16 December 2018
Θέατρο , News

Ένα αφιέρωμα από τον ΘΟΚ στο έργο της Λούλας Αναγνωστάκη

Με αφορμή την παρουσίαση του έργου της στη Νέα Σκηνή του ΘΟΚ "Ο ήχος του όπλου"

Δημοσιεύτηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2018

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου σε συνεργασία με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου πραγματοποιεί ένα αφιέρωμα στο έργο της Λούλας Αναγνωστάκη, παρουσιάζοντας με μορφή θεατρικού αναλογίου δύο μονόπρακτα έργα της –Η Πόλη και Η Παρέλαση (1965)- σε σκηνοθετική επιμέλεια της Αύρας Σιδηροπούλου, Επίκουρης Καθηγήτριας στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Θεατρικές Σπουδές του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τα θεατρικά αναλόγια θα παρουσιαστόυν την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 , στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ, στις 11:00.

Μετά τα αναλόγια θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση για το έργο της Αναγνωστάκη και τη σημασία του στη νεοελληνική δραματουργία.

Σημείωμα σκηνοθέτιδας
Η ανάγνωση αυτή της Τριλογίας της Πόλης επιχειρεί να ζωντανέψει το σκοτεινό, αμφίσημο και βαθιά προφητικό σύμπαν της Λούλας Αναγνωστάκη, αφήνοντας τα τρία μονόπρακτα έργα της

Η ∆ιανυκτέρευση-H Πόλη-H Παρέλαση να συνθέσουν μέσα από τον ίδιο τον λόγο και τη μουσικότητα των λέξεων, τους εφιάλτες και την υπαρξιακή αγωνία της μεταπολεμικής Ελλάδας. Στα κείμενα αυτά, κάθε εικόνα αποτελεί τοπίο του μυαλού, αλλά και συλλογικό βίωμα, ενώ το δράμα παίζεται γύρω από αυτό που δεν αρθρώνεται ποτέ ανοιχτά, ένας υπαινιγμός και μία υποδόρεια, διαρκής απειλή που κρέμεται πάνω από τους ήρωες αλλά και τους ίδιους τους θεατές. Περιγράφοντας τα αδιέξοδα, τα παιχνίδια εξουσίας και την εκρηκτική ανάγκη των ηρώων να ακουστούν μέσα στην ασφυξία μιας αρχετυπικής πόλης και μιας κοινωνίας που παλεύει να απελευθερωθεί από τα φαντάσματα της ιστορίας, η Αναγνωστάκη αφουγκράζεται το μέλλον μιας ολόκληρης χώρας. Με την ελλειπτική, συνειρμική, εξαιρετικά γοητευτική γραφή της, η συγγραφέας χτίζει μια αλληγορία, για να μας υπενθυμίσει την ανάγκη της συμμετοχής και την τραγωδία της λήθης. Τα τρία αυτά εμβληματικά έργα, γραμμένα το 1965, επίκαιρα όσο ποτέ, μας φέρουν προ των ευθυνών μας, ζητώντας μας να πάρουμε θέση στη ζωή και σε όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Η πόλη 
Παίζουν
Ελισάβετ-Βασιλική Κυπραίου
Κίμων-Στέλιος Καλλιστράτης
Φωτογράφος- Γιώργος Αναγιωτός

Η παρέλαση
Παίζουν
Ζωή- Βικτώρια Φώτα
Άρης- Αντρέας Κουτσόφτας
Σκηνοθετική επιμέλεια: Αύρα Σιδηροπούλου
Video Art: Έμυ Τζάβρα-Bulloch
Μουσική Σύνθεση-Σχεδιασμός ήχου: Άννα Χρονοπούλου

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 θα γίνει νέα σειρά αναλόγιων.

Πληροφορίες: 77772717

11.00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close