17-19 December 2018
Style Stories , Shopping

Ένα νέο brand, σου παρουσιάζει τις πιο ξεχωριστές τσάντες!

Ένα brand με μοναδικά κομμάτια...

Δημοσιεύτηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2018

Η Ξένια αποφάσισε να κατεβάσει τα έργα τέχνης από τους τοίχους και να τα μετατρέψει σε τσάντες, προσθέτοντας έτσι στην αγορά ένα καινούργιο fashion brand. 

Με μία πρώτη ματιά, ίσως σκεφτείς ότι είναι ακόμη μια συλλογή με γυναικείες clutch τσάντες. Ωστόσο η XENAT (προφέρεται ΖΕΝΑΤ) διαφοροποιείται λανσάροντας αυθεντικά σχέδια και ζωγραφισμένα prints πάνω στα προϊόντα της.

Στόχος της δημιουργού, Ξένιας Τσιαμαντά, είναι να χρησιμοποιήσει ένα αυτούσιο ζωγραφικό έργο στα προϊόντα της. «Οτιδήποτε φαίνεται σε κάθε τσάντα έγινε με το χέρι. Ξεκίνησα χρησιμοποιώντας ως καμβά μια διαφορετική επιφάνεια στην οποία ζωγράφισα μοτίβα και σχέδια. Κάποια ίσως να φαίνονται παρόμοια (ποτέ πανομοιότυπα), αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να συνδυαστούν με τον ίδιο χρωματισμό δέρματος, να φέρουν το ίδιο design ή μέγεθος. Με αποτέλεσμα κάθε τσάντα να είναι διαφορετική και μοναδική».

Συνεχίζοντας εξηγεί ότι, «δεν ήθελα να φτιάξω ακόμη μία συνηθισμένη σειρά με γυναικείες τσάντες, αλλά να δημιουργήσω ένα brand το οποίο θα περιλαμβάνει μοναδικά κομμάτια. Από τη στιγμή που μπαίνει πινέλο και μπογιά πάνω τους, τότε κάθε μία, αποκτά ζωή και δική της ταυτότητα».

Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι κάθε τσάντα έχει το δικό της κωδικό αυθεντικότητας, ενώ συνοδεύεται στο εσωτερικό της με ένα φακελάκι που φέρει τον κωδικό της και την υπογραφή της δημιουργού, επιβεβαιώνοντας έτσι την αυθεντικότητα και μοναδικότητά της. Οι απομιμήσεις απαγορεύονται.

Το XENAT φιλοδοξεί στο μέλλον να χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνική σε παπούτσια, ζώνες και άλλα αξεσουάρ ενώ τα prints θα διαφοροποιούνται ανάλογα με τα trends της εποχής.

«Η ζωγραφική είναι ακατάλυτη, ενώ η μπογιά και το χρώμα σου δίνει απεριόριστες δυνατότητες έκφρασης, αποτύπωσης και αποτελέσματος. Μπορείς να παίξεις με abstract ή pouring art, pattern, μέχρι stencil art ακόμα με classical και διάφορα άλλα είδη τέχνης. Η ουσία είναι να ξεφύγεις από τις συμβατότητες και να δώσεις στην αγορά ένα καινούργιο προϊόν που δεν θα φέρει ένα συνηθισμένο επαναλαμβανόμενο print αλλά κάτι πιο exclusive. Δηλαδή ένα χειροποίητο ζωγραφικό σχέδιο σε ένα fashion item που θα ανήκει αποκλειστικά στον αγοραστή του».

Εκτός από clutch bags, το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία shoulder bags και back bags.

Προς το παρόν μπορείς να βρεις την πρώτη συλλογή XENAT clutch bags, στο Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κύπρου (Ε.ΚΑ.ΤΕ), στην παλιά Λευκωσία μέχρι την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close