Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

17 νόστιμα στέκια για να βγεις τις γιορτές στη Λευκωσία!

Ετοιμάσου για γιορτινή έξοδο!

Δημοσιεύτηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018

Οι πόλεις του νησιού έβαλαν τα γιορτινά τους, και τα φωτεινά τους και στις πλατείες τα δέντρα μαγνητίζουν τα βλέμματα με τα στολίδια τους.

Δεν θέλει και πολύ λοιπόν ο άνθρωπος για να μπει σε γιορτινό κλίμα, να βγει και να χαρεί. Γι΄αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να προτείνουμε... τις πιο νόστιμες στάσεις των γιορτών, που να ταιριάζουν στις all day ανάγκες σας.

Ακολούθησέ μας στις εξόδους μας στη Λευκωσία! 

Pralina Experience
Το νέο πολυτελές σποτ της Στασικράτους αρχίζει από τις 09.00 μέχρι τις 12.30 προσφέροντας διάφορα είδη για brunch, όπως ομελέτες, σάντουιτς και σνακ, ενώ μετά τις 12.30 θέση παίρνει ένα δημιουργικό μενού και πιάτα ημέρας.
Το βράδυ οι γαστρονομικές αλχημείες συνεχίζονται στο ίδιο ψηλό επίπεδο. Τα γλυκά του καταλόγου φτιάχνονται εκείνη τη στιγμή στην κουζίνα ανεξάρτητα από τα γλυκά της βιτρίνας, τα οποία μπορείς να τα πάρεις και για take away.
(22665588) Στασικράτους 31. Δ-Κ 09.00-01.00.

Skinny Fox
Πρώτη επιλογή συνήθως που πέφτει στο τραπέζι είναι το ένα και μοναδικό Skinny Fox (22256070) στην οδό Μενάνδρου. Αν δεν έχεις πάει πρέπει σίγουρα να πας για να βιώσεις την εμπειρία που σου προσφέρεται εκεί με πολύ καλό, εκλεπτυσμένο φαγητό, μικρό μενού, πολύ καλά κοκτέιλ, μουσική χαμηλή και πανέμορφη διακόσμηση. Ναι, το Skinny Fox είναι ένα από τα μαγαζιά που ξεχωρίζουν και θα σου πρότεινα να πας και με το αμόρε.

Bottega Amaro
Η νέα φινετσάτη άφιξη στην οδό Πινδάρου στο κέντρο της πόλης. Εδώ θα βρεθείς από το πρωί για καφέ και brunch για να συνεχίσεις το μεσημέρι με πιάτα από την ιταλική κουζίνα. Ο χώρος είναι ατμοσφαιρικός για το βράδυ και το ημικύκλιο μπαρ του χώρου είναι ιδανικό για να αράξεις για κοκτέιλ και φαγητό. Αν είσαι λάτρης της πίτσας, στο Bottega Amaro φτιάχνεται μεγάλη, χορταστική, με τον σωστό ιταλικό τρόπο σε τέσσερις εκδοχές.
(22777270) Πινδάρου 14, Λευκωσία. Δ-Κ 09.00-02.00.

 

Barrique Wine & Deli στην Μενάνδρου
Το Barrique Wine & Deli είναι το μαγαζί που έδωσε μία άλλη πνοή στην οδό Μενάνδρου στο κέντρο της Λευκωσίας τα τελευταία χρόνια της επιτυχημένης πορείας τους. Ένας ατμοσφαιρικός χώρος, ιδανικός για casual εξόδους, after work drinks αλλά και χαλαρές στιγμές Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. Ένας χώρος όπου τα delicatessen προϊόντα στα ράφια του συναντούν μία μεγάλη κάβα κρασιών με 250 ετικέτες αποκλειστικής εισαγωγής και 35 επιλογές από κρασιά που σερβίρονται και στο ποτήρι. Εδώ, θα καθίσεις στα high stools αλλά και σε χαμηλά τραπέζια για να απολαύσεις το κρασάκι σου μαζί με πληθωρικές πιατέλες τυριών, αλλαντικών και φρούτων. Από το μικρό μενού μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πιάτα με σολομό, κοτόπουλο, εξαιρετικές πάστες και σαλάτες σε πολύ καλές τιμές.
Το wine bar (70087080) λειτουργεί 18.00-02.00 και το delicatessen-κάβα (22254443) 09.30-19.00. Μενάνδρου 4, Λευκωσία.

Barrafino
Στην κατηγορία των must visit εστιατορίων ανήκει και το Barrafino στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού. Κομψό, ατμοσφαιρικό, με πολύ καλή εξυπηρέτηση, μικρό μενού με επιλογές για όλα τα γούστα από χοιρινά φιλετάκια, μέχρι ψάρι, pasta, σαλάτες και burger με πολύ καλή κάρτα κρασιών και κοκτέιλ. Ιδανικό για ρομάντζο αλλά και παρέες 4-6 ατόμων. (22767696)

Μπέμπα
Η Μπέμπα, είναι η πιο πρόσφατη άφιξη της Λευκωσίας, που άνοιξε στην αρχή της οδού Πινδάρου, και πρέπει να το επισκεφτείς οπωσδήποτε. Εδώ θα απολαύσεις κυπριακές και ελληνικές γεύσεις που θα σου θυμίσουν "γεύσεις από μαμά ή γιαγιά", ενώ από το φιλόξενο και ζεστό χώρο του αναδύονται αρώματα από ξυλόφουρνο που σε μεταφέρουν στο χωριό! Αλοιφές και ορεκτικά, όπως ο λευκός ταραμάς, η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, η πίτα ημέρας στον ξυλόφουρνο και τα τηγανητά κολοκυθάκια με τζατζίκι, σαλάτα με ρόκα, χοιρομέρι, φρούτα εποχής και γραβιέρα, κεφτέδες με μαρμελάδα ντομάτας, μαγειρευτά ημέρας, χειροποίητες ραβιόλες, κοτόπουλο κοντοσούβλι, ψαρονέφρι θα ενθουσιάσουν κάθε επισκέπτη!
(22252626) 

 

Πινακοθήκη
Το Café-Εστιατόριο Πινακοθήκη επαναλειτουργεί, αυτή τη φορά με ευθύνη της Λεβεντείου Πινακοθήκης, με στόχο να αποτελέσει ένα νέο χώρο που υπόσχεται να γοητεύσει και τους πιο απαιτητικούς: με «ψαγμένες» γεύσεις που εντυπωσιάζουν, εμπνευσμένες από την τέχνη και την ιστορία. Ένας κομψός χώρος, με διακόσμηση που παραπέμπει στο ύφος και το εκλεπτυσμένο στυλ της Πινακοθήκης, το νέο εστιατόριο αποπνέει έναν αέρα προσιτής πολυτέλειας. Το μενού, με πινελιές της ελληνικής κουζίνας, επιμελείται ο ταλαντούχος σεφ από τη Χίο, Πέτρος Παπαβασιλείου, ο οποίος συνδυάζει τολμηρά τις γνώσεις και την εμπειρία του σε πιάτα εμπνευσμένα από τις Συλλογές της Πινακοθήκης, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που πετυχαίνει να αφυπνίσει τις αισθήσεις.
(22668820) Αναστασίου Γ. Λεβέντη 5 (πρώην Λεωνίδου), Λευκωσία. Δ-Κ 09.00-17.00.

La Cantine
Ένας νέος, καλοφτιαγμένος και στυλάτος χώρος έκανε την εμφάνισή του πριν από μερικές ημέρες στην καρδιά της Παλιάς Λευκωσίας και πιο συγκεκριμένα στην πολυσύχναστη οδό Ονασαγόρου. Το καινούργιο εστιατόριο της πόλης λέγεται La Cantine και προσφέρει all day επιλογές από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ καθημερινά. Μπορείς να απολαύσεις το καφεδάκι σου στον πεζόδρομο της Ονασαγόρου από νωρίς το πρωί, να απολαύσεις νόστιμα πιάτα brunch όπως pancakes, διάφορα πιάτα με αβγά, ομελέτες, french toast και άλλες αγαπημένες επιλογές ενώ το μεσημέρι μπορείς να επιλέξεις διάφορα πιάτα από την διεθνή κουζίνας όπως ριζότο, πίτσα, μπέργκερ, κρεατικά αλλά και σαλάτες. Το βράδυ το μαγαζί θα σε διασκεδάσει με χαλαρή και απαλή μουσική συντροφιά με αλκοολούχα ποτά, κοκτέιλ και κρασιά. Κρατήσεις για μεσημεριανό γίνονται μεταξύ 13.00-15.00 ενώ για δείπνο από τις 20.30 και μετά.
(22343534) Ονασαγόρου 24, Λευκωσία. Δ-Κ 10.00-02.00.

 

Domus Lounge Bar
Εδώ θα γευτείς υπέροχα, καλομαγειρεμένα πιάτα από τη διεθνή-μεσογειακή κουζίνα σε ένα πανέμορφο, ρομαντικό περιβάλλον. Ένα κτήριο του περασμένου αιώνα στην περιοχή της αρχιεπισκοπής Κύπρου με σταθερό μενού, καλή κάβα κρασιών και ποτών. Ζεστός εσωτερικός χώρος, πανέμορφος εξωτερικά με το παιχνίδισμα του φωτισμού σε μία από τις ομορφότερες γειτονιές της πόλης. (22433722).
 

Το Παντοπωλείο-Καλή Όρεξη
Από τα κλασικά μαγαζιά για καλό φαγητό στη Λευκωσία το οποίο πρόσφατα μετακόμισε σε ένα νέο, μοντέρνο και εντυπωσιακό χώρο σε μία άλλη γειτονιά της πρωτεύουσας στην οδό Μετοχίου στο κέντρο της πόλης. Το Παντοπωλείο σερβίρει δημιουργική ελληνική κουζίνα αλλά και προσθήκες από την κυπριακή πάντα με ποιότητα και πολύ καλή εξυπηρέτηση. Ένας χώρος πανέμορφος, φωτεινός που ανανεώνει συχνά το μενού με το κάθε πιάτο να αποτελεί γευστική έκπληξη. (22433722).
 

Bastione
Ένα από τα μαγαζιά σήμα κατατεθέν της παλιάς Λευκωσίας και συγκεκριμένα της περιοχής της Πύλης Αμμοχώστου το Bastione πρόσφατα ανανέωσε διακόσμηση και μενού, άλλαξε διεύθυνση και έρχεται να μας παρουσιάσει μία πιο φρέσκια, μοντέρνα εικόνα. Εδώ θα απολαύσεις εκλεπτυσμένα πιάτα από διεθνή κουζίνα στον ανακαινισμένο χώρο του, θα πάρεις ένα κοκτέιλ στον ατμοσφαιρικό εξωτερικό του χώρο και θα περάσεις εκεί μία όμορφη βραδιά.
(22730025)

 

Jamie's Italian
Αγαπήθηκε για τις αληθινές ιταλικές του γεύσεις, που τις απολαμβάνουμε σε μια πανέμορφη ατμόσφαιρα. Το εστιατόριο που φέρει την υπογραφή ενός από τους διασημότερους σεφ στον κόσμο, του Jamie Oliver καταφέρνει να μας συναρπάζει και εδώ στην Κύπρο με τις ξεχωριστές γεύσεις του από την ιταλική γαστρονομία. Pasta, burger, pizza, σαλάτες και υπέροχα γλυκά μαζί με κοκτέιλ από το μπαρ θα σε κάνουν να περάσεις μία όμορφη βραδιά. (22028939).

 

Pyxida Oyster Bar
Ένας γαστρονομικός ναός για τους λάτρεις των θαλασσινών και των οστρακοειδών και με δυνατή μπάρα. Απόλαυσε το ποτό ή το φαγητό σου υπό τους ήχους προσεγμένης lounge μουσικής και μερικές φορές live jazz. Μεσογειακή φιλοσοφία με επίκεντρο πάντα τα θαλασσινά. Δοκίμασε το blue tuna tartare (€20), ενώ πάρε και το νέο πιάτο, τα μύδια μαγειρεμένα με μπίρα. Συνδύασέ το με ένα κοκτέιλ Fine Lady με λευκό ρούμι, lime, pink grapefruit syrup, dry Curacao, Golden Falernum και bitters. (22270045)

The Gym
Ένα μικρό διαμάντι στην παλιά πόλη, όπου γυμνάζεις στην κυριολεξία ευχάριστα τους σιελογόνους αδένες σου. Διακοσμητικές πινελιές από πέτρα, ξύλο και κεραμικό κι ένα μικρό αξιόλογο εκθεσιακό κατάστημα, ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα! Εδώ γυμνάζεις τους σιελογόνους αδένες σου με πιάτα βασισμένα στη μεσογειακή κουζίνα και πινελιές από όλο τον κόσμο. Οι έμπειροι bartender προτείνουν το Euphoria, μια δημιουργική παραλλαγή του κλασικού Hugo, με αφρώδες κρασί, Martini Bianco, σιρόπι γιασεμιού, τζίντζερ, βασιλικό και φρούτα εποχής. (22002001)

 

Vino Cultura
Ο υπέροχος κόσμος του κρασιού, η μοναδική αίσθηση που έχεις όταν ακουμπάς στο στόμα σου ένα ποτήρι με κρασί, τα αρώματα, οι γεύσεις και η ιστορία του οινοποιείου, είναι ο πρωταγωνιστής και ο πυρήνας της φιλοσοφίας του Vino Cultura Wine Bar & Cellar. Ένα πολυβραβευμένο wine bar, αφοσιωμένο στο καλό κρασί το οποίο παντρεύεται με γεύσεις της διεθνούς κουζίνας, σερβιρισμένες σε στυλ tapas. Κάθε χρόνο η κάβα μεγαλώνει, αριθμώντας πια μια εντυπωσιακή γκάμα επιλογών. (22676707)

Balcony All Day
Μία νέα άφιξη στην παλιά Λευκωσία στην περιοχή της Φανερωμένης παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον χώρος της. Πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό μαγαζί το οποίο στεγάζεται σε ένα ανανεωμένο κτήριο της περιοχής με πουρόπετρα, εσωτερική αυλή και τοξοτές καμάρες. Το Balcony σερβίρει βραδινό αλλά και δροσερά κοκτέιλ το βράδυ. Ιδανικός χώρος για φαγητό με φίλους αλλά και επαγγελματικά ραντεβού με μενού που περιλαμβάνει πιάτα διεθνούς κουζίνας. (99999626)

Μουσών Bar Restaurant
Νέος χώρος, νέα εμφάνιση, νέα γειτονιά και ένα ολοκαίνουργιο μενού! Έτσι θα βρει η νέα χρονιά το αγαπημένο στέκι, που επισκεπτόμασταν άλλοτε στην παλιά πόλη, το Μουσών. Από τούδε λοιπόν και στο εξής, θα πηγαίνουμε στο ολοκαίνουργιο μαγαζί του που δημιούργησε στη γωνία Μπουμπουλίνας και Στασάνδρου (κάτω από την ΠΟΒΕΚ) όπου θα απολαμβάνουμε από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 τα ξημερώματα από λαχταριστό brunch και δροσερά cocktails μέχρι γευστικά πιάτα από το ολοκαίνουργιο μενού του. 
(22 664444) Μπουμπουλίνας 15.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close