Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Πού θα κάνεις check-in το 2019

Ένα μίνι preview για τη νέα χρονιά μετα events που θέλουμε να κάνουμε οπωσδήποτε check-in

Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιανουαρίου 2019

Το 2019 θα κάνουμε check-in σε δυνατά συναυλιακά ραντεβού, σε αίθουσες με οσκαρικές ταινίες, πολυαναμενόμενα animations και live action μεταφορές εμβληματικών κινηματογραφικών hits, σε θεατρικές παραστάσεις που θα συζητηθούν αλλά και σημαντικές εκθέσεις και φεστιβάλ. 

Η νέα χρονιά είναι εδώ και ρίχνουμε μία γρήγορη ματιά σε αυτά που δεν πρέπει να χάσουμε. 



Ute Lemper: Η μεγάλη ντίβα της μουσικής στο Ριάλτο 
Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός

Πάνε ήδη 11 ολόκληρα χρόνια από τις εμφανίσεις της στο φεστιβάλ Κύπρια και η σπουδαία Γερμανίδα ερμηνεύτρια, την οποία εξ αρχής αρκετοί είχαν θεωρήσει διάδοχο της Marlen Dietrich, επιστρέφει με την παράσταση ‘Rendezvous with Marlene’. Η ντίβα της μουσικής μετά την δεύτερη εμφάνισή της στο πλαίσιο του Πάφος 2017 επιστρέφει το 2019 για μία νέα μουσική εμφάνιση στην Κύπρο. Η νέα της παράσταση βασίζεται ακριβώς σε μια τηλεφωνική συζήτηση που είχε με τη θρυλική Marlene Dietrich, το 1988 στο Παρίσι.
 


Scorpions: Οι θρύλοι επιστρέφουν στην Κύπρο
Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, Κλειστό γήπεδο Σπύρος Κυπριανού, Λεμεσός

13 χρόνια μετά τη μεγάλη συναυλία του 2006 στο ΓΣΠ, η θρυλική ροκ μπάντα επιστρέφει στο νησί για μια ακόμα συναυλία στη Λεμεσό. Η μπάντα θα έρθει στην Κύπρο με τρία διαφορετικά αεροπλάνα, τα οποία θα μεταφέρουν έναν τεράστιο όγκο εξοπλισμού για να ‘στήσουν’ την πιο άρτια συναυλία.

Τρεις ιστορικές προσωπικότητες από τον Βαρνάβα Κυριαζή 
Η Alpha Square σε συνεργασία με τον Βαρνάβα Κυριαζή συνεχίζει δυναμικά, και μέσα στο 2019 όπου ο σπουδαίος ηθοποιός θα ενσαρκώσει τρεις ιστορικές προσωπικότητες σε τρεις διαφορετικές παραγωγές. Τον Φεβρουάριο θα υποδυθεί τον πατέρα της ψυχανάλυσης, Sigmund Freud στο έργο «Ο Επισκέπτης» του Eric-Emmanuel Schmitt, τον Μάρτιο θα τον δούμε να υποδύεται τον Πάμπλο Πικάσο, στο έργο του Jeffrey Hatcher «Ένας Πικάσο» και τον Νοέμβριο, στο θεατρικό έργο «Θεοί και Τέρατα» του Russell Labey, ο Βαρνάβας Κυριαζής θα μας μεταφέρει στο Χόλυγουντ του 1950, ως ο ομοφυλόφιλος σκηνοθέτης των αθάνατων ταινιών «Φρανκεστάιν» και «Νύμφη του Φρανκεστάιν» James Whale.

Ένας διεθνής Κύπριος εικαστικός στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών (Μάρτιος 2019)
Τον Μάρτιο, το Κέντρο Τεχνών φιλοξενεί τον light designer Μάικ Αναστασιάδη. Το έργο του Αναστασιάδη παρουσιάζεται στη μόνιμη συλλογή του MoMA της Νέας Υόρκης, του Μουσείου Victoria & Albert και του Crafts Council στο Λονδίνο, του Arts Institute του Σικάγο, του MAK στη Βιέννη και του Κέντρου FRAC στην Ορλεάνη. Έχει σχεδιάσει προϊόντα για κορυφαίους κατασκευαστές, όπως οι FLOS, Herman Miller, SCP, Puiforcat, Carl Aubock, Svenskt Tenn και Lobmeyr.

Συγκινητικός «Ντάμπο» διά χειρός Τιμ Μπάρτον (Μάρτιος 2019)
Από την Disney και τον οραματιστή σκηνοθέτη Tim Burton, έρχεται η νέα, περιπετειώδης, live-action ταινία ‘Dumbo’. Ένας νεογέννητος ελέφαντας έχει υπερμεγέθη αφτιά που τον κάνουν περίγελο του τσίρκου. Όταν όμως ανακαλύπτουν πως ο Dumbo μπορεί να πετάξει, επιδιώκουν να τον κάνουν σταρ του τσίρκου. Πρωταγωνιστούν οι Eva Green, Colin Farrell, Michael Keaton και Danny DeVito.


«Captain Marvel», η υπερηρωίδα που δεν μασάει...
«Δεν με ξέρεις, αλλά θα με μάθεις»: αυτή είναι η πιο καθησυχαστική ατάκα που ξεστομίζει η οσκαρική Μπρι Λάρσον («Το Δωμάτιο») στο τρέιλερ της ταινίας με τη νέα ηρωίδα του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, για την οποία ξέρουμε μόνο ότι είναι «ο πιο δυνατός χαρακτήρας σε ολόκληρο το σύμπαν», σύμφωνα με δηλώσεις του σκηνοθέτη της ταινίας Τζος Γουέντον. Νέα σημαιοφόρος της γυναικείας χειραφέτησης στον κόσμο των υπερηρώων, λοιπόν, η Captain Marvel θα μας πάει πίσω στη σύγκρουση Σκραλ εναντίον Κρι. Και αν αυτό δεν σας λέει απολύτως τίποτα, να σας πούμε απλώς ότι πηγαίνουμε τόσο πίσω, που ο Νικ Φιούρι (Σάμιουελ Τζάκσον) έχει ακόμη δύο μάτια…

30 χρόνια Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας
Τον Μάιο το Μουσείο διοργανώνει με αφορμή τα 30χρονά του μία έκθεση για τον Πενταδάκτυλο. Προς το τέλος της χρονιάς επανέρχεται το δεύτερο μέρος της έκθεσης ‘Λευκωσία.


Το 2019 στη Λεβέντειο Πινακοθήκη 
Μια διπλή έκθεση –εικαστική και ιστορική– θα στολίσει τις αίθουσες της Λεβέντειου Πινακοθήκης, με τίτλο ‘Πενταδάκτυλος’. Στην αίθουσα Claude Monet θα παρουσιαστούν από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο τα γυμνά του Πολ Γεωργίου, ενώ από Οκτώβριο μέχρι Δεκέμβριο η σύγχρονη πλευρά του Μιχάλη Μιχαηλίδη, σε μια έκθεση με τίτλο ‘Αφαίρεση και γραμμικές αντιπαραθέσεις’.


12ο Street Life Festival, η γιορτή του γκράφιτι
Σάββατο 4 Μαϊου,  Σαριπόλου & Αθηνών, παλιά Λεμεσός, 09.00-19.00 
Κλείδωσε η ημερομηνία για το φετινό Street Life Festival, κι έτσι τον Μάιο δίνουμε και πάλι ραντεβού στα στενά της πόλης της Λεμεσού, σε Αθηνών και Σαριπόλου. Γκραφιτάδες που θα μας εκπλήξουν με τα σχέδιά τους, ειδικοί στο skate και το B.M.X. που θα κάνουν κόλπα στους δυο τροχούς, ζογκλέρ και μουσικοί δρόμου, αλλά και ντόπιοι και ξένοι μουσικοί και Djs, αναλαμβάνουν την ψυχαγωγία του κοινού, ενώ ένα παζαράκι θα φιλοξενήσει διάφορες χειροτεχνίες, παιχνίδια και άλλα πολλά.


H επιστροφή των ρόδων στον Αγρό
12η Γιορτή Τριαντάφυλλου (Μάιος 2019) 

Κάθε Μάιο, παραδοσιακά, δίνουμε ραντεβού στον Αγρό! Για δύο Σαββατοκύριακα και φέτος ο Αγρός θα έχει την τιμητική του! Εξάλλου η λέξη τριαντάφυλλο έχει γίνει πλέον συνώνυμη με το πανέμορφο χωριό. Γι’ αυτό και η κοινότητα καθιέρωσε το ετήσιο φεστιβάλ που γίνεται με σκοπό να διαδοθεί η παράδοση που έχει σχέση με τα ρόδα. Στη Γιορτή του Άγριου Τριαντάφυλλου θα ζήσεις τη μοναδική εμπειρία συγκομιδής και επεξεργασίας του ρόδου, και θα μάθεις για την εξέλιξη της παραγωγικής διαδικασίας και τους τρόπους χρήσης των προϊόντων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Επίσης, στο πλαίσιο της γιορτής πραγματοποιούνται έκθεση, μουσικοχορευτικό πρόγραμμα κ.ά.


Συγκίνηση με «The Lion King» (18 Ιουλίου 2019)
Η θρυλική ταινία κινουμένων σχεδίων του 1994 επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη από τη Walt Disney, με τον Jon Favreau (‘Iron Man’) να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία. Στο sequel θα ακούσουμε μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ να δανείζουν τις φωνές τους στους αγαπημένους μας ήρωες. Η Beyoncé δίνει τη φωνή της στη Nala, ο Donald Glover στον Simba, ο James Earl Jones είναι ο Mufasa, ο Seth Rogan είναι ο Pumbaa και ο Chiwetel Ejiofor ο (κακός) Scar. Ο Hans Zimmer υπογράφει και αυτήν τη φορά τη μουσική.


Ο «Aladdin» όπως δεν τον έχεις ξαναδεί (23 Μαΐου)
Ετοιμάσου για τη live action εκδοχή ενός από τα πιο ­αγαπημένα σουξέ της Disney. Ο Γκάι Ρίτσι («Σέρλοκ») καλείται να εντοπίσει την τρυφερή καρδιά της ιστορίας του αλητάκου που υποδύεται τον πρίγκιπα για να κερδίσει την πανέμορφη Γιασμίν. Πρωταγωνιστούν οι άγουροι Μένα Μασούντ και Ναόμι Σκοτ, ενώ ο Γουίλ Σμιθ ενσαρκώνει το αξιαγάπητο Τζίνι.


Ο ΘΟΚ σε καλοκαιρινή περιοδεία με Ικέτιδες
Πρεμιέρα Παρασκευή 5 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου Περιοδεία και στην Κύπρο
Δύο Εθνικά Θέατρα, ΘΟΚ και Εθνικό Θέατρο Ελλάδας, συνεργάζονται για το ανέβασμα ενός εμβληματικού έργου του Ευριπίδη, τις Ικέτιδες σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Η παράσταση αποτελεί αναμφίβολα μία από τις πολυαναμενόμενες θεατρικές στιγμές του 2019. 


Μουσικές και χρώματα στο Living Colour Festival (Καλοκαίρι 2019)
Rehab, Will Sparks, Thomas Gold πέρσι και Dimitri Vegas&Like Mike παρέα με Nicky Romero το 2017 ‘τάραξαν’ για δύο ημέρες την -ήδη πολυτάραχη- καλοκαιρινή ζωή στην Αγία Νάπα. Ένα διήμερο φεστιβάλ που όχι μόνο μπορεί να περηφανεύεται για τα τεράστια ονόματα που φιλοξενεί, αλλά κυρίως για το ότι καταφέρνει να ενώσει, κατά τη διάρκειά του, τέχνες που εκ πρώτης όψεως είναι αταίριαστες. Δεκάδες καλλιτέχνες συμμετέχουν σ’ ένα διαδραστικό ‘παιχνίδι’ δημιουργίας με πρωταγωνιστή το κοινό. Και αυτό κάνει το LCF σπουδαίο.


Β’ Διεθνές Φεστιβάλ Μονοδράματος στην Πάφο
Μετά την επιτυχημένη του πορεία το 2017 στο πλαίσιο του Πάφος 2017, το Διεθνές Φεστιβάλ Μονοδράματος επιστρέφει δύο χρόνια μετά και πάλι στην Πάφο.


Παραστάσεις που έγραψαν ιστορία σε επανάληψη από την Θεατρική Ομάδα Persona
To 2019 Θεατρική Ομάδα Persona της Λέας Μαλένη συμπληρώνει δέκα χρόνια ζωής της και θα το γιορτάσει με την επανάληψη δύο πολύ επιτυχημένων της παραγωγών. Πρόκειται για την πρώτη της παραγωγή του 2009 το έργο «Ορλάντο»  βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα της Βιρτζίνια Γουλφ και την πολυβραβευμένη παράσταση «The (M)adam’s Family». 
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close