16 December 2018
Μουσική , Συναυλίες & Events

Christmas Jazz Show με τη σοπράνο Κατερίνα Μηνά και το Jazz Trio

Γιορταστικό κονσέρτο με τη διεθνούς φήμης σοπράνο

Δημοσιεύτηκε στις 06 Δεκεμβρίου 2018

Μετά την περσινή επιτυχία της Χριστουγεννιάτικης τζάζ συναυλίας της Κατερίνας Μηνά με το Jazz Trio, η εκδήλωση παρουσιάζεται και πάλι στο Θέατρο Ριάλτο σε μια νέα έκδοση. Πρόκειται για ένα γιορταστικό κονσέρτο που περιλαμβάνει αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες jazz και blues μελωδίες και τραγούδια, σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Κατερίνας Μηνά. 

To Jazz Trio το οποίο αποτελείται από τους εξαιρετικούς κύπριους μουσικούς, Γιάννη Χατζηλοΐζου (πιάνο), Γιώργο Κρασίδη (σαξόφωνο) και Ειρηναίο Κουλουρά (κοντραμπάσο), ενορχηστρώνει και παρουσιάζει μαζί με τη σοπράνο Κατερίνα Μηνά μερικά από τα πιο διάσημα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια των Cole Porter, Kurt Weil, George Gershwin και Bart Howard, καθώς και παραδοσιακά ελληνικά κάλαντα. 

Η παγκοσμίου φήμης σοπράνο Κατερίνα Μηνά είναι απόφοιτος του Guildhall School of Music & Drama με πτυχία Βmus (Hons) Degree και PGDip (Opera). 

Η ελληνοκύπρια σοπράνο, μόνιμη κάτοικος Λονδίνου, βραβεύτηκε σε δύο παγκόσμιους διαγωνισμούς τραγουδιού και είναι κάτοχος του μεταλλίου της «Ειρήνης και Φιλίας» της Ρώσικης Ομοσπονδίας. Πολύ έμπειρη σολίστας, η Κατερίνα Μηνά έχει τραγουδήσει ανά το παγκόσμιο με γνωστές ορχήστρες και φιλοξενήθηκε στα μεγαλύτερα θέατρα του Κόσμου.

Τον Μάιο του 2018 και μετά από επίσημη πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Επιτροπής της ΟΥΝΕΣΚΟ για την ανακήρυξη της Διεθνούς Ημέρας Φωτός, η Κατερίνα Μηνά είχε την τιμή να ερμηνεύσει το τραγούδι της Linda Lamon «Romance for the Stars» κατά την επίσημη τελετή ανακήρυξης της Διεθνούς Ημέρας Φωτός στην Έδρα της ΟΥΝΕΣΚΟ στο Παρίσι. Ακολούθήσαν, μεταξύ άλλων, συναυλίες με την Royal Philharmonic Orchestra στo Ηνωμένο Βασίλειο και την Philharmonia Orchestra στο Θέατρο «Λα Σκάλα» στο Μιλάνο, καινούργιες συνεργασίες με διεθνούς φήμης συνθέτες όπως επίσης και συμμετοχή της Κατερίνας ως σολίστας στο Διεθνές Φεστιβάλ Συνθετών στο De La Warr Pavilion στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Κατερίνα ηχογράφησε πέρσι στο Λονδίνο το CD Άλμπουμ «Angel of Fire» με την Royal Philharmonic Orchestra και μαέστρο τον Grzegorz Nowak, το οποίο περιλαμβάνει γνωστές άριες καθώς επίσης και δυο συνθέσεις του Ελβετού συνθέτη Stephan Hodel βασισμένες σε ποίηση της Κατερίνας. 

Θέατρο Ριάλτο,  Κυραική 16 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00 
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45
Εισιτήρια: € 15 /10  E-ticket: www.rialto.com.cy

18.00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close