News , Guide

Σταδιακή υποχώρηση των έντονων καιρικών φαινομένων από το απόγευμα

Διάβασε αναλυτικά την πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιανουαρίου 2019

Το βαροµετρικό χαµηλό, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί από αργά το απόγευµα. Σήµερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές ή µεµονωµένες καταιγίδες.

Στα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Από αργά το απόγευµα αναµένεται αισθητή βελτίωση του καιρού. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ αλλά στα προσήνεµα νότια και δυτικά µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Από το µεσηµέρι και µετά θα καταστούν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά στα παράλια µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί κυµατώδης και τοπικά µέχρι πολύ κυµατώδης, για να καταστεί το απόγευµα ταραγµένη, στα νότια και τα ανατολικά και µέχρι κυµατώδης στα υπόλοιπα παράλια.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα υπάρχει παγετός. Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα παράλια ισχυροί, 5 µποφόρ. Παροδικά, στα ανατολικά και τα δυτικά παράλια, θα πνέουν µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, στα νότια, ταραγµένη και τοπικά µέχρι κυµατώδης, στα ανατολικά, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια κυµατώδης και παροδικά µέχρι πολύ κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους πλην 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός. Την Πέµπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το απόγευµα της Παρασκευής θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και πιθανό να πέσουν τοπικές ελαφρές βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσουν λίγα χιόνια.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, παραµένοντας όµως κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το ύψος των χιονιών, στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 62 εκατοστά.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close