Bars & Clubs , News & Events

Παγκόσμια πρωτιά για τον Κύπριο mixologist Ιωάννη Ιωάννου

Κατέκτησε την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό Riga Black Balsam Cocktail Challenge 2018

Δημοσιεύτηκε στις 30 Νοεμβρίου 2018

Σαν όνειρο μοιάζει από χθες το απόγευμα για τον Κύπριο mixologist Ιωάννη Ιωάννου από το Λιοπέτρι η πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό παρασκευής και εκτέλεσης cocktail, το Riga Black Balsam Cocktail Challenge 2018. 


Ο διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα της Λετονίας, τη Ρίγα φέρει την ονομασία Riga Black Balsam Cocktail Challenge και πραγματοποιείται για να αναδείξει την γεύση και την σπουδαιότητα του συγκεκριμένου ποτού. Ο διαγωνισμός προσκάλεσε επαγγελματίες bartenders από ολόκληρο τον κόσμο για να διαγωνιστούν δημιουργώντας ο καθένας το δικό τους signature cocktail χρησιμοποιώντας στην συνταγή τους την μοναδική γεύση του Riga Black Balsam. 


Το Riga Black Balsam είναι ένα αρωματικό παραδοσιακό λικέρ της Λετονίας το οποίο παρασκευάζεται από το 1752, περιλαμβάνει 24 φυσικά συστατικά εκ των οποίων τα 17 είναι βότανα. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός σκοπεύει στην προβολή και την προώθησή του παγκοσμίως και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Ρίγα όπου συμμετέχουν πάνω από 50 κορυφαίοι bartenders από ολόκληρο τον κόσμο.


Πρώτη θέση για την Κύπρο 
Η Κύπρος συμμετείχε φέτος στον συγκεκριμένο διεθνή διαγωνισμό μέσω του Συνδέσμου Κυπρίων Bartenders. O συμπατριώτης μας mixologist και bartender κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις με το δικό του κοκτέιλ και να περάσει στην τελική τριάδα μαζί με τους Olegs Hindogins από τη Λετονία και τον Stefan Ludwig από την Ελβετία. 


Ο Ιωάννης συμμετείχε στο διαγωνισμό παρουσιάζοντας στους διεθνούς βεληνεκούς κριτές όχι απλά ένα κοκτέιλ αλλά ένα ποτό το οποίο κρύβει πίσω του μία ολόκληρη φιλοσοφία με το όνομα Invictus που σημαίνει ανίκητος. Ένα όνομα που στάθηκε ιδιαίτερα σημαδιακό για την νίκη του Ιωάννη. Πρόκειται για ένα κοκτέιλ που σχετίζεται με την πρόληψη του καρκίνου και περιέχει αντιοξειδωτικά συστατικά με καθαρό πάγο σε σχήμα πυραμίδας με γαρνιτούρα το σύμβολο της αντικαρκινικής κοινωνίας!

Η συνταγή, η φιλοσοφία, ο τρόπος χρήσης του Riga Black Balsam, η παρασκευή, η γεύση και η παρουσίαση του κοκτέιλ κέρδισε τις ψήφους των κριτών ανεβάζοντας τον Ιωάννη Ιωάννου και την Κύπρο στην πρώτη θέση σε ένα μεγάλο παγκόσμιο διαγωνισμό. 

Συνομιλώντας με τον Ιωάννη μάθαμε πως η συγκεκριμένη ενασχόληση είναι κάτι περισσότερο από μία ενασχόληση γι’ αυτόν αφού ψάχνει, διαβάζει, πειραματίζεται και ταξιδεύει συνεχώς αναζητώντας υλικά και γεύσεις που θα δώσουν στα κοκτέιλ του μία εξαίσια γεύση. Αν και μικρή η πορεία του στον χώρο του bartending κατάφερε να ξεχωρίσει από τις πρώτες του συμμετοχές σε διαγωνισμούς εντός και εκτός Κύπρου κατακτώντας πέρσι την πρώτη θέση παγκύπρια και συμμετείχε σε παγκόσμιο διαγωνισμό στην Κοπεγχάγη όπου ξεχώρισε.

Φέτος πιο ώριμος και έμπειρος πραγματοποίησε ένα μεγάλο του όνειρο κατακτώντας την πρώτη θέση καταφέρνοντας το όνομα της χώρας μας να ακουστεί στο εξωτερικό. 

Η στιγμή της ανακοίνωσης του νικητή 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close