Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Οι 10 καλύτερες εκδηλώσεις της εβδομάδας

Όλα όσα θα γίνουν στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες και δεν πρέπει να χάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιανουαρίου 2019

Το 2019 μας φέρνει νέες εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Κύπρου. Αυτή την εβδομάδα ξεκινάμε σταδιακά να μπαίνουμε ξανά στη ροή της καθημερινότητάς μας και κάνουμε μικρά διαλείμματα σε μερικές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. 

Προβολές ταινιών 
Hotel Salvation

Ένας ηλικιωμένος αποφασίζει ξαφνικά να εγκαταλείψει το σπίτι του και να ταξιδέψει μαζί με το γιο του στο μυθικό Βαρανάσι προκειμένου να αφήσει στην ιερή αυτή πόλη την τελευταία του πνοή. Πρωταγωνιστούν: Adil Hussain, Lalit Behl, Geetanjali Kulkarni, Palomi Ghosh. Σκηνοθεσία: Shubhashish Bhutiani.
Διάρκεια: 103'
Είδος ταινίας: Κωμωδία, Δράμα
Γλώσσα: Ινδικά
Υπότιτλοι: Ελληνικοί
Χρονολογία παραγωγής: 2016
Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, Rio Cinema, Λεμεσός, 290.15. 

Το Τρίτο Έγκλημα
Ένας επιτυχημένος δικηγόρος αναλαμβάνει την υπεράσπιση ενός άντρα ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία του αφεντικού του. Καθώς ερευνά την υπόθεση, ανακαλύπτει πως αυτή δεν είναι καθόλου ξεκάθαρη, με τον πελάτη του να αλλάζει διαρκώς την κατάθεσή του, μπερδεύοντας έτσι ακόμη περισσότερο τα πράγματα.
Σκηνοθεσία: Hirokazu Kore-eda
Διάρκεια: 124'
Είδος ταινίας: Δράμα, Μυστηρίου
Γλώσσα: Ιαπωνικά
Υπότιτλοι: Ελληνικοί
Χρονολογία παραγωγής: 2017
Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, Σινέ Στούντιο Λευκωσία, 21.00. 

Το Ξέρουν Όλοι (Todos lo saben)
Η Λόρα ταξιδεύει με την κόρη και το γιο της στο χωριό που μεγάλωσε για το γάμο της αδερφής της. Οι εντάσεις όμως δε λείπουν από την οικογένεια της και τα συναισθήματα που τρέφει για τον παλιό της φίλο Πάκο περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Η γιορτή συνεχίζεται όταν το ρεύμα πέφτει ξαφνικά και η κόρη της Λόρα εξαφανίζεται.
Πρωταγωνιστούν: Penélope Cruz (Laura), Javier Bardem (Paco)
Σκηνοθεσία: Asghar Farhadi
Διάρκεια: 132'
Είδος ταινίας: Δράμα, Αστυνομική, Μυστηρίου, Θρίλερ
Γλώσσα: Ισπανικά
Υπότιτλοι: Ελληνικοί
Χρονολογία παραγωγής: 2018
Μέχρι 16 Ιανουαρίου, Πάνθεον, Λευκωσία, 20.00. 



Η πολύχρωμη ιστορία της Φρίντα Κ. 
Η Θεατρική Ομάδα Persona παρουσιάζει φέτος μία παράσταση για την ανθρώπινη περιπέτεια της ύπαρξης με αφορμή τη ζωή της Φρίντα Κάλο, μέσα από παράλληλες ιστορίες και συναντήσεις. Το κείμενο ανήκει στους Παναγιώτη Μπρατάκο, Λέα Μαλένη και Χριστίνα Κωνσταντίνου. Η Φρίντα Κάλο σ’ ένα τρικούβερτο μεταθανάτιο γλέντι, βγαίνει από τον γύψινο κορσέ της, ανάβει τσιγάρο, πίνει τεκίλα, δραπετεύει ξανά από το ζωγραφιστό Όμικρον στο τζάμι του παιδικού υπνοδωματίου της και ξεδιπλώνει την πολύπαθη ζωή της με χιούμορ, φόβο, πόνο και πάθος, θέλοντας σαν τρελή να φωνάξει… ‘Ζήσε!’. Μια παράσταση με μουσική, λόγο και εικόνα, σ’ ένα σουρεαλιστικό ταξίδι μέσα στον χρόνο, το παρόν και το υποσυνείδητο, για τον σύγχρονο άνθρωπο που, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, έχει στοιχειωθεί από τη σκιά της μοναξιάς του, αγνοώντας τη συλλογική πλευρά της ύπαρξής του. Μια συναρπαστική διαδρομή που φέρνει τον άνθρωπο αντιμέτωπο με τον μεγαλύτερο του φόβο: τον εαυτό του. Παίζουν: Χριστίνα Κωνσταντίνου, Μυρσίνη Χριστοδούλου, Γιώργος Τζωρτζής, Ερμίνα Κυριαζή, Μικαέλα Θεοδουλίδου, Νικόλας Στραβοπόδης, Πέτρος Ιωάννου, Χρυστάλλα Χατζηαδάμου, Χάρης Χατζηχριστοφόρου, Τάριελ Μπερίτσε.
Κάθε Τετ, Σ & Κ από 9 Ιαν, Wherehaus 612 Παλλουριώτισσα, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 77777040 & 70000138. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy και σε όλα τα υποκαταστήματα ACS Couriers.
 

Η φαλακρή τραγουδίστρια 
Η θεατρική ομάδα Σόλο για Τρεις παρουσιάζει το εμβληματικό έργο του Ευγένιου Ιονέσκο, το οποίο καθιέρωσε το ‘θέατρο του παραλόγου’. Το έργο είναι μια άγρια σάτιρα, που χλευάζει το παράλογο στην επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και διαδραματίζεται σε ένα τυπικό αγγλικό σαλόνι, ενός τυπικού αγγλικού ζευγαριού του κυρίου και της κυρίας Σμιθ. Είναι ένα τυπικό αγγλικό απόγευμα, όταν ξαφνικά εισβάλουν στο σαλόνι τους το φιλικό τους ζευγάρι, οι Μάρτινς, που μαζί με την υπηρέτρια του σπιτιού και έναν πυροσβέστη φροντίζουν για τη διατάραξη της τυπικής ηρεμίας τους. Παίζουν: Βαλεντίνος Κόκκινος, Δημήτρης Αντωνίου, Ηλιάνα Κάκκουρα, Θανάσης Δρακόπουλος, Φώτης Αποστολίδης. Χριστιάνα Λάρκου, Χριστίνα Χριστόφια. Σκηνοθεσία-διασκευή: Μαρία Μανναρίδου Καρσερά.
Κάθε Τετ & Πεμ από 9 Ιαν μέχρι 24 Ιαν - Θέατρο Χώρα, Λευκωσία, 20.30. Πληρ.99711261.

Queens Boulevard (the musical)
Ένας νεαρός σύζυγος φεύγει από το σπίτι στην αναζήτησή του λουλουδιού του παραδείσου! Θα χαθεί μέσα στον περίεργο κόσμο της πολυπολιτισμικότερης λεωφόρου της Νέας Υόρκης σαν άλλος Οδυσσέας αναζητώντας την επιστροφή στην γαμήλια κλίνη. Ή μήπως όχι; Το Θέατρο Τσέπης ταξιδεύει μέχρι και τη Νέα Υόρκη για την πιο πολυπολιτισμική παράσταση της χρονιάς! Παίζουν, Χορεύουν & Τραγουδούν: Ιωάννα Κορδάτου, Χάρης Λάμπρου, Πωλίνα Ματθαίου, Μιράντα Νυχίδου, Γρηγόρης Πετρή, Θοδωρής Σουρμελής, Μαριλένη Σταύρου, Κωνσταντίνος Τσιόλης, Μαρίλια Χαριδήμου. Σκηνοθεσία: Μάριος Θεοχάρους. 
Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Πάφος, 20.30. Πληρ. 96297278 / Πέμπτη 10 & Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, Πολυχώρος Συνεργείο Λεμεσός. 

Κραυγή
Το σπάνιο αριστούργημα του Tennessee Williams Out Cry «Κραυγή» έρχεται να μας συστήσει η νεαρή σκηνοθέτις Εβίτα Ιωάννου στην πρώτη της συνεργασία με το θέατρο ΑντίΛογος στο Flea Theatre. Έργο ατμοσφαιρικό, καταθλιπτικό, σφιχτοδεμένο σαν άλυτος κόμπος, δείχνει το αδιέξοδο, μπροστά στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου! Τον φόβο του. Το μόνο που του απομένει, είναι να βγάλει κραυγή αγωνίας, για το αδιέξοδο της ζωής του! Ένα αλλόκοτο έργο που φέρνει τα μέσα έξω της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, του αποδυναμωμένου και αποδιοργανωμένου από τις άσχημες εμπειρίες του παρελθόντος, και τον διαρκή φόβο του για το σήμερα! Ένας φόβος που αρχίζει από χτες και επεκτείνεται στο σήμερα, απειλώντας τον να τον συνθλίψει! Παίζουν: Νιόβη Χαραλάμπους, Θανάσης Ιωάννου. 
Τετάρτη 9 & Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, Flea Theatre Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99251331.



Ο ήχος του όπλου
Η Λούλα Αναγνωστάκη ανατέμνει με ευαισθησία και διεισδυτική ματιά τον ιστό των ανθρώπινων σχέσεων με επίκεντρο την ιδιαίτερη σχέση μητέρας-γιου: μια σχέση σύγκρουσης και βασανιστικής αγάπης. Ένα καθηλωτικό κείμενο, που σφύζει από αλήθεια και συγκίνηση, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο από τη Νέα Σκηνή του ΘΟΚ. Ο Άδωνις Φλωρίδης προσεγγίζει τον κόσμο της σημαντικότερης Ελληνίδας θεατρικής συγγραφέως του 20ού αιώνα έχοντας μαζί του μια ομάδα εξαιρετικών συνεργατών, με την πολύ αγαπητή Ράνια Σχίζα στον κεντρικό ρόλο της μητέρας.
Κάθε Πεμ, Παρ & Σ - Νέα Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία, 20.30. / Τετ 9 Ιαν - Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77772717.

Βασίλης Παπακωνσταντίου & Οδυσσέας Ιωάννου
Ένα χρόνο μετά το 9:05, που σημείωσε τεράστια επιτυχία, τρία χρόνια και 270 παραστάσεις, συγκεντρώνοντας 130.000 θεατές, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου συναντάει ξανά τον Οδυσσέα Ιωάννου επί σκηνής σε μία παράσταση με αγαπημένα τραγούδια και μικρές ιστορίες για την ελπίδα, την ομορφιά, τη μοίρα, την επιθυμία, τον ήλιο και το όνειρο. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ερμηνεύει και ο Οδυσσέας Ιωάννου αφηγείται ιδιαίτερες ιστορίες που έγραψε για καθημερινούς ανθρώπους, για όλους μας. Ιστορίες σχεδόν αληθινές, που δεν θα είχαν κανένα νόημα αν δεν «νοθεύονταν» από το παράξενο, το σχεδόν απίστευτο ως αναπόσπαστο υλικό της πραγματικότητας.
Πέμπτη 10 & Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77777745.
 
Amy – Ντοκιμαντέρ 
Τέσσερα χρόνια μετά τον αιφνίδιο χαμό μιας από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της σύγχρονης μουσικής βιομηχανίας στην Αγγλία, το ταλέντο της Έιμι Ουάινχαουζ αναβιώνει στο κινηματογραφικό πανί. Φέτος το καλοκαίρι, δίνουμε το τελευταίο ραντεβού με την περσόνα που μέσα από δυο, μόλις, προσωπικές δισκογραφικές δουλειές κατάφερε να δημιουργήσει κάτι πραγματικά μοναδικό, παντρεύοντας το σόουλ ιδίωμα με στοιχεία από τζαζ και ρετρό-ποπ. Η Έιμι Ουάινχαουζ δεν ήταν ξεχωριστή απλά και μόνο επειδή κατάφερνε με τη μοναδική της φωνή και τους μεθυστικούς τις στίχους να μαγνητίζει τα πλήθη, αλλά επειδή η larger than life, πλην φοβερά βασανισμένη της ψυχή δε μπορούσε με τίποτε να προσαρμοστεί. Τώρα, το αστέρι της Έιμι λάμπει και πάλι, αυτή τη φορά χάρη στο αφοπλιστικά ειλικρινές πορτρέτο της, μέσα από το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ «Amy».
Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, Σινέ Στούντιο Λευκωσία, 21.00. 


 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close