Μουσική , Τα καλύτερα της Κύπρου

Οι Περιπλανώμενοι είναι η πιο εναλλακτική ελληνόφωνη μπάντα του νησιού και πρέπει να τους ακούσεις

8 άνθρωποιδημιουργούντην απόλυτη μουσική συνύπαρξη επί σκηνής

Δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου 2018

Οι Περιπλανώμενοι είναι μια οκταμελής μπάντα, η οποία αποτελείται από τους Γιώργο Γρηγορίου (λαούτο, φωνή), Φρειδερίκη Τομπάζου (φωνή), Χριστόδουλο Χριστοδούλου (βιολί, φωνητικά), Γιώργο Χατζηπαπά (κλαρίνο, μπουζούκι), Παναγιώτη Τσαππή (νέυ, μπουζούκι), Έλενα Ερωτοκρίτου (ηλεκτρική κιθάρα), Πέτρο Παπακωνσταντίνου (ηλεκτρικό μπάσο) και Στέλλα Κουλούκουσα (τύμπανα).

Πρόκειται για οκτώ νέους ανθρώπους, η διαφορετικότητα των οποίων δημιουργεί την απόλυτη μουσική συνύπαρξη επί σκηνής. Οι τρεις φετινές προσθήκες με την κα Φρειδερίκη Τομπάζου, τον κ. Γιώργο Χατζηπαπά και τον κ. Παναγιώτη Τσαππή "έδεσαν" εξαιρετικά με την υπόλοιπη μπάντα, προσφέροντας ήχους που έλειπαν και, φυσικά, μια εξαιρετική λυρική, γυναικεία φωνή.

Το πρόγραμμα
Οι Περιπλανώμενοι παρουσιάζουν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα προγράμματα στο νησί, παντρεύοντας εντέχνως τα παραδοσιακά όργανα με ροκ στοιχεία. Το λαούτο συνυπάρχει με την ηλεκτρική κιθάρα, το μπουζούκι συντροφεύει το ηλεκτρικό μπάσο και το νέυ κλείνει -σχεδόν ερωτικά- το μάτι στα τύμπανα.

Στο εν λόγω πρότζεκτ η παράδοση συναντά το σήμερα και αυτή η συνύπαρξη -όσο παράδοξη κι αν ακούγεται- είναι απόλυτα γοητευτική.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιλογές από σπουδαίους δημιουργούς του σήμερα, όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, αλλά και παλιά ρεμπέτικα, ηπειρωτικά, κρητικά και κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια. Και, εσείς, επίδοξοι headbangers, μη βιαστείτε να απογοητευθείτε: υπόσχομαι ότι θα φύγετε ικανοποιημένοι και -ίσως- χωρίς αυχένα! Ήχοι όμορφοι μέσα στη διαφορετικότητά τους, οι οποίοι δημιουργούν μία εκρηκτική ατμόσφαιρα την ώρα του live, παρασέρνοντας κοινό και μπάντα.

Οι ίδιοι νιώθουν ότι «υπάρχει γενικότερη ανάγκη στην Κύπρο να ακουστούν διάφορα είδη μουσικής». Αν θέλεις, λοιπόν, να ακούσεις και να βιώσεις αυτήν τη διαφορετικότητα δώσε ραντεβού την Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, στο Savino live στη Λάρνακα και την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου, στο Down Town στη Λευκωσία. Για πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλ. 99 018527.

Βρείτε τους Περιπλανώμενους και στη σελίδα τους στο Facebook (Περιπλανώμενοι).

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close