Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Ξέχνα το γιαπωνέζικο σούσι, ήρθε το χαβανέζικο και στην Κύπρο

Δικιμάσαμε το νέο παγκόσμιο food trend, τοHawaiianstyle sushi στη νέα άφιξη της Λεμεσούπου μόλις άνοιξε και μεταφέρουμε εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιανουαρίου 2019

Μία νέα, πολύ ιδιαίτερη και πρωτότυπη άφιξη έκανε την εμφάνισή της μόλις πρόσφατα στη Λεμεσό. Πρόκειται για ένα εστιατόριο μοναδικό στο είδος του στην Κύπρο αφού σερβίρει χαβανέζικο σούσι και βρίσκεται δίπλα από το La Boca.  

Το Pokéloha είναι το νέο απόκτημα της Columbia Restaurants στη Λεμεσό και η ιδέα του μαγαζιού προέρχεται από την εξωτική Χαβάη. Πρόκειται για το πρώτο poke μαγαζί στην Κύπρο το οποίο αποτελεί το νέο trend πλέον σε όλη την Ευρώπη. 

Τι σημαίνει όμως Pokéloha; Η λέξη είναι ένας συνδυασμός της χαβανέζικης λέξης poké που σημαίνει κόβω κομμάτια σε κύβους και του πασίγνωστου χαβανέζικου χαιρετισμού 'Aloha'. Tο Pokéloha σου προσφέρει ένα εύκολο και γρήγορο τρόπο να φτιάξεις το συγκεκριμένο υγιεινό και πολύ γευστικό φαγητό με τα υλικά τα υλικά της αρεσκείας σου, τα μοναδικά Poké bowls! Αρχικά διαλέγεις το μέγεθος του μπολ που επιθυμείς και τη βάση που θέλεις ανάμεσα σε 4 επιλογές: sushi rice, quinoa, άγριο ρύζι η λαχανικά. Έπειτα επιλέγεις την πρωτεΐνη της αρεσκείας σου ανάμεσα από miso tofu, γαρίδες, κοτόπουλο, ωμό τόνο ή ωμό σολομό. Στη συνέχεια τα μαρινάρεις την σάλτσα που σου αρέσει ανάμεσα από Wasabi Shoyu, Pokéloha sauce, Sesame Kimchi, Honey Ginger ή Yuzu Ponzu και επιλέγεις τα υλικά που θέλεις να αναμίξεις όπως αγγουράκι, μάγκο, edamame beans, Jalapeños peppers, ρεπανάκι, κόκκινα κρεμμύδια, ξυδάτο λάχανο, φρέσκο κρεμμυδάκι, κολιανδρος, καλαμπόκι, τυρί φέττα, σαλάτα απο φύκια αι άλλλα πολλά. 

Επίσης επιλέγεις μια σάλτσα από τις πέντε για το τέλος όπως ή καυτερή ιαπωνική μαγιονέζα, γιαούρτι με φυστικοβούτηρο, ταχίνη με ινδοκάρυδο, κρέμα αβοκάντο και παντζάρι τεριγιάκι. Για την κορυφή προσθέτεις ένα από τα toppings όπως cashew nuts, ρόδι, τραγανό ρύζι, τραγανό ψημένο κρεμμύδι και άλλα πολλά. 

Στο Pokéloha εκτός από το make your own μπορείς να βρεις και signature bowls και να επιλέξεις το μεγέθος που το θέλεις. Αξίζει να αναφέρουμε και το μοναδικό γλυκό  του Pokéloha που είναι κάτι πολύ μοναδικό και νόστιμό. Μικρές λευκές μπαλίτσες από ρύζι ψημένο στον ατμό, γεμιστές με παγωτό βανίλια, φράουλα ή ινδοκάρυδo. 


Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close