Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

5 σημεία για να πιούμε γλυκό ζεστό κρασί στην Κύπρο

Tα μέρη πουξέρουνπώς θα σε ζεστάνουν

Δημοσιεύτηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2018

Οι βόρειοι το λένε  glühwein, άλλοι glogg και στα υπόλοιπα μέρη της Ευρώπης μπορείς να το ζητήσεις και σαν mulled wine, εννοώντας το αχνιστό κόκκινο κρασί με την μυρωδιά που θυμίζει Χριστούγεννα και την γεύση που θυμίζει μέλι.

Από μπαχαρικά διαθέτει μπόλικα (ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, κανέλα, κάρδαμο, ginger, γαρίφαλο) και ενώ πολλοί το απολαμβάνουν σκέτο, άλλοι προσθέτουν μία επιπλέον δόση από άλλο είδους αλκοόλ, όπως λικέρ, brandy, vodka ή ρούμι.

Μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου; Σίγουρα μπορείς.

Δεν είναι όμως καλύτερα να σου σερβιριστεί έτοιμο, συνοδευόμενο από κάτι νόστιμο και γύρω σου να υπάρχουν χαμόγελα και ζωηρές συζητήσεις;

Ιδού 5 μαγαζάκια που σερβίρουν ζεστό γλυκό κρασί φέτος τον Χειμώνα:

Cinnamon Lounge
Στο μοντέρνο loung bar με τη vintage αισθητική και τις ιδιαίτερες κατασκευές για φωτισμό, το οποίο φιλοξενείται σε ένα παλιό κυπριακό σπίτι του περασμένου αιώνα στη Δερύνεια της επαρχίας Αμμοχώστου, θα πας από το πρωί για καφέ, φαγητό ενώ το βράδυ σερβίρει περίτεχνα signature αλλά και κλασικά κοκτέιλ μαζί με γενναιόδωρες πιατέλες αλλαντικών και τυριών. Από την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στο όμορφο μαγαζί, το Cinnamon, θα απολαύσεις το Glühwein, το ζεστό ερυθρό κρασί που περιέχει ζάχαρη, γλυκά μπαχαρικά όπως κανέλλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο και πορτοκάλι. Ζήτησε το στο Cinnamon.
( 23828292) Δημοκρατίας 8, Δερύνεια, Αμμόχωστος.

Ventuno Aperitivo
Ζεστό κρασάκι με την πιο όμορφη θέα της Λεμεσού, θα απολαύσεις στο μικρό, με casual χαρακτήρα και λιγοστά τραπεζάκια, χώρο τού Ventuno, που είναι τοποθετημένο ακριβώς απέναντι από τη θάλασσα. Θα το βρεις πίσω από το TsakMade, το μαγαζί που σου σερβίρει παγωτό, smothies, waffles κ.ά. Πιο συγκεκριμένα το Ventuno Aperitivo είναι ο νέος προορισμός στο Παλιό Λιμάνι της Λεμεσού, όπου θα απολαύσεις κρασί ή κοκτέιλ, τα οποία θα συνοδεύσεις ιδανικά με ιταλικά σάντουιτς, ολόφρεσκες σαλάτες, πλούσια platters, πίτσα και μικρά πιατάκια με ιταλικές νοστιμιές, όλα καλοφτιαγμένα από τον Ιταλό σεφ του μαγαζιού. 
(25340100) Παλιό Λιμάνι Λεμεσού.

Pier One
Στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Παλιού Λιμανιού, το οποίο μάλιστα αναδείχθηκε στα  Eating Awards 2018 ως το Καλύτερο Bar/Restaurant, θα είναι το επόμενο ραντεβού μας, φυσικά για ζεστό κρασί. Εδώ θα σου το σερβίρουν με κανέλα, μέλι, φράουλα, πορτοκάλι και μήλο! 
(25 022375) Παλιό Λιμάνι, Λεμεσός. 

The Tudor Inn Bar
Είναι ένα από τα μαγαζιά που θα μπορούσε άνετα να γίνει το στέκι σου. Κρυμμένο κάπου ανάμεσα στην παλιά τουρκική συνοικία και την περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα, σε ένα παλιό αρχοντικό, πμε ιδιαίτερη διακόμσηση στο εσωτερικό, ξύλο και τζάκι, θα σε κάνει να το λατρέψεις. Ειδικά τις κρύες νύχτες, που τις απολαμβάνεις παρέα με ζεστό κρασί.
(96511065) Λαλά Μουσταφά Πασιά 28A, Λάρνακα.

Κορνίζα Μπαρόκ
Στην καρδιά της παλιάς πόλης σε ένα διατηρητέο σπίτι με όμορφη αυλή η Κορνίζα Μπαρόκ θα γίνει το στέκι σου. Κι αυτό γιατί είναι χαλαρό και αυθόρμητο. Όπως ακριβώς δηλαδή θέλεις να περνάς κι εσύ τα βράδια σου. Μ εκαλή παρέα και καλή μουσική, παρεΐστικη. Στα συν βάλε και το ζεστό κρασί.
(22 104077) Σούτσου 9, παλιά Λευκωσία. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close