Shopping , News

Το "Χειροπωλείο" στο Agora Project πρέπει να το δεις!

Ένας χώρος που φιλοξενεί υπέροχες δημιουργίες στην καρδιά της πρωτεύουσας!

Δημοσιεύτηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2018

Αν θυμάσαι... σε είχαμε ενημερώσει προ πολλού ότι η Παλιά Δημοτική Αγορά άνοιξε ξανά τις πόρτες της και, μέχρι το τέλος του χρόνου, μας υποδέχεται με ένα διαφορετικό ύφος. Κι αυτό γιατί ο χώρος φιλοξενεί πλέον καλλιτέχνες με τα εργαστήρια και ατελιέ τους, κατάστημα με μεταχειρισμένα είδη, καταστήματα με ανακυκλώσιμα είδη και χειροτεχνίες καθώς και μια μικρή καφετέρια.

Ένα από αυτά τα καταστήματα λοιπόν είναι το “Χειροπωλείο”, το οποίο θα βρίσκεται στο Agora Project, και εκεί θα βρεις προς πώληση, φωτογραφίες που απεικονίζουν τους καρβουνιάρηδες του Πύργου Τυλληρίας, ενώ παράλληλα θα πωλούνται λινογραφίες, ξυλογραφίες, οξυγραφίες και κολλογραφίες. Επίσης, διατίθενται one-of-a-kind handmade tote bags, οι οποίες είναι τυπωμένες στο χέρι και σε ένα μόνο αντίτυπο η κάθε μία.

Θα αναρωτιέσαι βέβαια γιατί το ονόμασαν "Χειροπωλείον" ο Στέφανος και η Δέσπω, τα παιδιά που το δημιούργησαν και τους οποίους φιλοξενεί... Πρόκειται για ένα λογοπαίγνιο με την προηγούμενη ιδιότητα του ως "Χοιροπωλείον". 

Mάθε ακόμα...
Το Agora Project
δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2018 μέσα στο πλαίσιο του Pop Up Festival, μια πρωτοβουλία του Δήμου Λευκωσίας σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας.

Το Agora Project έχει σαν στόχο την ανάδειξη άδειων χώρων, “τρίτων χώρων” ή “μή χώρων” σε δημόσιους, επιζητώντας την ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας. Η αλλαγή χρήσης του συγκεκριμένου χώρου δεν απέχει από τον προηγούμενο ρόλο που διατηρούσε μέχρι πρόσφατα. Τον ιστορικό, συμβολικό και δημόσιο ρόλο του σε μια τοπική κυρίως κοινωνία που γνώρισε απότομες και ενίοτε βίαιες αλλαγές που διαφοροποίησαν την σύνθεση και την συνεκτικότητα της. Για αυτό η Παλιά Δημοτική Αγορά μετατρέπεται σε Αγορά με την έννοια της συνεύρεσης, συνύπαρξης, ανταλλαγής και ζύμωσης ιδεών, απόψεων και κουλτούρας από νέους κυρίως ανθρώπους που αντιπροσωπεύουν τη σημερινή σύνθεση και δυναμική της κοινότητας.

Διάβασε ακόμα: Βρήκαμε μία παραμυθένια σουίτα στο βουνό

Η εμπλοκή ατόμων της τοπικής κοινωνίας είναι έντονη και αποτελεί την ουσία και το ζητούμενο στην δημιουργία και ανάπτυξη του Agora Project. Μέσα από μια πληθώρα δράσεων και πρακτικών που αφορούν τον τομέα της Τέχνης και του Πολιτισμού, της εκμάθησης και δημόσιας συζήτησης, με χώρους και δράσεις που αφορούν την αστική και περιβαντολογική συνείδηση αλλά και προγράμματα δωρεάν εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα και διαπολιτισμικές δράσεις, το Agora Project έχει σαν στόχο την αναζωογόνηση της περιοχής και της της κοινότητας, αναπτύσσοντας καινοτόμα μοντέλα επικοινωνίας και συνεργασίας που απευθύνονται στα σύνθετα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας.

Πιστεύουμε σε μια πολυεπίπεδη ανάπτυξη για την Παλιά Λευκωσία, με σεβασμό στον χαρακτήρα, την ιστορία και τον κόσμο της, έχοντας την πεποίθηση ότι δεδομένων και των μεγάλων ανταπτυξιακών έργων που δρομολογούνται στην περιοχή ένας δημόσιος χώρος που θα φιλοξενεί και θα καταγράφει τον παλμό και τα όνειρα νέων δημιουργικών ανθρώπων είναι αναγκαίος. Αυτό καταδεικνύει και η όλο μεγαλύτερη απήχηση που έχει το Agora Project. 

Στην Αγορά του χθες, του σήμερα και του αύριο.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close