Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

25 μαγαζιά που σου φτιάχνουν λουκουμάδες για τα Φώτα

Έφτασε και πάλι η στιγμή για το αγαπημένο έδεσμα των Θεοφανίων

Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιανουαρίου 2019

Τα Θεοφάνεια μπορεί να είναι μια πολύ μεγάλη γιορτή για τους Χριστιανούς, καθώς γιορτάζουμε και θυμόμαστε τη Βάπτιση του Ιησού Χριστού, είναι όμως και μια γιορτή γεμάτη παράδοση και έθιμα!

Μια χαρακτηριστική συνήθεια της παραμονής των Φώτων, η οποία επιζεί ακόμα και στις μέρες μας είναι η παρασκευή λουκουμάδων για τους "καλικάντζαρους". Οι "καλικάντζαροι", σύμφωνα με τις λαϊκές παραδόσεις, εμφανίζονται στους συγχωριανούς με μορφή ζώου ή ως τρομακτικοί γέροντες για να τους εκφοβίσουν. Γι' αυτό οι νοικοκυρές του χωριού ετοιμάζουν τους λουκουμάδες και τους ρίχνουν στα δώματα των σπιτιών τους με την ευχή: "Τιτσίν τιτσίν λουκάνικο, κομμάτι ξεροτήανο, μασιέρι μαυρομάνικο, να φάτε τζιαι να φύετε".

Σε περίπτωση όμως που δεν θα κάνεις λουκουμάδες DIY, το Check In Cyprus σου προτείνει μέρη όπου θα τους φτιάξουν άλλοι για εσένα, για να τους βρεις έτοιμους και λαχταριστούς! Σε αυτήν την περίπτωση για το μόνο που έχεις να αποφασίσεις είναι για το πού θα τους απολαύσεις αλλά και το πώς: παραδοσιακούς, συνοδευμένους με μέλι, σιρόπι, σοκολάτα ή άλλες γαρνιτούρες.

Διάλεξε και πάρε:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Food Park City
Ο παράδεισος του street food στη Λεωφόρο Τσερίου μάς περιμένει και τα Φώτα, για να μας γλυκάνει με ζεστούς λουκουμάδες. Τιτσίν τιτσίν και ....λουκουμάδες στο Food Park City με γέμιση νουτέλας ή άσπρης σοκολάτας ή απλούς ζεστούς λουκουμάδες για τη μέγιστη απόλαυση! Μας περιμένουν λοιπόν την ημέρα των Θεοφανείων 06/01 από τις 16:00 για να απολαύσουμε το αγαπημένο έδεσμα μικρών και μεγάλων μαζί με τον καφέ μας!
(22283320) Λεωφ. Τσερίου 180, Στρόβολος.

Λουκουμάδες Κυριλλής
Η παράδοση στους λουκουμάδες στη Λευκωσία συνδέεται με το όνομα... Κυριλλής. Το γνωστό μαγαζάκι βρισκόταν για δεκαετίες στη βάση των κερκίδων του παλιού Γ.Σ.Π., όπου η οικογένεια του Κυριλλή δούλευε για να γλυκαίνει τους πρωτευουσιάνους και όχι μόνο. Από τον Μάιο του 2017 ο Κυριλλής μετακόμισε σε νέα τοποθεσία και κατάστημα. Τώρα θα τον βρεις στη Λακατάμεια, δεξιά από τον κυκλικό κόμβο του Metro, κοντά στα έπιπλα Φασουλιώτης. Όποιος έχει δοκιμάσει τους μυρωδάτους, τραγανιστούς λουκουμάδες και τα ζουμερά σιάμισιη δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό.

Loukou Donuts
Ένα… νόστιμο κατάστημα στην Τσερίου που ειδικεύεται στα donuts δεν θα μπορούσε να μην φτιάχνει τους αγαπημένους μας λουκουμάδες ανήμερα τα Φώτα. Ζεστοί, λαχταριστοί με μέλι από τους ειδικούς.
(77787007) Λεωφόρος Τσερίου 97, Στρόβολος.

Οι λουκουμάδες της Γιαγιάς
Λαχταριστούς παραδοσιακούς λουκουμάδες, φτιαγμένους με αγάπη και κυρίως με πολύ μεράκι, θα βρεις και στο καραβάνι που στήθηκε πίσω από τον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής στη Λακατάμια. Απόλαυσέ τους ζεστούς και τραγανούς με μπόλικο μέλι, άλλωστε είναι η μέρα τους!

Café Κυριακίδης
Στο χωριό Μουτουλλάς θα βρεις και τους λουκουμάδες της Πατρούς. Φτιάχνονται στο ιστορικό καφενείο του Μουτουλλά της επαρχίας Λευκωσίας, στο cafe Κυριακίδη, που προσφέρει ίσως τους δημοφιλέστερους λουκουμάδες του νησιού (σημείο μάλιστα αναφοράς της κοινότητας), με μεγάλη βεράντα και υπέροχη θέα. Οι ξακουστοί του λουκουμάδες μετρούν μία ιστορία ενενήντα ετών, ενώ η συνταγή τους παραμένει μυστική μέχρι και σήμερα.
(97689728) Ελευθερίας 43, Μουτουλλάς.

Λουκουμάδες Πάμπος - Εργάτες
Λαχταριστούς παραδοσιακούς λουκουμάδες, φτιαγμένους με αγάπη και κυρίως με πολύ μεράκι, θα βρεις και στο καραβάνι που στήθηκε ήδη ακριβώς απέναντι από τη Παραμυθούπολη Χριστουγέννων στον Στρόβολο. Απόλαυσέ τους ζεστούς και τραγανούς με μπόλικο μέλι, άλλωστε είναι οι μέρες τους!

Kαι στους φούρνους
*Λαχταριστούς λουκουμάδες στη Λευκωσία θα βρεις τόσο στους φούρνους Ζορπάς, οι οποίοι άρχισαν ήδη να τους σερβίρουν ζεστούς και σιροπιαστούς όσο και στους φούρνους Πανδώρα. Ακόμα και στους φούρνους Χρυσοβαλάντου θα μας φτιάξουν και φέτος λουκουμάδες, έτσι για το καλό! Επίσης ανήμερα τα Φώτα οι Ξυλόφουρνοι Έλενας θα φτιάχνουν τους δικούς τους νόστιμους λουκουμάδες σε διάφορες εκδοχές. 

ΛΕΜΕΣΟΣ

LoukouMAN
Νόστιμο παραδοσιακό λουκουμά θα φτιάξει και το ΛούκουΜΑΝ στη Λεμεσό, ο οποίος παντρεύει την παράδοση με το σήμερα προσφέροντας ποιότητα μέσα από νέες λαχταριστές γεύσεις, όπως λουκουμάδες με μέλι, σοκολάτα, μαρμελάδα, λουκουμάδες γεμιστοί με σοκολάτα, άσπρη σοκολάτα, κρέμα φράουλας και κρέμα πορτοκαλιού, λουκουμάδες με Προφιτερόλ κ.ά.
(99901351, 25724411) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ 32Β, Μέσα Γειτονιά. Ανοικτά από τις 09.00.

Λουκουμάδες και κούπες Αργύρη
Ο κύριος Αργύρης είναι γνωστός στη Λεμεσό για τους λαχταριστούς παραδοσιακούς λουκουμάδες του και όχι μόνο, οι οποίοι ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. Εκτός από καραβάνι, ο Αργύρης έφτιαξε κι ένα μικρό μαγαζί από το οποίο μπορείς να προμηθευτείς εκτός από λουκουμάδες, και πισίες, πόμπες, κούπες και πολλά άλλα. Την ημέρα των Θεοφανίων θα λειτουργήσει από τις 08.00-22.00.
(25364620, 99669460) Αγ. Φυλάξεως 48Α.

Γλυκοπωλείο
Ένας σχετικά νέος χώρος στη Λεμεσό, το καφενείο "Γλυκοπωλείο" θα μας γλυκάνει ανήμερα τα Φώτα με τους λαχταριστούς λουκουμάδες του σε διάφορες παραλλαγές. Θα σερβίρει, λοιπόν λουκουμάδες με ζάχαρη άχνη, μέλι και κανέλα, σοκολάτα πραλίνα, σοκολάτα λευκή, με αμύγδαλο, ινδοκάρυδο, μπισκότο, καρύδια και ό,τι άλλο τραβά η όρεξή σου. Αυτό όμως που θα σε ξετρελάνει είναι οι γεμιστοί λουκουμάδες με σοκολάτα, λευκή ή πραλίνα, με μαρμελάδα ή ακόμα σερβιρισμένοι με παγωτό.
(25250011) Νικοδήμου Μυλωνά 1, Λεμεσός.

Ζαχαροπλαστείο Ερμής
Λαχταριστοί λουκουμάδες, ζεστοί, φρεσκοψημένοι για να κρατήσουν την παράδοση των Φώτων, θα φτιάξουν ανήμερα τα Φώτα το ζαχαροπλαστείο Ερμής. Δώστε την παραγγελία σας τώρα και μετρήστε αντίστροφα για την απόλαυση που πλησιάζει!
(25560121) Ομονοίας 29, Λεμεσός & (25312313) Ακαδημίας.

Katianna Patisserie
Την ημέρα των Φώτων, το ζαχαροπλαστείο Kataina που βρίσκεται στα φώτα του κυκλικού κόμβου Πολεμιδιών με κατεύθυνση προς Τρόοδος, μας ενημέρωσε ότι θα ετοιμάζει για εσάς, λαχταριστούς μελωμένους #λουκουμάδες μέχρι της 8 το βράδυ.
(25338860) Γιάννου Κρανιδιώτη 8, Λεμεσός.

Παντελής & Γεωργία Παπακυριάκου
Θα τους βρεις σε μια από τις πιο πολυσύχναστες οδούς, στην οδός Κολωνακίου, διπλα στο κατάστημα ROOMS (Λινόπετρα). Εκεί φτιάχνουν παραδοσιακόύς λαχταριστούς και τραγανιστούς, λουκουμάδες, αλλά και κούπες, που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό. (99555596)

Καφέ Αντώνης Πάνω Πλάτρες
Για όσους θα εξορμήσουν​ στα βουνά της επαρχίας Λεμεσού, και συγκεκριμένα θα βρεθούν σ​​τις Πάνω Πλάτρες, η επιλογή για ζεστούς παραδοσιακούς λουκουμάδες, συνοδευμένους με παγωτό βανίλια είναι το καφέ του Αντώνη.
(25421435) Φανερωμένης 110, Πάνω Πλάτρες.

Λουκουμάδες "ΓΙΩΤΑ"
Με το πολύ έξυπνο σλόγκαν "Όποιον θέλεις ρώτα. Για λουκουμά στη Γιώτα", η ξακουστή κυρία Γιώτα, φτιάχνει λουκουμάδες, παραδοσιακούς αλλά και σε πιο μοντέρνα εκδοχή, στο χωριό Αρακαπάς. Συνήθως θα βρεις στημένο το καραβάνι της στην είσοδο του χωριού (από Επταγώνεια προς Αρακαπά).

Επίσης... Το παραδοσιακό γλυκό θα έχει την τιμητική του και στα εστιατόρια του νησιού! Συγκεκριμένα λαχταριστούς, μελωμένους λουκουμάδες (σερβιρισμένους με παγωτό βανίλια) μπορείς να απολαύσεις και στα εστιατόρια της Carob Mill Restaurants στο Χαρουπόμυλο Λανίτη στη Λεμεσό. Θα τους φτιάχνουν ζεστούς-ζεστούς στο Καρατέλλο (25820464) και θα τους σερβίρουν για σένα μόνο!

ΛΑΡΝΑΚΑ
Η πόλη της Λάρνακας θα φάει λουκουμάδες από γνωστά στέκια της πόλης. Σημειώστε:
Δίχωρο 99620736, Κτήμα Γεωργιάδη, παλιός Σταθμός Σκαρίνου, Λάρνακα, αλλά και στο Golden Donkey Farm όπου θα μας περιμένουν για μια ακόμα ξεχωριστή οικογενειακή γιορτινή εκδρομή που θα μας φέρει πιο κοντά στα πανέμορφα γαϊδουράκια και στην κυπριακή παράδοση, ενώ θα μας κερνούν και "ξεροτήανα".
Alacia Cafe, 24655868, Πιαλέ Πασά 38, Λάρνακα.

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

Λούκας Αυγορίτης
Από το 1950 απολαμβάνεις την ίδια γεύση και ποιότητα. Τους ίδιο νόστιμους και μοναδικούς παραδοσιακούς λουκουμάδες θα απολαύσεις και στις 6 Ιανουαρίου, από τον κ. Λούκα ο οποίος θα στηθεί έξω από την εκκλησία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο χωριό Αυγόρου.

Πανίκος Ματθαίου
Κλασικά αν βρεθείς στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου θα πας για λουκουμάδες με μέλι και σπιτικό παγωτό στον κ. Πανίκο, ο οποίος για τη γιορτή των Θεοφανίων συνήθως στήνει το καραβάνι του στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι. Από το πρωί θα φτιάχνει και θα σερβίρει λαχταριστούς λουκουμάδες και… όπως προλάβει!
(99684815)

ΠΑΦΟΣ
Η Πάφος τρώει λουκουμάδες από τον Πρέστο που θα τον βρεις κοντά στην αγορά στο Κτήμα. Παραδοσιακοί λουκουμάδες, με σιρόπι και λαχταριστά σιάμισιη και από το καφενείο του Μιχάλη στη Χλώρακα.

*Λόγω της ημέρας καραβάνια που θα φτιάχνουν παραδοσιακούς λουκουμάδες θα στηθούν σε διάφορα σημεία του νησιού, λόγω όμως των καιρικών συνθηκών που επικρατούν αναφέρουμε κυρίως καταστήματα και κάποιους πλανώδιους.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close