18-20 January 2019
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

3 επιπλέον παραστάσεις για το έργο "Γλάρος" από το Θέατρο Δέντρο

Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιανουαρίου 2019

Μετά την επιτυχία των παραστάσεων του έργου που καθιέρωσε τον Τσέχωφ ως θεατρικό συγγραφέα στη συνείδηση κοινού και κριτικής το Θέατρο Δέντρο προσθέτει 3 έκτακτες παραστάσεις την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 8:30μμ.

Ο Κώστας Φιλίππογλου σκηνοθετεί τους Αντώνη Κατσαρή, Σταύρο Λούρα, Στέλα Φυρογένη, Κατερίνα Λούρα, Μάριο Κωνσταντίνου και Άντρια Ζένιου σε μια σπουδαία κωμωδία, όσο και τραγωδία με χαρακτήρες που γίνονται αστείοι και ανυπόφοροι.  Που ερωτεύονται λάθος ανθρώπους, κλαίνε και γελάνε και προσπαθούν να πιαστούν από την ζωή κάνοντας συνέχεια λάθη.

Ο Γιώργος Σαββινίδης γράφει για την παράσταση (Φιλgood 2.12.2018): «Η προσέγγισή του (Κώστα Φιλίππογλου) σπάζει τις αυστηρές γραμμές και ανεβάζει τη θερμοκρασία στη σκηνή και την πλατεία... Αναδεικνύεται τόσο η σάτιρα για τη ρωσική αστική παρακμή (....) και το παράλογο της καθημερινότητας, όσο και η συμπόνοια για την αναπότρεπτη φθορά. (...) Ο Φιλίππογλου ευτύχησε να συναντηθεί με μια ομάδα ηθοποιών με κεραίες ανοιχτές και πλήρως έτοιμους να απαρνηθούν ερμηνευτικές ευκολίες και βολικές υποκριτικές τεχνοτροπίες».

Η Νόνα Μολέσκη (Φιλελεύθερος 1.12.2008) προτείνει «Δείτε την παράσταση» και προσθέτει ότι «…οι τόσο οικείες στους κύπριους θεατές μορφές και φωνές του Αντώνη Κατσαρή και του Σταύρου Λούρα ανανεώθηκαν σ’ αυτή την παράσταση, επειδή οι ηθοποιοί απαρνήθηκαν τη γνώριμη μανιέρα τους και άφησαν το μεγάλο τους ταλέντο να λειτουργήσει στις τσεχωφικές συνθήκες».

Η Μαρία Χαμάλη (ΠΟΛΙΤΗΣ 17,12,2018) καταλήγει ότι «η παράσταση του Κώστα Φιλίππογλου δείχνει να αναζητά σκηνική ανανέωση και νέους τρόπους έκφρασης, όπως ακριβώς ο Κόστια στο έργο ή όπως, εν τέλει, και ο ίδιος ο Τσέχωφ. Σίγουρα, πρόκειται για μια πρωτότυπη ανάγνωση η οποία έχει συνέπεια σε όλα τα επίπεδα, σκηνικά, αισθητικά και υποκριτικά».
 
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου
Σκηνικά - Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
Μουσική: Lost Bodies
Φωτισμοί: Χρίστος Γωγάκης
Βοηθός Σκηνοθέτης: Γιώτα Σερεμέτη
Επικοινωνία: The White Angel Company 
Διεύθυνση παραγωγής: Γιάννος Λούρας

Με τους Αντώνη Κατσαρή, Σταύρο Λούρα, Στέλα Φυρογένη, Κατερίνα Λούρα, Μάριο Κωνσταντίνου, Άντρια Ζένιου, Βαλάντω Χαραλάμπους.

20.30.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close