14-21 December 2018
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Tο κωμικό δράμα "CON" στην Κύπρο

Θεατρικό Κύπριων συγγραφέων που κέρδισε το πρώτο βραβείο στην Αθήνα παρουσιάζεται στην Κύπρο σε σκηνοθετημένο αναλόγιο

Δημοσιεύτηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2018

Ένα θεατρικό έργο από δύο Κύπριους συγγραφείς, το οποίο διακρίθηκε με πρώτο βραβείο φέτος στην Αθήνα, θα δούμε σε σκηνοθετημένο αναλόγιο αυτό τον Δεκέμβριο.

Πρόκειται για το κωμικό δράμα «CON» της Ανθής Ζαχαριάδου και του Μάριου Νικολάου. Τον περασμένο Ιούνιο, στο θέατρο «Από Κοινού» της Ελένης Γερασιμίδου στην Αθήνα, το έργο παρουσιάστηκε σε αναλόγιο σκηνοθετημένο από τον Παναγιώτη Μπουγιούρη, κερδίζοντας το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Αναλόγιο Από Κοινού 2018. Ως εκ τούτου, το έργο εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ και θα δώσει τέσσερεις παραστάσεις τον Νοέμβριο στην Αθήνα.

Στην Κύπρο θα απολαύσουμε το έργο σε τέσσερα σκηνοθετημένα αναλόγια στην Λευκωσία και ένα στην Λεμεσό. Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης σκηνοθετεί τους ηθοποιούς Ανδρέα Αραούζο, Ηρόδοτο Μιλτιάδους και Μαρίνα Βρόντη, όπως και τον εαυτό του, σε αυτό το έργο το οποίο ο θεατρικός συγγραφέας Παναγιώτης Μέντης προλογίζει στην έκδοση:

«Είναι ένα σύγχρονο ελληνικό θεατρικό έργο, που θα μπορούσε να ανεβεί σε οποιαδήποτε χώρα παγκοσμίως και το θέμα του να αφορά άμεσα τον όποιο θεατή του. … ένα κείμενο με ανατροπές, χιούμορ, τραγική ειρωνεία, τρυφερότητα, ανθρωπιά, αλλά και απανθρωπιά.»

Λευκωσία:

14, 17, 18 και 21 Δεκεμβρίου 2018

Θέατρο Δέντρο, στις 8.30 μ.μ.

Λεμεσός:

19 Δεκεμβρίου 2018

Τεχνοχώρος της ΕΘΑΛ, στις 8.30 μ.μ

Εισιτήρια: €10

Κρατήσεις: 2288 5536, ώρες: 9.00 – 17.00

Περίληψη του έργου:
Ο Γιόχαν Γλύξμπουργκ, κάτοικος του Βασιλείου της Κωνολάνδης, έχει προβεί σε πλειάδα παραβάσεων νομοθεσιών και κανονισμών του κράτους. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που πάσχει από μια δυσμορφία στο κεφάλι και, κατ’ επέκταση,  μια ιδιαίτερη πλάση του εγκεφάλου, η οποία του προκαλεί παράδοξες ή αλλόκοτες συμπεριφορές και πεποιθήσεις. Ως αποτέλεσμα προσάγεται ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου του Βασιλείου αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή, αφού η σοβαρότερη κατηγορία εναντίον του είναι η προσβολή της Βασίλισσας Θυμέλης, η οποία αποτελεί και τον θεσμό της Ανώτατης Πνευματικής Οντότητας του κράτους.

ΣΗΜ: O τίτλος του έργου είναι λογοπαίγνιο της αγγλικής λέξης «con» που μπορεί να σημαίνει μειονέκτημα ή απατεώνας αλλά και τα τρία πρώτα γράμματα του «cone», του κώνου.

 *Το έργο είναι κατάλληλο για άτομα άνω των 15 ετών.

 Βιογραφικά συγγραφέων:

ΑΝΘΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ
Είναι νομικός και εργάζεται στον ασφαλιστικό τομέα. Ασχολείται με την αρθρογραφία και με βιβλιοκριτικές και τα τελευταία χρόνια έχει μεταφράσει έργα ξένων συγγραφέων για το θέατρο. Για την Alpha Square έχει μεταφράσει το μονόπρακτο Heights της Amy Fox,  το Κόκκινο του John Logan και το A Few Good Men του Ααρον Σορκιν, διασκεύασε για τη σκηνή το μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκώ Οι Άθλιοι και έγραψε τα ιστορικά θεατρικά έργα Caterina: Last Queen of Cyprus και Eleonora of Cyprus. Έγραψε το πρωτότυπο έργο «Bacon\Freud» στο οποίο σκηνοθέτησαν και πρωταγωνιστούσαν οι Βαρνάβας Κυριαζής και Ανδρέας Αραούζος στην Λεβέντειο Πινακοθήκη το 2017. Το έργο παρουσιάστηκε και στην Αθήνα κατά την εβδομάδα Κυπριακής Γραφής, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Σε συνεργασία με τον Μάριο Νικολάου, έγραψε το πρωτότυπο θεατρικό έργο «CON», το οποίο τον Μάιο του 2018 κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής στο 1ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ του θεάτρου «Από Κοινού» της Ελένης Γερασιμίδου, και θα εκδοθεί τον Νοέμβριο του 2018 από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ.

ΜΑΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Είναι οικονομολόγος και εργάζεται στον τραπεζικό τομέα. Ασχολείται με την αρθρογραφία. Συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Κύπρο και το εξωτερικό. To θεατρικό του έργο SB Project παρουσιάστηκε σε σκηνοθετημένο αναλόγιο τον Νοέμβριο του 2013 στα πλαίσια του προγράμματος PLAY στον ΘΟΚ, ενώ το θεατρικό ο Άλλος παρουσιάστηκε σε σκηνοθετημένο αναλόγιο από το Θέατρο Ένα τον Ιούλιο του 2017. Σε συνεργασία με την Ανθή Ζαχαριάδου, έγραψε το πρωτότυπο θεατρικό έργο «CON». Το σενάριο του, ταινίας μικρού μήκους, Το Τέρας, σε σκηνοθεσία Ντάινας Παπαδάκη και παραγωγή του ιδίου, παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Ταινιών Μήκους στο θέατρο Ριάλτο τον Οκτώβριο του 2018. Το Προφίλ, επίσης ταινία μικρού μήκους, σε παραγωγή και σκηνοθεσία Λούη Πατσιά, βρίσκεται στη διαδικασία μεταπαραγωγής και θα συμμετέχει σε φεστιβάλ ταινιών στο εξωτερικό σύντομα.

20.30.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close