Μετά από ένα «διάλειμμα», νέο κύμα κακοκαιρίας «κτυπάει» την Κύπρο

Πως διαμορφώνεται το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιανουαρίου 2019

Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικά βροχές ή και µεµονωµένη καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια. Στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να σηµειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και ενδέχεται να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια, ενώ δεν αποκλείεται να σηµειωθεί και ελαφριά χιονόπτωση στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στον ένα βαθµό υπό το µηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο, διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και παροδικά στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά το πρωί θα επικρατεί παγετός.

Το Σάββατο, διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Κυριακή ο καιρός είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά θα σηµειωθεί χιονόπτωση.

Το βράδυ αναµένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση, για να κυµανθεί λίγο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά θα σηµειωθεί χιονόπτωση. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
 

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close