Θέατρο , News

Ο Νοέμβριος σε 21 θεατρικές παραστάσεις στην Κύπρο

Αρκετές πρεμιέρες αλλά και έργα που συνεχίζονται μας επιφυλάσσει ο θεατρικός Νοέμβριος

Δημοσιεύτηκε στις 01 Νοεμβρίου 2018

Το θεατρικό μας καλεντάρι για τον καινούργιο μήνα επιφυλάσσει πολλές και ενδιαφέρουσες θεατρικές προτάσεις για όλα τα γούστα. Από έργα ρεπερτορίου, κλασικά αριστουργήματα, μεγάλες και μικρές παραγωγές, ελληνική δραματουργία αλλά και έργα από τη σύγχρονη κυπριακή θεατρική γραφή. 

Αστροφεγγιά
Το Θέατρο Κράμα παρουσιάζει το λογοτεχνικό αριστούργημα του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου, ‘Αστροφεγγιά’ σε διασκευή και σκηνοθεσία του Σπύρου Αντωνέλλου. Το αριστούργημα της ελληνικής πεζογραφίας, μετά τη δημοφιλή του πορεία στην κρατική τηλεόραση της δεκαετίας του ΄80, ζωντανεύει για πρώτη φορά στη σκηνή της Κύπρου, τη γενιά του μεσοπολέμου. Οι παράλληλες ιστορίες μιας παρέας νέων παιδιών, οι έρωτες, τα όνειρα, οι συγκρούσεις τους, με φόντο μια δραματική εποχή για την ελληνική ιστορία, αποτελούν τον δραματουργικό καμβά του συγγραφέα. Παίζουν: Αλέξανδρος Μαρτίδης, Αστέρω Κυπριανού, Φανή Σωκράτους, Γιώργος Χριστοδούλου, Χριστιάνα Μούζουρα, Κυριάκος Βιολάρης, Κώστας Κωνσταντίνου, Σωκράτης Κυριακίδης, Ελεάνα Χαραλαμπους και ο Κυριάκος Κωνσταντίνου.
Πρεμιέρα Παρ 2 Νοε, Πάνθεον, Λευκωσία. Κάθε Παρ, Σ & Κ (18.30). Πληρ. 99758131.

Ύπερος
Το έργο του Κώστα Μαννούρη, ‘Ύπερος’, θα παρουσιαστεί σε πέντε παραστάσεις σ’ έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο στη Λάρνακα το Youth Makerspace (πρώην Οικία Επάρχου), στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Biennale Λάρνακας. Ο Νείλος οφείλει να υποταχθεί στα κελεύσματα μιας βούλησης έξω απ’ αυτόν που θέλει να τον στείλει σε κάποια χώρα της Άπω Ανατολής. Γιατί να πρέπει σώνει και καλά να εξοριστεί στα 30 του; Του είναι παραπάνω από σαφές πως δεν μπορεί παρά να συμμορφωθεί. Ανάθεμα τη δύναμή της, ανάθεμα την αδυναμία του, ας όψεται η ξηρασία του βίου του. Πόσο, όμως, θα ήθελε να υπήρχε κάτι ή κάποιος που να του έλεγε, ‘Μείνε!’. Και θα έμενε. Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χαραλαμπίδης. Παίζουν: Δημήτρης Αντωνίου, Λένια Σορόκου.
Τρ 12, Τετ 13, Δ 19, Τρ 20 & Τετ 21 Νοε, Youth Makerspace (Πρώην Οικία Επάρχου), Λάρνακα, 20.00. Πληρ. 99923787.

T.R.A.S.H: Απόδραση από τη Σκουπιδόπολη
Ο Άλεξ Παναγή, η Κατερίνα Χριστοφίδου και ο Σταύρος Σταύρου υπογράφουν γι’ άλλη μια φορά τη νέα παραγωγή της Silver Spotlight Productions για νεαρούς θεατές. Η ζωντανή ορχήστρα, τα αυθεντικά τραγούδια, το άφθονο γέλιο και η συγκίνηση, τα σκηνικά και τα κουστούμια, οι εντυπωσιακοί φωτισμοί και τα εφέ, αλλά και το προσεγμένο καστ από ταλαντούχους ηθοποιούς-τραγουδιστές δημιουργούν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις μίας ευχάριστης παράστασης. Το έργο αφηγείται την ιστορία του Κονσέρβιου, μίας κονσέρβας σκυλοτροφής, που έχει όνειρο κάποια μέρα να ανακυκλωθεί και να γίνει ποδήλατο, για να ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο. Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος. Παίζουν: Γιάννης Μίνως, Φίλιππος Κωνσταντίνος, Αντρέας Παπαμιχαλόπουλος, Χρυσή Ανδρέου, Άντρη Αγγελίδου κ.ά.
Πρεμιέρα Σ 3 Νοε (15.00 & 17.00), Κ 4 (11.30 & 15.00), Σ 10 (15.00 & 17.00), Κ 11 (11.30 & 15.00), Σ 17 (15.00 & 17.00) & Κ 18 (11.30 & 15.00), Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία. Εισιτήρια: tickethour.com.

Ειρήνη του Αριστοφάνη
Τρία χρόνια παραστάσεων, πάνω από 40.000 θεατές  και η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, από την εταιρεία θεάτρου TheatrAction έρχεται στυην Κύπρο για παραστάσεις σε Λεμεσό και Λευκωσία.  Η πάντα επίκαιρη «Ειρήνη» (421 π.Χ.), όπου ο Αριστοφάνης καταγγέλλει τον πόλεμο, υμνεί την αγροτική ζωή και ταυτόχρονα παρωδεί το θέατρο της εποχής του. Μία παράσταση για παιδιά και όχι μόνο… Μία παράσταση «γραμμένη» στην παγκόσμια γλώσσα των παιδιών με μουσική, ανεπτυγμένους κώδικες σωματικού θεάτρου, χορογραφίες και χρήση μάσκας, κούκλας και μαριονέτας. Μία παράσταση που κανένας δεν πρέπει να χάσει γιατί «η Ειρήνη και ο Πόλεμος είναι υπόθεση του καθένα από μας»! Μια κωμωδία – γιορτή για την ειρήνη και τις χαρές, ένα λαϊκό πανηγύρι για τη ζωή και τις απλές ομορφιές της!
Σ 10 Νοε, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 15.00 / Κ 11 Νοε, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 11.00 & 15.00. Εισιτήρια: SoldOutTicket, 10 ευρώ. Πληρ. 25377277. 

Συρανό ντε Μπερζεράκ
Η πιο διάσημη μύτη του παγκόσμιου θεάτρου ‘ζωντανεύει’ για πρώτη φορά στην κυπριακή σκηνή και στον ΘΟΚ. Το έργο του Εντμόν Ροστάν -ένα αριστούργημα του ρομαντισμού- υμνεί την αξιοπρέπεια, τη γενναιότητα, το πνεύμα, την αυταπάρνηση και -πάνω από όλα- την απόλυτη αγάπη. Ο Αχιλλέας Γραμματικόπουλος σκηνοθετεί τον Λώρη Λοϊζίδη στον ομώνυμο ρόλο και στήνει μια παράσταση γεμάτη δράση, εναλλαγή εικόνων, χιούμορ και συγκίνηση. Μια παράσταση συνόλου, που υποστηρίζεται από μια ισχυρή ομάδα καλλιτεχνών.
Πρεμιέρα Παρ 23 Νοε, Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 77772717.

Ο ήχος του όπλου
Η Λούλα Αναγνωστάκη ανατέμνει με ευαισθησία και διεισδυτική ματιά τον ιστό των ανθρώπινων σχέσεων με επίκεντρο την ιδιαίτερη σχέση μητέρας-γιου: μια σχέση σύγκρουσης και βασανιστικής αγάπης. Ένα καθηλωτικό κείμενο, που σφύζει από αλήθεια και συγκίνηση, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο από τη Νέα Σκηνή του ΘΟΚ. Ο Άδωνις Φλωρίδης προσεγγίζει τον κόσμο της σημαντικότερης Ελληνίδας θεατρικής συγγραφέως του 20ού αιώνα έχοντας μαζί του μια ομάδα εξαιρετικών συνεργατών, με την πολύ αγαπητή Ράνια Σχίζα στον κεντρικό ρόλο της μητέρας.
Πρεμιέρα Παρ 9 Νοε, Νέα Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 77772717.

Ο γλάρος
Μετά τον "Φιλοκτήτη", τον "Προμηθέα Δεσμώτη" και τους "Βατράχους" στην Επίδαυρο, και τις παραστάσεις "Τίρζα", "Μένγκελε" και "Μαύρο Χιόνι" στη θεατρική Αθήνα, ο Κώστας Φιλίππογλου επιστρέφει στην Κύπρο και το Θέατρο Δέντρο με το έργο που καθιέρωσε τον Τσέχωφ ως θεατρικό συγγραφέα στη συνείδηση κοινού και κριτικής. Το έργο μοιράζεται ανάμεσα στο δράμα και στην κωμωδία. Ο ίδιος ο Τσέχωφ το χαρακτήρισε ως «κωμωδία σε τέσσερις πράξεις» που θίγει τις σχέσεις και την ψυχολογία των ανθρώπων που αγαπούν, υπηρετούν ή που θα ήθελαν να υπηρετήσουν την τέχνη. Λένε κάποιοι πως «Ο Γλάρος» είναι το έργο που δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα. Για τον Κώστα Φιλίππογλου, στον «Γλάρο» συμβαίνουν τα πάντα. Είναι σπουδαία κωμωδία, όσο είναι και τραγωδία και το βασικό χαρακτηριστικό του έργου δεν είναι η ανία, αλλά η μανία. Παίζουν: Αντώνης Κατσαρής, Σταύρος Λούρας, Στέλα Φυρογένη, Κατερίνα Λούρα, Μάριος Κωνσταντίνου, Άντρια Ζένιου.
Πρεμιέρα Σ 17 Νοε, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία. Πληρ. 99520835.

Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι
Στις τέσσερις  σκηνές που αποτελούν αυτό το μεγάλο μονόπρακτο τα γεγονότα που προσδιορίζουν την πλοκή  έχουν ήδη συμβεί ενώ ο κεντρικός ήρωας, ο Σεμπάστιαν, είναι απών. Ο εφιαλτικός θάνατός του –μια ομάδα αγριεμένων, πεινασμένων νεαρών τού επιτέθηκε και τον κατασπάραξε– συνέβη απροσδόκητα το περσινό καλοκαίρι. Ήταν ένας μπον-βιβέρ, που συνοδευόταν πάντα από τη Βάιολετ, την εξαιρετικά κομψή μητέρα του και ήταν πάντα περιτριγυρισμένος από νέους και ωραίους άντρες, ενδεχομένως εραστές του. Εννέα μήνες του χρόνου ζούσε την ανέμελη, κοσμική ζωή του τζετ σετ της εποχής ενώ τους τρεις μήνες του καλοκαιριού έγραφε ένα ποίημα. Το μοιραίο καλοκαίρι ο Σεμπάστιαν δεν έκανε διακοπές με τη μητέρα του, Βάιολετ, η οποία παρουσίασε κάποιο πρόβλημα υγείας, αλλά με την ξαδέλφη του, Κάθριν. Η Βάιολετ, η οποία συντηρεί οικονομικά την οικογένεια της Κάθριν, επιθυμεί διακαώς να εξουθενώσει οριστικά τη μαρτυρία της Κάθριν (ήδη έγκλειστης σε νευρολογική κλινική) που αφορά τον αποτρόπαιο θάνατο του γιου της. Παίζουν: Μήδεια Χάννα (Κυρία Βέναμπλ, Ελεωνόρα Σερένα (Κάθριν), Γιώργος Χατζηκυριάκος (Δρ Τσουκρόβιτς), Ζήνα Καυκαρίδου (Κυρία Χόλλυ),Χρήστος  Χρυσάνθου (Τζωρτζ), Μαρία Ζίττη (Αδελφή Ευτυχία), Σταματία Γκρέκο (Δεσποινίς Φόξχιλ).
Πρεμιέρα Παρ 2 Νοε, Πολυχώρος Εστία, Λευκωσία, 20.30. Κάθε Παρ (20.30) & Κ (19.00). Πληρ. 99588330.



Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν
Η παράσταση ταξιδεύει τον Νοέμβριο από την Αθήνα στην Κύπρο με πρωταγωνίστρια και σκηνοθέτη την ηθοποιό Χριστίνα Αλεξανιάν. Ο θεατρικός μονόλογος έχει θέμα τη Γενοκτονία των Αρμενίων (1915) και τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922) και βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Ανζέλ Κουρτιάν, όπου καταγράφει τα γεγονότα όπως τα βίωσε η ίδια ως αυτόπτης μάρτυρας. Η παράσταση έχει ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας θεματολογία, που αγγίζει όλους όσοι έχουν ακούσει από διηγήσεις οικείων ή έχουν βιώσει οι ίδιοι τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές τους εστίες ή έχουν υπάρξει θύματα γενοκτονίας (Αρμένιοι, Πόντιοι, Μικρασιάτες).
Παρ 15 Νοε, Κινηματοθέατρο Παλλάς, Λευκωσία, 20.30. Εισιτήρια: soldoutticketbox.com

Ένας γέρος, μια θάλασσα
Το Θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει τον Νοέμβριο, σε Παγκύπρια πρώτη, το συνταρακτικό έργο της Μαρίας Χρυσάνθου «Ένας Γέρος, μια θάλασσα» σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου στο Flea Theatre. Αποτελεί το τρίτο έργο από το αφιέρωμα - τριλογία του θεάτρου ΑντίΛογος με θέμα την προσφυγιά και τους πολέμους που ακόμα μαίνονται στη Μέση Ανατολή, μετά τα συγκλονιστικά «Λιοντάρια» και «Τα παιδιά της Γάζας». Το έργο της Μαρίας Χρυσάνθου, προϊόν του φιλόδοξου προγράμματος Play On, εμπνευσμένο από τον «Γέρο και τη Θάλασσα» του Έρνεστ Χέμινγουεϊ και βασισμένο σε πραγματικές ιστορίες ανθρώπων εγκλωβισμένων στη Γάζα, επαναφέρει στη σκηνή του Flea Theatre την Αλεξία Παπαλαζάρου, αυτή τη φορά να σκηνοθετεί τον Κούλη Νικολάου στο ρόλο του «Γέρου». Πλαισιωμένος από τους Βασίλη Μιχαήλ, Ηλιάνα Κάκκουρα, Σάββα Μενοίκου και Θέμιδα Νικολάου, ο «Γέρος» μόνος σε μια λωρίδα γης, ονειρεύεται γλάρους να πετούν στον ουρανό και παιδιά να παίζουν ελεύθερα γιατί «δεν γίνεται, κάτι καλό πρέπει να υπάρχει σε ένα κόσμο που τα παιδιά χαίρονται».
Πρεμιέρα Τετ 7 Νοε, Flea Theatre-Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί, Λευκωσία. Πληρ. 99251331.

Αντίο κοπρόσκυλα
Το Θέατρο Διόνυσος συνεχίζει τις παραστάσεις με το έργο ‘Αντίο Κοπρόσκυλα’ του Φρίξου Μασούρα σε σκηνοθεσία Ανδρέα Κυριάκου. Κύπρος 2013. Άνοιξη. Η οικονομική κρίση στο νησί και η τύχη ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος κρέμεται από μία κλωστή. Ένας απελπισμένος θίασος, αποφασίζει να δώσει την τελευταία του παράσταση: Μια ληστεία τράπεζας. Χωρίς πρόβες, χωρίς καμία ελπίδα επιτυχίας, αλλά με μπόλικο τσαμπουκά έξι φίλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ταινίες που μεγάλωσαν και τα σενάρια που ονειρεύονταν ως ηθοποιοί στη σκηνή, να ξετυλίγονται ζωντανά, μπροστά στα μάτια τους. Παίζουν: Μάριος Μεττής, Παναγιώτης Κυριάκου, Κρίστοφερ Γκρέκο, Ανδρέας Νικολαΐδης, Χρήστος Γιάγκου, Χριστόδουλος Μαρτάς, Στέλιος Μαρτάς.
Κάθε Παρ & Σ (20.30), Κ (18.30), Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία. Πληρ. 22818999, 99621845. / Τετ 7 Νοε, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77777745.

Ο τυχερός στρατιώτης
Η Σκηνή 018 του ΘΟΚ συνεχίζει τις παραστάσεις του έργου ‘Ο τυχερός στρατιώτης’, που είναι βασισμένο σε ένα παραδοσιακό ρωσικό παραμύθι σε διασκευή των Ξένιας Καλογεροπούλου και Θωμά Μοσχόπουλου. Ένα γοητευτικό παραμύθι, που μιλά με αλληγορικό τρόπο για τον κύκλο της ανθρώπινης ζωής. Ευτυχία, αγάπη, έρωτας, συνύπαρξη, αποτυχία, γνώση, πλούτος και φτώχια, αρχή και τέλος της ζωής, συνθέτουν τα υλικά αυτής της ιστορίας, που απευθύνεται στους μικρούς (αλλά και μεγάλους) θεατές. Παίζουν: Μαρίνα Αργυρίδου, Μάρκος Καλλής, Παναγιώτης Λάρκου, Νίκος Μάνεσης, Γιώργος Ονησιφόρου, Τζωρτζίνα Τάτση. Σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη.
Κάθε Κ, Κτίριο ΘΟΚ, Λευκωσία, 10.30. Πληρ. 77772717.

Γκόλφω
To Θέατρο Δέντρο παρουσιάζει ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του νεοελληνικού θεάτρου. Το έργο του Σπυρίδωνος Περεσιάδη αφηγείται μια τραγική ερωτική ιστορία: ο δικός μας Ρωμαίος και Ιουλιέτα σε δεκαπεντασύλλαβο. Η Γκόλφω και ο Τάσος, δύο νεαρά παιδιά, ορκίζονται αιώνια αγάπη. Η Γκόλφω, πιστή στον όρκο της, αρνείται τον άρχοντα που θέλει να την παντρευτεί, αλλά ο Τάσος, αψηφώντας τον δικό του, δέχεται να πάρει γυναίκα του την πλούσια νέα που του προξενεύουν. Όταν αλλάξει γνώμη, θα είναι πολύ αργά. Παίζουν: Άντρια Ζένιου, Γιώργος Κυριάκου, Κατερίνα Λούρα, Αλέξανδρος Παρίσης. Σκηνοθεσία: Λέανδρος Ταλιώτης.
Δ 5, Τετ 7, Παρ 9, Σ 10, Κ 11, Δ 19, Τετ 21 Νοε, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99520835. / Κ 4 Νοε, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30.

Ο Εξπρεσιονιστής
Ο Άλλος Χώρος του Θεάτρου Ένα παρουσιάζει το σύγχρονο έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου ‘Ο Εξπρεσιονιστής’, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τη ζωή και το τέλος του Γερμανού εξπρεσιονιστή Ερνστ Λούντιβχ Κίρχνερ, ιδρυτή της ομάδας ‘Die Brücke’ που οδήγησε στη δημιουργία του κινήματος του Εξπρεσιονισμού τον 20ό αιώνα. Το όλο έργο διαδραματίζεται στο σαλόνι του αυτοεξόριστου στην Ελβετία ζωγράφου, λίγο πριν την αυτοκτονία του. Το θεατρικό ολοκληρώνεται σε δύο πράξεις και πραγματεύεται θέματα, όπως ο έρωτας, η τέχνη, η ματαιοδοξία και ο θάνατος. Παίζουν: Σωτήρης Μεστάνας, Ελεάνα Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Γαβριήλ. Σκηνοθεσία: Μαρίνος Ανωγυριάτης.
Κάθε Παρ & Σ μέχρι 10 Νοε, Άλλος Χώρος του Θεάτρου Ένα, Λευκωσία, 20.30. / Τρ 13 & Τετ 14 Νοε, Θέατρο Ένα, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 22348203.

Αλίμονο στους νέους
Το Θέατρο Ανεμώνα παρουσιάζει το διαχρονικό -κλασικό πια- έργο των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου, που ανέβηκε πρώτη φορά στο θέατρο από τον Δημήτρη Χορν το 1961 σε σκηνοθεσία του ιδίου και αμέσως μετά ακολούθησε η περίφημη ταινία σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου με τον Δημήτρη Χορν και την Μάρω Κοντού. Η αιώνια μάχη του καλού με το κακό, του νέου με το παλιό, της αγάπης ενάντια στο χρήμα. Ένα γλυκύτατο έργο με χιούμορ, τρυφεράδα και ανθρωπιά. Όλ’ αυτά θα ζωντανέψουν με αγάπη, αλήθεια και ευωδία γιασεμιού ελληνικής αυλής στη σκηνή του Θεάτρου Ανεμώνα. Παίζουν: Μαρίνος Ξενοφώντος, Μαρίνα Δημητρίου, Κώστας Βήχας, Γιάννα Λευκάτη, Νικόλας Πέτρου, Βασίλης Παφίτης, Μύρια Χόπλαρου, Ντόρα Μακρυγιάννη. Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκας.
Κάθε Παρ & Σ (20.30), Κ (19.00), Θέατρο Ανεμώνα, Λατσιά, Λευκωσία. Πληρ. 70007721.

Κρεβάτι από ψευδάργυρο
Η Δεύτερη Σκηνή της ΕΘΑΛ παρουσιάζει το έργο του διακεκριμένου, με βραβεία BAFTA και Λόρενς Ολίβιε και δύο φορές υποψηφίου για Όσκαρ, Ντέιβιντ Χέαρ, ‘Κρεβάτι από Ψευδάργυρο’. Ο Ντέιβιντ Χέαρ είναι ένας ενεργός συγγραφέας που παράγει -εδώ και δεκαετίες- πολύ σημαντικό έργο. Θεωρείται από τη θεατρική κοινότητα ως ένας από τους άξιους συνεχιστές του έργου του Χάρολντ Πίντερ. Πρόκειται για ένα έργο πνευματικά τονωτικό, κοινωνιολογικά αναλυτικό και συναισθηματικά φορτισμένο, για την ελεύθερη αγορά και τη σύγχρονη αγάπη, τον εθισμό και την παροδικότητα, τις εποικοδομητικές και τις καταστροφικές προτροπές. Παίζουν: Βαρνάβας Κυριαζής, Βασίλης Χαραλάμπους και Νίκη Δραγούμη. Σκηνοθεσία: Ανδρέας Αραούζος.
Κάθε Τετ, Σ & Κ, Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 25877827.

Η Σταχτοπούτα και το σπαθί των ευχών
Τo αγαπημένο όλων Γαλατάκι της Χαραλαμπίδης Κρίστης παρουσιάζει το μιούζικαλ ‘Η Σταχτοπούτα και το σπαθί των ευχών’. To μιούζικαλ είναι βασισμένο στο γνωστό παραμύθι της Σταχτοπούτας, σε μια ιδιαίτερη, φρέσκια, μοντέρνα ελληνική διασκευή και σκηνοθεσία του Νεοκλή Νεοκλέους. Είναι ένα έργο που θα φέρει κοντά όλη την οικογένεια, αφού τέτοιες παραστάσεις, που έχουν ως θέμα τους το παραμύθι, απευθύνονται σ’ όλες τις ηλικίες.
Πρεμιέρα Παρ 2 Νοε, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, 19.00. / Σ 3 (16.30) & Κ 4 Νοε (11.00), Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού. / Σ 17 (16.30) & Κ 18 Νοε (11.00 & 15.00), Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας. / Σ 24 (16.30) & Κ 25 Νοε (11.00), Μαρκίδειο Θέατρο, Πάφος. Πληρ. 99510343, 22510480. Εισιτήρια: www.soldouttickets.com.cy και στα περίπτερα soeasy.

Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή
Το Σατιρικό Θέατρο συνεχίζει τις παραστάσεις με την ξεκαρδιστική κωμωδία ‘Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή’ των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη. Στους ξακουστούς Γαργαλιάνους, ένας πατέρας, ο κτηματίας Φάνης Καραβάς, πεθαίνει ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς. Τραγικές φιγούρες αποτελούν οι κόρες του οι οποίες φθάνουν από Αθήνα για το τραγικό συμβάν. Η οικονόμος του σπιτιού Ματούλα, ο ανιψιός Λευτέρης και ο παραγιός Ρουσέτος συμπαρίστανται στο πένθος. Αποκαλύψεις και περίεργα περιστατικά συμβαίνουν στην οικία του τεθνεώτος , ενώ η εμφάνιση του γνωστού αρχαιολόγου Χρήστου Αγγελίδη ο οποίος δηλώνει ‘πολύ κολλητός’ του μακαρίτη, αναστατώνει τις δύο αδελφές. Παίζουν: Σπύρος Γεωργίου, Μάριος Δημητρίου, Μαριάννα Καυκαρίδου, Λουκία Πρωτοπαπά, Ανδρέας Ρόζου, Μαρία Φιακά, Νάτια Χαραλάμπους, Ιωάννα Μαραγκού, Στέφανος Κασάπης, Μιχάλης Καζάκας.
Κάθε Σ (20.30) & Κ (18.30), Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία μέχρι Κ 16 Δεκ. Πληρ. 22312940.



Με το ίδιο μέτρο
Το Φανταστικό Θέατρο παρουσιάζει το έργο ‘Με το ίδιο μέτρο’ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε καινούρια μετάφραση του Βάιου Λιαπή. Ένα έργο για τη δικαιοσύνη, τη συγχώρεση, την ελευθερία, τον έρωτα, την ψυχή, το σώμα. Είναι ένα έργο, που θεωρείται ύψιστο παράδειγμα της σαιξπηρικής ιδιοφυίας, καθώς συνδυάζει το ιερό με το γήινο, το υπερβατικό με το χωματένιο. Ένα έργο που βάζει τη φθορά απέναντι στην αιωνιότητα. Τραγωδία, αλληγορία ή κωμωδία; Το έργο αψηφά κατηγοριοποιήσεις και ξεδιπλώνεται μέσα από μια καταιγιστική, γεμάτη ανατροπές δράση. Σκηνοθεσία: Μαγδαλένα Ζήρα. Παίζουν: Πόπη Αβραάμ, Φώτης Αποστολίδης, Έλενα Καλλινίκου, Φώτης Καράλης, Ανδρέας Κέντης, Μυρτώ Κουγιάλη, Ανδρέας Λουκά, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Ελένη Μολέσκη, Πολυξένη Σάββα.
Πρεμιέρα Παρ 2 Νοε, Αίθουσα Εκδηλώσεων Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ´, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99602428.

Ο άγριος σπόρος
Το Θέατρο Σκάλα παρουσιάζει το κοινωνικό δράμα με πικρό χιούμορ «Ο άγριος σπόρος» του Γιάννη Τσίρου. Το έργο εκτυλίσσεται στο παρακμιακό πλαίσιο ενός ελληνικού επαρχιακού τοπίου. Ένα τοπίο όπου η ανυπακοή σε διατάξεις και νόμους αποτελεί καθημερινή άσκηση επιβίωσης, όπου οι τυχόν κατηγορούμενοι δεν κατανοούν ποτέ με ακρίβεια τους λόγους για τους οποίους κατηγορούνται και όπου οι προκαταλήψεις, όπως όλων μας άλλωστε, μετατρέπουν μισές αλήθειες σε ακράδαντα κατηγορητήρια.
Πρεμιέρα Σ 10 Νοε, Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα, 20.30. Πληρ. 24652800.

Αχ αυτά τα φαντάσματα
Οι Αντι-Δρώντες ανεβάζουν την κωμωδία του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο «Αχ αυτά τα Φαντάσματα», σε σκηνοθεσία Γιώργου Σάββα. Στη Νάπολη, σε μια τεράστια και μεγαλοπρεπή έπαυλη, συγκατοικούν άνθρωποι και φαντάσματα. Ψυχές πονεμένες, καταραμένες αλλά και αθώες, ερωτευμένοι, σαλεμένοι και κομπιναδόροι. Εκεί, λοιπόν, ο Πασκουάλε Λογιακόνο, ένας άνθρωπος αδύναμος και νικημένος από τη μιζέρια της καθημερινότητας, μετακομίζει μήπως και δει μια άσπρη μέρα, αφού μάταια προσπαθεί για χρόνια να εξασφαλίσει για τον ίδιο και τη γυναίκα του, Μαρία, μια αξιοπρεπή ζωή. Ο ιδιοκτήτης τον αφήνει να μένει χωρίς ενοίκιο, γιατί θέλει να ξορκίσει τις φήμες ότι στο σπίτι κυκλοφορούν φαντάσματα. Ο μύθος που του εξιστορεί ο θυρωρός του σπιτιού, Ραφαέλε, θέλει την αρχέγονη οικία στοιχειωμένη από ένα ερωτευμένο ζευγάρι φαντασμάτων. Ο αρχικός φόβος του νέου ιδιοκτήτη για τους υπερφυσικούς συγκάτοικους του θα εξανεμιστεί, όταν πιστέψει πως τον τροφοδοτούν με χρήματα, για να μετατρέψει την έπαυλη σε πανσιόν. Τα φαντάσματα όμως γεννιούνται και υπάρχουν, συνήθως από δική μας ανάγκη, ή μήπως όχι… Παίζουν: Θεράπων Θεράποντος, Νεκτάριος Γεωργίου, Άντρια Δημοσθένους, Γιώργος Ιουλιανού, Βασίλης Χατζηστυλλής, Βίκυ Ευθυβούλου, Άννα Βασιλείου, Μάριος Σαρπέτσας, Νατάσα Λοΐζίδου και Μαρία Μελισσά.
Πέμ 1- K 4 Νοε, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20.30. Εισιτήρια: €10. Πληρ. 99384606.  

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close