Cine News , Κινηματογράφος

Συνέντευξη: Steve McQueen

Ο Βρετανός σκηνοθέτης μιλά για το ‘Widows’, την Viola Davis και τον Kanye West!

Δημοσιεύτηκε στις 21 Νοεμβρίου 2018

Με μόνο τέσσερις ταινίες μεγάλου μήκους στο ενεργητικό του, ο Steve McQueen κατάφερε δικαίως να θεωρείται ένας από τους καλύτερους σκηνοθέτες της εποχής μας. 5 χρόνια μετά τη σαρωτική επιτυχία της δραματικής ταινίας εποχής, ‘12 Years a Slave’, ο McQueen ενώνει τις δυνάμεις του με τη συγγραφέα του best seller 'Gone Girl', Gillian Flynn, για τη διασκευή της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς της δεκαετίας του 80’, 'Widows', με την Viola Davis στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τους Michelle Rodriguez, Colin Farrell, Daniel Kaluuya, Liam Neeson και Robert Duvall να συμπληρώνουν το λαμπερό cast. 

Γιατί επιλέξατε να πείτε αυτή την ιστορία; 

Όταν ήμουν 13 ετών, είδα στην τηλεόραση το ‘Widows’ και ταυτίστηκα με τις πρωταγωνίστριες. Τις έκριναν από την εμφάνισή τους. Και εγώ ως ένα μαύρο παιδί που μεγάλωνε στο Λονδίνο, είχα κριθεί επίσης από την εμφάνιση μου, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Είναι κάτι που το κουβαλούσα μέσα μου για 35 χρόνια.

Είναι υπέροχο να βλέπεις την Viola Davis σε έναν λαμπερό κεντρικό ρόλο.

Γυναίκες όπως η Katharine Hepburn, η Joan Crawford και η Greta Garbo ήταν κινηματογραφικά είδωλα. Το ίδιο για μένα είναι και η Viola. Ήθελα πολύ να συνεργαστώ μαζί της σε αυτό το project. 

Γιατί μεταφέρατε την ιστορία από το Λονδίνο στο Σικάγο; 

Ήθελα να τοποθετήσω την ιστορία σε μια πιο μοντέρνα πόλη και αυτή ήταν το Σικάγο. 

Πώς είναι να συνεργάζεσαι με την Gillian Flynn; 

H Gillian είναι μια δυναμική και σπουδαία καλλιτέχνιδα και ήθελα να δουλέψω μαζί της. Ήταν πολύ εύκολη η συνεργασία μας στο σενάριο από την πρώτη κιόλας μέρα, είχαμε καλή χημεία. Η ταινία μιλά γενικότερα για ρατσισμό, πολιτική διαφθορά, θρησκεία, αλλά στον κεντρικό πυρήνα βρίσκονται οι γυναίκες. Σε αυτές θέλαμε να εστιάστουμε. 

Υπάρχει μια φοβερή σκηνή όπου ο Colin Farrell, ο οποίος υποδύεται έναν πολιτικό, λέει ρατσιστικά σχόλια μπροστά στον μαύρο οδηγό του. 

Μα αυτό συμβαίνει συνέχεια. Μιλούσα με τον οδηγό μου χτες καθοδόν για το αεροδρόμιο και μου έλεγε, ‘Μερικές φορές πρέπει να το παίζω χαζός με αυτά που ακούω, δεν γίνεται διαφορετικά’. 

Έχετε σκηνοθετήσει κι ένα βίντεο του Kanye West. Πώς ήταν αυτό; 

Ο Kanye είναι υπέροχος. Κοίτα, όπως όλοι μας, είναι ένας άνθρωπος με ελαττώματα. Πολλές φορές λέει πράγματα χωρίς δεύτερη σκέψη, τα οποία τον οδηγούν σε πολλά προβλήματα. Είναι όμως ένα εξαιρετικά ταλαντούχο πλάσμα. Αλλά ναι, κάνει μεγάλες γκάφες! 

Τι σας αρέσει να κάνετε εκτός δουλειάς; 

Να περνώ χρόνο με την οικογένειά μου και να διαβάζω βιβλία. Τώρα διαβάζω την αυτοβιογραφία του Miles Davis για τρίτη φορά. Ήταν ένας άνθρωπος που του άρεσε να πειραματίζεται, να παίρνει ρίσκα και πιστεύω ότι μόνο έτσι κάποιος μπορεί να ωριμάσει πραγματικά. Πώς το έλεγε ο Beckett; ‘”Απότυχε ξανά. Απότυχε καλύτερα”’.

 

Info: Η ταινία ‘Widows’ του Steve McQueen θα κάνει πρεμιέρα την Πεμ 22 Νοε σε όλους τους κινηματογράφους της Κύπρου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close