Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

22 ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για αυτό το σαββατοκύριακο

Όλα όσα θα μας κάνουν να περάσουμε όμορφα το weekend

Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιανουαρίου 2019

Θέατρο, μουσική, σινεμά και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που θα κάνουν το σαββατοκύριακό σου ακόμη πιο ενδιαφέρον. 

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ 



"Ευριδίκη" στο Θέατρο Διόνυσος
Με τρεις τελευταίες παραστάσεις ολοκληρώνονται στην Λευκωσία  οι παραστάσεις του έργου «Ευρυδίκη» της Σάρα Ρούλ, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μάριου Μεττή.  Αυτός σκέφτεται συνέχεια την μουσική και αυτή δεν έχει καθόλου αίσθηση του ρυθμού. Ο Ορφέας και η Ευρυδίκη μπορεί να μην είναι το πιο ταιριαστό ζευγάρι, αλλά είναι νέοι και τρελά ερωτευμένοι. Την ημέρα του γάμου τους εκείνη πεθαίνει και ο Ορφέας είναι αποφασισμένος να περάσει ακόμα και τις πύλες του Άδη για να την βρει. Παίζουν: Τζωρτζίνα Τάτση, Γιάννης Καραούλης, Βασίλης Βασιλάκης, Μάριος Μεττής, Ελεονώρα Βασιλείου, Πηνελόπη Βασιλείου, Θέμις Ππόλου.
Παρασκευή 11, Σάββατο 12 (20.30) & Κυριακή (18.30) 13 Ιανουαρίου, Θέατρο Διόνυσος Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22818999 & 99621845. 



Οι τελευταίες μέρες του Δον Ζουάν, Θέατρο Ένα 
Το γνωστό ανά το παγκόσμιο έργο του Μολιέρου αναφέρεται στον διαχρονικά διάσημο, φανταστικό  ήρωα γυναικοκατακτητή Δον Ζουάν. Πρόκειται για έναν σαγηνευτή γυναικών, ψεύτη και ποταπό,  κατά τους κριτικούς θεάτρου, που προκαλεί ταυτόχρονα τόσο τον θαυμασμό όσο και την αποστροφή. Ορισμένοι τον χαρακτηρίζουν serial lover, ενώ ο Μολιέρος , σε ένα από τα εκπληκτικότερα έργα ολόκληρης της λογοτεχνικής σκηνής, οδηγεί στα άκρα το προφίλ του ακόλαστου ήρωα. Παίζουν: Βασιλική Ανδρέου, Γιώργος Δημόπουλος, Πάνος Ζαμπακίδης, Σωτήρης Μεστάνας, Μανώλης Μιχαηλίδης, Τζούλιο Φιλίππο Ντ’ Ερρίκο, Μαρία Πογιατζή, Ειρήνη Σαλάτα, Μάριος Στυλιανού. 
Παρασκευή, Σάββατο (20.30) και Κυριακή (19.00), Θέατρο Ένα, Λευκωσία. Πληρ. 22348203. 

Η πολύχρωμη ιστορία της Φρίντα Κ., Θεατρική Ομάδα Persona 
Η Θεατρική Ομάδα Persona παρουσιάζει φέτος μία παράσταση για την ανθρώπινη περιπέτεια της ύπαρξης με αφορμή τη ζωή της Φρίντα Κάλο, μέσα από παράλληλες ιστορίες και συναντήσεις. Το κείμενο ανήκει στους Παναγιώτη Μπρατάκο, Λέα Μαλένη και Χριστίνα Κωνσταντίνου. Η Φρίντα Κάλο σ’ ένα τρικούβερτο μεταθανάτιο γλέντι, βγαίνει από τον γύψινο κορσέ της, ανάβει τσιγάρο, πίνει τεκίλα, δραπετεύει ξανά από το ζωγραφιστό Όμικρον στο τζάμι του παιδικού υπνοδωματίου της και ξεδιπλώνει την πολύπαθη ζωή της με χιούμορ, φόβο, πόνο και πάθος, θέλοντας σαν τρελή να φωνάξει… ‘Ζήσε!’. Μια παράσταση με μουσική, λόγο και εικόνα, σ’ ένα σουρεαλιστικό ταξίδι μέσα στον χρόνο, το παρόν και το υποσυνείδητο, για τον σύγχρονο άνθρωπο που, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, έχει στοιχειωθεί από τη σκιά της μοναξιάς του, αγνοώντας τη συλλογική πλευρά της ύπαρξής του. Μια συναρπαστική διαδρομή που φέρνει τον άνθρωπο αντιμέτωπο με τον μεγαλύτερο του φόβο: τον εαυτό του. Παίζουν: Χριστίνα Κωνσταντίνου, Μυρσίνη Χριστοδούλου, Γιώργος Τζωρτζής, Ερμίνα Κυριαζή, Μικαέλα Θεοδουλίδου, Νικόλας Στραβοπόδης, Πέτρος Ιωάννου, Χρυστάλλα Χατζηαδάμου, Χάρης Χατζηχριστοφόρου, Τάριελ Μπερίτσε.
Κάθε Τετάρτη, Σάββατο & Κυριακή, Wherehaus 612 Παλλουριώτισσα, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 77777040 & 70000138. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy και σε όλα τα υποκαταστήματα ACS Couriers.



Συρανό ντε Μπερζεράκ από την Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ 
Η πιο διάσημη μύτη του παγκόσμιου θεάτρου ‘ζωντανεύει’ για πρώτη φορά στην κυπριακή σκηνή και στον ΘΟΚ. Το έργο του Εντμόν Ροστάν, ένα αριστούργημα του ρομαντισμού, υμνεί την αξιοπρέπεια, τη γενναιότητα, το πνεύμα, την αυταπάρνηση και, πάνω από όλα, την απόλυτη αγάπη. Ο Αχιλλέας Γραμματικόπουλος σκηνοθετεί τον Λώρη Λοϊζίδη στον ομώνυμο ρόλο και στήνει μια παράσταση γεμάτη δράση, εναλλαγή εικόνων, χιούμορ και συγκίνηση. Μια παράσταση συνόλου, που υποστηρίζεται από μια ισχυρή ομάδα καλλιτεχνών. 
Παρασκευή 11, Σάββατο 12 & Κυριακή (18.30) 13 Ιανουαρίου, Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 77772717.

Ο ήχος του όπλου από τη Νέα Σκηνή ΘΟΚ 
Η Λούλα Αναγνωστάκη ανατέμνει με ευαισθησία και διεισδυτική ματιά τον ιστό των ανθρώπινων σχέσεων, με επίκεντρο την ιδιαίτερη σχέση μητέρας-γιου: μια σχέση σύγκρουσης και βασανιστικής αγάπης. Ένα καθηλωτικό κείμενο, που σφύζει από αλήθεια και συγκίνηση, για πρώτη φορά στην Κύπρο από τη Νέα Σκηνή του ΘΟΚ. Ο Άδωνις Φλωρίδης προσεγγίζει τον κόσμο της σημαντικότερης Ελληνίδας θεατρικής συγγραφέως του 20ού αιώνα, έχοντας μαζί του μια ομάδα εξαιρετικών συνεργατών, με την πολύ αγαπητή Ράνια Σχίζα στον κεντρικό ρόλο της μητέρας.
Παρασκευή 11 & Σάββατο 12 Ιανουαρίου, Νέα Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 77772717.

Queens Boulevard (the musical) από το Θέατρο Τσέπης 
Ένας νεαρός σύζυγος φεύγει από το σπίτι στην αναζήτησή του λουλουδιού του παραδείσου! Θα χαθεί μέσα στον περίεργο κόσμο της πολυπολιτισμικότερης λεωφόρου της Νέας Υόρκης σαν άλλος Οδυσσέας αναζητώντας την επιστροφή στην γαμήλια κλίνη. Ή μήπως όχι; Το Θέατρο Τσέπης ταξιδεύει μέχρι και τη Νέα Υόρκη για την πιο πολυπολιτισμική παράσταση της χρονιάς!
Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, Πολυχώρος Συνεργείο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 96297278.



Χάρολντ και Μωντ, Σατιρικό Θέατρο 
Με τη ρομαντική κωμωδία «Χάρολντ και Μωντ» του ανατρεπτικού συγγραφέα Κόλιν Χίγγινς ξεκινά τη νέα θεατρική του σεζόν το Σατιρικό Θέατρο. Ένας από τους πλέον αναπάντεχους και ειλικρινείς έρωτες στην ιστορία του θεάτρου  σε ένα  έργο που αψηφά την ιδέα του θανάτου και απετέλεσε «φάρο» για μία ολόκληρη γενιά στη δεκαετία του '70. Τρυφερό και αστείο αλλά ταυτόχρονα δραματικό και συγκινητικό, έχει αγγίξει την ψυχή του κοινού όποτε και όπου και αν ανέβηκε. Η ιστορία των Χάρολντ και Μωντ γίνεται σύμβολο αγάπης για τον άνθρωπο. Τον ελεύθερο, ποιητικό άνθρωπο. Και ταυτόχρονα γίνεται μήνυμα πράξης για το μέλλον: «Ν’ αγαπάς…», αυτά είναι τα τελευταία λόγια της Μωντ. Σκηνοθεσία: Δέσποινα Μπεμπεδέλη. Παίζουν: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Μαριάννα Καυκαρίδου, Φώτος Φωτίου, Σπύρος Γεωργίου, Βασίλης Μιχαήλ, Μαρία Φιάκια, Κώστας Καντζηλιέρης, Μαριαλένα Παπαδοπούλου, Μιχάλης Καζάκας, Πόλυς Χατζηκώστα, Έφη Πεζιρκιανίδου.
Πρεμιέρα Σάββατο 12 Ιανουαρίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο (20.30) & Κυριακή (18.30), Σατιρικό Θέατρο Λευκωσία. Πληρ. 22312940, 22421609.



Το Όνειρο του Τζιυπρή του Λευκαρίτη
Το Όνειρο του Τζιυπρή του Λευκαρίτη του Κώστα Χαράκη, ανεβαίνει από τη Κεντρική Σκηνή της ΕΘΑΛ. Ένα έργο ιστορικής αξίας γραμμένο το 1951, εμπλουτισμένο με τα ήθη και τα έθιμα της Κύπρου, που προβάλλει με τον εύθυμο φακό της κυπριακής ντοπιολαλιάς ένα πραγματικό κομμάτι της κυπριακής ζωής.
Σάββατο 12 Ιανουαρίου (20.30) & Κυριακή 13 Ιανουαρίου, Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 25877827.

Σονάτα για δύο
Μία διασκευή της ταινίας «Φθινοπωρινή Σονάτα» του Ingmar Bergman, αποτελεί η θεατρική παράσταση «Σονάτα για δύο» που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώργου Μουαΐμη, στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο Λευκωσίας, από την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019. Η Σάρλοτ έπειτα από μακρόχρονη απουσία από τις ζωές των παιδιών της, εξαιτίας της αφοσίωσής της στην καριέρα της, αποδέχεται την πρόσκληση της μεγαλύτερης κόρης της Εύας με σκοπό να περάσουν λίγες μέρες μαζί στο σπίτι της δεύτερης. Η Εύα αδημονεί και την υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά. Σύντομα όμως τη χαρά θα διαδεχθεί η θλίψη και ο θυμός των παιδικών αναμνήσεων της στέρησης της μητρικής αγκαλιάς ακόμα κι όταν εκείνη, σπανίως, ήταν παρούσα. Θα καταφέρουν μάνα και κόρη να συμφιλιωθούν μετά από μια φρικτή νύχτα εξομολογήσεων ή μήπως είναι πολύ αργά πια για να επουλωθούν πληγές και να γεφυρωθεί το χάσμα; Παίζουν: Φωτεινή Πετροπούλου, Κρίστη Χαραλάμπους.
Πρεμιέρα Κυριακή 13 Ιανουαρίου. Παραστάσεις 16, 17, 20, 23, 24 Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, Λευκωσια, 20.30. Πληρ. 96555153

ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ 

Ο τυχερός στρατιώτης από τον ΘΟΚ 
Η Σκηνή 018 του ΘΟΚ συνεχίζει τις παραστάσεις του έργου ‘Ο τυχερός στρατιώτης’ που είναι βασισμένο σε ένα παραδοσιακό ρωσικό παραμύθι σε διασκευή των Ξένιας Καλογεροπούλου και Θωμά Μοσχόπουλου. Ένα γοητευτικό παραμύθι, που μιλά με αλληγορικό τρόπο για τον κύκλο της ανθρώπινης ζωής. Ευτυχία, αγάπη, έρωτας, συνύπαρξη, αποτυχία, γνώση, πλούτος και φτώχια, αρχή και τέλος της ζωής, συνθέτουν τα υλικά αυτής της ιστορίας, που απευθύνεται στους μικρούς (αλλά και μεγάλους) θεατές. Παίζουν: Μαρίνα Αργυρίδου, Μάρκος Καλλής, Παναγιώτης Λάρκου, Νίκος Μάνεσης, Γιώργος Ονησιφόρου, Τζωρτζίνα Τάτση. Σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη. 
Κάθε Κυριακή, Νέο Κτήριο ΘΟΚ, Λευκωσία, 10.30. Πληρ. 77772717 / Σάββατο 12 Ιανουαρίου, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, 15.00. 

Το κοριτσάκι με τα σπίρτα
Οι Κατερίνα Λούρα, Κωνσταντίνος Δημητρίου, Λοΐζος Παπαγεωργίου μαζί με τον Αντρεά Μιχαλόπουλο στο πιάνο, μέσα από τραγούδι και χορό μας ζωντανεύουν μια ιστορία για την ουσία των Χριστουγέννων: φως, αγάπη και ζεστασιά στις καρδιές και τις ψυχές των ανθρώπων.
Σάββατο 12 (17.00) & Κυριακή (11.00) 13 Ιανουαρίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία. Πληρ. 99520835.

Ταξίδι στο Διάστημα!
Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», ανεβάζει τη διαδραστική παράσταση «Ταξίδι στο Διάστημα!» της Ναταλίας Παναγιώτου, σε σκηνοθεσία Λήδας Καραγιάννη και Ναταλίας Παναγιώτου. Η Γιολάντα και η Γωγώ ονειρευόντουσαν από μικρές να γίνουν αστροναύτες. Έχουν εκπαιδευτεί στα πλαίσια ενός διαστημικού προγράμματος της NASA στην Αμερική και για να πάρουν το δίπλωμά τους πρέπει να πραγματοποιήσουν το πρώτο τους ταξίδι στο Διάστημα. Μικροί και μεγάλοι καλούνται να επιβιβαστούν μαζί τους στο διαστημόπλοιό και να εκτοξευθούν όσο πιο ψηλά γίνεται. Παίζουν: Λήδα Καραγιάννη, Ναταλία Παναγιώτου. 
Κυριακή 13 Ιανουαρίου, Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία, 10.00. Πληρ. 22818999 & 99621845.

Η Πεντάμορφη και το Τέρας
Μια ιστορία για την ομορφιά και τη δύναμη της ψυχής. Η πραγματική ομορφιά βρίσκεται βαθιά μέσα μας, φτάνει να μπορέσουμε να την δούμε. Ένα κάστρο και ένα μαγικό τριαντάφυλλο. Ένα κορίτσι διαφορετικό από τ’ άλλα, ένα Τέρας που βαθιά μέσα του κρύβεται ένας πρίγκιπας, κεριά, ρολόγια και ντουλάπες που μιλούν, όλοι εγκλωβισμένοι σε μια κατάρα. Όλοι τους περιμένουν την αγάπη˙ την αληθινή αγάπη, που θα τους κάνει ανθρώπους ξανά.
Κυριακή 13 Ιανουαρίου, Σατιρικό Θέατρο Λευκωσία, 10.30. 

Τέσσερις μύθοι και μια βασίλισσα
Μία συναρπαστική παράσταση για όλη την οικογένεια. Τέσσερις ιστορίες συνυφαίνονται σε ένα μύθο: μία κωμωδία με παντομίμα και λόγο για οκτώ ζώα και μια βασίλισσα, δεξιοτεχνικά δοσμένη με αποσπάσματα στα Αγγλικά και τα Ελληνικά, με κίνηση και δραματουργία που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. Μία πολυβραβευμένη παράσταση από το Ισραήλ που έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.
Κυριακή 13 Ιανουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 11.00. Πληρ. 77777745. 
 

ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ

Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Οδυσσέας Ιωάννου
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ερμηνεύει και ο Οδυσσέας Ιωάννου αφηγείται ιδιαίτερες ιστορίες που έγραψε για καθημερινούς ανθρώπους, για όλους μας. Ιστορίες σχεδόν αληθινές, που δεν θα είχαν κανένα νόημα αν δεν «νοθεύονταν» από το παράξενο, το σχεδόν απίστευτο ως αναπόσπαστο υλικό της πραγματικότητας. 
Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, Θέατρο Ριάλτο Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77777745 / Σάββατο 12 Ιανουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 96900933. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com

Tribal Fusion Bellydance VOL.I
Μια σύγχρονη δυτική μορφή χορού της κοιλιάς που δημιουργήθηκε μέσα από το American Tribal Style belly dance και του American Cabaret belly dance. Οι καλλιτέχνες επιλεγούν στοιχεία μέσα τις παραδοσιακές μορφές όπως το Flamenco , το Kathak , το Odissi, και από πιο μοντέρνα στοιχεία Popping , Hip Hop. Αυτό εμπνέει τους καλλιτεχνίες να δημιουργήσουν νέες πρωτότυπες χορογραφίες με πολλά διαφορετικά μηνύματα.
Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, Zaatar Food & Arts, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 77776600.

Ioannis Vafeas Trio
Ο πολυχώρος του Ζαάταρ στην Παλιά Πόλη της Λευκωσίας και ο θεσμός Jazzified από κοινού καλωσορίζουν για τον Ιανουάριο & Φεβρουάριο τους 'Ioannis Vafeas Trio'.
Σάββατο 12 Ιανουαρίου, Zaatar Food & Arts, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 77776600.

Γιάννης Σαββιδάκης 
Ο Γιάννης Σαββιδάκης, με τις νέες του επιτυχίες, έρχεται στην Κύπρο και υπόσχεται να μας διασκεδάσει σε δυο μοναδικές εμφανίσεις του, που αλλού , στο Buono Lounge Bar. Μαζί του ο Γιάννης Σακκέτος. 
Σάββατο 12 Ιανουαρίου, Buono Cafe Lounge Bar, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 22754445. 

Velvet Voice - Μαριάννα Πιερέττη στο Zaatar
Ο πολυχώρος του Ζαάταρ στην Παλιά Πόλη της Λευκωσίας και ο θεσμός Jazzified από κοινού καλωσορίζουν το κονσέρτο της Μαριάννας Πιερέττη (φωνή, πιάνο) με την ονομασία VELVET VOICE που είναι αφιερωμένο σε τραγούδια που καθιερώσαν την Ελληνική Τζαζ συμπεριλαμβανομένων και από Νέο Κύμα, Έντεχνο και σύγχρονο ρεπερτόριο, καθώς και από το διεθνές ρεπερτόριο.
Κυριακή 13 Ιανουαρίου, Zaatar Food & Arts, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 77776600.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ 

Το ντοκιμαντέρ 'Amy' στο Cine Studio
Η σύντομη ζωή και η εκθαμβωτική καριέρα της Βρετανίδας τραγουδίστριας και συνθέτριας που πέθανε στα 28 της χρόνια. To 2015, τέσσερα χρόνια μετά τον αιφνίδιο χαμό μιας από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της σύγχρονης μουσικής βιομηχανίας στην Αγγλία, ο Asif Kapadia δημιούργησε ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη σύντομη ζωή και την εκθαμβωτική καριέρα της δημοφιλούς Βρετανίδας τραγουδίστριας και συνθέτριας. Μέσα από δυο, μόλις, προσωπικές δισκογραφικές δουλειές η Αmy Winehouse κατάφερε να δημιουργήσει κάτι πραγματικά μοναδικό, παντρεύοντας το σόουλ ιδίωμα με στοιχεία από τζαζ και ρετρό-ποπ. Δεν ήταν ξεχωριστή απλά και μόνο επειδή κατάφερνε με τη μοναδική της φωνή και τους μεθυστικούς τις στίχους να μαγνητίζει τα πλήθη, αλλά επειδή η larger than life, πλην φοβερά βασανισμένη της ψυχή δε μπορούσε με τίποτε να προσαρμοστεί. Το αστέρι της Amy Winehouse θα λάμπει για πάντα, χάρη στο αφοπλιστικά ειλικρινές πορτρέτο της, μέσα από το ντοκιμαντέρ 'Amy'.
Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, Cine Studio Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Ώρα προβολής: 21.00. 

Η ταινία "Hitchcock" στο Cine Studio
Μετά από ιστορικές προσωπικότητες όπως Picasso και Nixon, ο Anthony Hopkins ενσαρκώνει (με τις κατάλληλες προσθήκες μακιγιάζ) έναν από τους κορυφαίους σκηνοθέτες όλων των εποχών και μετρ του σασπένς, τον Alfred Hitchcock. Ο Sacha Gervasi (σεναριογράφος του ‘The Terminal’) μεταφέρει στον κινηματογράφο το βιβλίο ‘Alfred Hitchcock and the making of Psycho’ του Stephen Rebello, με την ταινία να μην αποτελεί τόσο βιογραφία του σπουδαίου auteur, αλλά να εστιάζει κυρίως σε όλα όσα συνέβησαν την εποχή των γυρισμάτων του εμβληματικού ‘Psycho’, το οποίο είχε αμφισβητηθεί από πολλούς και είχε συναντήσει αρκετά προβλήματα χρηματοδότησης. Παράλληλα, ο Gervasi διεισδύει και στην (όχι και τόσο γνωστή) σχέση του Hitchcock με τη σύζυγό του Alma Reville (Helen Mirren), στενή συνεργάτιδά του στο μοντάζ και υπεύθυνη για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα των ταινιών του. Αναφορές γίνονται επίσης και στο δολοφόνο τού Wisconsin, Ed Gein, που έδωσε την έμπνευση στο συγγραφέα Robert Bloch για να δημιουργήσει τον Norman Bates, κεντρικό ήρωα του μυθιστορήματος ‘Psycho’, τον οποίο υποδύεται ο James D’Arcy. Στην ταινία συναντάμε και τη Scarlett Johansson στο ρόλο της Janet Leigh, μίας ηθοποιού που ενσάρκωσε στην εντέλεια την κλασική χιτσκοκική ηρωίδα, δηλαδή: ξανθιά, ψυχρή, σαγηνευτική, δολοπλόκα και ελαφρώς διαταραγμένη.
Σάββατο 12 Ιανουαρίου στο Cine Studio στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Ώρα προβολής: 20.00. 

Η πιο σκοτεινή ώρα
Η ταινία αφηγείται τις πρώτες εβδομάδες της πρωθυπουργίας του Τσόρτσιλ, όταν οι Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη και ο ίδιος έπρεπε, έχοντας όχι μόνο την απειλή της εισβολής των δυνάμεων του Χίτλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και 300.000 στρατιώτες εγκλωβισμένους στη Δουνκέρκη, να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει μαζί τους, στην πιο σκοτεινή στιγμή της δικής του αλλά και της ιστορίας της χώρας του ή αν θα τους αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης. Παρά τον εσωτερικό πόλεμο που δέχεται από το κόμμα του και τον σκεπτικισμό του Βασιλιά, ο Τσόρτσιλ, με την αρωγή της επί 31 χρόνια συζύγου του, αποφασίζει να πολεμήσει για τα ιδανικά, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας του και οι λόγοι που συνέταξε με σκοπό να ανυψώσει το ηθικό των Βρετανών, έξοχο δείγμα της ρητορικής του δεινότητας, έχουν μείνει στην Ιστορία.
Κυριακή 13 Ιανουαρίου, Cine Studio, Λευκωσία, 20.00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close