θέκλα Φλουρή.
€10 / 8

MΟΥΣΙΚΗ 
Carmen The MET: Live in HD| GEORGES BIZET     
σαβ 2 Φεβ, 19:55 (201’)
Ταυτόχρονη προβολή από τη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης της παράστασης Carmen σε σκηνοθεσία του Richard Eyre, με πρωταγωνίστρια την Clémentine Margaine στον ρόλο της σαγηνευτικής τσιγγάνας και τον Roberto Alagna στον ρόλο του Δον Χοσέ. 
Η πρεμιέρα του αριστουργήματος του Bizet για την ανυπόταχτη πλανεύτρα τσιγγάνα στην Opéra Comique στο Παρίσι το 1875 θεωρήθηκε σκάνδαλο, που όμως σύντομα μετατράπηκε σε θριαμβευτική επιτυχία, παραμένοντας μία από τις πιο διαδεδομένες όπερες σε όλο τον κόσμο. 
Διευθυντής ορχήστρας: Louis Langrée. Σκηνικά & Κοστούμια: Rob Howell. 
Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους
€18 /14 

MΟΥΣΙΚΗ 
Του Έρωτα παιδεμοί ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ 
κυρ 3 Φεβ, 20:30 (100’)
Μια ανθολογία ερωτικών τραγουδιών που σεργιανίζει στην παράδοση της Κύπρου και της Ελλάδας, το ρεμπέτικο, το Νέο Κύμα και την Παληά Αθήνα και φτάνει μέχρι το λαϊκό τραγούδι και τους συνθέτες του τέλους του 20ού αιώνα, χωρίς να παραλείπονται βέβαια αγαπημένα τραγούδια και προσωπικές επιτυχίες του τραγουδοποιού.
Μαζί του η Κύπρια τραγουδίστρια Χριστιάνα Παύλου με την οποία θα παρουσιάσουν και τραγούδια από την πρόσφατη συνεργασία τους.
Μουσικοί: Ανδρέας Δρυνιάτης – μπουζούκι, Βαρβάρα Λουκά – βιολί, Μάριος Μάρκου – κλαρίνο, Αντώνης Πολυκάρπου – πιάνο, Δημήτρης Παπανικολάου – μπάσο, Κωνσταντίνος Πάουρος – τύμπανα, Άδμητος Πιτσιλλίδης – κιθάρα / ενορχηστρώσεις / διεύθυνση
€ 20 / 16 

ΘΕΑΤΡΟ
Αντώνιος και Κλεοπάτρα  NT LIVE 
τρι 5 Φεβ, 20:00 (220’)
Η παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας που κέρδισε διθυραμβικές κριτικές και ενθουσίασε το βρετανικό κοινό, μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένα από το Olivier Theatre του Λονδίνου. Το ανυπέρβλητο δράμα του Μεγάλου Βάρδου για την πολιτική, το πάθος και την εξουσία, με τον Ralph Fiennes και τη Sophie Okonedo να ενσαρκώνουν το μοιραίο ζευγάρι. 
Ο Καίσαρας και οι δολοφόνοι του είναι νεκροί. Επικεφαλής της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας τίθεται ο στρατηγός Μάρκος Αντώνιος μαζί με τον Οκταβιανό και τον Λέπιδο, συντρόφους του στην Τριανδρία. Όμως στα μακρινά σύνορα της διαλυμένης από τους πολέμους Αυτοκρατορίας, ο στρατηγός θα ενδώσει στο πάθος του για την Κλεοπάτρα των Αιγυπτίων. Η ερωτική αφοσίωση συγκρούεται με την αίσθηση του καθήκοντος και η ερωτική εμμονή γίνεται καταλύτης που οδηγεί σε πόλεμο.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Simon Godwin (Δωδέκατη νύχτα, Άνθρωπος και Υπεράνθρωπος, Το Στρατήγημα των Εραστών). Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιλους. 
€ 10 / 8

MΟΥΣΙΚΗ 
Χαιρετισμούς από την Ελλάδα - ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΥΠΡΟΥ
τετ 6 Φεβ, 20:30 (90’)
Αυτή τη σεζόν, η ΣΟΚ μας φέρνει χαιρετίσματα από την Ελλάδα, τα τοπία και τους ρυθμούς της, μέσα από τη μουσική των Κωνσταντίνου Γρηγορίου, Νίκου Σκαλκώττα και Μίκη Θεοδωράκη, με τον βραβευθέντα σαξοφωνίστα Θεόδωρο Κερκέζο, ο οποίος έχει προταθεί δύο φορές από τη δισκογραφική εταιρεία Naxos για τα 50α Βραβεία Grammy, και τον οποίο το περιοδικό Gramophone περιέγραψε ως «έναν από τους πλέον εκπληκτικούς ερμηνευτές των ημερών μας». Με μουσική σαξοφώνου ταξιδεύουμε και στη Ρωσία και Ισπανία, με τους συνθέτες Alexander Glazunov και Pedro Iturralde αντίστοιχα. 
Σολίστ: Θεόδωρος Κερκέζος (σαξόφωνο), Μαέστρος: Τάσος Συμεωνίδης 
€12/ 7/ 5 
 

ΘΕΑΤΡΟ
Η Καρδιά του Σκύλου MICHAIL BULGAKOV
Academic Drama Theatre of Vladimir Russia 
πεμ 7 Φεβ, 19:30 (160’’) 
H Σεζόν Ρωσικού Θεάτρου στην Κύπρο παρουσιάζει το αριστούργημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοβ, από το Ακαδημαϊκό Θέατρο της πόλης Βλαντιμίρ (Ρωσία).
Μόσχα 1924. Ο γιατρός Α.Φ. Πρεομπραζένσκαγια επιχειρεί ένα επικίνδυνο ιατρικό πείραμα, μεταμοσχεύοντας στον αδέσποτο σκύλο Σάρικ την υπόφυση ενός νεαρού άντρα, με τη φιλοδοξία να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο ανθρώπου. Ο σκύλος, όμως, μετατρέπεται σε ένα ανεπίδεκτο και ανυπόφορο ον, που θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική θέση και την επιστημονική υπόσταση της δημιουργού του. Μέσα από ακραίες καταστάσεις, οι ήρωες παλινδρομούν ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό, αμφισβητούν εξουσία και κοινωνικούς θεσμούς, δοκιμάζουν τα όρια της επιστήμης και της ίδιας της φύσης. Η παράσταση διατηρεί το αυθεντικό κλίμα της μετεπαναστατικής Ρωσίας και αποτυπώνει τις κοινωνικοπολιτικές συγκρούσεις, προβάλλοντας παράλληλα, τον ψυχισμό των πρωταγωνιστών της εποχής, και τη διαχρονικότητα των συμβόλων, των συνθηκών και των αξιών. Διοργάνωση: Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο. Στα Ρωσικά, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
€15 /10 / 7



MΟΥΣΙΚΗ 
Rendezvous with Marlene UTE LEMPER
κυρ 10 Φεβ, 20:30 (90’)
Η νέα παράσταση της Ute Lemper βασίζεται σε μια τηλεφωνική συζήτηση που είχε μαζί με τη Marlene Dietrich το 1988 στο Παρίσι. Η Ute ήταν τότε στην αρχή της καριέρας της στο θέατρο και τη μουσική, αλλά είχε αρχίσει να καταξιώνεται από τον διεθνή τύπο και τις κριτικές ως διάδοχος της μυθικής Μάρλεν Ντίτριχ. 
Με μια επιτυχημένη καριέρα τριάντα τόσων χρόνων με παραστάσεις σε μουσικές αίθουσες της Ευρώπης, στο Broadway, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στο West End του Λονδίνου, παραμένει στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα ως η σημαντικότερη show woman της γενιάς της, έχοντας παίξει στο θέατρο και στον κινηματογράφο, έχοντας δώσει εκατοντάδες κονσέρτα και δεκάδες άλμπουμ. Έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως για τις ερμηνείες της σε τραγούδια του μεσοπολέμου, τραγούδια του Βερολίνου, των Kurt Weill και Berthold Brecht και σε Chansons της Marlene Dietrich, Edith Piaf, Jacques Brel, Léo Ferré, Jacques Prévert, Nino Rota, Astor Piazzolla. 
Μουσικοί: Werner Vana Gierig – πιάνο, Cyril Garac – βιολί, Matthias Daneck – ντραμς Romain Lecuyer – μπάσο.
€ 30 / 25


MΟΥΣΙΚΗ 
Αφιέρωμα στον Μότσαρτ 
τρι 12 Φεβ, 20:30 (90’)
Οι τρεις Κύπριοι πιανίστες Νικόλας Μελής, Μανώλης Νεοφύτου και Έλενα Μουζάλα ερμηνεύουν τα τέσσερα κοντσέρτα για πιάνο με αριθμούς 11, 12, 13 και 14, που ο Μότσαρτ έγραψε “για εκτέλεση με ορχήστρα ή ακόμα για εκτέλεση a quattro (με κουαρτέτο)”, καθιστώντας τα κατάλληλα τόσο για αίθουσες συναυλιών, όσο και για μικρούς χώρους. Συνοδεύει το Κουαρτέτο Εγχόρδων “Προμηθέας” (Nίκος Πίττας - βιολί, Ηρακλής Μιτέλλας - βιολί, Νικόλας Παπαγεωργίου - βιόλα, Μιράντα Παπανεοκλέους - βιολοντσέλο).
€13 / 10 (υποστηρικτές) / 8 (μαθητές – φοιτητές)

MΟΥΣΙΚΗ 
Bandiera Rossa - Ψηλά μέσα στη Βροχή ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ
παρ 15 Φεβ, 20:30 (100’)
Μετά από παύση δύο χρόνων, ο Διονύσης Τσακνής θα παρουσιάσει ξανά μια συναυλία αναφορά στο παρόν και το μέλλον της ελληνικής  ροκ μουσικής, τις μεγαλύτερες και διαχρονικές πλέον επιτυχίες του, καθώς και τα τραγούδια της νέας του δισκογραφικής δουλειάς, τα οποία μετά από 8 χρόνια έρχονται να προστεθούν στη μεγάλη του δισκογραφική συνεισφορά στο ελληνικό τραγούδι.
Μαζί με τέσσερις εξαίρετους μουσικούς και τη Δήμητρα Κελεκίδη, ο Διονύσης Τσακνής θα μας θυμίσει την Ελλάδα που αγαπάμε…  τη μουσική Ελλάδα της νιότης μας, μέσα από όλες τις μεγάλες του επιτυχίες, καθώς και τραγούδια φίλων του. 
€ 18 / 14

MΟΥΣΙΚΗ 
Μαρία (Καλογεροπούλου) Κάλλας 
Η Γυναίκα και η Καλλιτέχνης 
τετ 20 Φεβ, 19:30 (90’)
Ένα ταξίδι στη Ζωή και την Τέχνη της σπουδαιότερης υψίφωνου του 20ου αιώνα Μαρίας Καλογεροπούλου Κάλλας. Οι διεθνούς εμβέλειας καλλιτέχνες , η Κύπρια υψίφωνος Χρύσω Μακαρίου, με βάση της τη Βιέννη, ο Βούλγαρος βαρύτονος Κρούμ Γκάλαμπωφ και ο γνωστός ηθοποιός Αχιλλέας Γραμματικόπουλος ενώνουν τις δυνάμεις τους επί σκηνής με τον πιανίστα Ζμπύνεκ Μάρουσκα.
Φιλική συμμετοχή στο φλάουτο: Θεόδωρος Κρασίδης.
Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τις όπερες Νόρμα, Τόσκα, Λα Τραβιάτα, Άννα Μπολένα. Την επιστημονική επιμέλεια και έρευνα έχει η Ιστορικός και Μουσικολόγος Δρ. Σπυριδούλα Κατσαρού.
Η παράσταση είναι υπό την Υψηλή Προστασία της Πρώτης Κυρίας κας Άντρης Αναστασιάδη, συζύγου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Διοργανώνεται από τον Παγκύπριο Συνδέσμο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» που στηρίζει παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στον σύνδεσμο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή».
€15 / 10


ΘΕΑΤΡΟ
Eugene Onegin ALEKSANDR PUSHKIN 
πεμ 21 Φεβ, 19:30 (120’) 6+
Ο διάσημος Ρώσος ηθοποιός Dmitry Dyuzhev παρουσιάζει το αριστουργηματικό έργο του ποιητή Aleksandr Pushkin Ευγένιος Ονέγκιν σε σκηνοθεσία Antonina Kuznetsova. Τη μουσική του Sergei Prokofiev ερμηνεύει επί σκηνής ο πιανίστας Fedor Stroganov. 
Στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου "Five evenings in Cyprus”. Στα Ρωσικά.
€ 40  Rows C,D,E,F / € 35 Rows from G up to M and Balcony - Row AAA / € 30 Rows from N up to R an Balcony Rows from BBB up to DDD, € 25 υποστηρικτές / φοιτητές / μαθητές 


MΟΥΣΙΚΗ 
Μουσική και Ελληνικός Κινηματογράφος PSYCHO QUARTET 
παρ 22 Φεβ, 20:30 (120’)  
Το Psycho Quartet δημιουργήθηκε απο τέσσερις βιρτουόζους μουσικούς που είναι συνεργάτες και φίλοι εδώ και πολλά χρόνια. Η Βιβή Γκέκα (μαντολίνο), η Μαριλίζα Παπαδούρη (βιολοντσέλο) , ο Δημήτρης Παπαγγελίδης (κλασική κιθάρα) και ο Γιώργος Σαλβάνος (πιάνο) έρχονται στην Κυπρο για την πρώτη τους εμφάνιση ως κουαρτέτο και μοιράζονται μαζί μας πολύ αγαπημένα τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο με κέφι, χιούμορ, νοσταλγία και πολλές εκπλήξεις.
Μαζί τους ο τραγουδιστής Βασίλης Γισδάκης, ένας από τους τελευταίους συνεργάτες του Μάνου Χατζιδάκι. 
€15/ 10

ΘΕΑΤΡΟ
Christmas Eve | THEATRE ON SOBORNAJA
κυρ 24 Φεβ, 19: 30 (60’) 12+
 Το περιφερειακό θέατρο για παιδιά και νέους "Theatre on Sobornaja” παρουσιάζει την κωμωδία του Nikolai Gogol Παραμονή Χριστουγέννων για ολόκληρη την οικογένεια. 
Παραμονή Χριστουγέννων σε ένα χιονισμένο μικρό ουκρανικό χωριό. Η ιστορία του Γκόγκολ παραπέμπει στα χρόνια της γιαγιάς, τα τόσο γλυκά και γοητευτικά, όπου οι πιο αγαπημένες διακοπές, τα Χριστούγεννα, εμφανίζονται με αγάπη και τρυφερότητα μέσα από χριστουγεννιάτικα κάλαντα και εκρηκτικούς χορούς, κεντημένα πουκάμισα και παντελόνια, στεφάνια, κορδέλες και χριστουγεννιάτικα αστέρια.
Στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου "Five evenings in Cyprus”. Στα Ρωσικά.
€ 25 / 20 

KΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 
Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει
τρι 26 & τετ 27 Φεβ, 20:30 (155’)
Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει για άλλη μια φορά στην Κύπρο, σε Λεμεσό, Λευκωσία, Λάρνακα και Πάφο προβάλλοντας τις ταινίες που διακρίθηκαν και βραβεύθηκαν κατά τη διοργάνωση του 2018. 
Διοργάνωση: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Θέατρο Ριάλτο & Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Με τη συνεργασία των Ομίλων Κινηματογράφου Λευκωσίας και Πάφου και των Κινηματογραφικών Λεσχών Λεμεσού και Λάρνακας

Πρόγραμμα προβολών 26/2:
La Ultima Hija / Εύη Καραμπάτσου (21’)
En Partie / Αναστασία Μέλια Ελευθερίου (16’)
Calling / Άρτεμις Αναστασιάδου (16’) 
Όλα για Όλα / Μαρίνος Σκλαβουνάκης (30’)
Beyond Good &Evil (The exuberantly painful process of teething) / Αλέξανδρος Παπαθανασόπουλος (12’)
Βουρβουρού / Καρίνα Λογοθέτη (22’)
The Sound / Antony Petrou(15’)
Άβανος / Παναγιώτης Χαραμής (20’)

Πρόγραμμα προβολών 27/2:
Η Σιγή των Ψαριών όταν πεθαίνουν / Βασίλης Κεκάτος (19’)
Τέταρτος Τοίχος / Δημήτρης Γκότσης (10’)
Ave Eva / Olivia Twardowska (13’)
Άρια / Μυρσίνη Αριστείδου (14΄)
Πολυέλαιος / Αντώνης Γλάρος (10’)
Μόλλυ 6-8 / Ευθύμης Μιχελουδάκης (18’)
Νάρκη / Δημήτρης Τσαλαπάτης (22’)
Quidnunc / Χάρης Αγιώτης (26’)
Έκτορας Μαλό – Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς / Ζακλίν Λέντζου (25’)

Είσοδος ελεύθερη 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close