Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μία οινογαστρονομική βραδιά στο Aelia Wellness Resort

Οινογαστρονομική βραδιά με τον οινοποιό Elio Altare και την κάβα Vino Cultura

Δημοσιεύτηκε στις 08 Δεκεμβρίου 2018

Μια καθ’  όλα μαγική, οινογαστρονομική βραδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι βρέθηκαν στους πανέμορφους χώρους του Aelia Wellness Resort στον Αναλυόντα.

Από νωρίς το απόγευμα, πληθώρα από οινολάτρεις, οινοχόους και επαγγελματίες στο χώρο του οίνου και της εστίασης, μαζεύτηκαν στο conference room του Resort για να παρακολουθήσουν το Master Class με πρωταγωνιστές τον διοργανωτή της οινικής σύναξης και συνιδιοκτήτη της κάβας Vino Cultura, Ανδρέα Κυπριανού, τον κορυφαίο Ιταλό οινοποιό από το Πιεμόντε, Elio Altare και τον Eλλαδίτη MW Γιάννη Καρακάση.

Ένα Master Class, που έδωσε την ευκαιρία της γευστικής δοκιμής δώδεκα στον αριθμό εκλεκτών οίνων του οινοποιείου Elio Altare, αλλά και της ανταλλαγής απόψεων για τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά στοιχεία των εν λόγω κρασιών και όχι μόνο.

Ο βραβευμένος ως Chef της Χρονιάς στα Eating Awards, 2017, Αντρέας Αντρέου, ανέλαβε στη συνέχεια να παντρέψει τους εξαίρετους οίνους του Elio, με άξιους βράβευσης, γαστριμαργικούς πειρασμούς, μέσα από ένα avant-garde 5 course Degustation menu.

Το λαβράκι σεβίτσε με aji Amarillo πιπεριές, έγινε ένα με το Elena Walch, Sauvignon Blanc Vigna 2017, ενώ η υποδειγματικά φτιαγμένη, μπαλοτίνα από foie gras, αχλάδι και μούρα, παντρεύτηκε ιδανικά με το Elio Altare  Dolcetto D’ Alba 2017.

Η συνέχεια γράφτηκε με σπιτική πάστα με τρούφα, σελινόριζα και κολοκύθα και συνταιριάχτηκε υπέροχα με το κορυφαίο Elio Altare Barolo 2014. Ιδιαίτερα τυχεροί ένιωσαν όσοι δοκίμασαν το Elia Altare Barolo Riserva Ceretta 2011, άψογα δεμένο με το φιλέτο πάπιας και το γεμιστό bao.

Οι γλυκοαλχημιστές υπέκυψαν ασυζητητί στο 18 ετών, γλυκόπιοτο Quinta do Noval Port Colheita 2000, μαζί με σοκολατένιο μους, φουντούκια και φρούτα του πάθους.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close